Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cocka

veterán

válasz liszi70 #3000 üzenetére

Hát figyi, amit minimum megtanultam innen a topicból az az, hogy az RF rész a leggagyibb jelet adja. Szóval arra én nem alapoznék, hogy majd a loopbacken vagy minek hívják az RF outot kivezeted át a géped tunerkártyájába.

a hdd-s írók merevlemezéről kimenteni az anyagot, dvd-re írás nélkül?

Hát most elmondom én hogy csinálom, de nyilván más megoldás is létezik. Szóval van egy HDMI felvevőm, game capture cucc, de akármit fel tud venni, papíron nem, de amúgy simán megkerülhető a HDCP.

Mivel az én DVD felvevőmnek eleve rossz a DVD meghajtója, csak CD-t olvas, így alap, hogy csak a vinyón lévő vagy a szimplán átvezetett cuccokat tudom lementeni róla. Szóval a fizikai fájlokat ugyan nem, de a képet és a hangot igen, a feliratot meg ha van, akkor nyilván úgy, hogy ha bekapcsolom "ráég" a képre, ha nem, akkor pedig nem lesz felirat.

Az én DVD felvevőmön nincs HDMI kimenet, de ha van, az csak jobb. Általában komponens kimenet mindegyiken van. A SCART meg evidens, de nyilván nem a gagyi minőséget akarod továbbítani. Bár talán a SCART RGB jel vetekszik a komponens RGB jellel.

A HDMI felvevőmön meg van HDMI és komponens bemenet. Tehát több opcióm is van:

Vagy a nemrégiben említett
    1. SCART RGB-komponens kábelt használom vagy
    2. a SCART-HDMI átalakítót vagy
    3. a komponens kimenetét kötöm össze a másik felvevő komponens bemenetével sima komponens RGB kábellel
    4. vagy a komponens kimenetét kötöm a komponens-HDMI átalakítóra
    illetve ha lenne HDMI kimenete, akkor még lenne kettő:
    5. a HDMI kimenetét összekötöm a másik felvevő HDMI bemenetével vagy
    6. a HDMI kimenetét rákötöm a HDMI-komponens átalakítóra és azt a másik felvevő komponens bemenetére

Eddig jobb híján a 3. és a 4. verziót használtam. Persze az így átalakított HDMI jel is 576p marad.

Az 5:4 vs. 4:3-os képarány mizériára, meg a korábbi posztomban van a megoldás:

-bsf:v "h264_metadata=sample_aspect_ratio=16/15"

Mert a HDMI felvevő csak a négyzetpixeleket képes rögzíteni. Ezért kell átalakítani utólag.

Új hozzászólás Aktív témák