Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz Doky586 #1950 üzenetére
A HDD is el tud romlani akár álltó helyzetében is.
Nem egyszer jártam már így.Hosszú távú archiválásra, egyedül a szallagos tárolás a megfelelő.
Nem véletlen használnak a servereknél is ilyet !Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Hello
A kérdésem, hogy az STB ből szedem be a gépbe a műsorokat.
Mostmár nagyjából megtaláltam az optimális biotrátát, HDMI Capture kártyát használok.Viszont a felvételnél egy pár pixelnyi fekete csík van körbe, hogy lehetne ezt recode nélkül eltüntetni ?
Persze a legjobb megoldás az lenne, ha a benne sem lenne a felvételben...A Capture hez a Potplayer [link] - t használom .
Mivel a kártyához adott program használhatatlanGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz katt777 #1377 üzenetére
60-70-80 és lassan mostmár a 90-es éveket is idevehetjük, ez persze nem jelenti azt, hogy ma nem csinálnak jó zenét, de valahogy kevesebb tetszik a mai ból mint korábbiakból, persze régiek közt is van olyan ami nem tetszik.
A tanács meggondolandó, már gondoltam rá, de leginkább elhelyezési gondom van, hogy hoba is tegyem, mert akkor már a gépet is rákötném, és hát a moni jobb ill. bal oldalán kellene nagyjából egyenlő távolságra, és nem a fal küzepén van az asztalom.
De majd körbenézek.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz katt777 #1375 üzenetére
Az akad, a compact cucc tud lejátszani lemezt, ha megy benne a drive még, 1,5 éve nem volt kinyitva az ajtó.
CD éim nem nagyon vannak, mert HIFI-s cd player kimaradt az életemből.
És a gond leginkább ott van, hogy hiába a jó hangzású file, ha nincs min meghallgatni.
És idő sem sok van.
Walkman em még kazettás van, ha müködik még egyáltalán, de azt sem tudom, hogy hol van.
Mp3 player kimaradt az életemből.Így ha már nagyon nem bírok magammal, akkor a telefonról hallgatok zenét metrozás közben annál meg nem oszt nem szoroz hogy mennyire jó a file minősége, persze a nagyon szar azért feltünik, de playerét a legjobb indulattal is az elmegy kategóriába lehet sorolni , de a fejhallgatót legtöbbször elfelejtem elvinni magammal. a fülhallgatót utálom.
Munkahelyen nem lehet, itthon, meg valahogy a gépre van kapcsolva mostanában még kevesebbet hallgatok zenét mint pár éve.Vagyis úgy is mondhatnám, hogy erre a mennyiségre nem érdmes beruházni különböző HIFI szerű dolgokra.
A Lossles formátum meg sok helyet foglal, ha innen indulunk ki.
Amúgy még a torrent oldalakon is csak nagyítóval találok olyant ami engem érdekel zenében.
Az oldies zenéket szeretem leginkább, amíg volt Sztar FM, meg Sláger rádió, ez a 2 a zenei igényemet kielégítette.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz #65675776 #1372 üzenetére
Megtudja nyitni a DVD viever is, de valahogy egyszerűbb ráhúzni a VLC re, vagy bármely más hasnló progira, mint ott szöszmötölni vele.
WMP nem ad hangot az RTL, TV2 es felvételnél a AAC kodek hiánya miatt, ellenben WMC az élő adásnak ad hangot, felvett adásnál szintén, amit ő maga rögzített.
Ha nem a WMC veszi fel
nem ad hangot , ez a bosszantó, hogy ismeri az MS a hangformátumot mégsem támogatja a Media Playerben.Én MP3 at részesítem elönyben, mert ezt a gépen kivül sokminden lejátsza, míg a losslessel lehetnek és vannak is gondok, a telefon, a kocsi, a medialejátszó (Itt nincsenek normális hangfalak sem, csak a TV -jé áll rendelkezésre) szintén nem is ismeri a lossless-t
CD-ét nem veszek CD játszó hiányában.
-
Core2duo6600
veterán
válasz #65675776 #1369 üzenetére
Azoknál a file oknál a Windows Media Player-t használom, amit lejátszik, de pl a tunerrel rögzített TS file okat nem, így marad a VLC
Winamp, szám válogatásnál sokkal jobban kézreesik, mint a Windows Media Player, hangzásban lehet, hogy nem olyan jó, de ami van hangrendszer, azon nem jön ki a különbség.
Másfelöl mp3 esetében amúgy sem kiváltkép ha közepes bitrátával van tömörítveMost egy compakt dvd lejátszó tölti be az erősítő szerepét.
A Genius-t elvitte a villám, az sem a csúcs, de annyi pénzért 20 000 elég jónak számított.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
-
Core2duo6600
veterán
válasz Manus63 #1347 üzenetére
A DVD authorimgba azokat a videokat kell betenni, amiket fel akarsz tenni a koronmgra, egyszerre akár többet is, van valami elvi korlát is, hogy mennyi, de elég nagy szám, hogy ne essünk bele
Az általam elöbb linket 3 progit nézd meg !
-
Core2duo6600
veterán
válasz Manus63 #1344 üzenetére
Ha csak 1 file teszel ki a koromgra, akkor persze, hogy nem ismeri fel.
Használni kell egy ugynevezett DVD authoring progit, ez létrehozza azt a struktúrát amit már felismer.
Ebből 2 van amit szoktak használni, a kezdőknek az egyik Cyberlink PowerProducer jelenleg az 5.5 ösnél tart .
A másik meg a TMPG Enc DVD Authoring Works 4 esVan egy ingyenes, nem tudom mennyire használható, ezt most találtam :
http://www.dvdstyler.org/en/A Digizésnél ne legyen a bitráta túl magas, mert akkor akadni fog, mert a dvd player cpu-ja nem tudja kellő sebességgel dekodólni, ha túl alacsony akkor meg szar lesz a kép, ki kell kisérletezni hogy melyik az ideális , én azt tippelem, hogy elösször úgy 3000 kbit/sec el próbálkozz.
Ki lehet számolni, hogy mennyivel kell csinálni, hogy egy dvd 5 felmenjen vagy 1,5 óra sokkal többet nem érdemes rátenni, mert az már meglátszik a minőségen is, az igen hosszú filmeket gyárilag nem egyszer 2 lemezen adják ki.
A másik megoldás, ha dual layer-t használsz, ekkor egy korongra egy 180 perces vhs simán feltehető !Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz vilmoskorte1 #1339 üzenetére
Mkv mux, van hozzá gui is, de az lehet, hogy az egy külön progi, már nem emlékszem
ill ennek van most egy új neve ami nem ugrik be
És talán a feliratokat is kezeli.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz zsoltee10 #1331 üzenetére
Ha normális minőséget akarsz akkor pl
Egy kifejezetten vhs re való kütyű lenne érdekes.
Ilyen pl a Pinnacle nek az a kagyló formáju cucca, ami usb és, és a pinnacle studioval használható, igaz nem most volt, de 10 000 körül is láttam.Másik megoldás lehet egy olyan media lejátszü ami képes digizni is, ilyen pl a novatron ntr 82, 83, 84, ugyanaz a belseje csak a külső más, a mostani árfolyamoknál fogalmam sincs, hogy mennyi lehet, én kb 40 000 körül vettem, vagy fél éve !
Egy kazit nyomtam eddig be vele, és azt mondom, hogy korrekt a minősége jobb, mint amit a hauppauge pvr 500 as tunerrel csináltam, és ez sem volt olcsó !
Amit digiztem még secam rendszerű volt, és vette a készülék az akadályt !Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Szerintem a Pinnacle nek van ilyen kavics formájú eszköze,
Azzal és a Pinnacle studióval szerintem meg lehet csinálni.Bérelni is lehet canopus eszkööket, ami a legeslegjobb ilyenben, de a bérlet árából a pinnacle kavics kijön.
Tv tunerekkel általában nem igen lehet vhs -t digizni, mert ha egy kicsi hiba is van a szinkronjelben szétesik az egész.
Ezeknem a "hardveres" eszközöknek, amiket felkészítettek a vhs re, meg van valami szinkron javító megoldása, ami csökkenti csaknem megszünteti az ilyen hibákat.
Ugye a szallag folyamatosan nyúlik a használattól, és emiatt van gond a digizésnél.(#1178) rammstein88
Pinnacle studio.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz gaborbol #1019 üzenetére
A Pinnacle studio hoz ha megveszed, akkor adnak egy kagyló formájú izét, kifejezetten vhs digizésre, tehát van benne szinkron erősítő vagy hogy mondjam.
AMoviebox nem tudom, hogy mi, lehet hogy ugyanez.
Megnéztem az.
HA jól vettem ki, a studióhoz dják, de lehet, hogy külön is meg lehet venni.
Ez jó lesz
Azt hozzáteszem, hogy elég izmos gép kell hozzá, ami nekem van, azzal gond nélkül meg lehet csinálni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
mivel ez tunr kártya és nem digitalizáló, ezért nem csoda, hogy nem megy
próbáld meg a media centert ha viszi a tuner t
ill a cyberlinknek a power cinamat
és ha sikerül belőni akkor érdemes egy videovágó progit is megpróbálni, mert van olyan amiben a twain eszkozt meg lehet jelolni mint forrást
a pinnacle studio biztosan tudja ezt
a virtualdub meg nem erre való ......Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
-
Core2duo6600
veterán
Ha rendes a jel, kábelen
(A Tv én jól jön ugyanazzal az antenna drottal
)
És ha frisebb driverrel sincs semmi változás
Mivel USB és hordozható, nézd meg egy másik gépen, ha ott is rossz akkor gari ....Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Igen szerintem igen, de azt ne felejsd el, hogy a video anyag merevlemezre való ''lokése tovabbra is a oprendszer éa a CPU feladata lesz, hacsak nem használsz SCSi -t bár a SCSI kártyát is vezérelni kell
Tehat valamennyi CPU terhelésed minimum lesz, de ha már a képet éa a hangot ''egy hw számolja sok CPU erő sporolhatóGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
na akkor lehet, hogy a poercienma csinált valamit amúgy érdekes ez az 5 ös változat ha bebootol az xp regton megszolal a tuner, de csak a hang, nem tudom miért nem siekrült eddig rájonni
ha elnditok bármit ami a card od használja pl dscaller, majd kilépek, elkiussolGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Igen ezzel én is így vagy, én egy Hauppage pvr 500 ast keresek, de eddig még nem forgalmazzák itthon
sajna
kevés a pci portom, csak 1 et lehet nyugodtan használni, ezert lenne jó a dual tuneres
Még egy másik amivel esetleg tudod a file méretét csokkenteni a hangot miben veszi fel, én nagy nehezen beizzitottam a power cinema legujabb változatát, no az nem tudom miben dolgozott, de 10 perc majdnem egy giga lett, lehet, hogy lejjebb kell vegyen a minőséget, mert egy hosszabb filmnél
így az ntfs korlátjába utkoznénk a nagy file okkal ez veled is megeshet ha csak nem tud a progi darabolni, nekem nincs hw es cardom, egy 7-8 éves van, egyik progim sem tud darabolniGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest