- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
Én saját tesztelő alkalmazást készítettem (mivel minden komponenst nekem kellett csinálni azokat amúgy is kellett tesztelni). Amúgy tesztelni illik:
- szintaktikailag (gondolom a programos lefordul)
- szemantikailag (olyan tesztadatokkal tölteni fel, aminek tudod az eredményét, és összehasonlítani a programeredményeivel)
- streszteszt (mi történik, ha a feldolgozási sebességnél nagyobb terheléssel tömöd programodat)
Amúgy a CodeProject-en olvastam (link) mostanában egy cikket a program-tesztelésről, nézz utána, ha még érdekes. Gondolom, nem gond, hogy angol.AE
-
Lortech
addikt
A richtextbox lines get propertyvel csak egy másolatot kapsz az eredeti tömbelemről. Így azt változtatva nem módosítja a szövegdoboz belső állapotát.
Az egész tömböt viszont felül tudod írni a már módosított tömbbel, pl:
string[] sorok = richTextBox1.Lines;
//n. sort átírod szovegre.
sorok[n] = szoveg;
richTextBox1.Lines = sorok; -
orbano
félisten
a legelső sor miért meg mindig a süllyesztőbe? inicializációkor csinálsz egy readlinet és kiolvasod az első sort. aztán a ciklusban megint readline-nal kezdesz. nem értem.
egyébként pedig muszáj végigolvasnod a filet, mivel a streamreader tudomásom szerint szekvenciális elérést biztosít. mást nem is tud textfile esetén. -
Lortech
addikt
Persze, hogy a fájl elejétől fog olvasni, ha egyszer a cikluson belül nem használod fel az olvasáshoz a ciklus változót, meg semmi paramétert, hanem egyszerűen csak kiolvasol belőle. Igazából nem is értem, hogy gondoltad.
Sok megközeleítés lehetséges, pl
string s = File.ReadAllText(pathInfo);
Aztán a string Split metódusával egy string tömbre vágod \r\n vagy \n sorvégek mentén, és már tudsz hivatkozni a megfelelő sorra a tömbben. (ez akkor lehet megoldás, ha kis fájlról van szó)Vagy csinálsz két ciklust, az elsőben olvasol ReadLine-nal annyiszor, amennyivel eljutsz a kívánt sorpozícióba (közben a beolvasott sorokat eldobod) , a másikkal meg ténylegesen beolvasod a kívánt sorokat.
Vagy egy db ciklusban számolod, hány sort olvastál már be, és ha elérted a keresett sort, akkor fűzöd csak a richtextboxhoz az azutániakat.
stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- PlayStation 5
- CNC topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Starlink
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged