Új hozzászólás Aktív témák
-
k3nny
csendes tag
Most már kifogytam a bevált ötletekből, így csak pár megjegyzést teszek.
A DivX kodekeket már hosszabb ideje száműztem a gépről, ezért közelebbről nem ismerem a viselkedésüket. Az strf blokk (STReam Format) a videó adatfolyam fontos jellemzőit tartalmazza. Több AVI-t megnéztem, ezek a blokkok többnyire 0x28 (hexa 28, decimálisan 40 (lásd: hibaüzenet!) ) bájt hosszúnak vannak jelölve (az strf utáni és azutáni négy-négy bájton), utánuk pedig (szintén többnyire) közvetlenül jön a JUNK blokk. A JUNK blokk mérete fontos, ez a ''JUNK'' utáni négy bájton van ábrázolva (pl. ''18 10 00 00'' bájtsorozat = 0x1018 = 4120 decimálisan).
Gyanítom erősen, hogy a videófájl működőképes maradna a ''szabvány'' hosszra visszacsípett strf blokkal is.
- A hosszú strf blokkal felülírhatod a kis AVI strf+JUNK blokkjának az elejét. Utána kialakítasz egy rövidebb JUNK blokkot, úgy, hogy az említett 4 bájtos méretet csökkented az strf blokk benyúló bájtjainak számával.
- Ugyanez, fordítva: a kis AVI strf blokkjával írod felül a nagy avi ugyanazon blokkját, előrehozod a JUNK kezdetét, s korrigálod annak hosszát.
- Keyframe-et sem lenne lehetetlen beleműteni a nagy videófájlba, de azzal járna, hogy bele kell mélyedned az AVI fájlok szerkezetébe, megadott méretű keyframet kódolnod (újratömörítéssel a kívánt képkockától), kimásolni a keyframe-et, beilleszteni a nagy videofájl kiszemelt, nem keyframe-je helyére, megváltoztatni az AVI érintett képkockájának szerepét keyframe-re, s korrigálni a frame utáni JUNK blokk méretjelölését. (Mindezt azért írtam le, mert előfordult már, hogy hasonlóra vetemedtem, de nem biztos, hogy kifizetődő a beleölt idő.)
- Talán segíthet ez a .net-es progi, ha átfuttatod a fájlt rajta: [link]
Amikor fentebb felülírást említettem, azt úgy is értettem (overwrite). Ilyet a VirtualDub hexa editorával nem fogsz tudni megtenni, egy használható hexa editor pl ez: [link], vagy inkább ez: [link].
Még valami: próbáld a VirtualDub ''direct stream copy'' üzemmódjában átmásolni a nagy fájlt, hátha rendbejön az eleje...
[Szerkesztve] -
k3nny
csendes tag
Üdv!
Ismerős helyzet, leírom, én mit tennék. A módszerem nem túl kényelmes, ha valakinek jobb ötlete van rá, érdeklődve várom.
Xvid kodeket szoktam használni, más esetén esetleg különböző lesz a megoldás.
Az alábbiakat csak akkor csináld, ha (pl. gspottal) meggyőződtél róla, hogy a két rész ugyanazzal a kodekkel készült, legfeljebb verzióban tér el (pl. xvid 1.0 -> xvid 1.1).
Ha módosítasz valamelyik fájlon, feltétlen csinálj előtte biztonsági másolatot.
Indítsd el a VirtualDub hexa-editorát (Tools -> Hex editor)
Nyisd meg benne az egyik videófájlt (mondjuk a nagyobb darabot); ajánlom, hogy jelöld be a ''csak olvasásra'' négyzetet.
Indíts el még egy példányt a hexa editorból, ebben pedig a kis videófájlt nyisd meg (itt ne jelöld be a ''csak olvasásra'' négyzetet).
Nagyítsd ki maximumra a két hexa-edit ablakot.
Kezdj el egérrel rábökdösni a fájlok elején az egyes bájtokra (az ''strf'' szöveg előtti és utáni részt ajánlom). Sok bájt-pozíciónál színes kijelölést fogsz látni, az ablak alján pedig magyarázatot a beszínezett részhez, pl: [link]. Szerintem a következők valamelyike lesz a ludas az eltérésért:
dwsuggestedbuffersize
bibitcount: number of bits per pixel
dwquality
Ezeket a bájt-pozíciókat nézd meg mindkét fájl elején, ha nem egyeznek, akkor a kisebb fájlban talált hexa szám helyére írd a nagyobb fájl elején lévő számot. Ügyelj rá, hogy csak a színezett részhez nyúlj. Ha ezekben nem találtál eltérést, akkor valószínűleg nem lesz jó a módszerem.
Ha változtattál, akkor a File -> Save menüpontokkal el tudod menteni a kisebb fájlt (biztonsági másolat készüljön előtte!!). Ezután zárd be a hexa editorokat, s próbáld megnyitni a megműtött fájlt. Ha jó, próbáld ismét az összeillesztést.
Ha a fentiek kínaiul hangzottak, akkor elnézést (egyszerűbb megoldást nem ismerek).
UI:
Amúgy a jpeg-es rész kihagyható, az érintett képkockákat újratömörítve is el tudod aviba menteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged