-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
liszi70 #3000 üzenetére
Hát figyi, amit minimum megtanultam innen a topicból az az, hogy az RF rész a leggagyibb jelet adja. Szóval arra én nem alapoznék, hogy majd a loopbacken vagy minek hívják az RF outot kivezeted át a géped tunerkártyájába.
a hdd-s írók merevlemezéről kimenteni az anyagot, dvd-re írás nélkül?
Hát most elmondom én hogy csinálom, de nyilván más megoldás is létezik. Szóval van egy HDMI felvevőm, game capture cucc, de akármit fel tud venni, papíron nem, de amúgy simán megkerülhető a HDCP.
Mivel az én DVD felvevőmnek eleve rossz a DVD meghajtója, csak CD-t olvas, így alap, hogy csak a vinyón lévő vagy a szimplán átvezetett cuccokat tudom lementeni róla. Szóval a fizikai fájlokat ugyan nem, de a képet és a hangot igen, a feliratot meg ha van, akkor nyilván úgy, hogy ha bekapcsolom "ráég" a képre, ha nem, akkor pedig nem lesz felirat.
Az én DVD felvevőmön nincs HDMI kimenet, de ha van, az csak jobb. Általában komponens kimenet mindegyiken van. A SCART meg evidens, de nyilván nem a gagyi minőséget akarod továbbítani. Bár talán a SCART RGB jel vetekszik a komponens RGB jellel.
A HDMI felvevőmön meg van HDMI és komponens bemenet. Tehát több opcióm is van:
Vagy a nemrégiben említett
1. SCART RGB-komponens kábelt használom vagy
2. a SCART-HDMI átalakítót vagy
3. a komponens kimenetét kötöm össze a másik felvevő komponens bemenetével sima komponens RGB kábellel
4. vagy a komponens kimenetét kötöm a komponens-HDMI átalakítóra
illetve ha lenne HDMI kimenete, akkor még lenne kettő:
5. a HDMI kimenetét összekötöm a másik felvevő HDMI bemenetével vagy
6. a HDMI kimenetét rákötöm a HDMI-komponens átalakítóra és azt a másik felvevő komponens bemenetéreEddig jobb híján a 3. és a 4. verziót használtam. Persze az így átalakított HDMI jel is 576p marad.
Az 5:4 vs. 4:3-os képarány mizériára, meg a korábbi posztomban van a megoldás:
-bsf:v "h264_metadata=sample_aspect_ratio=16/15"
Mert a HDMI felvevő csak a négyzetpixeleket képes rögzíteni. Ezért kell átalakítani utólag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- DOOM - The Dark Ages
- Apple asztali gépek
- Windows 11
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest