- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atti1112
aktív tag
válasz
martonx #1265 üzenetére
Hali !
Köszi a segítségeteket ! Találtam egy progit: auto shutdown management.Tuti kis program,bőven van benne minden ,ami kell(het). Van benne user időlimit isÉn most vistát gyűrök,tudom váltsak win7-re,kösz nem
Volt szerencsém hozzá.Mindig visszateszem a vistát
( kb. 3 naponta pakolok fel rendszereket a gépemre,meg driver-okat,mindent szeretek kipróbálni
a boot szektor része a vinyónak szerintem már elvékonyodott
) Tinyxp-től a 64-es win7-ig mindent kipróbáltam már....Szerintem több időt látom a bootolást,mint az asztalt
Mégegyszer köszi a segítő szándékot !
Attila -
Atti1112
aktív tag
válasz
martonx #1256 üzenetére
Köszi a segítséget !
Esetleg még arra van egy tipped,hogy ha hamarabb kapcsolják ki a gépet mint 60 perc,(mondjuk 25 perc múlva) ,akkor a következő bekapcsoláskor még "tudja",hogy maradt 35 perc hátra ?
Egyébként a standby-be kapcsolódó gép jó ötlet,be tudom állítani,hogy visszatéréskor jelszót kérjen.Csak az a bökkenő,ha kikapcsolják a gépet,akkor meg nem fog kérni jelszót,mivel az meg úgy van beállítvaHa meg teszek azonnali "hideg" induláshoz is jelszót,akkor semmit nem csináltam. A lényeg az lenne,hogy ha a mama vigyáz a lurkókra délután,amíg hazaérek melóból,ne tudjanak több órát játszani csak ,mondjuk 1 órát.De hogy azt mikor kezdik az RND.Azért nem tudom pl. beállítani,hogy 17:00-18:00-ig,mert ha 17:55-re érnek haza,akkor csak 5 perc maradna játszani.
Azt meg lehetne e csinálni,hogy egy file-ba írok egy 0-át.Ha megtörtént a bekapcsolás akkor a file-ban lévő érték lenne mondjuk 1 és ezt el is mentené a vinyóra.Namost minden bekapcsolásnál ezzel indulna a gép,hogy megnézi a file-ban lévő értéket és ha ez nagyobb mint 0 akkor kiad egy shutdown parancsot.Én meg ,amikor este hazajövök,egyszerűen csökkentett módban indítanám a gépet és kitörölném a file-ból az 1-et és visszaírnám 0-ra.Ők még nem tudják,hogyan kell csökkentett módban indítani a gépet
Még egy kérdés : reggel standby-be hagyom a gépet,jelszó alapon (vagyis nem kér ha standby-ből tér vissza).Letelik majd délután az 1 óra ,a gép kap egy shutdown parancsot és amikor újra beakarják kapcsolni a lurkók,akkor már a "hideg" indítás miatt jelszót kérne.Ilyet lehet ?
Attila -
Atti1112
aktív tag
Sziasztok !
Szeretném,ha segítenétek ! Egy olyan progit szeretnék,ami a gépem bekapcsolása után (akkor még nem kérne jelszót), méri az eltelt időt és 60 perc múlva shutdown-olná a gépet és ezután már csak jelszóval engedne belépni ha újra bekapcsolják a gépet. Azt sem bánom ,ha valaki összedobna nekem egy ilyet.Vagy valami utat mutatna ,hogyan induljak el.A VB6-ban már írtam működő tetrisz programot,úgyhogy nem vagyok abszolút láma
Attila -
Atti1112
aktív tag
válasz
martonx #1137 üzenetére
A képernyőkímélő rendesen elindul.Beállítom,mondjuk 10 percre és simán megy.Ez ok.De ,ha beállítom az energia gazdálkodási lehetőségeknél az alvó állapotot mondjuk 10 percre,azt nem hajlandó.Ezért gondoltam,hogy ha elindul a képernyővédő, akkor még azzal együtt elkéne indulnia egy *.bat vagy shell parancsnak ,ami leviszi alvóba a gépet.Egyébként rájöttem közben,hogy miért nem aktiválta : futott a google desktop sidebar és az nem hagyta elindulni.Ha azt kikapcsoltam,akkor már működött is az alvás opció.Viszont ,ha rá lehetne beszélni a windowst,hogy a képernyővédővel együtt végrehajtódjon egy batch file,akkor már nyert ügyem van.Maradhatna az oldalsáv és működne az alvás opció is.Erre ötleted ? Esetleg xp alá egy olyan oldalsáv ,ami nem nyúl bele az alvás opcióba ? A Samurize tudja ezt szerinted ? Ui : előző hozzászólásomban arra utaltam,hogy a bat vagy shell progiban eltárolnám ezt a sort : rundll32.exe PowrProf.dll SetSuspendState és így máris menne alvóba.Vagyis ha egy parancsikont készítek az asztalra amibe ezt írom : rundll32.exe PowrProf.dll SetSuspendState ,akkor rákattintásnál már alszik is a gép.Így már érted ?
-
Atti1112
aktív tag
válasz
martonx #1135 üzenetére
Nagyon szépen köszi a választ.Az Autoit-el barátkozom, sokat tud ,de elég bonyesz.
Olyan ötleted nincs, ami mondjuk a képernyő kímélő elindulásakor (helyett) lefuttat egy *.batot vagy shell-t ? Ez annyiból is jobb lenne, mivel ha megy egy film a kmplayerrel,akkor nem menne le 1/4 óránként alvóba, és nem kéne 1/4 óránkét visszakapcsolni a filmetA kmplayer ,meg nem engedi futni a képernyőkmélőt ,ha ő fut,így nem menne le alvóba a gép.
-
Atti1112
aktív tag
Sziasztok !
Egy olyan feladatot kell megoldanom , ami a következő : ha az egér pozíciója 15 percig nem változik meg ,akkor legyen végrehajtva ez a parancs :
%windir%\system32\rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState. Vagyis lemegy alvóba a gép. Tudom,hogy energiagazdálkodásnál meglehetne oldani (nekem ott nem megy a beállítás, illetve beállítom hogy negyed óra múlva aludjon, de nem teszi)
,ezért kéne egy nyúlfarknyi programocska ,ami a háttérben futna.Ha valaki itt leírna erre egy megoldást, örülnék neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Eladó számítógép
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest