Új hozzászólás Aktív témák
-
csaboo
tag
Helló! Előre is bocsi a lámaságomért, de egyszerűen nem jövök rá mi lehet a probléma ezzel a kóddal:
TextReader commentReader = new StreamReader(pathInfo);
string commentLine = commentReader.ReadLine();
int z = 0;for (z = 0; z < posInfo; z++)
{
commentLine = commentReader.ReadLine();
richTextBox1.Text = richTextBox1.Text + commentLine + "\n";
}
commentReader.Close();Tehát annyiról van itt szó, hogy megnyitok olvasásra egy text filet, amiből ki szeretnék szedni egy bizonyos sor-blokkot - erre próbáltam ezt a for ciklust létrehozni, egy a bökkenő: jelenleg látható formájában azt csinálja amit kell, vagyis a file elejétől (z = 0), egy bizonyos sorig (z < posInfo; a "posInfo" tárolja a kulcs szövegsor számát a fájlon belül) olvassa a szövegfájlt, majd az eredményt soronként dobálja bele a textboxba. Ehelyett én azt szeretném, hogy ne a fájl elejétől olvasson, hanem mondjuk a posInfo-tól felfelé 6 sorral kezdődőleg - nos nekem itt az lenne a logikus, hogy mondjuk z = posInfo - 6; de ezzel nem működik megfelelően, a file elejétől kezdve ír ki 6 sort.
Szóval marhára nem értem, hogy mi nem jó, biztos vmi orbitális baromság van benne, de egyszerűen nem vagyok képes most észrevenni...de az is lehet, hogy logikailag hibás az egész...segítség!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest