Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tamy

senior tag

Sziasztok!

Az alábbi problémával küzdök: ismerősömnek kéne bedigiznem egy Amerikában felvett NTSC rendszerű videókazettát. A videóim (Panasonic NV-HS1000 ill. LG BC999NY) elvileg le tudják játszani az NTSC felvételt PAL tv-n, de ha jól tudom ez a PAL60 valójában, illetve a Panasonic használati utasítója is ezt írja (az LG nem részletezi, de gondolom az is). Ezt a szabványt tapasztalatom szerint viszont semmilyen digitalizáló eszköz nem támogatja. Amikkel próbáltam: Hauppauge WinTV HVR1300 tuner kártya; Leadtek PxDVR3200 tuner kártya; Canopus ADVC1394 digitalizáló kártya. Az NTSC és a PAL rendszert is támogatja mind (elvileg legalábbis), a kép mégis vagy fut, vagy fekete-fehér. Arra is gondoltam megoldásként, hogy szereznék egy videómagnót Amerikából, mivel gondolom az nem alakítja át a jelet, csak sima NTSC-t ad ki.

A dolog további érdekessége, hogy ugyanez a felvétel megvan SECAM rendszerben is (miért is ne, pont csak PAL-ba nincs meg :(( ). A Pana írja, hogy azt nem támogatja, viszont az LG elvileg igen. Ehhez képest mindkettő fekete-fehérben játssza le.

A kártyák bemenetét végigpróbáltam az összes támogatott szabvánnyal, de az eredmény ugyanaz. Gondolom PAL60-al lenne jó, de azt meg egyik sem támogatja. Sajnos a videókon sem találtam olyan funkciót, hogy ne alakítsa át, hanem NTSC jelet adjon ki. Az NTSC-re jó alternatíva lehetne az NTSC-s videó, de akkor a SECAM-oshoz meg szerezzek egy SECAM-os videót, holott elvileg az LG-m is tudná? Esetleg ott is a PAL60-ra alakít? Nincs egyszerűbb megoldás, mint a három szabványra három különböző videó? Nem tud esetleg valaki egy olyant ajánlani ami valóságban is képes a három szabvány lejátszására vagy átalakítás nélkül, vagy normál PAL szabványra alakítással? Esetleg ha más lenne a probléma akkor arra is várom a segítséget, tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák