Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tacsko833
csendes tag
Sziasztok,
Lehet buta kérdés...de azon gondolkodtam, hogy a fogyasztás miatt egy ilyen kis kliens gépet beállítanék apache servernek-tanulgatás, hobby célból. Szerintetek megoldható, elbírná?
-
Gdi
senior tag
Sziasztok!
Vékony kliens-management szoftvert keresek.
Eddig eLux volt, de jobb lenne egy olyan amihez lifetime licence van. (ingyenes meg még jobb)
Nézegettem még a wtware-t, de feature-support/kompatibilitási gondok vannak vele.Főként Fujitsu A230, A300 és S900-as gépekhez kellene.
(általában 120MB Flash és 128MB Ram)Kliens oldalra:
Tudjon RDP-t (RDP 5+, WS 2012R2) és VNC-t (XDMCP, Debian), és ha kiosk-jellegű webböngészésre alkalmas az sem hátrány (tehát helyileg futó webböngésző, flash/java támogatás nélkül is akár (drupalos alapú intranethez), JS sem akkora szükség, url-beírás tiltható legyen).
Rácsatlakoztatott nyomtatótkat ossza a 900*-portokon.
Support céljából lehessen hozzá VNC-vel csatlakozni.
PXE előny, de nem feltétel.Szerver/management oldalra:
Mint eLux Scout-ban, vékonykliens-csoportokhoz tudjunk indítható alkalmazásokat rendelni.
Távoli restart/shutdown/update.Ahogy néztem eluxot, az is csak rdesktop-ot és vnc4viewer-t paraméterez, tehát egy ilyen managelhető application-starter is jó lenne)
Ha guest része nem OS-el együtt jön, hanem csak egy ilyen managelhető starter-interface, akkor DSL vagy Tiny Core Linuxra telepíthető legyen. (esetleg debian-ra).Valaki ismer ilyesmit?
Szerk:
elux starter így néz ki:
[link]Tehát betölt a vékonykliensen a rendszer, és a felhasználót egy lista fogadja mit tud indítani ill. hova tud csatlakozni.
Eddig a pontig semmi autentikáció nem szükséges, azt majd a távoli kiszolgáló intézi. -
abcde21
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Szeretnék itthon építeni egy vékonykliensekből álló hálózatot. A gigabites hálózat már áll. Vékony klienseket fogok beszerezni.
Arra lennék kíváncsi, hogy vékony kliensen lehet játszani, filmet názni full HD-ban és zenét hallgatni?
Rákapcsolódtam távoli asztallal a szervernek kinevezett gépre. A tapasztalatom az, hogy a hang nagyon szaggat. Ez vékony klienssel is így szaggatna?Van egy másik probléma is ami felmerült bennem ezzel kapcsolatban. Ha kicserélném itthon a gépeket vékony kliensre, akkor logikus, hogy mindenki rendszergazda akarna lenni a "saját gépén", ezért mindenkinek rendszergazdai jogosultságot kellene adnom. Ez pl. azzal jár, hogy ha valaki feltelepít egy programot, akkor az mindegyik kliensen elérhető. Ha pedig valaki letöröl egyet, akkor meg az a gond, ha valaki átállítja a tűzfalat, az is gond, stb.
Van erre megoldás Windows Server 2008 R2-ben? -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy Neoware A22-t.
Magamnak külső wincsire (RAM 1GB, belső flash tárhely 1GB) feltettem a Bodhi legújabb verzióját, Torrentre, böngészésre tökéletes.Viszont most egy ismerős elkunyerálta a cuccot, s Windowst kellene neki felrakni.
Tudtok segíteni, hogyan tudnám külső HDD-re telepíteni? XP-t próbáltam, azt nem engedte :-( -
Szabcso
csendes tag
Üdv!
Megköszönném ha valaki tudna segíteni, ugyanis kaptam egy WYSE klienst, és valahogy össze kéne passzintani az asztali gépemmel. SEMMIT SE tudok ezekről a vékonykliensekről, eddig azt se tudtam hogy léteznek.
Valaki adjon egy pontos leírást hogy tudnám megoldani. Az asztalimon Win7Pro van, egy ASRock alaplap, realtek hálózati, a kliensen egy linux V6.
Pontos adatok: Wyse V class Thin Clients, Model VX0
Előre is kösz! -
klambi
addikt
szevasztok!
érdekelne kinek mi a véleménye, hogy ha csak 1 sima átlagos irodai környezetbe kellene ilyen vékony klienst berakni, ti mit választanátok? -
Bsony
tag
Sziasztok!
Citrix alapú NComputing kliens
Árak 40k körül jönnek ki.
Kicsit olvasgassátok el.
-
LámaZ
addikt
De kár, hogy elhalt ez a téma.... :-(
-
libat
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt időkben sokat keresgéltem gazdaságos megoldások után mivel bosszantott hogy több gép is megy a lakásban. Többfajta megoldást találtam ennek egyik fajtája volt a vékonykliens. Mivel környezetemben még nem találkoztam ilyennel úgy gondoltam kipróbálom ezért beszereztem egyet tapasztalatszerzésre.
Adatai:
A Windows CE 6.0 operációs rendszer
RDP protokoll
támogatása 1280 * 1024, 32bit
Fedélzeti CPU ARM11 800MHz CLG7700
Memória Beépített 128MB RAMA kiszolgálógép ami sokat fut a lakásban egy P4 es 3.2 GHz es duál procival és 3 GB ram szerelt gép amin XP Professional fut Sp3 szervizcsomaggal.
Körülbelül egy hete tesztelgetem a következő tapasztalattal:
Böngészők jól futnak hálózat függvényében gyors.
Minden alkalmazói könnyen indul és időben szinkronban van ( nem kell várni rá)
Hang , zenelejátszás jó.
Videó szaggat hang akadozik.Mindez úgy hogy a fő gépen közben szintén interneteznek.!
És most egy kérdés amit nem tudok:
XP alatt működhet-e a mikrofon?
Ugyanis az RDP protokoll csak hangszórót engedélyezett.
Vagy tudtok e magoldást rá ? -
A szerzetes
csendes tag
Sziasztok!
Dolgozunk egy alkalmazáson. A lényege, hogy 5 kliens számol billentyűzet leütéseket, és köztük eltelt időt. A szerv kezeli a mérések kezdetét és végét. A mérés végén a kliensek elküldik az eredményeket a szervernek, ami letárolja őket MySQL-ben. A megvalósításban Java RMI technológiát használtam.
A kérdés, hogy egy erősebb asztali gép linux oprendszerrel elég lenne-e az 5 kliens kiszolgálására?
Köszi a választ előre is! -
supesz
aktív tag
Hello,
Szeretnék én is csinálni itthon egy hasonlóan felépített környezetet.
A következőképpen szeretném:
Szerveren futó VM egyik node-ja XP.
A klienseimben nem akarok merevlemezt.
NIC-ről szeretnék bootolni a szerveren futó XP-re.
Kinek milyen ötlete van a megoldásra?supesz
-
SCYTECH
csendes tag
Sziasztok!
nekem egy kis szakmai segitsegre lenne szuksegem.
Nemreg lecsereltuk az osszes pc-t VK-re azonban a felhasznalok panaszkodnak, hogy
"kicsi" a kep.Hogyan lehet azt megoldani, hogy kartyahoz hozzarendeljek egy masik felbontast?
utresdef -a -c 960*600*60 960*600...... parancsot kiprobaltam, de nem tortent semmi.
utresadm -h -val is probalkoztam valamint utxconfig-al is de valahogy nem jon ossze a dolog.Aki tudja erre a megoldast annak megkoszonnem a valaszt.
Udv
-
Zamery
senior tag
válasz
morfológus #25 üzenetére
Hello!
Ha van rajta USB, és mindenképpen Windows XP kell, akkor ezt javasolom: [link].
-
Eteke
csendes tag
válasz
morfológus #25 üzenetére
Hát pedig win felejtős ide szerintem, bár nem tudom mit akartok rajta futtatni, javaslom a http://www.ltsp.org/ tanulmányozását szerintim ubuntu-val könnyen össze lehet rakni és talán még magyar segítséget is találsz.
-
morfológus
csendes tag
válasz
#95561216 #24 üzenetére
igen csak az a baj, hogy ezek a gépek boltokban leszenek majd bemutató készülékek... mindenképp windowst kell futtatnia, mert a tartalmat egy wines program hálózaton kapja majd egy szerver által szinkronizáltan.
Próbáltam már a bithus usb stick editiont de az azt mondja hogy biosinfo.inf hiányzik pedig ott van, illetve a tinyXP-t is de az se megy fel. Ami tuti működne az egy nLite-os win de azt cask cd-n tudnám beadagolni, de nincs külső meghajtó. Próbálkoztam embedded wint összerakni hozzá de az se sikerült. most állok mint ló****z a lakodalomban és nézek ki a fejeből. -
törölt tag
válasz
morfológus #23 üzenetére
Én úgy fogom megspórolni egy monitor árát (na jó, nem nagy tétel, de ha hozzáveszem, hogy így nem csábulok el drága videokártyára se
), hogy a 3 éves laptopom otthon vékonykliensként felmegy a leendő szerverre. A szerveren ubuntu fog futni (esetleg fedora), a kliens pedig hálózaton fog bootolni, tehát se memóriakártya, se vinyó nem kell. Aztán ha bent vagyok a szerveren, és win-t kell használnom, akkor virtualbox, és már megy is a móka. Utóbbi miatt nem árt egy vt-s proci.
Ha a másik gép a saját desktopod, amin meg akarod hagyni a wint, akkor valamilyen lebutított linux vnc-vel. DamnSmallLinux ha minden igaz beéri 50 megával is.
-
morfológus
csendes tag
Üdv!
az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen vékony kliensre milyen op.rendszert érdemes flrakni? illetve honnan lehet ilyen szerezni??
A kérdés oka:
Adott egy HP vékony kliens amiben egy 1 GB-s ssd van. na erre kellene egy masszívan lebutított xp-t tenni. Nlite-al összeraktem egy 300Mb-s telepítőt de amikor elindítom, kiirja hogy a telepítéshez min 1180 MB hely szükségeltetik!! Na én ezt el is hinném ha nem lett volna pár hete egy ugyanilyen vékony kliens itt teszten amin volt xp.
Ebben kérném segítségeteket.üdv
morfológus. -
tetris
tag
válasz
Armando_19 #1 üzenetére
Hali.
Nekem meg van egy eladó [Fujitsu-Siemens Futro S400] -am.
1 Ghz-es AMD CPU ketyeg benne, 512mb DDR, Realtek sztereó hang, gigabit ethernet, WLAN, 8gb CF kártyáról megy a rendszer meg adok mellé egy 60gb-os 2.5" merevlemezt amit egy általam picit átalakított kerettel lehet a leendő PCI kártya helyére berakni, az alaplapján van IDE csatlakozó. Ebből gondolom már lejött, de egy PCI kártyát is lehet bele rakni
4x USB csati van rajta , stereo jack, mikrofon bemenet, PS2, COM port illetve VGA kimenet, ezen 1920x1200as felbontást is be tudtam állítani ha jól emlékszem.
A kártyán jelenleg debian linux van, de simán fel tudtam telepíteni egy sima XP-t is SP2-vel, egész használható volt. Memóriát 1gb-ig lehet bővíteni, DDR notiram való bele 333Mhz-s.Ha esetleg érdekel valakit az dobjon egy levelet mail kukac vault pont hu -ra.
Ára 48k.Jah, dobozában van minden tartozékával (ami gyakorlatilag egy talp, leírás, tápkábel illetve az eredeti 512mb-os CF amin egy XPe van), egy év hivatalos Fujitsu-Siemens garancia van rá.
-
weresgyufa
tag
Van egy eladó HP T5530-asom ha esetleg valakit érdekel.
-
weresgyufa
tag
Ha valakinek van eladó ilyen gépe keressen meg.
-
fapuska
csendes tag
Üdv!
Lenne pár kérdésem:
Milyen szerver alkalmást szoktak használni erre a célra?
Minden kliens számára külön oprendszer fut virtuálisan, vagy hogy megy ez?Tudom hülye kérdések..
-
DFranky
csendes tag
válasz
Armando_19 #14 üzenetére
Sziasztok!
egy kocsmaába szeretnének egy gépet amivel netezni lehet. én 1 vékony kliensre gondoltam , mert azt nem lehet buzergálni és a meghibásodaás is szerintem minimális és kicsi. Van most nálam egy hp t5700-as . xpe fut rajta, de az a bajom , hogy minden bootolás után elfelejt minden beállitást. Ezt hogyan lehet megoldani. Azért én feltételezem csak lehet vlhogy? A hp és társai azt mondják igy működik, de akkor minek nyomtaó hozzáadás vagy bill kiosztás stb. Köszönöm a segitégeteket
-
Armando_19
őstag
Csak hogy teljesebb képet kajunk az ezzel foglalkozó cégekről itt a
Bővitett gyártói lista:
Exilis:[link]
Wyse:[link]
Sun:[link]
AMD:[link]
Applica:[link]
BOSaNOVA:[link]
ChipPC:[link]
ComputerLab:[link]
Concept Distribution:[link]
EPATec:[link]
Expert Electronic: [link]
Devon IT:[link]
IGEL:[link]
Fujitsu Siemens:[link]
Hewlett-Packard:[link]
Kontron:[link]
Levigo:[link]
Liscon:[link]
Linutop:[link]
Midcomdata:[link]
NEC:[link]
Neoware:[link]
Netvoyager:[link]
Nexterm:[link]
SUMO:[link]
The Symbiont:[link]
YEStation:[link]
VXL:[link] -
Armando_19
őstag
Lassan elindul a vékonykliens.lap.hu
Ezzel kapcsolatban észrevételeket és tanácsokat várok majd! -
Rover623
félisten
válasz
Armando_19 #14 üzenetére
Sajátgép...jobb ''klikk''...Távoli használat...Távoli asztal engedélyezése...
-
Armando_19
őstag
-
Rover623
félisten
Az IBM nagy fogyasztó/termelő volt a vékonykliens piacon...annó stratégiai szövetséget kötött a Neoware bagázzsal és IBM/Lenovo néven került forgalomba egy rakás cuccos...
Az IBM/Lenovo oldalakon kutakodj...sokkal több és hasznosabb infót fox találni mint a Neoware webhelyén... -
rp-bubu
csendes tag
Erre mi a a helyes válasz? A tiédbe is!
Nem vagyok full hülye számítógép ügyben, de amíg nem került hozzám az eszköz, azt se tudtam, hogy létezik egy neoware nevű cég mely ilyen eszközöket gyárt, és azt hittem, hogy a terminál mint olyan már kihalt.
Szóval ez vagy valami, vagy megy valahová... -
rp-bubu
csendes tag
Neoware CA5 a kliens, Linux fut.
Adatai: Neoware Thin-Client CA5 BE-A2-BB, 1 x SiS550 200 MHz proci van benne, és marha nehéz adatokat megtudni de talán 256MB Ram. Lehet szét kéne szednem, mert a gyártó honlapja úgy kezeli a technikai adatokat mintha hadi titok lenne.
Ha jóra gondolok, akkol az alábbi protokolokat támogatja (bocs, abszolút kínai a téma, de majd csak kiokosodok):
ICA
RDP5
Teamtalk -
rp-bubu
csendes tag
Üdv!
Keveredett hozzám egy vékony-kliens, és most próbálom kitalálni, hogy itthon mit kezdhetnék vele... ötlet már van csak, nem biztos, hogy megvalósítható. Egy normál asztali PC-t használnék szervernek, ideális halk, hálószobai netezős gép lehetne a kliens. Megoldható valahogy? XP alatt van bármilyen program amivel megtudnám oldani. Vagy win server nélkül nem lehetséges sehogy? -
Rover623
félisten
válasz
Armando_19 #5 üzenetére
Hát szerintem én nem igazán követtem el azokat a hatalmas nagy bűnöket, de már előző szét offolt topikomban is megmutattad mennyire vagyok szimpatikus neked.
Mondom hogy vannak gondjaid...
Semmi bajom veled...ha még nem vagy elég érett ahhoz hogy felfogd, nem veled és nem a családoddal hanem egy jelenséggel van bajom, no problemo...majd az évek meghozzák amit kell...ha meg nem, az se baj...amire ez kiderül, valszeg már egyikünk sem fog fórumozni...
A cím pedig már jó...mert annak ellenére hogy a közhiedelem azt tartja rólam hogy rosszindulatú gonosz törpe vagyok, tetszett a téma és úgy éreztem megérdemli a téma/a fórum/te hogy helyesen legyen leírva a ''kliens'' szó...ezért kijavíttattam... -
Armando_19
őstag
Hát igen, Magyarországon nem igazán terjed még el a vékonykliens technológia az tény és való. Nagyon kevesen használják csak, de ahol igen, ott bevált. Az ára az pedig egyszeri befektetés hosszútávra.. de ne menjünk bele a marketingbe.
''Ennyi erővel minden topicnyitó elmondhatná ezt...és egyiküknél sem lenne igaz!
Nagyon komoly ''bűnöket'' kell elkövetnie vkinek itt a PH!-n ahhoz hogy figyelemmel kísérjem a munkásságát...''
Hát szerintem én nem igazán követtem el azokat a hatalmas nagy bűnöket, de már előző szét offolt topikomban is megmutattad mennyire vagyok szimpatikus neked. De megint csak azt mondom hogy ebbe ne menjünk bele.
Az ok, amiért ide postoltam, roppant prózai: ugrom a rossz helyesírású vagy pontatlanul megfogalmazott címekre...
Ez alatt most mire is gondolsz pontosan? -
Rover623
félisten
válasz
Armando_19 #3 üzenetére
Mielőtt félreértés lesz (persze az én hibám volt, pontatlanul fogalmaztam
): a ''nálunk'' nem engem és nem a cégemet jelenti...
A (z egyik) magyarországi forgalmazó:[link]
A ''nálunk'' azt jelentette volna (ha nem cseszem el), hogy ''nálunk, Magyarországon'', mivel az általad linkelt termékek ''nálunk, Magyarországon'' nem igazán ismert és nem is túl olcsó megoldások...tudtommal...
Valahogy éreztem hogy te fogod irni az 1 kommentet.
Ezt pedig inkább ne magyarázd meg...de jelzem: komoly gondokat jelez...nálad...feltéve hogy igaz...
Ennyi erővel minden topicnyitó elmondhatná ezt...és egyiküknél sem lenne igaz!
Nagyon komoly ''bűnöket'' kell elkövetnie vkinek itt a PH!-n ahhoz hogy figyelemmel kísérjem a munkásságát...
Az ok, amiért ide postoltam, roppant prózai: ugrom a rossz helyesírású vagy pontatlanul megfogalmazott címekre...általában az ilyen topicokban a ''belbecs'' is szokott kívánnivalót hagyni maga után...azt pedig szeretem megcsócsálni...
Ebben az esetben végülis csalódnom kellett...egyszerű elírás volt... -
Armando_19
őstag
Valahogy éreztem hogy te fogod irni az 1 kommentet.
Az aláirásom az természetesen más téma.Más emberek is reklámoznak minden félétA topikkal az is a célom, hogy a felmerülő kérdésekre válaszolni is tudjak. Nem túl régóta vagyok ezen a szakterületen, és szeretnék minél jobban elmélyülni benne, de azt ugye te is beláthatod, hogy nemigazán lehetséges úgy, hogy a problémákra nemtudom a megoldást. Egyfajta önfejlesztés gyanánt is szolgál.
''Vannak egyébként nálunk is könnyen elérhető, olcsó termékek... Ncomputing :[link]''
Rendben legyenek. -
Rover623
félisten
válasz
Armando_19 #1 üzenetére
A téma jópofa...
De!
Le szeretném szögezni, hogy nem marketing és reklámozási érdekekből hoztam létre a topikot.
És az aláírásodat...?
Ezek a kisméretű eszközök nem számítógépek,
Pedig de...
Vannak egyébként nálunk is könnyen elérhető, olcsó termékek... Ncomputing :[link] -
Armando_19
őstag
Az informatika ezen ágával igen keveset foglalkoznak a szakoldalak, ezért gondoltam készítek róla egy kis tájékoztatót, hogy mi is az a vékonykliens.
Le szeretném szögezni, hogy nem marketing és reklámozási érdekekből hoztam létre a topikot.
A vékonyklienseket a szerveralapú számítástechnikában használják, ahol a futtatott alkalmazások többsége a központi terminál szerveren fut. Ezek a kisméretű eszközök nem számítógépek, hanem hálózati csatlakozásra lehetőséget adó eszközök, amelyek RDP, ICA és VNC-t használnak a kapcsolódáshoz. A felhasználók saját azonosítójukkal (név, jelszó, chipkártya stb..) férnek hozzá a központi szerveren tárolt fiókjukhoz, adatokhoz/munkájukhoz, amelyek igy nagyobb biztonságban vannak mint a lokális PC-ken. A felügyeleti eszközök révén egy rendszergazda akár 1000 kliens felügyeltét is meg tudja oldani egyedül. Lehetőségük van központilag elvégezni esetleges firmware frissítéseket akár otthonról is. A kliensek hosszú élettartammal büszkélkedhetnek, és nincs szükség a gyakori cserére, mint az elavult gépparkoknál.
Az eszközök többsége nem alkalmas 3D gyorsítást igénylő és DOS-os alkalmazások futtatására. Egyes gyártmányokkal probléma lehet a multimédiás felhasználás is, úgy mint a video és hang átviteli minőség.
A kliensek többsége rendelkezik saját beépített operációs rendszerrel, amelyek a Linux, Windows CE.NET, Windows Xp Embedded-ek lehetnek, de egyes gyártók saját OS-t írnak a készülékeikhez.
Előnyei:
- Alacsony energiafogyaszás, 6-20W
- Könnyen menedzselhető
- Nincs mozgó alkatrész
- Költözés/struktúra átalakításnál könnyen áthelyezhető.
- Magas szintű adatbiztonság
- Hosszú élettartam
Hátrányai:
-3D-s és DOS-os alkalmazások
-Multimédiai felhasználás
Gyártók:
- Wyse:[link]
- Exilis:[link]
- Hewlett-Packard:[link]
- Nexterm: [link]
- Necam: [link]
- Computerlab: [link]
- Igel: [link]
- Neoware: [link]
- Sun: [link]
- Epatec: [link]
- Fujitsu-Siemens: [link]
Na az alapokat elfektettem, vesézzük ki a témát!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest