- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz papaya #16591 üzenetére
Ez mind jogos, de nekem videóra ez a gyujtótáv a tökéletes.
Neked egy Canon 70-200 F2.8 lehetne egy tökéletes mindent kiváltó választás a stabi nélküli változatból 225k körül (+)viltrox adapterrel. Ha eladod a 85 1.8-cat, már nem is kell sokat hozzátenni.
Nagylátóból Viltrox 20 1.8? Samyang 15mm F2.8?
Neked a 28-75 f2.8 ha fotós szemszögből nézzük tök unalmas lenne, így megértem hogy nem vonz. -
vond
MODERÁTOR
válasz papaya #16578 üzenetére
Sony 24-105mm f/4, vagy Tamron 28-75mm f/2.8 miért nem jó? Hosszabb kéne?
(#16576) Tuninger: Gratula! E-Infinity-re jó ideje rá vagyok függve én is. Nagyon csábítóak azok az árak. Csak hát a garancia. Nem tudom, hogy én be mernék-e vállalni egy fél millás vázat. Eddig max. valami olcsóbb objektívben gondolkodtam.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
ChiliChili
tag
Megrendeltem végül, ennyiért nagyon jó áron van. Éppen egy GTX 1080 és egy crane megvégtele között tipródtam, de a vga megint nagyon drága, azzal várok még néhány hetet. A moza air és a zhiyun volt esélyes, hát most eldőlt. Hol találtál rá a kuponra, azt szabad tudni? Nagyon köszi, hogy megosztottad a tippet!
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
Azon kívül, hogy brutális méretű cache-t hizlal az SSD-re, nálam jól muzsikál a Resolve 12. HDD-n tárolt cache-sel csiga sajnos. i7+7870 2 GB a vas, de csak HD proxit bír ez is.
A DR 14 mindig lefagyott a kevés VRAM miatt. Mivel nem tudom a 4 GB elég lenne neki és 8 GB-os kártyára nincs pénzem, marad a Davinci Resolve 12 egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
+1 MrChris. Külső progival - ami a gépednek legjobban fekszik - legyártod az eredetivel megegyező nevű klipeket. Miután végeztél a kisebb felbontású dummy-k szerkesztésével, kicseréled azokat a mappában az eredeti 4K anyagra.
(#8797) taranis: köszi! Akkor már csak egy kérdésem van, milyen hibákra készüljek a kőbe vésett záridő/fps szabály áthágásával.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Az mindig marha lassú. Nekem is régi procis (e5430) gépem van és sokáig tart, többszöröse a játékidőnek. Az viszont aszem befolyásolja mekkora felbontású proxit csinálsz. Én jobb szeretem külső progival legyártani (xmediarecode, ha szerencséd van a gpu-t is képes használni), mert pl playerrel gyorsan akarom átnézni, vagy más progival is szeretném így használni.
-
taranis
addikt
Ha nincsenek bőrszínek akkor én is a Proviat szeretem a legjobban, ott nagyon jól működik a -2, -2, nem lesz túl lapos a kép. Portréra a Pro Neg Hi jött be a leginkább, a Pro Neg STD pedig ilyen mindenesem, jó utómunkázni vele. Astia és Velvia nálam teljesen kiesik, a Classic Chrome meg olyan, hogy kéne szeretni, mert tök jól néz ki, de valamiért sosem választom végül.
Én programozással keresem a pénzt, így egyrészt van időm molyolni ilyen dolgokkal az üresjáratokban, és szeretek is, jó érzés tudni, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a vázból. Ennek persze nem egy esküvőn veszi hasznát az ember, ott nincs idő pöcsölni a beállításokkal.colorizer.net
-
madgie
titán
Na igen, ezt nem értik meg sokan, hogy fotózáskor pont sz@rt se számít az igen, az előtte/utána lévő érzelmekre kell koncentrálni, nem a szájmozgásra
Meg hát ezek az előre döntött, tejfölösdoboz rendszervakuk engem is a sírba visznek, tegyél fel valami fényerőset, bakker, a násznép a videófelvételt otthon nézve Tiesto koncerten szeretné érezni magát? Mondjuk tökmindegy, mert ott is a harmada a telefon képernyőjén át éli meg az élményt...
-
taranis
addikt
A váltakozó áram frekvenciája európai területeken 50Hz, USA-ban 60Hz. Érdemes ehhez igazodni fps-ben (lehet fele, vagy többszöröse is), ha beltéri vagy utcai lámpák által megvilágított helyeken filmezel, különben villoghat a felvétel. Ha mégsem akarsz ezekhez igazodni, akkor nagyon kell figyelni a záridőre, itt találsz egy táblázatot a cikk végén: [link]
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
taranis
addikt
Szerinted egy 60cm-es jó lehet átlagos videós feladatokra/timelapsera? Sosem slidereztem még, de kellene, viszont mindenképp csak olyat szeretnék, amihez elég egy állvány, és nem túl nehéz, és a 60-asokkal szemezek. Te milyet használsz?
hito: á hagyjad, csak olyan volt, mint a film, aminek happyendet vársz a végén, de meghal a főhős Tehát kb. azt vártam volna hogy "azóta is boldog felhasználója vagyok", vagy ilyesmi
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
*Ropi*
félisten
Az élesítést pl. érdemes 100%-os nézetben beállítani, mert erőteljes részletvesztés léphet fel, ahogy az egyes programok képesek / képtelenek megjeleníteni a képet (csak 25 / 50 / 75 és 100%-os nézeten aránypontos a (le)méretezés, egyébként a pixel összevonást végző algoritmus veszteséggel dolgozik: pl. 33 vagy 80%-on).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
MrChris
nagyúr
Miért nem proxi? Erre azt a választ kaptam, hogy sokat kell várni az áttömörítésre. Valszeg egy bulin őket szokta gátolni a 30 perces limit Nem is irígylem ha 2-3-4 óra értelmetlenséget kell megvágni. Ezek jó részét soha senki sem fogja megnézni. Persze erre a VGA kimenet is túl
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Nem tudom megmagyarázni, de valamiért mindig kerültem a Premiere-re való áttérést. Amióta videó utómunkával foglalkozom, azóta Vegas-t használok. Mindig lusta voltam áttérni, megint az alapoktól kezdeni, pedig sokan említették ez-az, kis apróságok miatt. Lehet, hogy eljött a napja az áttérésnek most már tényleg?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
jjeahh
nagyúr
Jé, annak a velbonnak nálam a feje döglött be, igaz kapott esőt, kánikulát mindent . Mondjuk annak tényleg érezni a minőségén is, hogy nem egy top állvány. Már állványos topikban is írtam, hogy nekem amúgy az ft-717a vált be nagyon videóra, b*romi stabil, a feje elég smooth, a kar meg szép hosszúra kihúzható (sajnos ezt sok drágább fej sem tudja) és eddig zokszó nélkül mindíg bírta a strapát nálam, csak kár hogy ez sem egy pici-könnyű állvány
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Jáj nagyon nem szerettem azt az állványt én . Mondjuk nemrég egy 545GB-t kaptam 526 fluid fejjel melóra a kis g6 alá, na ahhoz képest a 055 mini... elképzelheted mennyit anyáztam miatta , pedig asszem 2000 ojró körül mennek azok a tripodok. De hiába, nekem már a 055 is túlzás... no meg tudom, hogy a felhasználók 99,99%-ának beválnak a manfik, de nekem sajnos az összessel volt valami gondom eddig, amit használtam.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
taranis
addikt
Na én meg ezt a részét b@sztam el szerintem, de igyekszem a pozitív oldalát nézni. Ahol kamerázni szeretek oda főként túrázni kell, én meg vettem egy MT055CXPRO3 állványt egy MVH502AH fejjel. Hát nem könnyű. Vállra vetve el lehet vinni, de a hátizsákom állványtartóját félek, hogy leamortizálná, pedig úgy szabadon maradnának a kezeim. Amúgy nagyon stabil és masszív setup, ha már le van téve a földre akkor áldásos. Még meglátom, meg érdekel mit mondasz a Befreeről.
Mennyiből volt meg a Canon obi? Illetve melyik adapterrel használod?
Ez a Sliderone nagyon pofás, bár kicsit rövidnek tűnik. Egyszer ha rám szakad a bank, egy Syrp Genie meg egy hozzá való slider jöhetne. Meg egy serpa aki a végén majd cipeli a cuccomcolorizer.net
-
*Ropi*
félisten
Gyönyörű és monumentális környezet + szép pár: rosszabb operatőri munkával is eladják a videót. A lényeg a cikkben:
"Of course, I'm not going to argue that smartphones can replace a dedicated camera in all situations, but with good light and some well-chosen accessories, they can certainly hold their own."
"Says the team: The reason for filming this on the new iPhone 7 and 7 Plus was because we wanted to showcase the fact that it doesn't matter what gear you use to create an amazing film."
Az aláhúzott résszel nem értek egyet: csak iPhone-okkal nem tudták volna így megcsinálni a videót - azt nem tették hozzá, hogy még jó fényben is kötelezően kell hozzá a plusz felszerelés (aminek az ára a telefonokénak a többszöröse). Magyarán nettó hazugság amit sugallnak, hogy beugrasz a sarki boltba egy iPhone 7-ért és rögtön csinálsz vele egy ilyen videót. De persze lehet, hogy csak én reagálom túl...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
hibavissza
veterán
Akkor most, khm.
Ez az érintős fókusz marha jó állóképnél, kukucskán komponálva. Megoldja azt a gondot, mikor középsőt fókuszmezőt használva újrakomponálsz és szépen kiesik a fókusz az élességi tartományból, mert az élességi sík nem sík, hanem görbe.
Videónál számomra haszontalan. Nem fogom felvétel közben böködni a gépet. 4K-n minden rezdülés meglátszik. Ellenben remekül használnám telefonos app-on a tapicskát. Az viszont híg trágyalé.Akarsz röhögni? Manuál fókusznál nincs peaking, nincs belenagyítás miközben veszed a videót. Pedig a telefont böködhetném ahogy akarom. Mindez azért tragikus, mert AF-nél nincs olyan, hogy nem huntol. Főleg vékony dofnál nagyon béna.
A Fujiról el tudom képzelni, hogy előbb utóbb fejlesztenek egy penge app-ot - ha még nincs - és máris lesz tapicskás fókuszod. A Panasonic ellenben azonnal magadra hagy, miután kifizetted a gépet.
Összepárosítani a telót a GX80-nal agyrém, színprofilok teljes hiánya és sorolhatnám napestig....
Ez volt az utolsó Panasonic gépem. Szánalmas ami szoftveres oldalon megy náluk. Amúgy a vas elképesztően jó szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Én D5200-hoz hasonlítok, de a Fuji eddig majdnem minden tekintetben jobban tetszik. Ezt a digitális dolgot sem érzem, de lehet, hogy fullframe után mást mondanék, tudja a rosseb. Színek tekintetében meg a szememnek jobban tetsző amit csinál, pl itt egy shot, ugyanaz a white balance, és csak basic correction van Lightroom alatt.
Nikon: https://dl.dropboxusercontent.com/u/31656900/D5200.jpg
Fuji: https://dl.dropboxusercontent.com/u/31656900/X-T2.jpg
Itt a víz kékjének az értelmezése más, lehet vitatkozni, hogy melyik valószerűbb, de nekem jobban tetszik a Fuji. És ilyen apróságokban vannak különbségek más fényviszonyok mellett is, aminek a végeredménye az, hogy a Fuji jobban tetszik. Persze ízlés dolga ez is.MrChris: igen ezt sejtettem, hogy ez van mindenhol, de pl Nikonnál ezt egy Flaat11 picture style már úgy ahogy megoldja. Szóval valami log szerű kéne ide is. Ha más nem megy, gyűjtök egy BM Video Assist 4K-ra, aztán úgy lesz f-log.
colorizer.net
-
taranis
addikt
Ja, a 18-55-ön nagyon jó az OIS, ennél több nem kell tényleg. Megjött a grip, én kötelezőnek mondanám minden X-T2 tulajnak, aki ilyen nagykezű mint én. Végre van fogása meg súlya a cuccnak. Meg persze eltűnik a 10 perces limit, ami majd egyszer biztos jól jön.
colorizer.net
-
MrChris
nagyúr
Miért felesleges?
Most nézzük vissza az elmúlt év videó termését, steadi nélküli tiszta remegés. Steadis Pana g6 jó bár ugye az enyém nem tökéletes, nem mindig érvényesül.
Viszont a Gx80-al készült IS felvételeken látványos a változás. Csak ismétlem, hogy minden gyutávval megszűnt a remegés. Mikor tekertem a manuális obikat azt mindig jól lehetett látni a kép megremegésén, már az 50-esnél is. IS mellett ez semennyir sem lép fel. Ha állványon van a 100-assal, 135-össel, vagy a 180-assal akkor kb nem érdemes felvétel közben tekergetni a fókuszt, de 180-assal még géphez érni sem, mert megremeg az egész. A jello effekt is így nem tud érvényesülni. Nem próbálgatásnál, hanem használat közben bukik ki mennyire hasznos dolog.[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Kívánja a markolatot, nekem nagy a kezem. Színeltérést nem tapasztaltam, de napfénynél is megnézem majd. Egyszer fostam be, mert szellemképes lett az evf, de csak a dioptria állítódott el a táskában. Nikonnál hozzá sem nyúltam sosem, teljesen elfelejtettem, hogy van ilyen
colorizer.net
-
taranis
addikt
Na várj a 6D sem egy DR bajnok, annyit ez is hoz, F-Log-ban meg kb ugyanazt hozza mint a Sony A6300 S-Log2-ben, szóval van benne potenciál.
Ja még annyi, hogy a telefonos appból videózást el lehet felejteni, 720p-t csinál, vicc kategória. Kár, mert kaphattunk volna touch focus-t ilyen módon. Fotóra viszont jó.
Arra is figyelj majd, hogy nem csak a váznak, de az obinak is van firmware-je. A 18-55-ös kitobit egyenesen kötelező frissíteni, valamelyik verzióban masszívan feljavították a stabiját.[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
taranis
addikt
Remélem hamar megjön, jó lenne valakivel kibeszélni a tapasztalatokat Először kezdem a rosszakkal. Elkezdtem tesztelgetni, az már egyből látszik, hogy nem egy DR monszter. Jobb, mint a D5200, amit eddig nyúztam, de jól jönne az az internal f-log... Igaz egy külső felvevő nem csak emiatt lenne jó, hanem mert videó alatt semmilyen visszajelzés nincs az expozícióról. Se hisztogram, se zebra, se peaking. Igaz fotó módban van hisztogram és peaking is, de váltogatni nem túl kényelmes. A fókuszt rábíztam az automatikára, amit egyelőre lámpafény mellett tudtam tesztelni. Kb annyira megbízható, mint az S7 Edgem. Ez alapvetően jót jelent, folyamatos módban is oda fókuszál, ahová kell, de aprókat huntolgat, ami zavaró. Lehet, hogy napfény mellett jobb lenne. A face tracking csak 1080p alatt működik, 4K alatt nem. Lámpafény mellett bár megtalálta az arcokat, tehát a zöld keret mindig ott volt, ahol kellett, fókuszban maradnia az adott területnek nem nagyon sikerült, pontosabban késegetett, area focussal többre mentem. Aztán 1/50-es shutter mellett elég darabos a mozgás, de én ugyanilyennek látom a konkurrens hibridek képét is. 1/40 jobban tetszett, de napfényben is ki akarom ezeket próbálni még. Akksiból érdemes feltankolni, videó módban eszi rendesen! Én 3-at vettem (1 kamera + 2 grip), erre a setupra a reviewek kb. 3 órát írnak. Ennél biztosan nem több...
A jó az, hogy tényleg jók a színek, és fotóra is kiváló, amire nekem annyira nem adja az M4/3. Komolyabb melóra szerintem nélkülözhetetlen egy külső monitor, és én a fókuszt is inkább manuálban tolnám. De mondom, még rendes napfényben is tesztelni akarom.colorizer.net
-
taranis
addikt
Igen, csak a sorozat készítésre van hatással, de ott azért látszik. Egyelőre annyira volt időm, hogy kipróbáljam, minden működik e, amint tudom, részletesebben kitesztelem a gépet. Lehet, hogy hétvégén. Samyangon én is agyalok, de a 12mm-esen, asztrotájképekhez, az eléggé kezd beszippantani.
Az egyetlen bánatom, hogy a gripről semmi infó, az lehet, hogy meg sem jön idén.[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
taranis
addikt
Én fotóra is használom, így 2000x-es lett, de videóban ezt nem lehet kihasználni, oda 100%, hogy 1000x-es is bőven elég.
MrChris: az biztos, hogy a srác nem csak a primary kontrollereket húzogatta, azokkal nem tudtam reprodukálni amit csinált, és hát igen, ha már Resolve, akkor illik normálisan megtanulni a színelést, nem csak a programot magát, és ebben erős hiányosságaim vannak nekem is
colorizer.net
-
taranis
addikt
Olvasgattam, hogy erősen backorderen van mindenhol, a gyártás nem bírja a tempót, én nem lepődnék meg, ha karácsonyra sem jönne meg...
Viszont pozitív tapasztalat, hogy rendeltem a CVP-től pénteken egy pár Lexar SD karit, és ma megjött. Hazai boltoktól sem kapom ilyen gyorsancolorizer.net
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Miért, szerinted kevésbbé "valósak", mint a sokak által hypeolt a6300?
De, biztos van bennem némi elfogultság a saját cucc irányában, viszont amikor visszanézem a gx80 vidijeit, néha kedvem támadna elővenni a nagyítót, hogy a képernyőn keressem a további részleteket. Múltkorában egy erdei snittet lőttem - visszanézéskor komolyan, mintha jobb lett vna a kép, mint élőben .
A kérdés, hogy mire kell a gép. Őszintén kétlem, hogy egy vérprofi, havi milliós bevétellel idejönne a PH-ra "milyen gépet vegyek" c kérdéseket feltenni, ergo feltételezem, hogy félprofi vagy prosumer használatról van szó.
Az, hogy kinek mi a videóra alkalmas kamera, elég szubjektív. Persze, ha a dinamikával játszani akarsz (LOG), akkor GH4+10bit+külső felvevő - plusz a legfontosabbat kihagytam: megfelelő szakértelem és szorgalom az utómunkához. A LOG nem a gyerek első bilizését videózó nagyiknak van...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MrChris
nagyúr
-
taranis
addikt
Lehet, hogy nálad is az van, ami nálam, elfogy a VRAM.
MrChris: ja, a relative friss 960GTX-emben is csak 1024 van. De nagyon bosszant ez a VRAM dolog, kicsit elhamarkodtam a vásárlást, 2GB van csak neki. Lehet eladom és kipótolva lesz egy 6GB-os 1060-as. Abban is 1280 cuda core van csak.
*Ropi*: volt egy másik videós is neki, csak az rémlik, hogy a kamera márkája "ARRA" volt
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
MrChris
nagyúr
Azért nem olyan vészes, én már két éve tapifókuszos nem folyamatos CDAF-el videózom, nyílván nem olyan gyors maga a fókusz sebesség, mint a szenzorra integrált PDAF, de ettől még megfelelő, oda élesít ahová szántam. Felém szaladó gyerekre nem alkalmas. Még steadin is jól használható, csak hozzáérek, nem billenti ki az egyensúlyt.
Pár hét 4k-zás után nagyon megszokja az ember a tű éles képet, szinte szenvedés a többi alacsony élesség tartalmú videót látni. Még a G6-ét is. Olyan élmény egy szokásos lineskippelt dslr videó, mint 25 éve tinédzserként elfogadott diszkó slágert ma visszahallgatni A jót hamar megszokni, viszont nehéz utánna alább adni.
Az IS-t meg kötelezővé kéne tenni amíg nem elég gyors a kiolvasás, abszolút megfogja a zselézést. Nem is kellene olyan erős mint a GX80 és társaiban van, hanem csak azt a remegést csillapítaná amitől normál, tele állásban használhatatlanul remeg, gumis a kép. Viszont sikerült már egyszer zavarba hozni egy függőleges svenkeléssel, olyan viszonylag lassú mozgással amivel talán interferált és lassú lágy hullámzásba kezdett a kép. -
jjeahh
nagyúr
Attól függ mit videózol, milyen kompromisszumokat vagy hajlandó bevállalni. Canonok videója szvsz nem csak élességben marad el egy sony-panától, ráadásul stabi nincs, evf nincs, peaking nincs (ML tud peakinget, de sz*r), e-shutter nincs (timelapse videóknál hasznos), meg még sorolhatnám.
Sajnos a panának máig nincs pdaf-es gépje, ez van... De szerintem el lehet lenni af nélkül videó alatt, "csak" gyakorlat és jó szem kérdése, sőt, nekem pl soha nem hiányzik, igaz nem sportot videózok, hanem koncerteken, fesztiválokon és már egy ideje manuálozok, megszoktam.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
t72killer
titán
Kipróbálni kipróbálnám mindenképp, erősen kontrasztos szitukat (pl esküvő virítófehér menyasszonnyal+feketeöltönyös vőlegénnyel) jó lenne beégés nélkül megúszni.
Tájat sokat lövök amúgy, ott ráérek tökölődni, nem szalad el (kivéve mondjuk hajózásnál)
De ahogy nézem a G80-ban van gamma-szelídítés (cinelike), amatőrnek elég.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Nem próbáltam a dualpixelt, de videók alapján valóban jobb, csak hát a canonok videója... Amúgy ha fixen belőtt fókusszal úgy követed le az alanyt, hogy ne essen ki a fókuszmezőből, az nem jó?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Nagylátóval a pana af amatőr célra szerintem rendben van.
Lekövetnem nekem nincs amit, nem sportvideózok, ha max valaki sétál felém azt még simán le tudom követni mf-el és sokkal szebb, folyamatosabb is lesz, mint autofókusszal. F1.0-ával mft-n amúgy nem olyan vészesen szűk a dof szerintem, portrénál kb. ilyen: [link] [link], még simán kezelhető, nincs az, hogy a portréalanyok orra éles,a füle meg már nem. Ha mégis olyan melót kapok, hogy muszáj lekövetnem valamit, kölcsön szoktam kérni egy haver gimbalját, lerekeszelem a g6 kitobiját F8 fölé és folyamatos af-el egész jó szvsz.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
f/1-gyel követni 25mm-es fókusszal m43-on pont ugyanolyan bonyi, mint f/2-vel követni a látómező-ekvivalens 50mm-es fókusszal egy FF vázon.
A magam részéről mondjuk lusta amatőr vagyok és AF-ezni szoktam
A pana AF már régen (GX1) is jó volt, azóta csak javult. Prémium pana obikkal (pl 12-35) és új vázzal nemigen lehet rossz lóra tenni. Viszont ha éjjellátó gép kell, akkor nem pana obik lesznek rajta, hanem metabones rövidítő adapter + valamilyen fix (sigma ART, stb).
"tényleg csak kamu ez a elektronikus stabi dolog? " p0rnhub vs bögyös barátnő? Konkrétan: az 5 tengely nettó hazugság, szenzormozgatás nélkül csak a szenzor síkjában (=2 tengely) tudsz variálni. Persze tudom, canonéknál a lencsébe szokás beépíteni a stabit, ezért nem igyekeznek a vázstabival.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Igen, nagyon low light körülmények között a pana sajnos elvérzik, bár ha van egy ultrafényerős fixed azzal még menthető, én pl. mostanában 55/1.4 manuált használok igen gyakran focal reducerrel, ami ugye így F1.0, ha a gyútáv megfelel szinte bárhová elég. Persze az a7s más világ, legutóbb fesztiválon iso6400 + F1.4-el már a sötétben tapsoló megvilágítás nélküli közönséget videóztam és ugye ezzel a géppel a 6400 még tök jó, tiszta...
-
t72killer
titán
"Ha Panasonic növelné a szenzort" - Megtette, úgy hívják a kamerát, hogy Leica SL Elég jó videóra is, bár nem éppen low budget kategória.
Pontosan a canon cinema kamerák az okai, hogy ennyire gagyi videós képességekkel szállítják a DSLR és MILC vonalat. Azt hiszik, hogy egy prosumer majd eladja a kocsiját és a házát egy c700-ért, hogy azon lője az amatőr home-videókat ha magasabb az igényszintje a line-skippelt DSLR maszatnál. Hja, csak prosumerünk olvas teszteket és beéri az "olcsó" pana v sony milcekkel
Apropó a7s: igen, ő a low-light király, ha csak megközelíteni is akarod a szintjét, bőven 20k$ környékén kell a zsebben kaparászni.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Mert 1.3M-ért nekem ez kevés 2016-ban. Igaz engem elsődlegesen a videó érdekel, aki főként fotós és befektetett már Canon obikba, valamint hébahóba videót is csinál, annak biztosan fasza lesz.
De komolyan, ha kijön a GH5 és neadjisten nem olyan jó fotóra veszel mellé egy D750-et és még akkor is olcsóbban jössz ki, mint az 5D4. Oké persze, ez csak a váz, de érted.
Ott van persze aduászként a Canon színvilág, csak kérdés, hogy az mennyit ér. Ennyit szerintem nem.[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
jjeahh
nagyúr
Annyira nem sz*r, csak ennyiért sz*r. Sokkal-sokkal olcsóbban is vannak jobb videós gépek. No meg a canon legalább azt a vázát elhalmozhatná innovatív és korszakaltotó ficsőrökkel, amelyiket a legjobban veszik az emberek szerintem... De nem, csak a kötelezőt teszik bele és azt is lebutítva. A hivatalos specifikációkban meg meg sem említik persze a gyengeségeit
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Focal reducer? Vagy manuál fókusz nem játszik? 5d 4 videója valszeg ugyanolyan interpolált homály lesz, mint az elődjéé, engem ez valszeg jobban zavarna mint a kisebb szenzor, de hátha a canon is összeszedi végre magát...
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Nincs tapasztalatom GX80-al még kezemben se volt Tripontban aszem van tapi/próba lehetőség.
Ennél az obinál nincs MF. Nekem G6 van azt AF-el használom, arcfelismeréssel, 11mm-es obikombóval (14mmx0.8konverter), gyors a fókusz, meg 3.5-en ~3m felett már egyébként is nagy a mélységélesség. Ezen kívül van még a tapifókusz, ez videó alatt is zseniális, még steadin is meg tudom úgy bökni, hogy ne mozduljon be, ott a MF úgy is felejtős. De én hobbista vagyok! -
MrChris
nagyúr
Le lehet rontani a GX80 videóját 6D-sre
Lehet hogy steadi sem kell hanem csak egy U alakú (vagy kettős U a kijelző miatt) rig fogantyú. Ha stabis obival, szenzorstabival nagyobb látószöggel veszed 4k-ban akkor még simán belefér egy szoftverstabi is, élesség biztosan több lesz mint a 6D-vel. Így nem kell küzdeni, költeni gimbal/steady-re, vagy a 7-14-es obira költöd. -
Gravity1234
tag
Glidecam egyertelmuen, raadasul a 45 ezer az nagyon olcso erte.
170 korul van ujonnan en amikor vettem az enyim hasznaltan is 80 volt.
Legyen meg mindene, talca, csavarok, es kiegeszito sulyok.
A terhelhetoseg fontos, nem azert mert leszakad.....hanem mert itt minden arrol szol, hogy tudod balanceolni. Amire hitelesitve van arra biztosan jol fogd tudni hasznalni.
Nezd meg a geped, obid, sulyat, plusz aksi, plusz napellenzo. ha azzal belefersz es mast nem akarsz feltenni ra amikor steadyznel akkor jo leszel.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Larry303
addikt
-
orko
tag
Mivel szürtél zajt? Erős bandingelést láttam néhol a háttéren.Nálam ilyen akkor jelentkezett ha erősen belenyúltam a színekbe és noise reductiont is használtam. 720p/50 felvételből még erőteljesebben előjön a jelenség.Filmconvert pro plugint próbáld ki,utóbbi időben azt használom.+Grain jót tesz a képnek!
-
.DLL
veterán
Szerintem is jók a színek, de ha mutatsz egy-egy képernyőmentést arról, hogy mit állítottál be, mit szerettél volna látni, és arról, hogy milyen lett (illetve gondolom a "milyen lett"-et láthattuk Vimeón) akkor elhiszem
Egyébként szép vonalvezetése volt a videónak, jó hangulatú, kedves, bár az első zene túl drámai volt szerintem, mintha felhők gyülekeznének főhőseink feje fölé (ami lehet igaz is ) de a képek nem ezt sugallják, szóval valami kedvesebb, vidámabb zene jobban illett volna szerintem.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
jjeahh
nagyúr
Jaj, hogy ez milyen bonyolult, mindíg van valami, amire figyelni kell Gépet vásárolni dögöljek meg de egyszerűbb volt Amúgy egy ilyen átalakítóval nem oldható meg a dolog? Mert ha igen, akkor tökmindegy milyen menetes az állvány gondolom. Már csak azt kell kiderítsem kivehető-e a manfi középoszlopa... nem értem miért nem írják le mindenhol részletesen az ilyen dolgokat
A karcos dolgot amúgy nem lehet megoldani valahogy? pl. a cseretalpra valami kartont vagy műanyag lapot fabrikálni.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
A Cinestyle nem rossz, de a Profil részleteiben ne a legminimumabb álláson legyen minden. Még a + oldal felé is "laposabb" mint a beépített Neutral képprofil minimumra húzva, szóval jól be lehet állítani. Készts teszt felvételeket nagy dinamikájú képeken, ahol van átmenetes csúcsfény és árnyék rész is, és néz meg meddig hoz előnyt a kontraszt csökkentése. Ha már csak szürkül, akkor fölösleges tovább csökkenteni.
(P.H.)
-
cOxeR
Ármester
A fotó nem is volt kérdés.
Nem akartam túlzásba vinni, bár ha már ennyire "félelmetes" anyag volt a cél, akkor tényleg elfért volna még.
Teljesen másként szól fejhallgatóval és másként hangfalon... fejhallgatóval szerkesztek, és utána annyira más volt hangfalon visszahallani...
A vinnyettát nem szeretem, úgyhogy azt amúgy is mellőzném.Az üzenet alapvetően a design és a változatosság, valamint a tematikához igazodó ételek, italok bemutatása, valamint az éppen aktuális design szellemiségének átadása.
Én meg esküvőt retusálok épp...
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Szerintem nem vészesen sok, bár lehet azért, mert ezt én is szeretem; nekem is volt csoporttársam, aki inkább nem mozgó kompozíciókból építkezett, és az is elég jó volt mert koherens volt, tehát ez kicsit kinek a papné esete. Nekem inkább a szoftveres stabilizáció a sok, ami még avatatlan szemnek is feltűnhet, hogy miért glitch-el a geometria 24mm sem túl széles APSC-n, attól fölfelé pedig mégnehezebb megtartani a steady-t hogy ne csináljon akaratlan mozgásokat...
A másik: nekem nem sokszor kiégettnek tűnik a kép, pedig a monitorom gammája elég jól be van lőve, általában nálam van részlet ott is, ahol pl. munkahelyi vagy haverok képernyőjén már igencsak fehér, szóval ez itt tényleg fehér. És "high-key"-nek sem nevezném, mert az ugyan túlnyomórész világos, de a tónustartomány is oda van összpontosítva, itt viszont inkább csak kiégést látok. De cáfold meg nyugodtan, H4X0R.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
__H4X0R__
senior tag
Volt allvany is, de csak par snittre, a glidecam hozzam kozelebb all A video nagy resze 24-105 F4-gyel, de egyes reszek 70-200 F2.8, a dronos felvetelek Sony Nex7-UWA az estiek pedig fix50 tobbnyire, de mivel nem FullFrame a vazam egyelore, igy jon az 1.6x szorzo...
www.kristofnagy.com
-
cOxeR
Ármester
Köszi, igyekszem ebben is előre lépkedni... de még kell idő, míg kiforr...
Jó tipp, az is, hogy lehetett volna színezni élő hangokkal... na majd legközelebb, ezt a hatásvadászatot is bevetem.6D gyengeség, az élek kezelése... bár annyira nem ütközik ki itt, de emiatt sokan pártolnak el mellőle videózás esetén. Mások meg megveszik... mert töredéke a 5d3-nak.
5d2-höz mérten meg iso-ban sokkalta jobb... azzal kár összevetni. -
MrChris
nagyúr
próbáld meg úgy, hogy letöltöd, hátha nem szaggat. Nálam is vannak ilyenek, volt hogy valami xar netes progi futott háttérben (plexmmserver) és picit minden netes videó szaggatott. Az eltávolítása csak részben segített. Van ami szaggat, van ami nem. Még arra is gondoltam, hogy frame ütközés szerűségek vannak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Eredeti játékok OFF topik
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest