- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával küzdök: ismerősömnek kéne bedigiznem egy Amerikában felvett NTSC rendszerű videókazettát. A videóim (Panasonic NV-HS1000 ill. LG BC999NY) elvileg le tudják játszani az NTSC felvételt PAL tv-n, de ha jól tudom ez a PAL60 valójában, illetve a Panasonic használati utasítója is ezt írja (az LG nem részletezi, de gondolom az is). Ezt a szabványt tapasztalatom szerint viszont semmilyen digitalizáló eszköz nem támogatja. Amikkel próbáltam: Hauppauge WinTV HVR1300 tuner kártya; Leadtek PxDVR3200 tuner kártya; Canopus ADVC1394 digitalizáló kártya. Az NTSC és a PAL rendszert is támogatja mind (elvileg legalábbis), a kép mégis vagy fut, vagy fekete-fehér. Arra is gondoltam megoldásként, hogy szereznék egy videómagnót Amerikából, mivel gondolom az nem alakítja át a jelet, csak sima NTSC-t ad ki.
A dolog további érdekessége, hogy ugyanez a felvétel megvan SECAM rendszerben is (miért is ne, pont csak PAL-ba nincs meg
). A Pana írja, hogy azt nem támogatja, viszont az LG elvileg igen. Ehhez képest mindkettő fekete-fehérben játssza le.
A kártyák bemenetét végigpróbáltam az összes támogatott szabvánnyal, de az eredmény ugyanaz. Gondolom PAL60-al lenne jó, de azt meg egyik sem támogatja. Sajnos a videókon sem találtam olyan funkciót, hogy ne alakítsa át, hanem NTSC jelet adjon ki. Az NTSC-re jó alternatíva lehetne az NTSC-s videó, de akkor a SECAM-oshoz meg szerezzek egy SECAM-os videót, holott elvileg az LG-m is tudná? Esetleg ott is a PAL60-ra alakít? Nincs egyszerűbb megoldás, mint a három szabványra három különböző videó? Nem tud esetleg valaki egy olyant ajánlani ami valóságban is képes a három szabvány lejátszására vagy átalakítás nélkül, vagy normál PAL szabványra alakítással? Esetleg ha más lenne a probléma akkor arra is várom a segítséget, tanácsot.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged