Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz Stauffenberg #17497 üzenetére
Nem nekem jött, de köszi
Össze kéne ezeket szedni egy topikösszefoglalóba.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #17495 üzenetére
Azért tisztában kell lenned az alapokkal, hogy lehessen rá építeni. A iskolai diplomaosztós felvételen látszott hogy van hely bőven a fejlődésre colorgrading témában.
Ahhoz, hogy tudjunk feljebb lépni ismerni kell az alapokat, nem mondhatom mindig újra el a miértet.Ennél a videónál még nem kommenteltem és alaptudás nélkül szerintem nehezen érthető mi miért történik.
-
taranis
addikt
válasz Teasüti #17490 üzenetére
A highlight rolloff csak annyit jelent, hogy a csúcsfényeidből milyen gradualitással "gördülnek le" a kevésbé világos színek. Akkor szép egy highlight rolloff, ha nincs benne hirtelen fényerő változás, de ugyanúgy fontos, hogy a színátmenet és a szaturáció is fokozatos legyen.
colorizer.net
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Teasüti #17495 üzenetére
Tuninger leírta azt mit kell látnod az IRE skálán, de talán egy fokkal érthetőbbé teszi ez a nagyon szájbarágós anyag, hogy mit kell látnod a videón:
Why Highlight Rolloff Matters As Much As Dynamic Range
A legjobb példa erre szerintem amikor belevideózol egyenesen a napba és két út van: Csak egy kilyukadt korong lesz az égen vagy egy finom átmenettel jut el a kiégéshez. Ha fogod a csúszkákat és csak beráncigálod a csúcsfényeket amennyire tudod, ott azt kockáztatod, hogy ez a finom átmenet nem lesz meg, csak csúnya, átmenet nélküli clipping.
-
t72killer
titán
válasz Tuninger #17461 üzenetére
1001 hála, végre normális méretű monitor előtt vagyok, nagyon szép mind2, ISO50'000 felett() kezdődnek a problémák. Nehéz a részleteket összevetni, mert nem pont ugyanott van a fókuszsík, nagyjából SzVSz egy szinten van a két gép (az 1x hóttziher, hogy a gx80-am a közelükbe se érne).
A z6-ra már rábeszélt a fotós énem és a pénztárca, eléggé háttérbe szorítva a videós készségeket. Mivel nem adom el a fotós-videós termést, saját célra úgy szórakozhatok a cuccal, ahogy kedvem tartja - aki nem fizet (család) nem p.fázik bele, miért lett lila az anyós feje A filmszimulációkat mindigis ki akartam próbálni videón, nikonra ismerek kb 2százat
[ Szerkesztve ]
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #17490 üzenetére
Régen én is így toltam, nincs ezzel semmi baj. Megpróbálom majd érthető formában önteni a tutorialt, mert bizonyos szempontból szubjektív a dolog.
Röviden összefoglalva: REC709-ben 6EV dinamikát tudsz hiteles/valós kontraszttal ábrázolni.
FLOG-ban 13-14EV dinamikát tudsz befogni. Ha van egy felvétel ami ezt kilövi és van rajta mondjuk arcbőr, akkor az arcbőr csúcsfényének 70 IRE környékére kell esnie, a sötét résznek pedig 40-50 IRE közé hogy megfelelő kontrasztja legyen (ez majd lesz bőrszín tutorialban is). Vagyis mondhatjuk hogy a kontraszt adott. A 70 IRE -100 IRE közötti részre pedig van nagyságrendileg 5-6 EV-nyi dinamikánk amit be tudunk passzírozni. Ez a tömörítés adja a highlight rolloffot.Valszeg előbb egy gamut mapping / color space transform tutorial lesz, aztán meglátjuk.
-
kovsol
titán
válasz Tuninger #17487 üzenetére
Ezt mondjuk egy egész csapat készítette. Volt egy korábbi videója ahol mutatták hogy lőttek egy sima kávé csinálós kis b-rollt, hogy Red kamerát is vittek, meg volt több operatőr is. Ő a rendező volt(meg ugye színész is). Az editet is más csinálta.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tuninger #17474 üzenetére
Erről a highlight rolloff-ról készíthetnél vmi videót!
Én pl semmit se tudok róla. Főleg nem, hogy egyáltalán mi az elvárás, vagy milyen elképzelés szerint megy ez. Eddig én csak behúztam lineárisan, vagy logaritmikusan 100 IRE alá a tetejét és csókolom.
In-camera is általában csak annyira csavartam mindig a VND-t, hogy ne csíkozzon a zebra, csak a pontszerű fényforrásoknál (napkorong, utcai világítás, vagy beltéren csak az ablak) és a EV meter kb nulla közelében legyen.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz *Ropi* #17472 üzenetére
Ha nem írt árat, akkor ezek között érdemes szétnézni!
Egy fasza stúdió lapos RTX karival és 100% sRGB kijelzővel. Olcsónak biztos nem lesz olcsó. Olyan 3000 euro felé mozognak ezek. -
Márton
nagyúr
válasz *Ropi* #17485 üzenetére
A legtöbb?
Egyedül a resolve-nál találtam ezt, a többi mind beéri 4-8-cal:
Vegas, Edius, Premiere, Fcpx..
Vagy te mire gondoltál?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
Peter McKinnon mindig igényes contentet rak le az asztalra, de a legújabb videója még az ő szintjén is szintlépés. Van story, van mondanivaló és nem mellesleg nagyon szép a cinematography, a hangmérnöki munkáról nem is beszélve.
-
Tuninger
Topikgazda
A Davinci Resolve még mindig ingyenes és egyre több tutorialt is találsz hozzá
Sajnos egyszerűnek semmiképpen sem mondanám, de ha már belevágsz érdemes ebbe.
-
őstag
Sziasztok!
Kezdő szintű, de komolyabb hobbi célokra milyen felhasználóbarát videószerkesztő szoftvert ajánlotok? Lehet fizetős is természetesen.
A tartalmakat viszonylag erős laptopon dolgozom fel. 17.3 coll kijelző, Intel i5 7300q, 8GB RAM, Nvidia Geforce 1050Ti.Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #17482 üzenetére
Amit linkeltél videót, a kis kapaszkodó a kamera tetején. Olyat tuti beszerzek
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tuninger #17481 üzenetére
Fogalmam sincs, hozzám mindig baráti társaságon belül eladott/elcserélt példányok jutottak, de most nekem sincs, viszont akarok venni.
A legjobb ha a állítható a válltámasz hossza, hogy kényelmes legyen, se a túl hosszú, se a túl rövid nem jó. Egy ilyesmi mondjuk nem rakétatudomány, Alin fogok körbenézni: [link]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #17480 üzenetére
Tudsz valami jó de olcsó válltámaszt ajánlani?
Volt egy ilyenem még az 5D-hez, de elég hamar eltörött és kényelmetlen is volt a használata.Nekem is többet kellene használni a monopodot, néha annyira jó tud lenni egy egy locked down shot, ahol nem zavar a mozgás.
Máshol meg egy kicsi mozgás nagyon sokat dob rá a cinematic érzéshez. Meg kell találni a balanszot.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tuninger #17478 üzenetére
Nem véletlenül linkeltem múltkor ezt a videót tőle:
My BMPCC4K Run and Gun RIG TOUR!Itt is vannak bevágva rohadt jó sample snittek.
Nem véletlenül képviselem a fórumon azt az álláspontot, hogy a gimbal nem minden, szerintem a gimbal túlhasználata sterillé teszi a videót. Monopod, válltámasz, glidecam, én ezeket preferálom inkább. Egy válltámasz megvan fillérekből, aztán lehet kimenni gyakorolni vele (de csináltam már azt is még az egyetemen, hogy leadandó anyaghoz már nem volt időm válltámaszt szerezni, így a tripod két lábát hajtottam ki egy-egy vállamra és magam előtt tartottam a kamerát (dönthető fej volt, így magam felé fordítottam hátsó LCD-t).
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #17477 üzenetére
Ez nagyon látványos!
Ez a snitt nagyon komoly kihívás hogy természetesen nézzen ki.
De a videó többi része is pazar, hogy a zistenben tudták ennyire stabilan tartani a gépet...Én kicsit akkor kezdtem hanyagolni Matteot mikor elrontották a Pocket4K beállítást, úgy hogy tisztában voltak a dual ISO működésével, mintegy favorizálva az Alexát. Egyébként döbbenet hogy milyen simán össze lehetne húzni a Pocket képét az Alexáéval.
Egyébként nagyon királyak a felvételeik.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tuninger #17474 üzenetére
Egyszer-egyszer bejutok nagy produkciók utómunkálataira (nem melózni, csak bámészkodni, de nem mesélhetek többet, mert nem akarok senkit bajba keverni, ott idegen nem tartózkodhat) és félelmetes amit vissza tudnak rántani egy jobb kamera képéből. Persze a Youtube is tele ilyen előtte-utána Alexa vagy RED anyagokkal, szóval nincs itt semmi olyan történés, amit halandó ne látna, csak hát ugye ez az egész ott a boszorkánykonyhában személyesen tök más hangulat.
Btw a másik vesszőparipám, hogy az árnyékoktól sem kell félni. Ez nekem kifejezetten tetszik:Lost in Tuscany - Shot on BMPCC4K and Canon FD's
Csípem ahogy az árnyékokkal bánik (na meg a színekkel). Nekem még aránylag új terület a color grade, én sokáig csak kamerát kezeltem és ez másra volt bízva, most is csak önszorgalomból tanulgatom (bár több időm lenne rá). Egy fotót RAW-ből kigyurmázni nekem gyerekjáték, pillanatok alatt körbemegyek a görbéken és a HSL eszközön, de ugye egy 8-bit 4:2:2 anyag nem ad ekkora flexibilitást, mindennel sokkal óvatosabban kell bánni és sokkal jobban oda kell figyelni már in-camera az anyagra.
Ettől függetlenül határozott véleménnyel vagyok arról, hogy mit tartok jó color grade-nek és hova akarok eljutni én is.
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #17468 üzenetére
Konkrétan az a gondom, hogy mikor már kész vagyok valamivel – az én igényeimnek megfelelő szinten egészen normálisan tudok vele "dolgozni" –, de két hónap múlva – mikor megint kellene – kezdhetek ismét rájönni, hogy működik ez az agyrém. Annyira nem intuitív (kretén szar az egész ), hogy már tényleg......
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #17470 üzenetére
Erre Taranis tudna válaszolni, a Sonynál 40 IRE kell legyen a téma hogy ne legyen zajos, és be lehet állítani a zebrát tól-ig tartományra. Vagyis ha belövöm 40-45-re és a témám zebrázik akkor onnan felfele még rengeteg tartalékom van, lefele meg egy kevés. Viszont itt a sötét részek már zajosodnak, erre kellhet zajszűrés, de nem vészes mértékben.
De ezt Run&gunnál állítani elég nagy kihívásStauffenberg: pontosan, csak Alexán felfele iszonyat tartalék van. Vagyis ami kiég az nagyon "sokára" ég ki, ergo REC709 után szép a rolloff.
Ja és RAWnál nem beszélünk rolloffról, az egyik pillanatról a másikra ég ki, ahogy a LOG is, kérdés mennyire tudod szépen megcsinálni a curve-ot a highlightban.A múltkor GoPro-nak csináltam "filmes" highlight rolloffot, és elnémult az eosHD fórum, pedig ott aztán nálam nagyobb megmondóemberek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Teasüti #17465 üzenetére
Miért rettegnek az emberek a kiégéstől? Az Arri Alexán sosem ég ki semmi?
Csak ugye kiégés és kiégés között is hatalmas a különbség (az átmenet nélkül clippelt tartalom nagyon ronda). Ezért törekednek arra a cinema kamera gyártók és persze a post-production szakik, hogy próbálják mímelni az analóg film karakterisztikáját. Az egy organikus átmenet a majdnem kiégés és a "már nincs értelmezhető képi részlet, de mégsem vakító fehér" állapot között.
-
*Ropi*
félisten
Srácok, segítséget kérek: aki otthon van a 4K videovágáshoz elég izmos laptopokban, tudnátok ajánlani 1-2 konkrét modellt? Valaki kérdezte tőlem és megfogott, mert a laposokat nem követem naprakészen (erős asztali gépe már van, de valami hordozható "vágódeszka" is kellene neki, árlimitet nem adott meg). Jöhet privátban is, hogy ne offoljunk, köszönöm!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
őstag
Sziasztok!
Kezdő szinten lévő, komolyabb hobbi célokra milyen felhasználóbarát videószerkesztő szoftvert ajánlotok? Lehet fizetős is természetesen.
A tartalmakat viszonylag erős laptopon dolgozom fel. 17.3 coll kijelző, Intel i5 7300q, 8GB RAM, Nvidia Geforce 1050Ti.[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tuninger #17466 üzenetére
A másik rule amit én követek ellenfényes szituációban hogy a téma legyen a zajhatár felett, a highlightnak meg kell adni egy szép roll-offot és nem is veszed észre a kiégést.
Ezt ki kéne tesztelnem hol van. Gondolom ez szépen látszik egy adott IRE-n. És ha tudom hol van a zajhatár, akkor onnantól hogyan tovább?
Mondjuk nagy kontrasztú jelenetnél a téma árnyékos. Ekkor hogyan helyezed el a témát éppen arra az IRE tartományra? Oké, külső monitor és false color nélkül.
In camera van egy hisztogram, meg van zebra. Ha a zebrát leveszem kicsire, akkor nem látok semmit a képből.
És mondjuk run'n'gun a műfaj.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz hibavissza #17467 üzenetére
Trükkös, mert curve-ön nem tudod precízen egész számokra behúzni a sebességet.
A finomításhoz kell a retime control is és a kettő együtt már használható. -
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #17467 üzenetére
Nézz meg egy két tutorialt a témában
Ha már tudod mit hogyan kell akkor csak kicsit szar A speed control az egyetlen ami miatt visszasírom az FCPX-et -
hibavissza
veterán
Szarjon farfekvéses sünt aki kitalálta a Resolve speed control kezelését. Agyvérzés.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #17465 üzenetére
Nagyon nehéz téma. Szokás mondani hogy nem égetsz ki semmit ami fontos. A klipp esetén keményen világítani kellett volna hogy kompenzálják a kinti világosságot... de ha történetesen egy jóféle gyártelepre néz az ablak akkor az nem annyira támogatja a videó hangulatát.
A téma ne legyen kiégve, ami a bokehban van az ki lehet a másik mondás, mégis amit narumon linkelt ott nagyon bután néz ki, azt viszont gradedel lehet finomítani.
Ha sosem akarsz semmit kiégetni, muszáj világítani, mert a fenti videóban ha nem világítasz és nem akarod hogy kiégjen, és mondjuk van egy RED-ed HDR módban akkor meg lehet fogni... csak akkor meg jön a HDR look ami megint nem biztos hogy szerencsés.
A másik rule amit én követek ellenfényes szituációban hogy a téma legyen a zajhatár felett, a highlightnak meg kell adni egy szép roll-offot és nem is veszed észre a kiégést. Itt is látszik hogy még maradtak részletek kint, de nem elég. Lehetett volna szebben az én metódusommal, bár folyamatosan vitatkozom a videó operatőrével mi az ideális expó. És bizony küzdöttek a művésznővel és Istvánnal is nem keveset, volt elég bajuk az expón kívül...
-
-
hibavissza
veterán
Nem tudom mire gondolsz. Nem nézem meg még egyszer. Ha svenkelsz és a hàttében kontrasztos dolgok vannak (ablak) az nagyon gusztustalanul tud vibràlni. Ha kikapcsolom az ibis-t jobb. Monduk én ilyenkor nem 1/50-nel zàridőzök. Az nem mindig elég. Nem mintha sokszor svenkelnék :D
-
Tuninger
Topikgazda
válasz t72killer #17460 üzenetére
A Resolve TNR-je pazar:
Meg is csináltam neked az A7 élesítve van, a Z6 pedig zajszűrve
Egy GH5 képét is tudom úgy manipulálni hogy azt hidd nagyobb dinamikája, szebb rolloffja, és jobb zaja van mint egy A7-nek vagy egy RED-nek.Szóval ha rá akarod beszéltetni magad a Z6-ra abban is tudok segíteni Legalább vegyesebb lesz a csapat. Más kérdés, hogy ellenszélben kell mindig bizonygatnod majd a kamerád "jóságát".
-
t72killer
titán
válasz Tuninger #17453 üzenetére
Hurrá, egy klip, amiben nem vágják le folyamatosan az emberek feje tetejét.
Nem vagyok egy kolorgréder (nem is leszek), de szvsz a csiganetünkön a youtube 720p-s autobutításán is idegesítő a sok "a zsiráf csak a nyaka feléig fért a képbe" klip.
#17459: a resolve post-TNR-je gáz?
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz t72killer #17457 üzenetére
Ne legyünk már ennyire felszínesek, a Nikon csúnyán túlélesített, és kevesebb részletet tartalmaz, ugyanebben a tesztben pont az ISO-t megelőző részben látszik.
És az ISO tesztet Standard beállításon lőtte az ember.
Egyébként meg lehet nézni a ruha hullámait, a Sonynál több a finom részlet és nem élesített... De legalább a Nikon 25600on értékelhetetlen a túlélesítés mellé.Lehet hogy ugyanannyi pixelből számolják a képet, de a Sonynál van Temporal NR, a Nikonnál nincs, ez adja a különbséget is, és megpróbálhatod utólag szűrni, messze nem fog úgy kinézni. Vagy megfordítva, ha a Sonyt szűröd, teljesen clean lesz 51200on... míg a Z6 12800on sem.
Csuda dolog az az active d-lightning, helyetted szépen eldönti min mennyit változtat az aktuális scene dinamikájához mérten, biztos jót tesz a bőrszínnek is, még a végén goproval kell versenyeznie az aktív tonemapping miatt a képminőségben. És teljesen inkompatibilis minden LUT-tal.
Egyébként nem tudom minek kardoskodunk, úgysem fogsz Z6ot venni, egyszerűen nem jó választás ennyi pénzért videóra.
(#17454) _q : khm, asszem egyik snitt sem nagyon tart tovább 1 másodpercnél, de biztos valahol van 1-2 másodperc csúszás ha 50% sebességen nézed
-
taranis
addikt
Most jutottam el az új Brandon Li videóig amit már látott itt mindenki. Beszarás, állam a földön, én nem tudtam belekötni, vérprofi a srác.
colorizer.net
-
t72killer
titán
válasz Tuninger #17429 üzenetére
nna ezt a zaj dolgot nem tudom/tudtam értelmezni. Amire hivatkozni szoktak, az Mathieu Gasquet tesztje, ahol SzVSz (szigorúan, saját megérzés) az A7III-nál bekapcsolt valamiféle zajszűrés, uis a nikon képe a zaj ellenére éles maradt a sonyé szépen lassan mosódott - ezzel nem mellesleg szebb eredményt adva. A nikonon is be kell lőni egy pici zajszűrést és azonos lesz az eredmény. A dokumentáció szerint azonos szenzor azonos számú pixeléből számolják a képet, szval drasztikus eltérésekre max akkor számítok, ha az egyik gép alá betolunk egy gázrezsót a másikat meg kifagyasztjuk.
Az is tény, hogy belső log ugyan nincs a nikonban, de van active D-lighting, ami a gyakorlatban az amatőr felhasználó számára a log-hoz hasonlóan behúzza a sötét részeket a "0. bit alatti" részből + lenyomja a beégett részeket a 8. bit feletti részből, ráadásként a gradinget is elvégzi - a váz korlátozott lehetőségeihez mérten.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Tuninger #17453 üzenetére
Direkt nem ütemre vágták meg szerinted? Mindig 1-2 másodperccel vágják mellé. Itt sokkal kontrasztosabb.
Más téma
Nem nézek általában TV-t, de tegnap láttam este a híradót. Nem tudom mi ez az új stílus, de ez egy dokumentarista műfaj ha nem tévedek, nem annyira kéne DOF, legalább is nem akkora amit ott volt. Arról nem beszélve hogy ment az AF ugrálgatás a háttér és a téma között folyamatosan. Nagyon zavaró volt. Nem tudom más látta-e, egy reptéri csomag feladástól a repülőre kerüléséig volt bemutatva. -
Tuninger
Topikgazda
válasz ReSeTer #17448 üzenetére
Én azt mondom egy klipp minimum így nézzen ki, vagyis egységes legyen a grade, támogassa a hangulatot.
Nem tartom ezt referenciának én máshogy csináltam volna, de szerintem ez van az a színvonal hogy simán lemehet a TV-ben. -
_q
addikt
válasz Kukcaman #17450 üzenetére
Nekem most ez a zene nem adja annyira az elején. A bevezetőben a templomról szépen lehozod a kamerát, de most itt nem ad hozzá szerintem a történethez.
1:12-től szerintem sok lesz a környezeti hang effekt, ha ennyi bent marad. 1:24-nél az a dodgem-körhintás átmenet nagyon menő.
Nem tudom végleges formában más lesz-e az érzés, de most sajnos nekem hosszúnak tűnik a 8 perc.
-
_q
addikt
válasz hibavissza #17449 üzenetére
Az elején a darabosság is az IBIS miatt van, vagy a rossz frame-lassítás megválasztásból?
narumon
A színvilággal nekem sincs bajom, de mondjuk a hozzá nem értésem is lehet az oka. Az viszont jobban zavar, hogy néha kevés a kontraszt, néha több és a highlights se egységes végig, bár lehet ez csak az árnyék/napos felvételek váltakozása miatt van. -
Kukcaman
senior tag
Meg vagyok a sorrenddel, még elég rendesen kell kurtítani+zenék+miegymás. Ilyen hosszú videót nagyon ritkán csinálok, arra lennék kíváncsi végig nézhető élvezetesen? (persze nem ebben a vontatott hangos formában). A bucsus+hagyományörzős+fegyveres részek amikre azt mondom csak kicsit kell már csak módosítani
-
-
ReSeTer
senior tag
Én se vágom, hogy mi bajotok a videóval, sehol sincs kiégve.
Mutattok olyan videót, ahol elégedettek vagytok a color gradinggel? Csakhogy tudjak hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz narumon #17443 üzenetére
A Mátrix színezése egy kerek egész volt, koncepció volt mögötte. Itt viszont nagyon steril a kép, mintha csak rá lenne húzva egy LUT és agresszív görbézéssel lenne visszalapítgatva a túltolt kontraszt, mintha a kicsit is erősebb árnyékok vagy csúcsfények bántanának. Fura az egész, mármint engem azokra az időkre emlékeztet, mikor még mindenki így tolta 5Dmk2/mk3-al és rögtön levágta egy kicsit is avatottabb szem, hogy nem mozis kamerával, hanem DSLR-el készült.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz narumon #17443 üzenetére
Csatlakozom Ropihoz a témában...
A te felvételeidnél (amit régebben linkeltél highlight teaser) pl ki van égetve a highlight, nincs kontrasztja a bőrnek, de legalább a shadow liftelve van úgy hogy nem marad benne részlet. A z6 videó amit linkeltél is ehhez közelít, így megértem hogy tetszik, te ezt a stílust látod jónak....
Ami altalanos tetszest valt ki azt tul kontrasztosnak írod. BIZTOS hogy jól van beállítva a kijelződ?
-
vond
MODERÁTOR
válasz narumon #17436 üzenetére
Hmmmm, Apolka... Elnézegetném akár minden nap is.
Nekem sem tetszik a "színezés", de a képminőség alapvetően rendben van.
Mondjuk szerintem ezt a látványt lehet hozni egy GH5+SB+18-35-tel is.Az egyik kollégám is megvette a Sigma 35 és 85 f/1.4-et az A7III mellé, és állandóan rekeszelnie kell a papír DOF miatt.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
törölt tag
A Red Hydrogen meg lehúzta a rolót, Jannard nyugdíjba megy.
-
vond
MODERÁTOR
válasz narumon #17428 üzenetére
Van egy a cégben (95%-ban fotós célokra), de nem estem hanyatt a videójától. Mondjuk az is igaz, hogy nem is teszteltem és finomhangoltam. Nincs kizárva, hogy jobbat is ki lehetne belőle hozni.
Amúgy meg sikerült rábeszélnem a többieket, hogy a sokadik (és egyre körüményesebben használható) broadcast kamera helyett vegyünk inkább pár MILC-et. Futkozós, sőt akár "művészkedős" melókhoz is sokkal jobb választás. Ha szűk lesz a keret, akkor G80-ak lesznek, ha kicsit bővebb, akkor GH5-ök, ha pénzkánaán lesz (nem lesz), akkor meg A7III-ak.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Tuninger
Topikgazda
-
*Ropi*
félisten
Nem tudom hallottátok-e, de kis meglepetést okozott a Canon az 1Dx3 bejelentésével, ugyanis 10 Bites, 4:2:2 CLog-ot fog tudni.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Tuninger
Topikgazda
válasz narumon #17428 üzenetére
Épp a múlt héten volt róla szó t72killer hozta fel.
Jó a képstabija, jó a képe, jó az AF, de zajban csúnyán elmarad az A7 III-tól.
Illetve csak külső felvevővel van LOG, igaz akkor van 10 bit és lesz RAW.Obik még nincsenek rá, FTZ adapterrel ugyan mennek a régi nikon dslr obik, de zajos velük az AF.
Szóval ebben a pillanatban a sony jobb választás videóra
-
narumon
őstag
Nikon Z6-ról mik a vélemények? Fotós haver vett egyet és lőtt vele pár videót ami nekem elég meggyőzőnek tűnik.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Teasüti
nagyúr
Ingyen tudás. (Angol.)
Szín elmélet és világítás technika.
Még nem olvastam el, most találtam. Ígéretesnek tűnik. -
_q
addikt
válasz Teasüti #17423 üzenetére
Arra emlékszek, hogy téma volt és hogy elég bonyolult megvalósítani a rendszert, de ott talán valami hajó volt, tehát se magasság, te stabilizálás nem került szóba. Meg rég is volt
(#17424) Kukcaman
Annyira nem pörögtél akkor rá a versenyre vagy más miatt nem készítesz oda több videót? Igen, az lesz amikor megakartam csinálni 2 átmenetből, de az lett a vége, hogy zöld vászon kellene amire rárakom a távoli témát, így leegyszerűsítettem és hagytam az átmenetet, maradt az eredeti snitt. [link]
A szín szétesett, lehet túl is szaturáltam, 1-2 rész gagyi lett. Vagy a velencés, de ott meg tuti leszólnák a sok hang effektet és hogy még mindig keveset mutat Velencéből. [link][ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Kukcaman #17421 üzenetére
Pedig jó lett volna, ha valami van ott, mert így ugrani fognak rá a broadtestesek szerintem., feltéve ha oda is beküldöd. Lehet nem lesz új videó, hanem beküldöm a tihanyosat az se valami jó, de legalább kihasználom a 3 próbálkozást. Nincs ötletem új videóra, meg kicsit zsúfoltak a napok is.
Igen a legelején a templom tetejéről ahogy lejössz az utcára elég szép folytonos tracking nélkül meg pláne.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
Jha, ott az elején nincs semmi. Akkor nem tudtam olyan felvételt csinálni, amikor tele az utca, mert azon a napon már egy bódés ott állt azon a helyen, ahonnan az üres utcát is vettem.
Így lett csak az üres utca rész
Melyik mozgás? Ami az elején van? Derékból+könyökből mozdultam(csukló még a rossz beidegződésből mozog utána, kb negyedikre sikerült ). Progiban meg a speedramp. -
_q
addikt
-
Kukcaman
senior tag
Ez lenne az eleje. Amikor először csináltam meg még jó ötletnek tűnt, de egy két külsős szem véleménye érdekelne
-
_q
addikt
válasz MrChris #17414 üzenetére
Biztos végiggörgettem már a menüben, csak nem tudatosult akkor, hogy miről van szó. A kelvin skála és a presetek megvannak. Ebből az utóbbit szoktam használni, majd utólag szoktam korrigálni. A felvételeken mindig valahol azért akad fehér a témán vagy a környezetében, ezért nem is merült fel bennem, hogy szükség lehet grey card és hasonló eszközökre. Gondolom a profi megoldás még is ezek használata lenne.
(#17413) taranis
Kösz. Első körben lehet egy fehér lappal letesztelem hogyan működik. -
MrChris
nagyúr
G80 4db egyéni fehéregyensúlyt tud megjegyezni és még egy színhőmérséklet csúszka is van a presetek mellett. Biztosan találkoztál már ezekkel, pont azért van amit írtál, egy a fürdőbe, egy az udvarra, éppen az aktuális helyszínre. Amúgy egy friss sima fehér írólap is elég jó a méréshez.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz Kukcaman #17400 üzenetére
DJI gépek nem tudnak szárnyas gépekhez hasonlóan repülni. Csak a vízszintes síkban tudnak mozogni. Sport mód csak kiiktatja a védelmeket és megnöveli a sebességet.
(#17404) _q
GPS az éppen az egy helyben lebegéshez elengedhetetlen. Ha nem tudod betájolni a drónt, akkor bár a giro lehet stabilan tartaná, de egyszerűen odébb driftelne, vagy elvinné a szél.
A magasság is kérdéses, hisz a giróból azt sem tudni.[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Én nem ezt írtam, hanem custom wb-t. Nem hiszem, hogy lenne olyan váz, ami nem tud ilyet. Esetleg van amelyiknél ehhez át kell kapcsolni fotó módba. Ilyenkor odateszed az obi elé a neutrális színt, pl. gray card, úgy, hogy az a fény essen rá, ami a felvétel tárgyára is fog. Mást ne is lásson a váz, csak a kártyát. Ilyenkor a váz csinál egy fotót és az alapján állít fehéregyensúlyt. A lényeg, hogy ne utólag kelljen a vágó programban állítani.
Ha nincs lehetőség custom wb-t csinálni, akkor még mindig jó lehet az amit írsz, azaz nagyjából belőni a wb-t, vagy awb-t használni awb lockkal, ha tudja a váz, aztán pár mp-re bemehet a neutrális szín a felvételre, és utólag arra állítasz wb-t a vágóban.
Bármelyik esetről is van szó, ha változnak a fényviszonyok újra kell csinálni. Egy idő után megszokássá válik becsúsztatni egy gray cardot, vagy ha modell van, minden helyszínen tartsa fel pár mp-re.
Utánanézhetsz még az expodiscnek is, azt is jó cuccnak mondják, ott nem a tárgyra, hanem konkrétan a fénybe kell lőni a custom wb beállításkor. Nem fogja bántani a szenzort mert eléggé szétszórja a fényt.colorizer.net
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz MrChris #17403 üzenetére
Én még a korábbi Ryzen generációkat néztem, baromi jó ár/teljesítmény arányban vannak, de vannak akiknél playback hibákat produkált Premiere alatt (be-be szaggató kép, indokolatlan framedrop). Megint másoknál meg minden probléma nélkül megy.
Mondjuk amennyire retardált banda az Adobe, gyanítom az ő oldalukon volt valamilyen támogatási probléma.
(#17404) _q: A WB-nek mindegy, hogy fehér vagy szürke, csak az számít, hogy neutrális legyen. De a 18%-os szürke dupla fegyver, mert WB mellett expozíciót is lehet rá állítani.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Kukcaman #17400 üzenetére
Nem feltétlen csak tippelek, mert a sima drónoknál is van gyroszkóp, amivel stabilizálják magukat és egy helyben maradnak. A GPS tippre azért kell, hogy visszataláljon a kontrollerhez. Ki tudja végül mi másra is van még használva.
(#17401) taranis
Miért szürkét használsz és nem fehéret? Szerinted egy ilyen jó lehet? Ezen belül meg mindegy melyiket használom? Gyakorlatban meg úgy néz ki, hogy beállítom a gépen mondjuk az előre definiált módok közül hogy napos vagy felhős (profibb szinten pontosa kelvin értéket adok meg), majd egy pár másodperces snittet készítek a helyszínen a kártyáról. Utólag pedig vágó programban a kártya segítségével belövöm a megfelelő WB-t? Ha van szobai és kültéri felvétel is, akkor érdemes külön külön készíteni a kártyáról ugyan úgy, ahogy a gépen belül is be kell állítani a WB-t?[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
Hát ez a gép így már szerintem nagyon gyenge (pár évvel ezelőtt is annak számított). Vagy ezt hekkeled kicsit tovább, tehát pl egy nagyobb proci, jobb videókártya és megpróbálod még húzni, de lehet, hogy inkább azt mondanám, hogy váltanod kellene Ryzen5-re.
Ami CPU független az az, hogy legyen 16GB RAM-od legalább, egy SSD a rendszernek és a szoftvernek és minimum 1 nagyon gyors HDD a média fájloknak. Videókártyából most egészen jó áron van az Nvidia 1650 vagy a 1660 (4GB legyen rajta legalább).
Ha esetleg Ryzen felé mozdulnál akkor Ryzen5 3600 + 16GB + 1650 + 1-2db SSD és gyors HDD - ezzel egészen jól lehet dolgozni. Alaplapból jó az egyszerűbb is, nem kell, hogy tudjon semmi spec dolgot meg flikkflakkot.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #17398 üzenetére
Jaja láttam én is azt a részt, de itt most a felvétel előtti wb állításról volt szó, tehát gray/white card, custom wb, és minden csak ez után jön. Erre mondtam, hogy nekem van rá időm, és ez mindig pontosabb lesz, mint az utólagos húzogatás.
colorizer.net
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest