Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• andriscs

aktív tag

Hali!

Éppen három napja raktam újra a Windows-omat, hogy minden hibaforrást elkerüljek. Van egy Asus V9280-as geForce4 Ti 4200-es videókártyám. Ehhez felraktam az nVIDIA 61.76-os WHQL minősítésű driverét. Felraktam egy játékot, és amikor felbontást próbáltam váltani, akkor szép fekete lett a képernyő, majd kis gondolkodás után kék halált dobott, és kiírta, hogy az nv4_disp.dll a hibás fájlt. Amikor újraindítottam a gépet, akkor kiírta, hogy a videókártya illesztő program hibát okozott. Mielőtt újraraktam a Windows-t, már azelőtt is csinált ilyneket játékokban (pl. Codename: Panzersz hirtelen elmosódott, majd kék halál, de utána CS.Condition Zero-ban is mindig kicsit kifagyott a kép, és csak pár másodperc múlva ment újra, de az legalább nem fagyott ki. Most az új driverrel meg kifagyott egy autós játék). Csak azt nem értem, hogy akkor minek adnak WHQL minősítést? Én úgy tudtam, hogy egy driver akkor kap ilyet, ha a Microsoft Lab. áldását adja, hogy ez egy MEGBÍZHATÓ driver. Ha ez is hibát okoz, akkor mit rakjak fel? Csináljak én magam vagy mi? Mondjon nekem valaki olyan progit, ami úgy rendesen odapakol a videókártyának (ne ilyen kis 3dmark-ot, hanem ami folyamatosan gyilkolja). Egy driver mikor okozhat hibát? Én ezt nem vágom. Akinek van valami oks ötlete, az írjon!!!

Ide másolom, hogy az Event log milyen hibát írt ki:
    Az illesztőprogram (nv4_disp) (display-eszköz: \Device\Video0) végtelen ciklusba állt be. Ez általában az eszköz hibáját jelzi, vagy azt, hogy az eszközillesztő nem megfelelően programozza a hardvert. Lépjen kapcsolatba a hardver eladójával frissített illesztőprogramért.

Új hozzászólás Aktív témák