- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orb1337
tag
Üdv!
Egy videós ismerősömnek van egy Sony HD kamerája és egy régi Pinnacle AV/DV típusú digitalizáló kártyája.
A gond az, hogy HD film felvitelekor (firewire), a bevitt videón gyors mozgáskor a mozgó emberek, tárgyak széle hullámos "cikkcakkos".
Talán a digitalizáló kártya nem tud megbirkózni a HD-val?
-
ifazekas79
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Leadtek WinFast PWR 2000 Expert tunerem.
Szeretnék néhány videokazettát digitalizálni, ehhez kellene segítség, mert egyáltalán nincs ilyen téren gyakorlatom.
A videón csak scart és antenna kimenet van.
Mit és hogyan kellene összekötnöm, hogy a videó jelét lássa a kártya? A szoftveres beállításokkal már elszórakozom, de eddig még nem sikerült ideáig eljutnom.Előre is köszi a segítséget!
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, digitalizálás témakörben.
Van egy digitalizáló kártyám, ami MPEG2-be rögzít, a következő paraméterekkel:Vágás után ezt szeretném helymegtakarítás végett divx/xvid (melyikbe érdemes?) konvertálni, de nem tudom, hogy melyik programot és milyen beállításokkal használjam.
Később tv-n szeretném visszanézni majd.Vágáshoz, a TMPGEnc Authoring Works 4 progit használom, de ott nem nagyon tudtam a minőséget beállítani.
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv.
C. -
d_dani_5
csendes tag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy a napokba vásároltam egy Easy Cap vhs-digitalizálót
/http://www.gizfever.com/images/EasyCap_USB_Audio-Video_Capture_Adaptor1.jpg/; és a képet illetve a hangot felettéb érdekesen jeleníti meg. Tulajdonképpen lila ill. zöld színek vannak jelen, és némi háttérzaj. Nem igazán tudok mire gondolni mi a gond. Több kazival is kipróbáltam szitu ugyanaz lett. Ha valaki esetleg találkozott vmi hasonlóval, kérem segítsen!Előre is köszönöm!
üdv: ddani5
-
stop
aktív tag
Szeretnék tanácsot kérni - mivel még sohasem próbáltam - hogy mivel (milyen programmal) lehet(ne) (érdemes) digitalizálni mini DV kazettáról.
előre is kössssz -
stgellert
aktív tag
X3M AB300 - tunerről tud valaki valami negatívat? A leírás elég igéretes (célom: videókamerát kötni bármilyen monitorra, ami a kezem ügyébe akad)
-
törölt tag
-
tothszy
csendes tag
sziasztok!
gondolkoztam valamelyik nap, és van egy csomó családi videó(vhs-en)amit szeretnék átdigitalizálni számítógépre, találtam a videón s-video csatlakozást, és a videókártyán is van(nvidia geforce 7600gt).
az lenne a kérdésem, hogyha s-video kábellel összekötöm a kettőt, akkor az úgy megoldható-e, és hogy ha jól tudom az s-video nem "visz át" hangot, azt mivel tudnám megoldani???és ha mindez megvan...
akkor milyen eljárással konvertáljam át mondjuk AVI ba???
milyen program kell hozzá???köszi a válaszaitokat!!!
-
csimpok
aktív tag
válasz
Anthropophag #1182 üzenetére
Nekem is épp ilyen gondom van. Vettem egy Leadtek VC100-U vedeódigitalizáló kártyát, és a videó képét nem látja. A HD videókameránk képét felismeri és azzal működik is a capturölés, de a VHS képe nem jelenik meg. Egyébként nálam úgy néz ki a dolog, hogy egy olyan kábellel van összekötve a VHS és a digitalizáló kártya, aminek egyik vége Scart (mivel sima kompozit kimenetet nem látok a videó hátulján), a másik vége pedig a piros-fehér-sárga (kompozit videó, bal és jobb audió) kábelek.
-
Anthropophag
csendes tag
Sziasztok!
Video-ról szeretnék digitalizálni. Van egy Pinnacle Studió digitalizáló szoftverem. Van hozzá egy Dazzle DVC 100-as Creator Platinum USB bemenettel. A számítógép hardver szempontból megfelelő a digitalizálásra.
A gondom az, hogy amikor összekötöm a videót a PC-vel ( a Dazzle eszközzel ) és a Pinnacle-vel rögzítést szeretnék semmi jel nem jön a videoból. Se hang se kép.
Mi lehet az oka? Mit csinálok rosszul.....?
Köszi a segítséget előre is....!
-
Core2duo6600
veterán
Szerintem a Pinnacle nek van ilyen kavics formájú eszköze,
Azzal és a Pinnacle studióval szerintem meg lehet csinálni.Bérelni is lehet canopus eszkööket, ami a legeslegjobb ilyenben, de a bérlet árából a pinnacle kavics kijön.
Tv tunerekkel általában nem igen lehet vhs -t digizni, mert ha egy kicsi hiba is van a szinkronjelben szétesik az egész.
Ezeknem a "hardveres" eszközöknek, amiket felkészítettek a vhs re, meg van valami szinkron javító megoldása, ami csökkenti csaknem megszünteti az ilyen hibákat.
Ugye a szallag folyamatosan nyúlik a használattól, és emiatt van gond a digizésnél.(#1178) rammstein88
Pinnacle studio.
-
Lipton
őstag
Szeretnén régi VHS felvételeket digitalizálni. Milyen aránylag olcsóbb kártyával lenne érdemes? Leadtec VC100 képes ilyenre?
-
rammstein88
csendes tag
Hali, nekem van egy pinnacle digitalizalo usb eszközöm. Nem tud vki egy programot ami csak siman lejatsza fullscreenbe nekem a bejövő videó jelet anélkül h le kéne mentem lemezre ? előre is köszi
-
Ms. Lana
csendes tag
Hello
Tudna valaki segíteni? Tv tunerrel rögzítenék videót és Windvr-t használok. Minden ok, de a kép tükröződik. Nem magyar a progi és sehogy sem tudom visszaállítani... Hogy kell?
-
lgaga
csendes tag
Sziasztok!
Milyen _Linuxon is működő_ eszközt ajánlanátok arra, hogy a TV-s set top boxomból kijövő (analóg vagy digitális, végülis mindegy, HDMI és analóg is jön belőle) jelet a monitoromon ablakban tudjam nézni + a hangkártyán keresztül hallgatni (vagy úgy, hogy már a driver ráteszi valamelyik csatornára, vagy úgy, hogy külön kábellel bedugom a line inbe)?
Tehát nincs szükségem tunerre, de nem baj, ha azt is tud, majd nem használom. Nincs szükségem hardveres tömörítésre, de nem baj, ha tud ilyet (nem akarom lementeni a tartalmat, vagy ha mégis, majd szoftveresen tömörítem). Továbbá az nem jó, ha a monitor jele átmegy ezen az eszközön, mert egyrészt az alapján, amit találtam ezekről, ez elrontja a kép minőségét, másrészt én egyszerre szeretném látni az OS-emet és a TV képét egy ablakban, nem pedig váltani köztük.
Ha ez az eszköz USB-s, az a legjobb, de lehet végülis PCI-os, PCI Express-es, akármilyen. A lényeg, hogy menjen Linuxon, mert ez az, ami nem egyértelmű. Ha jól sejtem, ez egy digitalizáló kártya lesz, na de melyikhez van kernel modul? Elég sokat keresgéltem, de nem nagyon találtam jót.
Nagyon köszi előre is!
-
Vapor
aktív tag
Üdv.
Egy olyan kérdésem lenne, h ha digitalizáló kártyával "veszek át" egy vhs-t dvd-re, akkor annak jobb lesz a minősége mint ha ugyan ezt egy dvd felvevő - vhs lejátszó kombóval tenném? -
Axoa
csendes tag
Sziasztok
Digitális földi műsorszórású adás vételére milyen mpeg 4-es tv tunert ajánlatok ?
igazából egy alap készülék megfelelne, normális minőségben .
Külső antennát tudnék rá csatlakoztatni, uhf tartományban 20-25 dB-es erősítése van.
A tv torony kb 30 km-re van, és rálátni.
válaszokat előre is köszönöm -
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával küzdök: ismerősömnek kéne bedigiznem egy Amerikában felvett NTSC rendszerű videókazettát. A videóim (Panasonic NV-HS1000 ill. LG BC999NY) elvileg le tudják játszani az NTSC felvételt PAL tv-n, de ha jól tudom ez a PAL60 valójában, illetve a Panasonic használati utasítója is ezt írja (az LG nem részletezi, de gondolom az is). Ezt a szabványt tapasztalatom szerint viszont semmilyen digitalizáló eszköz nem támogatja. Amikkel próbáltam: Hauppauge WinTV HVR1300 tuner kártya; Leadtek PxDVR3200 tuner kártya; Canopus ADVC1394 digitalizáló kártya. Az NTSC és a PAL rendszert is támogatja mind (elvileg legalábbis), a kép mégis vagy fut, vagy fekete-fehér. Arra is gondoltam megoldásként, hogy szereznék egy videómagnót Amerikából, mivel gondolom az nem alakítja át a jelet, csak sima NTSC-t ad ki.
A dolog további érdekessége, hogy ugyanez a felvétel megvan SECAM rendszerben is (miért is ne, pont csak PAL-ba nincs meg
). A Pana írja, hogy azt nem támogatja, viszont az LG elvileg igen. Ehhez képest mindkettő fekete-fehérben játssza le.
A kártyák bemenetét végigpróbáltam az összes támogatott szabvánnyal, de az eredmény ugyanaz. Gondolom PAL60-al lenne jó, de azt meg egyik sem támogatja. Sajnos a videókon sem találtam olyan funkciót, hogy ne alakítsa át, hanem NTSC jelet adjon ki. Az NTSC-re jó alternatíva lehetne az NTSC-s videó, de akkor a SECAM-oshoz meg szerezzek egy SECAM-os videót, holott elvileg az LG-m is tudná? Esetleg ott is a PAL60-ra alakít? Nincs egyszerűbb megoldás, mint a három szabványra három különböző videó? Nem tud esetleg valaki egy olyant ajánlani ami valóságban is képes a három szabvány lejátszására vagy átalakítás nélkül, vagy normál PAL szabványra alakítással? Esetleg ha más lenne a probléma akkor arra is várom a segítséget, tanácsot.
-
szandro
senior tag
sry
-
szandro
senior tag
Hello!
Kérdésem az lenne, hogy miniDV kameráról firewire kábellel, gépre milyen programmal érdemes átmenteni a videot?
Köszönöm
-
misoo
csendes tag
Sziasztok! légyszi segítsetek mert meg őrűlök.
Vettem egy avermedia tv hybrid speedy tv tuner kártyát.Amit én vettem fel a hi8-as kamerámmal kis kazira és a kameráról lejátszva tehát összedugva a kártyával úgy digitalizáltam így király volt semmi baj.
De viszont mikor vhs kaziról video magnóval össze dugva diditalizálok akkor már a digitalizálás közben is látszik a képernyőn hogy néha néha egy egy pillanatra megszakad a kép és a felvételen is ez látszik ha pedig rendesen videorol tévén nézem a vhs-t akkor semmi baja mért van ez ??? pedig bika a gépem is! Előre is Köszi a segítségeteket sziasztok!!! -
Sonny C.
tag
Szia!
A Google csodákra képes:
1, how to play files with extension mod and moi
2, Movie Maker 2 - Importing MOD Files
Nem tudom mennyire tudsz angolul, kapásból ezt a kettő használhatót találtam, de még rengeteg találat van... -
gyuszo
csendes tag
sziasztok!
van egy Mod/Moi formátumú filmem.. és nemtudom hogy kellene átkonvertálni vagy valahogy lejátszani.. valaki létszives segítsen!!!!!!! -
Orc
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. IPTV-s boxon lévő műsorokat szeretnék lementeni, ezt (leagálisan) csakis valós időben valamely kimeneten történő rögzítéssel érhetem el. Tehát mondjuk a box hdmi, vagy s-videó, stb kimenetét kellene egy digitalizáló/multimédia kártyára rákötni.
Van valamilyen ötletetek erre vonatkozóan? Hogyan, ,ilyen eszközzel lenne ez megoldható?
Minden műsor 1080i-re felkonvertált, vagy alapból az.
Köszi:
Orc -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Keresek minél olcsóbban olyan USB-s tv tunert ami tud analóg és digitális jelet is fogni.
Üdv.:
Misi -
kawa
csendes tag
Segítség!!!
Régi Pinnacle dc10+ kártyám nem megy x64- es Vista alatt.
Ergo megy a kukába és kinéztem egy Dazzle DVD recordert.
Az milyen az? SVHS kamera anyagait szeretném digizni. -
zyzzyadi
tag
Hy szakik
nagy dilemma előtt állok megszorultam anyagilag.
van 2 tvtunerem Winfast tv2000 deluxe és egy Pinnacle pctv analog pci 110i
a 2 kariról tapasztalat
-winfast gyors de vista alá 1 meghajtó szoftware van, ami persze automatikusan nem keres mert aztmonggyaa' szar a jel k'csög ergo nemtalál egy db állomást se csak ha mindet beállítom vagy ha beírom a megahertzet
nagyon jó kép van rajta de van amikor elindítom a szoftware-t(winfast PWR2)és fekete fehér a kép illetve villognak a színek tehát csak fut rajta néhány színes csík mint a régi junost tv-n de fél perc után minden fasza. jahh és volt vele problémám a régi gépbe hogy annak 533 as fsb je volt és vmi miatt zavarta a jelet az fsb mert ha levettem 400 ra akkor más csatornákon volt zavaros a kép, ebbe a gépbe(lásd adataim) tökéles képe van illetve a távkapcsija eszméletlenjó ...-a pinnacle lassú(kúva' lassú) seek elés átlagos szofwerje van szép kép van rajta de nemvagyok vele megelégedve :S igaz tud nindent ami kell (divx kódolás stb)de nem az igazi a képe de lagalább nem úszik mint a winfaston fél percig illetve nemkell összekötögetni a tunert a hangkarival mert pci buszon jön a jel mp3 stream ként megtalál minden csatornát de a távkapcsija egy hulladék olyan pici félek hogy összetöröm
meg mire bejön a kép az vagy 30mp
KÉRDÉS:meiket tartsam meg szerintetek ????tapasaztalat alapján stb meik a jobbb?
A válaszokat előre is köszi HA KELL VALAKINEK AZ EGYIK KÁRTYA AKKOR ELADÓ!!Privibe üzi(wfast:4000,pinnacle (3napos)8000)
THX -
bzoley
veterán
válasz
szupergo #1162 üzenetére
Nem kifogásoltam, csak ajánlottam. Ott már az első hozzászólásban is találhatsz néhány javaslatot a távirányító problémára.
Viszont így nehéz lesz utána járni a problémáknak. Idővel meg kell tanulnod frissíteni a szoftvert. De mint említettem, előbb a beállításokat kéne ellenőrizni. -
szupergo
csendes tag
Szia!
Tényleg nem tűnt fel, de a múltkor is itt beszélgettünk róla és nem emeltél kifogást.
Egyébként teljesen amatőr vagyok, úgyhogy aligha fogom újratelepíteni a kártyát, örülök, hogy egyszer sikerült mindent a helyére tenni. Nem kockáztatok meg pár új hibát.
Azt hittem, hogy csak valamit elállítottam, azért érdeklődtem. Annyira nem fontos, hosszú a kezem... Üdv! -
szupergo
csendes tag
Helló!
A Winfast DTV1800H kártyám már jól működik. Nem igen használtam eddig hozzá a távirányítót, csak legelőször, akkor a funkciókat tudta, ezért félretettem, hogy rendben van.
Most újra akartam használni, de már nem működik. Még elemet is cseréltem benne, hiába.
Mi lehet a gond?
Nem valószínű, de annak lehet köze a problémához, hogy közben videókártyát cseréltem? (Bármilyen programmal történő videólejátszásnál a kép csíkozódott. Ezzel a csíkozódást kiküszöböltem.)
A Winfasttal is minden jól működik, kép, hang rendben. Csak a távirányító, az mintha nem is lenne.
Mit állítottam el esetleg a próbálgatások során? Másra nem tudok gondolni.
Köszi! -
macikos
addikt
Sziasztok!
Kinéztem ezt a digitalizálókártyát: [link]
Na már most, ezt írják az oldalon:
"Capture from analog camcorders, 8 mm, HI 8, VHS, SVHS, VHS-C, SVHS-C, or VCRs (NTSC/PAL/SECAM). Requires DirectShow® compatible graphic board or TV tuner board with analog (Composite or S-Video) inputs"
Tehát akkor ehhez olyan videókártya kellene, ami DirectShow kompatibilis?
Egy Ati Radeon 9800 Pro-m van. Azzal működne? Mi ez a Directshow? Anélkül nem megy a digitalizálás???
-
szupergo
csendes tag
Nem ilyenre, hanem vízszintes, szaggatott, fekete vonalkákra, amelyek mintha oszlopokba rendeződnének. A kép szélén sűrűbbek. Hol eltűnnek, hol előjönnek.
Kis képnél sűrűbbek, teljes képernyőnél ritkábban láthatók.Szerintem is valamilyen zavar lehet. Már minden vezetéket megmozgattam, nincs semmilyen működő elektromos eszköz a gép körül.
Korábban nem volt ilyesmi, egy ideje jött elő.
Rejtély.Köszi a segítséget! Üdv!
-
bzoley
veterán
válasz
szupergo #1155 üzenetére
A coax kicsit macerásabb lehet, mert a videó használhat olyan frekit, ami nehezebben megtalálható. Ettől még működhet, persze a kompozitnál valamivel gyengébb minőségben.
Attól függ, milyen csíkra gondolsz. Ha ilyenre, akkor az lejátszó programmal eltüntethető, ha tud valamilyen deinterlace-t. Felvételnél is lehet állítani, hogy az anyag interlaced, vagy progressive legyen, de ez vagy sikerül, vagy nem. Annyira nem is lényeges, a lejátszó tudjon belőle nézhető képet csinálni.
Ha más jellegű a csík, akkor akár valamilyen zavar is lehet. -
szupergo
csendes tag
Igazad lehet, majd még próbálkozom, de a két választék amúgy nem azonos.
A scart-RCA-val megy a dolog.
A kérdés újrafogalmazva:
Ha a video koax kinetetét kötöm össze a tuner koax bemenetével, akkor
nem működik? (A tv adások így is jók. A kérdés amúgy csak elméletileg
érdekel, mert csodálkozom rajta.)És még egy gond, bár kicsit más téma.
Néha különböző formátumú felvételek (akár különböző lejátszóval történő) lejátszása során sok aprócska, szaggatott vízszintes csík jelenik meg a képen. Másnapra minden változtatás nélkül elmúlik aztán majd megint előjön. Mi lehet az oka?
-
bzoley
veterán
válasz
szupergo #1153 üzenetére
Az, hogy szerinted jó, az egy dolog. De nem azt kell beállítani, ami szerinted jó, hanem azt, ami valóban jó. Ez leginkább a hangkártyától függ, legtöbb esetben megegyezik a kettő, vagyis felvételhez is "külső" vagy valami hasonló lehet jó. Vagy ha más bementre van a hang kötve, akkor az.
A második kérdésen meg dolgozz még egy kicsit, mert én nem igazán értettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Le Mans Ultimate
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest