Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaboo
tag
Helló! Előre is bocsi a lámaságomért, de egyszerűen nem jövök rá mi lehet a probléma ezzel a kóddal:
TextReader commentReader = new StreamReader(pathInfo);
string commentLine = commentReader.ReadLine();
int z = 0;for (z = 0; z < posInfo; z++)
{
commentLine = commentReader.ReadLine();
richTextBox1.Text = richTextBox1.Text + commentLine + "\n";
}
commentReader.Close();Tehát annyiról van itt szó, hogy megnyitok olvasásra egy text filet, amiből ki szeretnék szedni egy bizonyos sor-blokkot - erre próbáltam ezt a for ciklust létrehozni, egy a bökkenő: jelenleg látható formájában azt csinálja amit kell, vagyis a file elejétől (z = 0), egy bizonyos sorig (z < posInfo; a "posInfo" tárolja a kulcs szövegsor számát a fájlon belül) olvassa a szövegfájlt, majd az eredményt soronként dobálja bele a textboxba. Ehelyett én azt szeretném, hogy ne a fájl elejétől olvasson, hanem mondjuk a posInfo-tól felfelé 6 sorral kezdődőleg - nos nekem itt az lenne a logikus, hogy mondjuk z = posInfo - 6; de ezzel nem működik megfelelően, a file elejétől kezdve ír ki 6 sort.
Szóval marhára nem értem, hogy mi nem jó, biztos vmi orbitális baromság van benne, de egyszerűen nem vagyok képes most észrevenni...de az is lehet, hogy logikailag hibás az egész...segítség!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest