Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
És a játékok elején mikor kiválasztottad, hogy Adlib vagy SB hangkártyád van-e, majd irq és dma választás kézzel... szép idők voltak, meg volt a bája!
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
Ezektől a különböző teljesítményű magoktól kb agyf**zt kapok én is, mert nagyon intenzíven használok Hyper-V-t, de az meg ugye 12 gen feletti Intel CPU-kon kuka, úgyhogy egyelőre 11gen procis gép van, nem tudom mi lesz később, mert nem akarok itthonra egy Xeon-os szervert a jelenlegi passzív gép helyett.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
Pontosan! Gyanítom én is, hogy ez lehetett ennek a hátterében. És itt elsősorban nem is az AMD "hibája" a dolog, hanem a szoftverfejlesztőké, csupán végfelhasználói oldalról egyszerűsödött le a kérdés arra, hogy "Intelen megy stabilan, AMD-n meg fagyogat", így az lett a konklúzió, hogy akkor inkább vesz drágábban az ember Intelt, mert azon működik jól.
Btw analóg módon Linux vs. Windows témában is sokáig ez ment, hogy bizonyos hardverek Linux alatt nem mentek vagy nem jól, de itt is az volt a háttérben, hogy csesztek mindkét platformra rendesen drivert készíteni (már ha készült egyáltalán), aztán a mantra itt is sokaknál a "szaralinux" lett...
-
Gargouille
őstag
Online 60-79 -ig. De ha kell írj rám privátban, átdobom zip-ben, megvan az összes.
-
Gargouille
őstag
"Sokat jártunk a Demand-ba. De a nagykerbe. Szerintem az csak az volt.."
Akkor jó eséllyel találkoztunk is ha akkoriban jártál. A Demand nagyker volt (vagy még mindig az), de volt egy kisker boltunk is az Andrássy úton, annak is ez volt a neve.
"Olyan varázsa volt annak idején a nagykerek nagy részének... Mint egy "garázs", szinte. Kupi, káozs, örülj hogy ez -az van, vidd és kész... "
Hát volt egy hangulata az biztos.Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
válasz Dr. Akula #138 üzenetére
"Az a külső Mester utcában van. [link]"
Most már igen, én még azelőtt dolgoztam ott, hogy oda költöztek volna. Korábban a vágóhíd bejáratánál volt, a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél. Akkor épült oda a Nemzeti színház, nap mint nap néztük. Ezt megelőzően pedig Kőbányán volt a Venyige utcában (én még ott kezdtem), de akkor még nem Demand volt a cég neve.
-
Gargouille
őstag
"De hát pont ez lenne az érzelemvezérelt gondolkodás, hiszen a stabil itt ebben az esetben kamu ürügy az extrém felár mellett. Minden processzor stabil. Vagy itt mit értesz az alatt, hogy stabil?"
Nem jól fogalmaztam, ezt úgy értettem, hogy az AMD-s gépeknél akkoriban nagyon sok fagyogatás volt sokféle szoftverrel Windows alatt. Ami ebből személyes tapasztalat, hogy akkoriban sokat vágtam videót meg 3D grafikáztam, rendereltem és ezeknél a szoftvereknél (pl. AVID, 3DS, Terragen stb.) rengeteget szívtam miatta, de sok játéknál is előjött. Intel CPU-val nagyságrendekkel kevesebb ilyen problémám volt akkoriban.Ami nem személyes tapasztalat, az egyfelől az ismeretségi körben is nagyon sokan jártak hasonló cipőben, illetve a nagykerben állandó vevőkörünk volt, pár naponta visszajáró kiskeresekkel, akik gépet építettek a tőlünk vásárolt alkatrészekből és ők is hasonlóról számoltak be, hogy sok gépet visszahoztak hozzájuk ilyen okból.
Tudom ez nem reprezentatív és még egyszer mondom, hogy nem szarozni akarom az AMD-t, nekem is volt nem egy, de akkoriban elég sokaknak volt ez a tapasztalata, nem csak nekem.
Abban viszont teljesen egyetértek veled, hogy árban és teljesítményben is verhetetlen volt és én is több esetben ezért építettem erre a gépet.
-
Gargouille
őstag
válasz #79484416 #131 üzenetére
A dobozos termékeket (alaplap, VGA kártya, hálókártya stb.) is felbontották régen a nagykerben egyesével és ráragasztották minden kártyára a saját kis vonalkódos matricát, hogy ha visszajön gariba, akkor lehessen azonosítani, hogy honnan van, melyik szállítmány. Mire a végfelhasználóhoz került, addigra minimum 1-2 helyen már megbontották, de gyakori volt például, hogy a szervizes ki is próbálta az új fajta kártyákat és lapokat és utána vissza lett csomagolva és eladva.
-
Gargouille
őstag
Jaja, ez pontosan így ment. Kábé mint a piacon a krumplis zsákok. Amúgy ha már Plextor meg CD írók, rengeteg író oem formában érkezett 10 vagy 12 darab volt egy barna kartondobozban. Maga az író csak egy antisztatikus zacskóban volt pőrén, mellé rakva a cd hangkábel meg az ide szalagkábel. Na ezeket rendre kiszedték a zacskóból és külön árulták a boltokban az oem írókhoz.
-
Gargouille
őstag
válasz #79484416 #126 üzenetére
Aha, Demand néven. Ha ez volt az, akkor utólag én kérek elnézést az ottani kollégák nevében. Én a nagykerben dolgoztam, az máshol volt, de ha láttad volna, hogy amúgy hogyan érkeznek a CPU-k, CD írók, HDD-k és hogyan vannak raktározva / kezelve, akkor semmit nem vettél volna sehol.
-
Gargouille
őstag
Zseniális! Nem ő vagyok, nem ismertem, de akkor ezek szerint ez még jobban közszájon forgott. Én annak idején csak a Terror News című diskmag-ba írtam, annak voltam egyik szerkesztője. Azt már nem tudom, hogy a nagykernél, ahol dolgoztam mi honnan vettük át vagy hogyan született, nyilván akkor hozzánk is érkezett ez a kifejezés valahonnan. Mindenesetre találó volt.
-
Gargouille
őstag
"Mindkettő butaság, ezek haterek / fanboyok által terjesztett mesék lehetnek, hasonló TDP-je volt mindnek, sőt az Intelek lehet még melegebbek is voltak, a Prescott már biztosan kazán volt."
Sem hater sem fanboy nem vagyok, sokakkal ellentétben nincs semmilyen érzelmi kötődésem számítógép alkatrészekkel és márkákkal. Bár régen volt, de jól emlékszem rá, hogy mennyire melegedtek az AMD procik. Nekem is volt pár, sőt még egy HP márkájú AMD-s notebookom is volt. Akkoriban ez teljesen köztudott volt, hogy AMD-re mindig komolyabb hűtőtornyok kellenek. Ellenben olcsóbbak voltak, mint az Intel CPU-k és főképp ezért voltak népszerűek.
(Meg volt egy alternatív felhasználói réteg, akiket mi csak viccesen úgy hívtunk a kollégáimmal magunk közt, hogy "hosszú hajú, hátizsákos, linuxos, duronos", na ők vették lázadásból direkt szembe menve a mainstream-el. Volt kisker üzletünk is az Andrássy úton, mikor beléptek az üzletbe már akkor fogadtunk, hogy na ez tuti AMD-t fog venni és ha CPU-t vásárolt akkor mindig eltaláltuk. )
Lehet, hogy most marha jó CPU-kat gyárt az AMD, én ezt nem vitatom, de akkoriban azért ha stabil gépet akartál, akkor nem AMD-t vettél. És ezzel egyáltalán nem akarom bántani, mert nekem is több AMD-s gépem volt, részemről ez nem haterkedés kérdése.
-
Gargouille
őstag
"Abból mennyi volt az igazság, hogy akkoriban az Athlon XP-K hajlamosak voltak a leégésre? Ugyanis engem pont emiatt beszéltek rá az Intelre."
Jogosan. AMD cpu akkoriban kazánház volt.
-
Gargouille
őstag
A 90-es évek végén, 2000-es évek elején egy hardver nagykerben dolgoztam (kb 7 évig), tömegével árultuk ezeket a termékeket. Az ABIT alaplappal kapcsolatban én is megerősíteném, hogy ritka pocsék minőségű volt. Vitték mint a cukrot, mert olcsó volt viszonylag és jól tuningolható, amolyan igazi divatmárka volt akkoriban. Viszont a meghibásodási aránya az botrány, nagyságrendileg 10 alaplapból 2-3 darabot biztos visszahoztak gariba. Ebből a szempontból kiemelkedően a legrosszabb alaplap az ABIT volt. Ami még gagyinak számított az a Tomato volt, viszont az volt szinte a legolcsóbb, bár abból jóval kevesebb jött vissza.
ASUS-nál például ugyanez a meghibásodási arány kb 100-ból 1-2 darab lehetett, az volt minőségben az egyik top deszka. És még ebből az 1-2 visszahozott példányból is sok olyan volt, hogy a kedves user füstölte el, karistolta össze stb. tehát nem maga az alaplap volt hibás.
A középmezőny meg kb. az Epox, MSI voltak.
És ha már retrózunk, akkor a vargáné tápokról is illik megemlékeznünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest