Hirdetés

2018. október 19., péntek

Hozzászólások

(#5001) MrChris válasza jjeahh (#5000) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Várjuk! :C

(#5002) jjeahh


jjeahh
(PH! nagyúr)

Hm egyre nagyobb a választék és egyre olcsóbbak ezek a cuccok :)) + remélem lesz használtpiacuk is, 250-300 dolcsiért már valszeg azonnal megvennék egyet :D

[ Szerkesztve ]

Flickr: goo.gl/Oinpxa | Fb: facebook.com/n.barni | Insta: n_barna

(#5003) MrChris


MrChris
(PH! kedvence)

Videófájlba bekerülnek az expó adatok? Leginkább az iso érdekelne melyiket mennyin csináltam.

(#5004) orko válasza MrChris (#5003) üzenetére


orko
(tag)

Szerintem ha belekerül,Lightroom ki tudja olvasni. Kiváncsivá tettél,otthon kipróbálom. Lehet,hogy framet kell elmenteni a videóból és talán úgy...

(#5005) .DLL válasza MrChris (#5003) üzenetére


.DLL
(PH! nagyúr)

Canonnál a THM (thumbnail) fájlban (ami egy sima jpeg kép) biztosan benne vannak az infók, mint egy fotónál.

(P.H.)

(#5006) MrChris


MrChris
(PH! kedvence)

Akkor majd kutakodok. Panám van, avchdnál keletkezik pár mappa és fájl, még soha nem néztem beléjük. mp4-nél aszem nincs járulékos dolog.

(#5007) k!nG


k!nG
(fanatikus tag)

Na akkor, itt folytatom tovább a dilemmázást egy kicsit a milyen gépet vegyek csoport után.
Végignyálaztam a tesztvideókat a két kiszemeltről, a Sony A7-ről és a Panasonic G7-ről. Eddig kicsit abban a hiszemben voltam, hogy az A7 FHD minősége éppen eleg brutál lesz ahhoz, hogy méltó legyen a GH3-om mellé, de csalódtam. (persze nagy visszalépés a Sony 28mbps avchd codec az A7-nél) Nem jött át a kép részletessége, sem a jó dinamikatartomány.. Ellenben, a G7 videója olyan volt hogy összecsináltam magam, szerintem még FHD-ban is agyonveri a GH3-at nemhogy 4-kból méretezve. (emellett a Cinestyle is rohadtul tetszik benne)

Most a kérdés, hogy melyik a kettőből? Lowlight videó nem annyira számottevő szempont, a fullframe szenzor viszont fotóhoz is nagyon jó a Sonyban és videóban sem árt, emellett azért egy komolyabb gépről beszélünk, viszont egyenlőre lowbudget adapteres optikákat tudok rápakolni. Szemben a G7 mellé tudok venni pár optikát, képminőségben marha jó, viszont gyengébb fotóban és lowlight-ban is és maga a váz gyenge középkategória. Igazából azért vagyok tanácstalan, mert netes tesztvideók csak az A7s, A7 II és az A7r II-ről vannak a klasszikus sima A7-ről egy darab nincs ami normálisan bemutatja esetleg összehasonlítja más gépekkel, de amiket eddig láttam azok kicsit lehangolóak. (aki válaszolt már az előző csoportban annak nem kell írnia :D )

domonkosvarga.tumblr.com

(#5008) MrChris válasza k!nG (#5007) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

"Lowlight videó nem annyira számottevő" de gyorsan változnak az igények :DD
"tesztvideó" "klasszikus sima A7-ről egy darab nincs" Lehet hogy oka van hogy a sima A7 nincs preferálva, ilyen drága cuccot nem vennék ennyire látatlanba. Az a 28 mbps eléggé lekorlátozza, olyan éppen hogy elég, ha elég hatékony az algoritmus. Szerintem egyre kevesebb az érv az A7 mellett.

(#5009) orko válasza k!nG (#5007) üzenetére


orko
(tag)

Jah, tudnám szeretni a Cinelike stylet és focus peakinget a GH3-ban...

(#5010) k!nG válasza MrChris (#5008) üzenetére


k!nG
(fanatikus tag)

Én is így érzem, sokkal kevesebb az érv mellette. Csak vonzott mindig is az FF. Visszanéztem az elmúlt pár hónap anyagait és rájöttem, hogy hülye vagyok és alig veszek fel szar fények között, ne cinkelj. :D Egyébként én is ettől fosok. Nem fogok kidobni az ablakon 350-400k-t úgy, hogy gyenge videós gépet veszek. Eddig amiket láttam, siralmas a GH3-hoz mérve.

orko: Baromira, de főleg a focus peaking. A cinelike az mar egy mas kategoria, de az is nagyon bejön. Mostanában egyre divatosabb amúgy is a teljes moziélmény fele tájolódni a DSLR/MILC videóban, ezekkel a kicsit deszaturált esetleg fade-s és érdekes színekkel.

[ Szerkesztve ]

domonkosvarga.tumblr.com

(#5011) MrChris válasza k!nG (#5010) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Csinálhatsz te is olyat hogy csökkented a kontrasztot és szaturációt, pontos wb-t használsz és nem élesíted túl. Ezzel nem fog/kevésbé fog kiégni-bebukni, meg túlcsordulni. Majd utómunkánál szabadabban tudod összehangolni és szerkeszteni. Persze veszítesz színinformációt meg árnyalatot, de a végeredmény sokkal jobb, szebb tud lenni mintha már felvételkor minden maxon van. Több lehetőség marad benne. Szerintem.
Kíváncsi lennék más hogy csinálja?

(#5012) k!nG válasza MrChris (#5011) üzenetére


k!nG
(fanatikus tag)

Persze, az alapbeállításaim a GH3-on általában mindig -3-an vannak. Itt most inkább arról van szó, hogy a G7-nél utólagos color grading nélkül is egész korrekt színeket kapunk ebben a módban.

domonkosvarga.tumblr.com

(#5013) MrChris válasza k!nG (#5012) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Mérlegre teszed a gh3-at és g7-et, 4k-n kívül mi szól számodra a váltás mellett?

(#5014) MrChris válasza k!nG (#5012) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Mérlegre teszed a gh3-at és g7-et, 4k-n kívül mi szól számodra a váltás mellett?

(#5015) k!nG válasza MrChris (#5014) üzenetére


k!nG
(fanatikus tag)

Ó, itt szó nincs arról, hogy leváltom a GH3-at. :N A Nikon DSLR szettemet áldozom be, a G7-ért és amblokk váltok Milc-re. (párhuzamosan lesz G7, meg GH3)

domonkosvarga.tumblr.com

(#5016) MrChris válasza k!nG (#5015) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Jaaa, ezt a pazarlást :D Ha már két gépes felállás akkor egy EM10 fotózásra és G7 videóra :DD

(#5017) MrChris


MrChris
(PH! kedvence)

Segítség! Újra tettem a windózt és nem bírok ezzel a .mts-el. Mp4 szépen megy, de a .mts avchd recés, kb mintha csak az egyik sor jelenne meg és csíkoz, a kép pedig alacsony felbontású lesz. Ha rendesen játszaná le akkor azok a vonalak nem lennének ilyen recések.
Tettem fel K-lite csodapakkot de az semmit se ért.

[ Szerkesztve ]

(#5018) 80hun válasza MrChris (#5016) üzenetére


80hun
(PH! addikt)

Vagy e-m10mark2. :D
Összevetettem a két gép menüjét sokminden változott benne video fronton is.

(#5019) MrChris válasza 80hun (#5018) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Kíváncsi vagyok mennyire van a G6-tól videó képminőségben, leginkább az élesség, részletesség, moiré. Színekben jobbnak látom a tesztekben és a stabi nagyon vonzó.

(#5020) 80hun válasza MrChris (#5019) üzenetére


80hun
(PH! addikt)

Holnap jön meg a 30mm es fixem.
Majd értekezünk milyen tesztvideót csináljak milyen beàllítások melett.

(#5021) *Ropi* válasza MrChris (#5017) üzenetére


*Ropi*
(PH! félisten)

Akkor most megint tedd újra a Windowst, mert egyszerűbb mint a K-Lite szemeteit kigyomlálni: akkora bughalmazt ritkán látni... ;) Tedd fel az MPC-HC-t meg az AC3 kodeket és jó vagy. Felesleges teleszemetelni a gépet. ;) Ha véletlenül az MPC-HC-vel nem menne akkor a VLC-t!

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5022) .DLL válasza *Ropi* (#5021) üzenetére


.DLL
(PH! nagyúr)

+1 ezek több galibát okoznak később, mint hasznot (ami pl. most nem is volt). VLC-t én is szeretem, etalon. :)

(P.H.)

(#5023) MrChris válasza *Ropi* (#5021) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Meggondolatlanul, kínomban tettem fel. Akkor kipróbálom amit írsz.

(#5024) orko válasza k!nG (#5015) üzenetére


orko
(tag)

Én Canon 550d-ről váltottam GH3-ra. Merész dolog volt, MILC rendszere senkinek sem volt pár éve a környéken..Láthatatlanul ugrottam bele a rendszercserébe és az elején kissé bántam is,főleg a Canonok MLantern hack nyújtotta plussz ficsőrök hiányoztak..GH3 rec gombját nem szeretem a mai napig sem,nagyon besüljesztették és bénázok felvétel indításkor/leállításkor... :( 60% videó,40% fotó - kb ilyen arányban használom. Markolattal nagyon kényelmes váz!

(#5025) MrChris válasza orko (#5024) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

De gondolom a videó képminősége kárpótól?

(#5026) theporcupine válasza MrChris (#5006) üzenetére


theporcupine
(kvázi-tag)

Inkább itt ... Pana már le is tiltotta a firmware letöltést, bár ezzel kicsit elkésett. Nem hiszem, hogy ingyenessé tenné a V-LOG-ot.
Sikerült valamit találni expo infókról videóban. Én nem igen hiszek benne, hogy ezt tárolná. Ezek felvétel alatt változó értékek, egy képhez nem rendelhető adatok. GH4-ben (többi 4K vázban) a 4K photo mode tudja ezt, de valószínű, hogy külső file-ba írja. Ha GH2-ön csinálok kép mentést a vázon, akkor abban nincsenek infók. Valószínűleg nem lustaságból, hanem mert nincs meg.

https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/

(#5027) .DLL válasza orko (#5024) üzenetére


.DLL
(PH! nagyúr)

Ragassz rá egy pici öntapadós gumi bogyót (fiók, szekrényajtó becsapódása ellen szokták használni, sok helyen kapni, több méretben) ; )

(P.H.)

(#5028) MrChris válasza theporcupine (#5026) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Még nem jutottam el odáig. A változók problémát jelentenének, de a fix vagy induló értékek sem lenne haszontalan. Így kicsit körülményes kitesztelni, tanulni. Fotó exif elkényelmesített a filmnegatív után :D

(#5029) orko válasza MrChris (#5025) üzenetére


orko
(tag)

Videóra természetesen, maximálisan! Pánikoltam első alkalommal amikor sötét kocsmában videóztam zenekart, iso800 felett zajos volt az élőkép ,de szerencsére monitoron visszanézve minden ok!:) 1600-ig vígan jó! Bizonyos esetekben jól is áll egy kis grain.

(#5030) MrChris válasza orko (#5029) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Amíg csak 'szemcsésedik' azzal nincs nekem se problémám. A blokkos, foltos, színes zajt utálom, meg mikor már a színek is kivesznek, minden a rozsdabarna és szürke különböző ányalataiba csap át és kivesznek a zöldek, kékek, élénk színek.

(#5031) MrChris válasza orko (#5029) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Amíg csak 'szemcsésedik' azzal nincs nekem se problémám. A blokkos, foltos, színes zajt utálom, meg mikor már a színek is kivesznek, minden a rozsdabarna és szürke különböző ányalataiba csap át és kivesznek a zöldek, kékek, élénk színek.

(#5032) k!nG válasza 80hun (#5020) üzenetére


k!nG
(fanatikus tag)

Arra kiváncsi lennék, dobd már fel majd ide. Mert ha vállalható a videója akkor az is élhet, mint opció számomra. Egyenlőre a G7 a befutó, de az Olykat mindenki annyira dicséri, hogy csak na. (mondjuk a képstabilizátora videónál elég nagy áldás)

domonkosvarga.tumblr.com

(#5033) orko válasza MrChris (#5031) üzenetére


orko
(tag)

Fotónál el szokott kapni az ideg amikor nem tudok rendes arcbőr tónust összetolni Lightroomban! Belilul,bebarnul...nincs mese,fényelni kell,vakuzni,egyedi wb állítani (pedig sűrűn az automatára hagyatkozok).

(#5034) MrChris válasza orko (#5033) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Hát ez Pana :D
Meg a Lr is ludas, nincs rendes pana profil.

(#5035) orko válasza MrChris (#5034) üzenetére


orko
(tag)

SilkyPix-el jobb a helyzet?

(#5036) MrChris válasza orko (#5035) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Válozó :DD Próbáld ki, talán bőrszín jobb, kevesebb a posterize hatás, élesítése gyengébb, nincs igazi highlights visszahúzás... Továbbra se tudtam dönteni a kettő között. Most a Lr-t nyűvöm mióta van a dihaze, picit segít.

(#5037) orko válasza MrChris (#5036) üzenetére


orko
(tag)

nekem is bejön a dehaze!:)

(#5038) MrChris válasza *Ropi* (#5021) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Sajnos ez nem megoldás. K-lite előtt is rossz volt. VLC-ben jól jelenik meg az .mts, minden másban rossz. Az a baj, hogy a Vegasban is.

(#5039) taranis válasza theporcupine (#5026) üzenetére


taranis
(őstag)

Mondjuk az eddigi tapasztalatok alapján ingyen sem ajánlják a VLOG-ot, hacsak nincs 10bites külső rögzítőd.

(#5040) .DLL válasza taranis (#5039) üzenetére


.DLL
(PH! nagyúr)

8 bites 4K-ból lehet csinálni 10bit finomságú FullHD-t. :))
(feltéve ha az eredeti felvételen megfelelő a dither algoritmusa, minősége, de ez már csak "szerintem", még nem próbáltam)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#5041) taranis válasza .DLL (#5040) üzenetére


taranis
(őstag)

A sávosodáson/zajon még segíthet is, feltéve ha nincs szükséged slowmo-ra. Ezen felül is írtak problémákat, egyrészt hogy van egy zavaró színeltolódás, ami a neutral/cine-d alatt nincs, valamint hogy nincs meg az az ígért +2 FÉ dinamikatartomány növekedés, a csúcsfényekbe lát bele jobban kb. 1 FÉ-el. Akik eddig tesztelték egyöntetűen azt mondják, hogy olyan helyzetekben éri meg használni, ahol sok a fény és kevés az árnyék.

(#5042) *Ropi* válasza MrChris (#5017) üzenetére


*Ropi*
(PH! félisten)

Ezt próbáltad?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5043) MrChris válasza *Ropi* (#5042) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Még nem. Azóta újra raktam az amd vidkari drivert és egyenlőre jónak tűnik. Vegasban és mpchc-ban helyre állt, többit elutazás miatt nem tudtam ellenőrizni.
Megnézem mit tud.
Olyan létezik hogy 59-60Hz helyett 50Hz-en hajtani a rendszert? :]

(#5044) *Ropi* válasza MrChris (#5043) üzenetére


*Ropi*
(PH! félisten)

Ha átírod a monitort vezérlő *.inf fájlt, akkor igen.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5045) hibavissza


hibavissza
(PH! addikt)

[link] [link]

:F Van még náluk egy csomó "filléres" stabi. Érdemes ilyesmivel tökölni vagy igazából nem ér sokat.

[ Szerkesztve ]

Lorem Ipsum Photography

(#5046) *Ropi* válasza hibavissza (#5045) üzenetére


*Ropi*
(PH! félisten)

Ne fáraszd magad velük! :N Ha megnézed kerékpárral tekert mellette sík talajon, ami azért elég sokat rásegít a sima futásra.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5047) hibavissza válasza *Ropi* (#5046) üzenetére


hibavissza
(PH! addikt)

Ok, köszi.

Lorem Ipsum Photography

(#5048) k!nG válasza *Ropi* (#5046) üzenetére


k!nG
(fanatikus tag)

De ennyire nem éri meg? Most én is néztem, ithhon mondjuk egy kicsivel gagyibb, alap xpro "steady" 7 rongy. Az kb. semmi pénz egy ilyen cuccért, főleg ha valamilyen szinten stabilizál is. (mondjuk sétánál) Vagy ez csak az ilyen deszkás és brigáns operatőröknek jó.

Más, esetleg egy ilyen LED, átmeneti lámpaként mennyire hasznosítható? Van tapasztalat az ilyen fejlámpákkal?

domonkosvarga.tumblr.com

(#5049) orko válasza k!nG (#5048) üzenetére


orko
(tag)

Nekem van ilyen led lámpám. Ritkán használom,de akkor mindig jól jön.A stabiról meg annyit,hogy szinte másra másképp nem is tudod használni,csak ilyen alacsony állásban bicajon,sk8-en....Szerintem ebayen nézz utánna Shoulder Rig-nek, azt is tudod így használni,de válon is...

(#5050) k!nG


k!nG
(fanatikus tag)

Na mivel potom 15k volt az 55mm 1.8-as Super Takumar adapterrel együtt az Ebay-en, gondoltam beruházok egyre. Van már videós tapasztalat ezekkel a lencsékkel? Engem kifejezetten meggyőztek, YT-n volt fent pár GH3-as tesztvideó. (emellett lényegesen jobban jöttem ki pénzben, mintha vettem volna egy 60mm-es Sigma art dn-t, amit eredetileg néztem ki)

domonkosvarga.tumblr.com

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.