Új hozzászólás Aktív témák
-
stol
addikt
válasz LordVader80 #1971 üzenetére
Abit lapok baromsága.
BIOS frissítéssel orvosolható. -
Csaba_20_
őstag
válasz LordVader80 #1971 üzenetére
Ez nem táphiba, az biztos. Tápelektronikai ilyen műveletet nem csinál. A VCC LED se villan fel csak akkor, ha ténylegesen elindul a gép, viszont a Stand-by feszültséget jelző LED végig világít. POST kódnak mit ír az említett időszak alatt amúgy?
-
Csaba_20_
őstag
válasz LordVader80 #1974 üzenetére
Nézd meg az AC2005 Post Code Definitions táblázatot jobban!
8.2. Enable ATX power supply
Ez a folyamat megy végbe ott...hát egy kicsit néha lassabban...
Jah, nem vágom az ABIT lapokat, letöltöttem a kézikönyvét, mert 100%-ra biztos voltam benne, hogy ez nem táphiba. Csak azt nem tudtam, hogy feaute vagy bug. Bár néha a kettő közt nem sok a különbség.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz LordVader80 #1976 üzenetére
Honnan tudod, hogy nincs lemerülve az elem? Az idő elfelejtősdi már régen is elemhibára utalt. Egyébként ha van pont is a kijelzőn a számok mögött, akkor az AC2005 POST kódokról van szó. Ha nincs, akkor nem azokról. Az említett táppal minden esetben azt csinálja, amit a videón látunk és egy másikkal pedig nem?
-
Csaba_20_
őstag
válasz LordVader80 #1979 üzenetére
A megnyalást gondolom csak viccnek szántad és természetesen vadonat új elemre cserélted, nem pedig egy másik alaplapból raktad át a régit. Én biztosan nem venném meg az alaplapot, amelyik ilyen jelenséget produkál, főleg nem használtként. Nekem nem tűnik tápproblémának, amit minden jel megerősíteni látszik.
-
Csaba_20_
őstag
válasz LordVader80 #1981 üzenetére
Az alaplapi elemet úgy illik megnézni, hogy működőképes-e, hogy megméred terheletlenül, majd terhelve. A mért értékekből pedig levonod a következtetést. Illetve lehet még kapni műszert, ami közvetlen kijelzi egy mutatóval, hogy meddig tekinthető okésnak. Bár erre az elemtípusra nem láttam még ilyet, csak ceruza és 9V elemre. A nyelvvel történő mérést 9V elemnél szoktam maximum alkalmazni, de azt is akkor, ha nincs lehetőségem méregetni, mert mondjuk a fellépő mikrofonjában kell elemet cserélni és nincs már csak használt.
Örülök, hogy a BIOS frissítése megoldotta a problémát. Ezek szerint a jelek valóban azt jelentették, amire gyanakodtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Politika