- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
én még 40-ért vettem, de ezeknek az ára nem lefelé megy már sajnos. szerintem 10-15-ért már kifoghatsz jó dvd-t.
nekem a számítógépre rögzítős megoldás szimpatikusabb, mert a dv kevésbé tömörít mint az mpeg2 (bár a különbség nem látványás), de nekem kamerám meg firewire csatlakozós számítógépem már eleve volt. -
-
az a baj, hogy olcsón ilyet csak szoftverből a digitális szakaszon lehetne megoldani, de akkor már ott van a számítógép is kéznél. viszont a jelet az analóg szakaszon kell helyremasszírozni, abba meg már senki nem fogja beletenni a pénzt.
ezért (is) szoktuk javasolni digitalizáláshoz a dvd felvevőt meg a kamerát, mert azok nagyjából tudnak mit kezdeni a videóból kijövő gyengébb jelminőséggel, a filléres usb bizbaszok meg nem. összedugod a vhs-t a dvd-vel, és az esetek legnagyobb részében használható eredmény születik külön tbc és egyebek nélkül.
vagy vehetsz külső tbc-t ezer euróért, amiből olyan jel jön ki, amivel a tízdolláros easycap is elboldogul -
cocka
veterán
Ezt én is innen tudtam meg, ha ez vigasztal, mivel sose volt DVD felvevőm, csak a digitalizálás kedvéért vettem, de akkor még semmit nem tudtam a témáról. Viszont egyben biztos voltam, NEM számítógéppel akarom rögzíteni.
Haver magyarázott valamit, hogy állítólag az apja kiműtötte a sajátjukból a HDD-t. Hát nálam ez valahogy nem opció, mert ahogy néztem nem is klasszikus IDE port van hanem valami speckó elémaszekolt IC panel, már amennyit látni lehet belőle, mert takarásban van az egész és kb. egy csavart tudtam rohadt kényelmetlenül kicsavarni, a többit jól elrejtették vagy látható de hozzáférhetetlen helyen van. Tönkretenni meg nem akarom, bár az egész eszköznek már sok értelme nem lesz, miután lassan az analóg adásokat is megszüntetik, tehát még csak azt se lehet majd nézni. Az optikai meghajtó se szabvány IDE vagy esetleg SATA port hanem... egyszerűen amennyire meg tudtam állapítani hiányoznak róla a jól felismerhető portok, valami ahhoz is oda van maszekolva, mert nyilván azt sem lehet kivenni úgy, hogy használható maradjon. Vagy ha mégis, akkor elektroműszerésznek kell lenni hozzá, én meg nem vagyok az.
-
cocka
veterán
Át, utána meg sok sikert a HDD-ről leszedéshez. Nincs az az isten, hogy én nekiálljak a beépített HDD-ről átirkálni DVD-kre a videóanyagokat plusz a lemezhatárok miatt állandóan újat és újat adagolni, mert feltehetően a DVD felvevők nem a kétrétegű DVD-k írásáról híresek.
És 4.37 gigát is hogyan ír fel? Természetesen MPEG2-ben, ami a most divatos H264-hez képest irdatlan helyet is foglal.
Úgyhogy személy szerint én más megoldást választottam a digitalizáláshoz (bár itt is került DVD felvevő a gépezetbe, de annyira nem ájultam el a minőségétől), de azt itt a szakértők nem szeretik. Vagy legalábbis nem nagyon reklámozzák, inkább a "szerezz egy kamerát amit firewire-ön keresztül kötsz össze géppel" típust preferálják.
Természetesen ilyen kamerákat sokkal nehezebb szerezni, mint egy jófajta működő VHS magnót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest