Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz Peter668 #7451 üzenetére

    Nah, megvan a megoldás.
    Korábban mentem haza, nem hagyott nyugodni. Átnéztem a kötéseket, semmi.
    A lehetséges hibás körök száma 2 maradt (sütő, konyha), a nappalit nem számoltam, mert az faék egyszerű, nem volt különösebb szerelés ott 25 éve.
    Ekkor észre vettem, hogy a konyhát is másik fázisra raktam (az új terv szerint helyesen), de nekem fejben még az volt, h az 1-esen van: gyakorlatilag a sütő maradt a hibás kör.

    Ez azért volt fura, mert az is működött, hiba nélkül. De sebaj, konyhaszekrény kipakol, kötődoboz szétszed, itt van gebasz (ezt nem én csináltam, hanem szakik... ki tudja miért itt a 2 fázis tűzhely, 1 fázis sütő, 1 null és a földelés mellé került még egy föld.... Lehet a sütőnek szánták, de félig le folt szigszalagozva feketére... viszont se fázis, se semmi nincs benne, mintha ez félbe maradt volna).

    Ha szétkaptam, akkor kicsit rövidítek is, mert a dobozba nem fér el és ezt a végét is felcímkézem az utókornak. Itt találkoztunk a "dologgal": az egyik fázis kábelen jó 5-8 cm-en rágás/dörzsölés... mivel itt mechanikai hatás nem érhette, a tavaly beszabadult egeret okolom. A kábeldzsunka miatt valamihez hozzáért, majd mikor a fázist megvariáltam, az ki verte a biztit.

    Kicsit aggódtam, h tényleg ennyi lett volna? Paráztam visszakapcsolni. mert ha leveri, akkor lehet keresgélni, a ki tudja hol... :U
    De rendbe rakva most minden a tervnek megfelelően üzemel, kis fogyasztók közösítve, nagyok külön megszakítón.

    Az átalakításról pár kép, még nem végeztem, csatorna kell, meg a sínen a bánat nem fér el, ezért ferde a sín, majd átrakom. A fenti hiba a másik végen volt, szerencsére ennyivel megúsztuk.


    A kiindulás... a régi óraszekrény, miután a szakik a kismegszakítókat kiköltöztették innen. 1,5-ös kanócokkal húztak át az új helyre, mindegy, h tűzhely vagy led éjjeli lámpa. OK, csak ~4m, de nah...


    A fekete bakelit csokiban a nagy fogyasztók, a bal felső sarokban a kék sorkapocs (helló kisváros, itt ilyen rövid nincs, nekem meg csak kék volt itthon... majd befeketítem...) a kis fogyasztók (lakás bent világítás, konnektorok -kivéve konyha).
    Ezzel a két hosszú sorkapoccsal kezdek még valamit, nem áll ez így sehogy.


    A sérülés itt nem látszik, csak kibontottam mindent a dobozból. Végül azt pont nem fotóztam le.

    Köszönöm a segítséget :R

    [ Szerkesztve ]

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák