- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen processzort vegyek?
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Házi erősítő építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
Neil Watts #1702 üzenetére
Előszöris szerintem nem kéne var-t használnod ezen a szinten és konkrétan erre a feladatra.
Console.WriteLine(a);
-a változó értéke üres string, nincs mit kiírnia (egy sorvégén kívül - WriteLine).Console.ReadKey();
-[link]
Lásd a metódus dokumentációját. Ez nem azt csinálja, amit szerintem te szeretnél elérni, de amúgysem jól használod.
Ennek hatására annyit csinál a program, hogy vár 1 db leütésre. Nem kerül be "a" változóba a beírt szöveg/szám, meg semmi hasonló.
Írj a = Console.ReadLine(); -t helyette. És beolvasás után kéne kiiratni a tartalmát, hacsak nem a beolvasás előtti tartalmát akarod kiírni a változónak.Console.WriteLine(a + b);
- ez konkatenálni fogja a stringet ebben az esetben, mivel string típusok esetén a + operátor ezt jelenti, tehát ha a = "1", b = "2", akkor a + b == "12", nem pedig 3.
A stringet át kell alakítani a fent már említett módon pl. egy int vagy valamelyik szám típussá, és úgy összeadni őket.Olvass sokat az alapokról mielőtt kódot írsz szerintem, vagy nézegess meg egyszerű, működő példákat, ennek én így sok értelmét nem látom.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby elektronika
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Bluetooth hangszórók
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem nyílnak a Foldok?
- Synology NAS
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP EliteDesk 800 G5 DM - i5-9500T, 16GB, 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest