- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Apple MacBook
- iPad topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aazimi
tag
válasz
MasterDeeJay #25530 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor fekete lemezek voltak hozzá gyárilag és ami nálam járt, azon softmod volt, a kis memo kártyáról indult. És volt hozzá valami hálókártya hack, hogy a hálózati kábel vezetékeit tükörben kellett összehozni és akkor egy számítógépet össze lehetett kötni vele direktben. Utána kvázi úgy működött, mint egy külső vinyo és onnan a kepfile-okat lehetett olvastatni a ps2-vel és szépen ment. Bár ez kb 16-18 éve volt
Akkor játszottam először god of war-t
-
válasz
MasterDeeJay #25529 üzenetére
Ok az egyik joy megy.
-
Calimtr7
újonc
válasz
MasterDeeJay #25526 üzenetére
Mikor elindul, akkor egy “chippes” menü jön be
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
MasterDeeJay #25516 üzenetére
Na nem jöttek be az olcsó ramok?😂 vagy közben mire megjött vettél másikat?
illetve Ünnepes Kellemeket mindenkinek!
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25465 üzenetére
Akkoriban nem nagyon követtem a VGA piacot, szal igazad lehet.
Általában a dupla viszont nem a csúcs hanem 2-3al lentebbi kártya volt, dupla GPU-san, szóval spec helyzetektől eltekintve nem is nagyon érte meg megvenni.
Hát igen, 4 slottal már legyen is halk
HD4850-esemből volt kettő (512 és 1GB), HD4870 (ez nagyon hangos volt) és HD4890 is, szal azt a szériát eléggé kimaxoltam. De talán legdurvább a HD3870X2 volt hangra és hőre. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
MasterDeeJay #25462 üzenetére
Nekem ebből volt CF, két MSI lightning 7970-ből, micsoda teljesítményt tolt…
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25462 üzenetére
Én úgy emlékeztem, hogy a 7970 is dupla GPU-s volt.
Akkor ezesetben egy mag, és 1×6GB RAM? Hát az eléggé bitang lehetett a maga idejében, és eléggé jól öregedett.
De hogy még 2 és 3GB között is mekkora különbség van, a 2010-es évek közepén : A GTX950-es AC Unity alatt szépen ment, de a textúrák mosottak voltak, különösen a távolabbiak, és egy bizonyos szint felé nem is lehetett emelni a grafikát. Egy 3GB-os GTX 1060-on lényegesen szebb volt, és magasabb minőséget engedett. Aztán RTX 3060-al megnézve, maximális minőségen is beérte 3-3,5GB VRAMal. A Syndicate kb ugyanez, csak ott 4GB-ig is felment a foglaltság.
Nekem ugyan kimaradt a 4GB VRAM (2-ről 12-re váltottam) , bár vannak itthon 8 és 10GB-os kártyáim is, de 4GB-os nincs is; de azért azzal is sokáig el lehetett lenni. Manapság már a 6 is kevés kezd lenni, az Intel ezt eléggé jól felmérte, hogy az A szériában is 6GB volt a legkisebb, mostmeg talán 12GB?
R9... az mind csúcskártya attól nem szabad várni a csendet meg az alacsony fogyasztást. Ilyen szempontból egyedül a HD4870 után a 4890 volt kellemes meglepi, gyorsabb volt, és kevesebb fogyasztású, hála a power playnek. Sőt, szinte minden esetben gyorsabb volt a HD4890 mint a HD3870X2, ugyanakkor érezhetően csendesebb, és hűvösebb volt. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25460 üzenetére
Akkor mindketten sok jó kártyát veszettünk emiatt, bennem már a 2010-es évek első felében felötlött, hogy az alaplapba pakolt RAMhoz hasonlóan milyen jó lenne ha a VGA-ban is cserélgetni lehetne a RAMokat. (igen, azóta tudom, hogy a '90-es években volt ilyen)
A 7970 6GB meg úgy emlékszem, hogy 2×3GB volt, ahogy nekem is a HD3870X2, hogy 1GB-os volt papíron, de gyakorlatban 2×512MB. A kamu kártyás cikkedet régebben olvastam is.Az RTX3080 10GB meg eleve tényleg egy érdekes dolog, nekem is van itthon. RTX3060 12GB, akkor az RTX 3070-nek 16GB az RTX 3080-nak meg mondjuk 20GB-osnak kellett volna lennie (az RTX 3090 24GB-ja még ígyis jól elkülönült volna a csúcson). De minimum is legalább már 12GB-osnak, ha már egyszer egy középkategóriás kártya is tud ennyit. Jó RTX 3080Ti 12GB-os.
Egyébként ezzel ki is toltak magukkal, ugyanis eredetileg pár éve az RTX3060Ti és 3070 között vacilláltam, de amikor megláttam, hogy a 3060 12GB-os, - és ugye megvolt a VRAMos tapasztalat - rögtön nem is volt kérdés, hogy akkor a sima 3060 lesz. Ez annyira jól sikerült akkor, hogy ezzel a döntéssel rögtön spóroltam vagy 70 ezret az akkori árak mellett, miközben ez is bőségesen elég FHD-ra egy viszonylag erős CPU mellett. (egyéként az erős CPU sokat számít, a GTX950-nek kb megduplázta a teljesítményét a I3 4330 --> I5 10400F -re váltás)Az 5000-es széria indulása szerintem direkt volt. Hiánnyal indulunk, mert akkor az első kártyák extra magas áron mennek el. Meg különben is, az AMDnek esélye sincs a középkategória felett, tehát kb azt tesznek amit akarnak. Ez, ezen az induláson világosan látszott. Mint ahogy egy ideje már nem évente, hanem 2 évente jön az új széria. De nekem ez sem baj, mert ahogy elnézem még innentől 2 évig aggódnom sem kell a kártyámmal, utána, hogy mit villant a 6000-es, meg még elterjed mi lesz az majd kiderül, de így tippre azt mondanám, hogy van még legalább 3-4 év ebben a kártyában, miközben harmadik éve megvan. (és még azt hittem, hogy a GTX950-em szolgált sokáig (2015-2023 jan 3), bár ott a kényszer húzta a 2019-2023 közötti időszakot)
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25458 üzenetére
Uh, elírtam, GTS450-re gondoltam.
Mondjuk itt a 4-500-asnál nekem a számozás meg előtag mostanra már homály volt, szóval most kicsit világosodtam.
Azt tudom, hogy a 970-nél volt ilyen RAM sávszél keverés, hogy az utolsó szeletet lassabban éri el, sosem értem miért is jó ez, elvégre, amikor kell a teljes VRAM akkor szarrá lassul a kártya, pont ott, ahol profitálna a több VRAMból.
De hát régen ez nagy szokás volt, hogy egy kártyából nem tudtad a jót megvenni, mert vagy kevés memória, de gyors (és sokszor még GPU OC is) vagy sok memória, de lassú (pl 7300GT 128 GDDR3 VS 256MB DDR2 de később a 8000-esnél is meg még később is ment ez). Sűrűn szembesültem ezzel a dilemmával, általában a kevesebb de gyorsabb VRAM felé húztam, de ez gyorsabb elavulást jelentett, addig viszont jobb élményt.
Mára megfordult lásd RTX3050 6GB, 8GB és RTX3060 8GB, 12GB, mindkét esetben a több RAMos verziót érdemes választani a ram sávszél miatt is.manapság nem nagyon gondolnak az alsó kategóriára, ott egyszerűen csak maradnak régi VGA-k, pl 1030. Hány éves már az a kártya te jó ég, és még mindig nem tudott kikopni.
Radeonnál RX6500XT alatt kb minden ipari hulladék, de anno mind túl is volt árazva, meg levés rajtuk a VRAM full herélt kodekek. Inkább le se gyártották volna.Ma egy kis elcsúszás van, mert a 4060 az kb a jobbik 3050-el egy szint, az RTX3060 12GB meg inkább a 4070-el...
Ami meg totál brutál, hogy az 5000-es szériában lesz újra 50-es kártya, de RTX 5050, 560 és 5060Ti mindössze 8GB VRAMot kap majd. Jó pár éve az NVidia kijelentette, hogy szűkmarkúan fog bánni a VRAMal, és ezt tartják is. De én nem bánom, így az RTX 3060 12GB-om annál tovább lesz tartós, annál később kell VGA-t vennem. Mert a fejlesztők erre fognak fejleszteni, hogy 8GBal is menjenek a játékok. Az elmúlt három VGA-mmal (HD4850 512MB, HD4890 1GB, GTX950 2GB) a kevés VRAM "végzett" amúgy még jók lettek volna, szóval kicsit sem bánom, ha ez 12GB még nagyon sokáig elég lesz. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25455 üzenetére
Pedig a GTX450 nem egy mai kártya már.
Engem anno a GTX950 lepett meg mikor bekerült a I5 10400F mellé, mert a 4th gen I3-as után valósággal megtáltosodott a kártya, akkor jöttem rá, hogy a I3 4330-al mekkora CPU limit lehetett.
Én pl kikapcsoltam magamnál a Turbot így a gép állandóan halk. Elsősorban 1% low-nál tett jót a jelenléte, de így sem vészes, viszont sokkal halkabb a gép.Puskill? Igen ez valami noname szar. Na de 5500ft-ért 32GB DDR5 6000-es RAM, finoman szólva is gyanúsan olcsó. Ennyiért még 32GB DDR3 valami lassabb fajtából is gyanús lenne. Ma nézegettem a DDR3-as árakat, Iponon találni 8 ezer körül már 16GB-át is, lehet h megdobom majd vele a 4th gen gépet, most úgyis csak 2×4 van benne, és van két üres slot.
Na de majd számolj be róla, hogy milyen az a RAM. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25452 üzenetére
Teljesen megfelelő pár napra szerintem.
Anno én a Phenom 9500 és az I3 4330 között 2014 januárjában egy 1700-as Celeronon 768MB RAMmal és integrált VGA-val voltam el két hétig. Sőt, ugyanez a gép (egy laptop) kísért el Ciprusra 2015-ben, és akkor bő félévig kellett ezzel a konfiggal kihúzzam. Akkor még lehetett, de már nem volt vicces egy ilyen konfiggal netezni, de az 1 ablakos böngészés sem volt vicces, türelmet igényelt rendesen, hamar felvette a mediterrán tempot.
Ahhoz képest te most leginkább csak játszani nem tudsz, mert azért a 16GB RAM bár nem sok, de egy 10th gen I9 mellett manapság még elég sok mindenre jó. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25446 üzenetére
Hát a 3000-es és 5000-es szériánál (igaz az DDR4 volt meg másvilág) elég sok gond volt azzal, ha 4 modult tettél a gépbe. mint írtam is már, egy idő után már direkt eleve 2 slotos lapokat válogattam, hogy nehogy 4 modult tudjon belerakni a megrendelő.
Mondjuk most szerencsére nincs olyan gyors fejlődés mint a 2000-es évek elején, ahol egy 128MB-ról 32MB-ra váltás már 2000-ben (32MB-val kezdtem 96MB-ig vittem abban az évben; 2001 áprilisban mentem 192MBra) is kb használhatatlanná tette volna a géped. Ennek ellenére ma már 2024-2025-ben 32GB alá semmiképp sem adnám, még ha "el lehet lenni" 16GB-val úgy ahogy. És gyanítom, hogy az AI-s dolgok előretörésével az UT Engines játékok terjedésével, 2-3 éven belül a 64GB-ra fogom azt mondani. De látszik, hogy DDR5 fronton a RAM gyártók is készülnek erre, lásd az olyan modulok mint a 24GB-os vagy épp a 48GB-os.
Most még ugyan vacillálok, de látok rá esélyt, hogyha már ilyen olcsó a DDR4, akkor még fellövöm ugyanolyan modulokból 48-64GGB-ra ezt a platformot is. Pláne, hogy azért 18-20GB foglaltságot már egész könnyen összehozok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25444 üzenetére
Aha, így már értem a dolgot
Igen, a DDR5 eleve a DDR4hez képest is rohadt drága, pláne meg a DDR4 ECC-hez képest.
Míg DDR4búl manapság egy heti bevásárlás árából kapsz 32GB-ot, addig DDR5-ből jó ha 16GB-ot.
Ha majd platformot cserélek RAMban nem akarok visszalépni (bár kezdetben ez is az volt, 24GB DDR3-ról ugrottam 16GB DDR4-re, majd onnan nagyon hamar 32GB DDR4-re), de jelenleg olyan drága, hogy még tartani sem lesz könnyű. (Főleg, hogy technikailag 48GB DDR4 RAMom is volt sokáig) -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25442 üzenetére
A 7800X3D-re nem is kell "nagy víz".
Hogyérted, hogy csak a DIE-t? Egy ilyen CPU mellé minél magasabb órajelű RAM kell, a lehető legjobb időzítéssel.
Sapphire 7900XT Nitro+ 20GB VGA-val szerintem egy jó időre elég lesz -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25440 üzenetére
Akkor ha jól sejtem, hasonló szerkesztéseket akár egy B-s lapnál is lehetne eszközölni, amin sokkal jobb a VRM.
Igen, ezt tapasztalom, mert az Asrocknak is van egy lapja (ami most van nekem) ami nonK CPU-t is enged húzni B-s lapban, igaz némileg korlátozott körülmények között. Azt gondoltam, hogy az Asrock csinált valami extrát, de ezek szerint nem is annyira extra.
Igen, láttam a milyen gépet vevős topicban. Igazából az AM4-el csak még rosszabb a helyzet, hisztis a RAMokra (4db esetén szinte garantáltan, így a végén már 2 slotos lapokkal szereltem őket, hogy ne is lehessen 4 RAM modul bennük), a procik is azok, és mostanra már jól elavult.
A RAM tényleg rohadt drága, még a sima DDR4hez képest is, nemhogy az ECC REG DDR4-hez képest.
Csillogó bordásat ki lehet kapcsolni, meg pl a GSkillnek az AEGIS sorozata bordás, de nem RGB-s. 7800X3D tuti elég lesz még jó ideig játékraAmiben visznt az AM5 reménykeltő, hogy még évekig lesz új CPU bele, nem fog veled 2-3 évente új lapot vetetni mint az Intel. Anno azért vettem B560-ast mert az időtálló. jah, két generáció megy benne, ami 2 év alatt lemegy. Persze egy 11th gen I7 még mindig kiba drága bele, 11th gen I5 semmi előrelépés a 10400F-hez képest, szóval összességében nagy fejlesztést nem tudok benne csinálni. Pedig nagyon szép kis lapocska
1600P nem valami gyakori felbontás, de ott azért még 1440P-nél is több képpont van, szóval nem csak annyira "csak". Nekem FHD monitorom van, 144Hz, de 60HZ-en szoktam játszani, mert a felett nemigazán látom a különbséget, aztán így nem zavar, meg Vsync-el inkább halkabban/hűvösebben tartom a VGA-t, hogy elég csak 60 képet kirajzolnia.
Én a mai házkínálattal nem tudok kibékülni, nem véletlen hordozom a házam a 2000-es évek második fele óta. Így már jó kis sleeper gépem van, ránézésre mindenki valami C2D-t várna tőle maximum.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25438 üzenetére
Ez valami Bios Editornak tűnik nekem (az első).
Tehát akkor Xeonnak látja, de I9, és lehet húzni nem Z-s lapban, azaz a mellékelt "ajándék" lapban? -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25436 üzenetére
És azt hogy tudod kikapcsolni?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25434 üzenetére
Hű, ma is tanultam valami újat
mi az a ME, amit kikapcsoltál?
(Nálam érdekes a helyzet mert B-s lapban a nonK-s procimat is tudom húzni, igaz itt az alaplap gyártó (Asrock) részéről van egy extra feature, hogy ezt megtehessem. Elvileg 10 és 11th gen CPU-kat is tudok húzni így ebben a lapban, és nem kell, hogy K-s legyen)Egyszer nagyon régen járt nálam egy C2D "E6600 ES", de azt így ismerte fel a Windows is meg szerintem a Bios is. Annak még az volt az érdekessége, hogy bár 2400MHZ-es volt alapon, be lehetett állítani 4800MHZ-re is, és úgyis ment egy izmos léghűtővel. Haveromnál 5000MHZ felett is stabil volt vízzel. Ő hozta USAból, ott valami hardveres újságírótól volt. Arre emlékszem, hogy rá volt írva a procira piros filccel, hogy "Run at 3GHZ".
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25432 üzenetére
WOW. Mondjuk a képeken egy Xeon 2100 szerepel. Gondolom az a i9-10980HK ES-nek felel meg.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25426 üzenetére
Szívesen, gondoltam, hogy érdekelni fog
-
BreamHunter
tag
válasz
MasterDeeJay #25361 üzenetére
Még majd tovább megyek. Ki akarom tesztelni mi a rossz.
Ez volt a régi gépem, nem akarom veszni hagyni.
Csak ezt anno unokahúgomnak adtam, de mivel neki sürgős a gép ezért cserélek neki mindent aztán legalább visszakerül hozzám a szívem csücske és tudok kicsit retrózni. 🙂A mostani gépem egy Z370 lap 9600K-val meg 1070-el.
Elem van rengeteg az üzletben. Köszi.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25347 üzenetére
Gravis ... ne is mondd, volt kettő darabom, 500ft-ért nem kellett a kutyának sem 2009-ben, végül kidobtam őket. Ma meg aranyárban mennek
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #25241 üzenetére
Pont ugyanilyenem van
(és a doboza is megvan, nem is gondoltam, hogy már ennyit ér
)
-
b-max
senior tag
válasz
MasterDeeJay #25318 üzenetére
nekem is ilyen, több mint 20 éves használom
.
Néha egy kis WD40 nem árt neki. -
chatran
őstag
válasz
MasterDeeJay #25318 üzenetére
Pár éve még egész sok jó állapotú WMO volt az aprón, akkoriban vettem kettőt is.
Mostanában a jó öreg IMO 1.1a-t használom a céges gépen, amit valamikor a 2000-es évek elején vettem, a golyós Genius helyett.
Mondjuk ennek már volt pár baja, kábel és kapcsolócsere. Próbálkoztam a burkolat hidrogén-peroxid-os fehérítésével, de nem volt túl sikeres, maradt sárga.A tietek, hogyan maradt olyan szép hófehér?
-
chatran
őstag
válasz
MasterDeeJay #25316 üzenetére
A WMO nem eladó?
-
aazimi
tag
válasz
MasterDeeJay #25225 üzenetére
Tesco-PC ?
Komoly kis masina.
-
BreamHunter
tag
válasz
MasterDeeJay #25175 üzenetére
Nekem gyanús, hogy az marad úgy.
Mivel nem önkormányzati hanem magán út ezért simán el tudom képzelni, hogy a legolcsóbb megoldás mellett döntöttek annak érdekében, hogy lassítsanak ott a gyalogátkelőnél a forgalmon.
Jóvanazúgy. 😃Mondjuk nem tudom mi indokolta ezt az indokolatlan fost oda, mert kb alig páran mentek át azon az átkelőn. Nekem legalábbis 10 alkalomból, hogy kocsival arra megyek kb egyszer kellett megállnom gyalogos miatt.
De így legalább most lehet a kocsikat javíttatni. Nekem szerencsére magasabb az átlagnál a kocsim, de attól még gyök kettővel kell átlibbenni rajta, mert durván nagyot b@asz, ha nem. -
válasz
MasterDeeJay #25175 üzenetére
Pont arra jártam mikor készítették. Bár nem kérdeztem rá, de meglepne, ha pár napon belül nem tennének rá egy bitumen réteget.
-
ArmanD.
őstag
válasz
MasterDeeJay #25151 üzenetére
Nekem van valahol, megkeresem
-
válasz
MasterDeeJay #25023 üzenetére
Egyre jobb, most már az IP-t is bannolták. Percenkénti ráfrissítés miatt. Ügyfélszolgálat feloldotta. Most több ember más más ügyfélkapuval és más neten várja hogy legyen időpont.
Az lesz hogy írok programot rá ami automatán foglalja le.
Egyetlen egy időpont volt foglaható, most sikerült. A többi időpont nem volt elérhető azaz kb 5-15s foglalják le a többit. Rákérdezek programozás topikba mik a lehetőségek. -
Coyot
őstag
válasz
MasterDeeJay #25006 üzenetére
A veszprémi NKH-t be kéne szántani és sóval beszórni a helyét.
Az adatokat fogadó hölgy konkrétan mindent megtesz hogy ne kelljen dolgoznia, és mikor önérezetes módba kapcsol a saját jogértelmezése szerint, akkor ügyvédeket és kormányokat felülbirálva akadályoz. A fel nem használt időpontokat direkt nem adják vissza, más megyékben van lehetőség lemondani itt nincs - legalább addig is mehet a herevere.Én is megirtam a programomat de arra figyelni kell hogy minden nepper ül és nyomogatja az f5-t egész nap. Csak nekik a fenti hölgyemény előre elmondja hogy mikor nyilnak uj időpontok. Egyébként ha rendesen összeveszel vele akkor neked is medmondja. Mostanában minden reggel 8 előtt nyitnak egyébként - legalábbis 2 hete igy ment.
Az meg ahogy dolgoznak és a hogyan NE mentalitást követve próbálnak minél több akadályt eléd görditeni minden ügyben - persze a többi nepper akit ismernek vagy fizet vagy nem tudom ott nem szoktak ilyen akadályok lenni. Nekem konkrétan a 30 éves autómhoz a magyar fogralmazótót akarnak szerviz tanusitványokat kérni - nyilván ilyet csak a megbizott szervizek adnak de az direkt nem felel meg nekik, mert csak a xy magyarországtól fogadja el - nehogy dolgolzni kelljen neagyiste felelős döntéseket hozni.
Szánalom egy banda ott az összes első szinten ülő.. Arról nem is beszélve, hogy szándékosan vagy hanyagságból folyamatosan félretájékoztatnak amiért persze felelősségvállalási kötelezettségük nincs. Mert hát mi lehet? Max egy autót bukhatsz..
-
csibe1
addikt
válasz
"- Túl sok dolog esett egybe szerencsétlenül"
Ez nem valószínű, inkább az első.
"(ez nyilván felvet bizonyos dolgokat)"
Azok a bizonyos dolgok fent vannak már, csak ha nem botlasz beléjük, akkor igazából nincsenek. Aztán meg mégis csak ott vannak, ha valamit te is intéznél.
Amúgy igen, felvetette a korrupció meg a lepénzelés méretes árnyékát.
Ami eddig nem volt ennyire nyilvánvaló.Amikor időpontra mész, és valahogy még másfél órát várni kell, mert miért is?
Időpontom volt. Aztán ennyi. Ha meg rákérdezek, akkor még én vagyok a bunkó, mert nehogy már érdeklődjek. Ehemm...
Biztos nagyon fontos volt, de inkább zsebbe csekkolt vagy csókos volt valakinél.
Szóval van ez így...Jó (zseb) pénzért mindent is.
Nem véletlenül hirdetik egyes kereskedések, ügyintézők a gyors átíratást.Nem mindenhol találkozni ezzel, de azért néha elgurul a gyógyszer, mert ugye mindig vannak egyenlőbbek az egyenlőknél...
-
szente
addikt
válasz
Ha van szabad időd, tanulmányozd a Becsületesnepper erre vonatkozó munkásságát, majd úgy is elmegy a kedved ettől az egésztől.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #24947 üzenetére
-
ffodi
veterán
válasz
MasterDeeJay #24918 üzenetére
Ha nem FE lenne megcsinálnám neked.
Az FE szívás a szerelést tekintve, a pad mérete sem mindig egyértelmű, sokszor szétszedés után derül ki milyen kell. Sokszor a VRAM hőmérséklete jó lesz, de a GPU romlik (van amikor az 1.5 mm-es pad pont nem jó, van amikor a 2 mm-es pont nem jó). -
vashal
tag
válasz
MasterDeeJay #24911 üzenetére
Használt természetesen és fullhd 60hz. I3 10105 mellé lenne. 3070 a 8gb miatt aggasztó a jövőre nézve bár lehet mire kinövi a vramot addigra az egész kártya teljesítménye kevés lesz. Az amd nem túl erős RT-ben de mivel csak teszteken láttam ilyet azt se tudom menyire kellhet.
-
helkis
veterán
válasz
MasterDeeJay #24877 üzenetére
Jön a nyár, kell az extra sarc..
-
válasz
MasterDeeJay #24875 üzenetére
Délután/este volt? Nem lehet, hogy kicsit előre dolgoztak, és csak mától akciós?
-
ffodi
veterán
válasz
MasterDeeJay #24870 üzenetére
Közben megnéztem, és az ajánlás 220 nF, szóval ez validnak hangzik.
Méretre ránézésre 0402, úgyhogy szerintem megoldható.Szerk.: Újat felrakni mindig egyszerűbb, mint egy másikról átrakni.
-
ffodi
veterán
válasz
MasterDeeJay #24868 üzenetére
Az összkapacitás lehet 220 uF, de azok a kis kondik kizárt, hogy akkora értékűek legyenek. Egyébként csak kiforrasztva érdemes mérni.
-
ffodi
veterán
válasz
MasterDeeJay #24866 üzenetére
Másik kártyáról is át lehet tenni, de ha esetleg tudod milyen értékű kondi kell rá, az még jobb.
-
ffodi
veterán
válasz
MasterDeeJay #24864 üzenetére
Alkatrészed van hozzá, vagy az is kell?
Mennyire sürgős? -
válasz
MasterDeeJay #24846 üzenetére
Gratula! Szép fogás.
-
válasz
MasterDeeJay #24808 üzenetére
Elméletileg [Ő] tudja.
-
válasz
MasterDeeJay #24792 üzenetére
Cégnél is van egy ilyen ház, de elég macera DVD-t írni vele
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #24792 üzenetére
Jaja, van benne anyag.
-
szente
addikt
válasz
MasterDeeJay #24774 üzenetére
Az egyik M2 lehet érdekelne, még agyalok kicsit rajta.
-
aazimi
tag
válasz
MasterDeeJay #24771 üzenetére
Pont most vettem ilyesmiket egy hete
-
ArmanD.
őstag
válasz
MasterDeeJay #24711 üzenetére
Jahh néztem is egyet, csak még nem irtak vissza
-
válasz
MasterDeeJay #24672 üzenetére
Semmi, ugyanaz.
Ugyanitt eladó HP alkatrészek bontásból -
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24657 üzenetére
Egyre jobban érdekel, rá kéne állítani egy kamerát és 2-3 rongálást felvenni, aztán mehet is a feljelentés
-
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24655 üzenetére
Na jó de itt az egész placc, végig a pékségig?
-
t1
veterán
válasz
MasterDeeJay #24651 üzenetére
Fotózzátok be a parkolót légyszi, hogy véletlenül se álljak oda.
-
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24651 üzenetére
Nekem is volt párszor olyan gondolatom hogy oda állok, de akkor kihagyom, bérlek garázst, általában oda rakom, ha már 30-at fizetek érte havonta, használjam is
-
urban racer
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24639 üzenetére
De van feljebb, ami a parkot nézi, az rálát a kocsikra is. Azt még én raktam fel, biztos működik is. Ha jól emlékszem a kereszteződésben lévő is az első pár parkolóhelyet látja.
-
helkis
veterán
válasz
MasterDeeJay #24635 üzenetére
Hamár megkeresedett, akkor a munkájában sem jó már..
megértem a problémáját, De Ez nem jogosítja fel semmire, főleg nem arra, hogy ő legyen a helyi seriff..
Egyszer majd emberére akad, akkor majd átgondolja, hogy megérte-e..
A kamera jó ötlet a kocsiba, térfigyelő nincs arra felé? -
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24635 üzenetére
Nem gondolom hogy jó a tanításban ha megfenyeget bárkit is azért mert közterületen közös parkolóban valakit odaállt... az ő "szokott" helyére, az ilyen szimplán hülye, már csak azért is fogyatékos amit írtál, NEM TUD VEZETNI, több parkolási kárt okozott már ahogy leírtad, itt az a kérdés mikor lett ennyire életre alkalmatlan, hogy kapott diplomát???
Tanárként el tudta volna mondani úgy is hogy " ne haragudjon azért szoktam ide állni mert nem tudok tolatni, és itt már nagyjából megy, kérem álljon el"
-
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24633 üzenetére
Tanárnő és fenyeget? azonnal jelenteném a suliban az igazgatónak is, meg készíteni kell róla videó anyagot azt is megmutatnám az igazgatónak... ilyenkor estefelé meg jól fel is képelném egy sötétebb részen...
-
helkis
veterán
válasz
MasterDeeJay #24629 üzenetére
Hát ma már szerintem az, nem a hely miatt hanem az emberek degradálódása és újra állati ösztönök előtérbe kerülése miatt (oktatás hiánya, média befolyás, stb.. ) illetve ez a mentalítás a nyerő, mert aki "okos" az meghúzza magát, mert nem akar bajt, utcai harcot..
A Cholnokyn már volt parkolási verekedés valamelyik télen, mert beálltak a kiásott helyére amíg elment boltba az illető.. -
Diák66
őstag
válasz
MasterDeeJay #24629 üzenetére
Nekem is vannak ott nem messze rokonaim. Már költöznének, mert gettósodik az a környék
A Jendrassik épületébe jártam 1 évig anno, nem volt vészes akkor még a történet.
-
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24625 üzenetére
Sosem szabad hagyni, de hasonló esetekben azonnal el kell indítanod a telefonodon a felvételt, és van bizonyítékod, ennyi!
Nem is tudtam hogy itt laksz hozzám közel -
Grave_444
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #24625 üzenetére
Szerintem kerüld a konfliktust, mert csak az autó bánhatja... Sajnos vannak ilyen idióták, hagyd rá az egészet. Pár napig tedd máshova az autót, az ilyenek nagyon unatkoznak otthon. Facebook fórumon Cholnoky lakótelepről olvashatni folyton olyan emberekről, akik naponta hívogatják indokolatlanul a rendőrséget és megkeserítik a lakóközösség mindennapjait.
Rám azért hívtak rendőrt, mert szabályosan egyirányú utcában az út szélén parkoltam, direkt nem kapubejáróval szemben (bár ott is lehet, ha megvan a 3 méter vagy mennyi kresz szerint). Az volt a gond, hogy egy IFA b*szással nem tud betolatni a telkére. Jogos, mert tényleg nem tud, viszont kresz szerint én is szabályos vagyok. Na meg egy ismeretlennek honnan kéne tudnia, hogy a baromé a fél utca, értsd az egész terület a háza és udvara előtt teljes szélességben.
A rendőr se tudott mit tenni, szóban figyelmeztetett, ha legközelebb is kihívják meg kell engem bírságolni, mert már tudomást szereztem róla. Aha és ez hova lett jegyzőkönyvezve stb, ha akarom letagadom.
Az igazságérzetem bánta, de ráhagytam.Ugyanitt egy másik szomszéd 3 autóval parkol az utcán, de a kapuval 4 méterrel szemben sem állhatsz, mert az öregasszony nem képes kitolatni. Ezt anyázással üvöltve adták párom tudtára, hogy széttőrik az autómat, ha mégegyszer meglátják ott.
Hozzáteszem vagy 1000nm telke van, ahova az összessel be tudna parkolni.Vannak ilyen hülye helyzetek sajnos és elég nehézkes sokszor a parkolás.
-
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24596 üzenetére
A Hynix: 3D-NAND TLC
A Micron: 3D-NAND QLC
A Samsung 980: TLC
While TLC NAND flash memory better suits write-intensive workloads due to its higher endurance, QLC NAND flash memory can still be a good choice for certain write-intensive applications, such as streaming media or video surveillance. This is because QLCs offer a high degree of parallelism, which provides faster write speeds.
Overall, QLCs are a better choice for data storage in scenarios where high-density storage and cost savings are the primary considerations, and where the performance requirements are not overly demanding. -
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24594 üzenetére
Ez a kettő jobb vagy kb ugyan azt tudja mint egy samsung 980 evo?
-
aazimi
tag
válasz
MasterDeeJay #24580 üzenetére
Szia! Proci szinten AMD?
Vagy vga? Nálam Ryzen + nvidia van ;-)
-
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24529 üzenetére
Ez milyen asztali procinak, inte/amd felel meg, leírnád? vagy esetleg tesztet tudsz linkelni?
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
MasterDeeJay #24512 üzenetére
3600 C16 után nem lenne rossz, de hűtőt nem akarok cserélni.
Szétbarmolni meg nem szeretném a ramot. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
MasterDeeJay #24510 üzenetére
Bárcsak beférne a procihűtő alá...
-
ArmanD.
őstag
válasz
MasterDeeJay #24492 üzenetére
Én
-
válasz
MasterDeeJay #24459 üzenetére
-
helkis
veterán
válasz
MasterDeeJay #24451 üzenetére
ilyen nincs, szerintem nem lehet napjában többször árat változtatni, ez nem árutözsde, még.. vagy? aazimi? hogy megy ez? +tesco milyen árréssel dolgozik?
csibe1 - ha felezünk, akkor beszélhetünk róla..
-
válasz
MasterDeeJay #24451 üzenetére
Szerencsére _még_ nincs akkora infláció, hogy óráról órára változzanak az árak.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #24436 üzenetére
Tescoban is volt már ilyenem, Serranoi sonkát leárazták talán 7000/kg körülre, aztán 8000/kg áron adták. Még úgy is megérte, mert 12000/kg szokott lenni, meg nem volt kedvem reklamálni. A Sparba én már nem járok, ha visszaolvasol, több helyen is problémásak a boltjaik. Állítólag nem is ők csinálják, hanem koncesszióban van, és nem ellenőrzik elég alaposan, hogy ki kapja meg a Spar nevet.
Ja bocs, most nézem az másik topik, a herendi, móri Sparok mindenképp kerülendőek, de máshol sem fényes a helyzet. Penny, Aldi, Tesco ezerszer jobb.
Ami nekem nem jön be újabban, hogy a Tescoban a nagy ár az a törzsvásárlói kártyásokra vonatkozik, Pennyben is nem a sima akciókra, hanem a törzsvásárlóknak adják csak annyiért. Szerintem ez megérne egy misét a GVH-nál, mert aki nem olvassa el az apró betűt, az simán megveszi abban a hiszemben, hogy akció van.
-
csibe1
addikt
válasz
Ha van időd, kedved akkor írj egy levelet a fogyasztóvédőknek; hátha rájuk néznek.
Utána talán összekapják magukat.Ezt az árazásdit én is utálom, meg az összevissza akciókat. Valami csütörtöktől, más meg szombattól akciós vagy hétfőtől.
Amúgy valaki már feltalálhatná a digitális árcédulát a polcokra; mert kicsit vicces így a 21-ik században, hogy 3-4 eladó futkározik a boltban másfél-két órát, mert akció van, és cserélni kell a cetliket. -
doc
nagyúr
válasz
Anno az ajkai Tescoban futottunk ebbe bele parszor. Ott az volt a reakcio hogy a pultbol hatramentek az eladoterbe, ellenoriztek a kiirt arat, es ha tenyleg nem annyiert kaptuk, akkor visszaadtak KP-van a kulonbozetet, plusz adtak egy ketszaz forintos kupont amolyan "bocsi" gyanant (ez volt jopar eve, akkor 200 forint meg penznek szamitott
)
-
nagyharcos
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #24339 üzenetére
Szerintem ez egy OMRON ZEN. Ez létezik 12 ill 24V relékkel is és soros porton programozható, illetve elméletben van kijelzője is és onnan is bepötyöghető a program. Ilyet használtam 10-15 éve akvárium vezérlésre, akkoriban még elég jó ára volt. A garázsban még nekem is megvan valahol. Bár ez talán csak egy bővítő modul hozzá.
-
aazimi
tag
válasz
MasterDeeJay #24361 üzenetére
Köszi az infót. Akkor majd megnézem ezt az a2000-et. Mert eddig nem volt ilyen a lapjaimon. A mostanin meg van kettő nvme foglalat.
-
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24352 üzenetére
Ez a rengeteg kínlódás amit beleölsz megéri? Miért nem veszel hozzá egy másik alaplapot? vagy próbálod ezt másik ramokkal?
-
válasz
MasterDeeJay #24349 üzenetére
-
helkis
veterán
válasz
ez valamilyen PLC lesz. 24v-os relék vannak benne, bal felül tápkártya, középen alul bemeneti modul, jobb oldalt kiemeti modul..
a fedlapon mi van? lehetett egy nagyobb rendszer terepi része, hálózaton rácsatlakozva a nagy PLC-re, mert hiányzik a CPU modul..
valami ilyesmi: [link] -
saril
senior tag
válasz
Elég vandál lehetett aki kiszerelte hisz csavarkötéssel vannak rögzítve az érvéghüvelyezett kábelek, csak meg kellett volna lazítani a csavarokat
Szerk.: én majd kiderítem neked
-
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24336 üzenetére
Intel ARC mivel van pariban?
-
ffodi
veterán
válasz
MasterDeeJay #24334 üzenetére
Ha a CPU-ban kivételes az IMC, akkor megy 4000 MHz felett, átlagos esetben viszont a 4000 MHz sem szokott menni stabilan.
A fenti leírt beállításokat esetleg próbáld ki, anno én is sokat szívtam a memory training-gel.
-
ffodi
veterán
válasz
MasterDeeJay #24332 üzenetére
X299 szereti a B-Die-t, de a 4000 MHz-es RAM órajel nem a belépő kategória, hanem inkább az IMC határa. A legtöbb esetben jó sok feszültség kell a SA-nek hogy egyáltalán bootljon, és akkor stabilitásról még nem beszéltünk.
Legyen vele szerencséd, de 24/7-re szerintem jobban jársz egy 3800 MHz CL14-es beállítással, feltéve, hogy ehhez nem kell 1,5V+ feszültség a RAM-oknak.
...ja, és esetleg kikapcsolhatod a memory traininget (ha lehet), úgy könnyebben bootolsz (vagy emeld a traning/boot voltage értéket, ha lehet).
-
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24330 üzenetére
A ram a gond, abban a lapban ezek szerint nem jól működik.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #24240 üzenetére
Én is pont a Vatera szót írtam le másoknak 1-2 órája. Én azt veszem észre, hogy 80%-ban komolytalan az érdeklődő, a maradék 20%-ban vagy alkudni próbál a szerintem amúgy is jó árból, vagy tőlem várja, hogy minden kérdésre választ adjak, ahelyett, hogy bepötyögné a Googlebe a modell típusát, és utánanézne. Nekem erre nincs időm sem energiám. Inkább adom olcsóbban olyanoknak, akik tesznek is valamit a közösségért, és nem komplett analfabéták a témához.
-
doc
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #24240 üzenetére
Multkor eladtam valamit egy usernek aki csak azert regisztralt hogy a hirdetesemre uzenhessen, email cimet adott.
Sok bizodalmam nem volt a dologban, de vegul sikeresen megvalosult minden, meg csak nem is alkudott -
Rabbitf_24
addikt
válasz
MasterDeeJay #24173 üzenetére
Sound blaster AE5 eladó. [link]
-
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24135 üzenetére
Szervergépben volt? Alig volt indulás/leállás.
-
-
aazimi
tag
válasz
MasterDeeJay #24116 üzenetére
Ez jó lehet, írok privit 😉
-
5766
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #24019 üzenetére
Jó ötlet, a hétvégén átgondolom!
-
aazimi
tag
válasz
MasterDeeJay #23987 üzenetére
Igen, sajna nem egyszerű ezekkel a hp gépekkel. Én is azért vettem meg, mert van benne egy e5-1650 V2, ami megy 4,5 Ghz-et, volt benne még 16 GB RAM, táp és gépház. 40 pénz nem tűnt soknak érte. Kapott egy nagy vízhűtést, amivel próbálom majd feljebb tornászni a sebességet még. Illetve van egy csomó ecc reg ramom, azt belepakolom. Sajna a másik lga2011 lapom meghalt pci-e ügyileg. Ez jó megoldásnak tűnt, csak még le kell küzdenem pár akadályt
-
doc
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #23989 üzenetére
emlekszem mikor Ajkan azert allt egy napig a ceges Dell server, mert a procihuto ventije megdoglott, a sima 800 forintos coolerre pedig kozolte hogy az nem eredeti Dell alkatresz, tehat b@sszuk meg. Ugyhogy rendeltunk 20ezer forintert (15 evvel ezelott!) gyari Dell coolert ami pont ugyanazt tudta mint a 800 forintos, csak ugye benne volt az a kis chip ami elmagyarazta az alaplapnak hogy rajta van egy Dell logo...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #23987 üzenetére
Ilyen, amikor a kígyó a saját farkába harap.
Én inkább összeraktam egy egyedi szervert egy s1151 workstation lapra. Az atom stabil és halk.
-
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #23780 üzenetére
én is így vagyok van egy amd asus 5700-asom 8gb rammal, tökéletes játékokra még a mai napig
és a dupláját éri minimum mint amikor vettem... vicc
-
chatran
őstag
válasz
MasterDeeJay #23778 üzenetére
2017 elején vettem egy 1060 6gb-t kb 75 ezerért. A mai napig el lehet vele játszani FHD-ban max beállításokkal. Mafia def, Death Stranding és Days Gone, amikkel játszottam mostanában.
Észrevettem, hogy lassan kezdtek csökkenni a 3-ás széria árai, egy 3060 vagy Ti ami válthatná.(G-sync-es a monitor, ezért AMD-t nem vennék) Kérdésem, hogy érdemes most elcseszni 200-210 ezret ezekre vagy esélyes, hogy esnek még?
Tudom, hogy van topikja, de ha már téma volt. -
saril
senior tag
válasz
MasterDeeJay #23776 üzenetére
özön éves kártyák mocskos drágán, nem is értem a piacot, tényleg vannak még olyan emberek akik ilyen drágán is vásárolnak sok éves vga-t?
MSI 7770 Ghz edition 1gb gddr5
Legutolsó ismert ár (2014. 04. 25.): 27 200 Ft
Gt530 2gb ddr3 128bit.
Legutolsó ismert ár (2013. 09. 18.): 11 500 Ft
Mocskos mód elszomorít hova jutottunk vga ügyileg is, ilyen árak... meg még ezután mi jön... -
válasz
MasterDeeJay #23745 üzenetére
Itt van egy megoldás(?).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Autós topik
- Tippmix
- eBay-es kütyük kis pénzért
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest