- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alaplap-proci probléma
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
válasz Csaba_20_ #7215 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Természetesen azóta már másik táp van a szerverben, meg nem is abba került volna vissza, ha javítható lett volna. Nem hittem volna, hogy ilyen borsos ára van a javításnak (gondolom inkább az alkatrésznek), inkább tényleg veszek majd pót-tápnak 60APN-t.
-
Pyriel
tag
válasz Csaba_20_ #6915 üzenetére
Megoldódott a probléma, mázlim volt, "csak" a táp hibásodott meg, az alaplap nem. Jól kifogtam, nem volt két éves az FSP 550w 80GLN tápom és tessék. Alighanem ez nyírta ki karácsonykor a VGA-mat is. Akkor jelentkezett először a probléma a gép indulásánál.
Kicseréltem egy Corsair-re és láss csodát a gép pöccre indul.
"A szépség és az ész szorzata állandó." - Murphy. Ennyire ronda lennék?
-
Pyriel
tag
válasz Csaba_20_ #6915 üzenetére
Sajnos nem változott semmi, a bekapcsolás továbbra is kész gyötrelem. Hol be sem lehet kapcsolni a gépet, hol pedig minden venti max-on pörög, de a gép mégsem indul el, a boot csippanásig sem jut el. Aztán egyszer csak elindul és megy akármeddig hiba nélkül.
"A szépség és az ész szorzata állandó." - Murphy. Ennyire ronda lennék?
-
Gyok2
senior tag
válasz Csaba_20_ #5404 üzenetére
Egy Asus CUSL2-C lap, PIII 800 EB, 384 MB SD, Asus V7100 VGA, Terratec Aureon Fun, 20 GB HDD, DVD-ROM, szóval nem egy nagyfogyasztó konfig. A mérőszköz egy egyszerű kis multiméter. És így bekapcsolva fogyaszt 12,9-13 V körül, CPU-t terhelve 13,1. Érdemes lenne javíttatni vagy új?
Tiszta Windows rendes ház
-
Lizard01
tag
válasz Csaba_20_ #4909 üzenetére
Hi! Köszi a választ!
Mindenféleképpen szervíz lesz belőle csak azért furcsálom, hogy 1 hét alatt ez a második táp. Amúgy eszemágában sem volt szétszedni a tápokat, (ha a forum keretei között ezt érted) több okból is. Nem értek hozzájuk; ha szétbontom bukom a garit, nem beszélve arról, hogy akár az egész gépet is.
-
fero02
nagyúr
válasz Csaba_20_ #4875 üzenetére
Tnap este bedugtam a fejem a házba, szimatolgattam, de semmi égett szagot nem éreztem.
Ma ki fogom próbálni egy másik táppal a gépet. Ha nem lesz szag, akkor értelem szerűen a táp a ludas.
Tegnap amúgy végleg kivettem a gépből a tápot. Sercegő hangott hallatott, büdös volt, mint az állat. Eközben a gép végig ment és jó idő volt, mire tudatosult bennem, h nem a szél fúj odakinnt, hanem a tápból jön...szóval nem 10s volt, amíg így mehetett.
-
viktor-bp
csendes tag
válasz Csaba_20_ #4872 üzenetére
Szia!
Az enermax tápot a users computerben vettem (damjanich utca) és 2009 január 26 ig még garanciális.
De attól tartok nem vagyok az a típus aki "végigveri a pultot".
Amúgy a táp már 3 hónapja náluk van, azt mondták megpróbálják intézni, de szerintem csak az időt húzzák hátha feladom és elfelejtem. Ígérgettek ezt-azt de ezt inkább nem írom itt le...
Többször telefonáltam már rájuk, de mindig folyamatban van a dolog....
Szóval lehet hogy inkább a "békés javítás " útját keresem.
Visszaszerzem a tápot, (átvételi elismervényem van azon az van hogy megégett a 12voltos szál)
Azért köszönöm, hogy leírtad mit kellene tenni, biztos vannak még akik nincsenek ennyire tisztában táp+garanciális a dolgokkal, hátha felbátorodnak és élnek a jogaikkal.Ja igen és mégvalami : a 12 voltos szál ami megégett azon a molex csati szűz: azaz hófehér.
Tehát ha a dvd nyírta volna ki akkor az is megégett volna! Ezt nekik is mondtam de "körbeálltak" és "elmagyarázták" hogy ezt nekem sehol sem cserélnék ki...
Csak a kábel égett a tápdoboztól majdnem a molexig...No ennyi lenne, nem is pazarlom tovább a fórumot,
Ha valaki a javításban tud segíteni bátran szóljon.Üdv,
v
-
bigdgabor
csendes tag
-
Sir Robin 25
csendes tag
válasz Csaba_20_ #4843 üzenetére
Szia!
Természetesen néztem, de nem meleg. Én is arra gyanakszom, hogy a táp valamelyik védelme kapcsol be, csak nem tudom mi okozhatja .... A furcsa a dologban, hogy akkor történik, amikor a gép nincs "terhelve", tehát pl. csak letöltés megy a netről, vagy csak a böngésző fut. Játék alatt még nem kapcsolt ki. Hétfő óta napi 12-14 órát megy a gép, de azóta (hogy lekopogjam: kopp-kopp) tünetmentes. Nem tudom, hogy az befolyásolt-e valamit, hogy az XP energiagazdálkodás beállításainál a "Minimális energiagazdálkodást" átállítottam "Otthoni/irodai asztalira".
Azért köszönöm a segítséget , de még mindig parajelenségnek tartom a dolgot..
BUÉK
Üdv.
-
Vertigo18
addikt
válasz Csaba_20_ #4843 üzenetére
Így van, próbáld meg egy másik dugaljban...
Egyébként meg egyszerű: valahonnan szerezz egy másik tápot, és próbálkozz vele egy napig... Kicsit ülhetnél is előtte, hogy ha megtörténik a kikapcsolás, akkor leteszteld, hogy nem meleg-e a táp!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
bolic
őstag
válasz Csaba_20_ #4769 üzenetére
Mindegy, az a lényeg hogy az újonnan vásárolt 2 elosztóval megszűnik a furcsa jelenség. Most büszke vagyok rád, aznélkül szereztem be volna kölcsön tápot.
Milyen érdekes, hogy a másik szobában az asztali DVD lejátszó tetején is éreztem korábban, pláne a mikróhullámú sütő felülete sokkal félelmetesebb, egy simításon kétszer rázott meg. Most mindhárom jószág okés lett.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
bolic
őstag
válasz Csaba_20_ #4764 üzenetére
Utánanéztem és valóban nagyon érdekes dologra bukkantam. Azaz a földelése teljesen rendben van, csak az elosztónak gáz van, hiába van megfelelően csavarozva van a konnektornak és az elosztó belsejében. Úgyhogy holnap mindenképpen veszek egy elosztót. Ez hihetetlen, hogy miért nem jutottam eszembe korábban?
Köszi mégegyszer!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
őstag
válasz Csaba_20_ #4763 üzenetére
Persze, bedugtam a P4 csatit.
Van esetleg valami bevalt modszer amivel esetleg valamelyik masik pin-bol (pl.: -12V) lehetne eloallitani -5V pin-t, vagy cseszhetem a dolgot, es kereshetek olyan tapot, ami nagyjabol ugyanekkora (tehat belefer adott gephazba), es van rajta -5V pin is? (esetleg ezeknek a kis meretu tapoknak van valami szabvany neve?)Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
didyman
őstag
válasz Csaba_20_ #4711 üzenetére
Kapcsoló után Régi szép időkben ugye nem volt probléma, hogy a kapcsoló az mindenek előtt volt egy készülékben, de ma úgy látszik, sokszor az. Tudom, a kapcsoló tranziensét is el akarjuk nyomni, na de akkoris, azért van az a kapcsoló, mert áramtalanít, nem? Mindent. Most a fent írtakhoz ez nem kötődik szorosan, persze, csak úgy elmélkedtem róla, hogy ez is micsoda veszteség. Van nálam egy Dell táp, valami spéci szerelvény, egy komplett panel van a bordák tetején, pár alkatrásszel (minek ekkora bordát pazarolni rá, nem tudom..) és azon, amikor bekapcsolom a tápot, meghúz egy relé. Azt hittem, rosszul hallom. Kiderült, hogy az aktív PFC-t engedélyezi .
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
zekm
tag
válasz Csaba_20_ #4689 üzenetére
ML4800CP a vezérlő IC. Hú ez jó kérdés, sajnos nem néztem meg, de tekercselés közben elég sokat feszegettem, minél szebben tudjam feltekercselni. Igen ugyan olyan keresztmetszetűt használtam. Ha azt mondjátok, hogy így távsegítséggel szinte lehetetlen kideríteni a hiba okát akkor nem rabolom az időtöket. Amúgy a PFC kiiktatása is jó, mert ha jól tudom akkor Magyarországon nem számlázzák a meddő teljesítményt. jól tudom?
Köszönöm -
Baga1983
senior tag
válasz Csaba_20_ #4665 üzenetére
Nem, miután felpörögnek a ventilátorok semmi nem történik a táp világit de nem történik semmi majd ha kihuzom a tápkábelt és vissza akkor ugyaneddig jut el. Az is fura hogy a ház előlapi paneljén( ugye a régi tápnál bekapcsoláskor automatice elkezdett világítani a ház előlapján a kapcsológombok és utána power gomb és indul a gép) nem jelenik meg semmi olyan mintha a táp bekapcsolásakor egyből power gomb is lenne de csak ventifelpörgés van pár másodpercig: minden venti, azok is amik az alaplapra vannak kötve.
A régi tápon viszont volt még egy 2 eres kábel ami a motherboard 20+4pines kábelekből jött ki amit rá tudtam csatlakoztatni egy házból jövő csatlakozóra és ha azt rákötöttema tápra akkor normális gépindítás volt, ha azt nem kötöttem rá akkor az a régi 450-es csifi is a fentebb említetteket csinálta. -
raskolnikoff
őstag
válasz Csaba_20_ #3890 üzenetére
Hogy lehet hogy a táp bírta és másnak lehet baja? Proci is szétmehetett? Mer az szép lenne...a villamos hálózatot meg fogom nézetni...
[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
norb55
őstag
válasz Csaba_20_ #3860 üzenetére
másik táppal megy nórmálissan a gép
még jó hogy azt írtam hogy pont az a tápegység amit a prohardver csapata tesztelt
mivel felnyitották a garinak lőttek8800Ultra kevés lenne neki 1 Q6600-al 4 giga rammal 1 olvasó és 1 HDD-vel azt kétlem
azé annyira nem fogyaszt kevesetnemértem milehet a baja
de 1 nappal előtte még beindult és használtam leállítottam a gépet szabályossan , reggel kapcsolnám be és ezt csinálja hogy 1 másodpercenként leáll és ennyi.üdv:Norbi
-
mv
aktív tag
-
Maotun
őstag
válasz Csaba_20_ #3611 üzenetére
Magyarul sem lesz könnyű:
Hiba: Operácios rendszer WinXP32bit (ezt nem tudom mit jelent magyarul )
leálításakor a rendszer ujra indul.
"Penge rendőrfőnök" egér használata melett, ez akkor jelentkezett mikor a fizikai gyorsító kártya kiegészítő tápcsatlakozóját is csatlakoztattam.
Másik hasonló modon csatlakoztatható egérnél nem jelentkezett a probléma.
Alaplapi hátsó kivezetések táp ellátását változtató "ugrót" áthelyezve megoldódott a probléma.
De az "ugrónak" mi köze van a "pisziájeszköz " kiegészítő tápjához? -
Maotun
őstag
válasz Csaba_20_ #3607 üzenetére
28w a gyártó szerint a fogyasztása.
AMD alaplap PWM ventilátor szabályozás? ventilátort cseréltem a PPU.-n venti zárlat ill kontakt hiba? nem venti táp nélkül is megcsinálja ha a kieg molex rá van téve
ppu driver? nem mert diverrel driver nélkül is a molex az ördöge
Mivel a kikapcsolás jelenleg a táp kapcsoloval megoldhato??? jaj .....
Szoval ha vissza kapcsolom a tápot bzzzzzuuuuuuuuuu hang a tápbol kb 10 mp majd alaplapi stand by led jelzi hogy a voltok nagy nehezen megtalálták helyüket
qjo rejtvény ez ma viszem a gépet nálam okosabbakhoz service, de szerintem ez nekik is feladvány lesz...
majd beszámolok ha lesz miröl,
gyanum az aktív PFC kavarhat be, pci slot on keresztül vissza felé megy a nafta ez csak tip egy laikustol majd megásssssssukkkk -
Maotun
őstag
válasz Csaba_20_ #3605 üzenetére
fizikai kártyát tettem a gépembe, molex kiegészítő táp csatija van, pci slot melett.
ha nincs rádugva a molex a fizikai kártyára a gép müködik(PPU nélkűl) és leálításkor le is áll,de ha rá van dugva a molex, akkor is müködik csak leálításkor a rendszer nem áll le hanem ujra indul ???? konfigom a cuucoknál kevés lenne a corsair 550 VX?????[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Csaba_20_ #3538 üzenetére
Gep mukodott amikor hazaertem a Corsairrel, lekapcsoltam, Chieftec kiepit, Corsair beszerel, bekapcs, erre se kep se hang, ventik sem porognek fel.
Corsair kiepit, Chieftec visszarak, bekapcs, ugyanugy se kep se hang. hink:Aramingadozas nem lehetett, mivel a gep elott van egy Smart1000.
Melohelyen harmadik tappal sem birtuk bekapcsolni az alaplapot.
Annyira nem erdekes, mivel csak 2 eves volt a lap, boven 3 ev garin belul, igy szo nelkul csereltek, csak erdekelt volna, mi lehetett a baja.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
kaliber
aktív tag
válasz Csaba_20_ #3510 üzenetére
A tápot kicseréltem volt egy régebbi darab a hiba ugyanúgy előjött , de úgy látszik megoldódott a dolog, az egyik memória modul volt a hibás (Kingmax Mars1GB 800Mhz)
De ilyen hibát okoz egy rossz memória modul, hogy egyre sürübben indul újra a gép a végén már a BIOS-t sem tudtam elérni?
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
válasz Csaba_20_ #3487 üzenetére
Everest szerint ilyen winyóm van:
Mező Érték
Eszköz tulajdonságai
Illesztőprogram leírása IC35L060AVV207-0
Illesztőprogram dátuma 2001.07.01.
Illesztőprogram verziója 5.1.2535.0
Illesztőprogram szolgáltatója Microsoft
INF fájl disk.infLemezes eszköz fizikai információk
Gyártó IBM
Merevlemez család Deskstar 180GXP
Család kódneve Vancouver 2
Fizikai formátum 3.5"
Formázott kapacitás 60 GB
Lemezek 1
Adatrögzítő felületek 2
Fizikai kiterjedés 146.0 x 101.6 x 25.4 mm
Max. tömeg 640 g
Átlagos forgási késleltetés 4.17 ms
Forgási sebesség 7200 RPM
Max. belső adatsebesség 699 Mbit/mp
Átlagos fejpozicionálási idő 8.5 ms
Sávváltási idő 1.1 ms
Max. fejpozicionálási idő 15 ms
Csatoló Ultra-ATA/100
Pufferelt adatsebesség 100 MB/mp
Puffer mérete 2 MBszerk: most nézem az everest 60 gigát ír, de én eddig úgy tudtam h csak 40 gigás... vagy az everest hülye, vagy 20 giga nincs particionálva Az előbbi szerintem valószínűbb
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Hequila
őstag
válasz Csaba_20_ #3440 üzenetére
Az alaplap hibás volt, azért került hozzám. A proci jó volt, mostmár nem az Én inkább azt látom valószínűnek, hogy az alaplap baszta tönkre a procimat, ami utána az egész rendszerre zárlatszerűen (vagy hogy) hatott.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Hequila
őstag
válasz Csaba_20_ #3438 üzenetére
Nagy rumli volt már az asztalon, nem láttam, hogy ki kivel van. Úgy emlékeztem, hogy lehúztam mindent, de mégsem. A proci hulla, másik lapban is próbáltam. Igen, a DC/DC konvertert értettem alatta. A DC/DC konverter a szar alaplapon életben maradt.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Hequila
őstag
válasz Csaba_20_ #3427 üzenetére
Épp egy alaplapot teszteltem a táppal, amikor egyszercsak lekapcsolt az egész. Rendben, biztos valami zárlatba ment át. Próbáltam párszor elindítani, nem indult.
Lehúztam a 20pines ATX csatlakozót, és próbáltam a PW-ON földelésével indítani a tápot, ekkor produkálta a fentebb leírt jelenséget.
Szétszedtem a tápot, és elkezdtem méregetni, és az egyik kimeneti dióda zárlatosnak tűnt (pontosabban a többi kimeneti diódához képest igen kicsi volt a nyitófeszültsége, de így utólag valószínűleg a környező elektronika pofázott bele (nem forrasztottam ki)).
Csak nem akart indulni, amikor észrevettem, hogy a táp 12V-os 4 pines csatlakozója még az alaplapon van (elfelejtettem lehúzni)
Lehúztam, és láss csodát, tökéletesen megy a táp.
Utána méregettem egy sort az alaplapon. A proci fesz.szab mosfetjének zárlatban volt a kapu - nyelő elektródája. Kivettem a procit, és megszűnt a zárlat.
Így utólag azt mondom, hogy az alaplap kinyírta a procimat, ami valamiféle zárlatot produkált.
Lehet hülyeséget mondok, de talán amolyan "félvezetős zárlat", ami nem egészen ohmikus, vagy nem tudom... És talán a táp ezért nem oldott le teljesen, csak "vicceskedett". Persze lehet hatalmas baromságokat beszélek...
Az alaplapi csatlakozóra rámérve nincsen zárlat a 12V és a föld között akkor sem, amikor a proci benne van az alaplapban.
Összefoglalva gazdagabb lettem egy kis tapasztalattal, és szegényebb egy procival.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
regent
aktív tag
válasz Csaba_20_ #3429 üzenetére
Igen, bennem is ez a megoldás érik. Ma megint kipróbáltam, gond nélkül indult, de kb 20 perc netezés után ugyanúgy mint tegnap, szó nélkül lekapcsolt. Kézzel megtapogatva sehol sem volt meleg (még csak langyos sem), de én arra gondolok, hogy ennyi idő alatt valami túlmelegedett benne, és azért kapcsolt le, aztán egy nap pihenés után megint jó lenne 20 percig. Még kipróbálom hétvégén egy másik gépben, ha ott is produkálja (ezek után mostmár remélem) akkor garancia, ha nem, akkor teljesen tanácstalan leszek, de alighanem akkor is garancia. Itt ausztriában nem szoktak sokat vacakolni az ilyesmivel, cserélik és kész.
Ja, a cseretáppal (ami gyengébb) gond nélkül megy órákig.
[ Szerkesztve ]
<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
-
-
gorgo
őstag
válasz Csaba_20_ #3369 üzenetére
Azám, csakhogy azóta még eltelt plusz pár hónap, nameg, a magyar viszonyokat ismerve bemegyek a boltba és: bocs, mocsok idegesítően zúg a tápom??? Hááát, ha tudtok boltot ahol erre javítanak súgjátok meg, én szkeptikus vagyok.
Egyébként nem akarok heteket szarakodni, ha van valami bevált módszer a hasonló esetekre, 30 perc alatt megcsinálom magam...
Tutira nem egyedi az eset, nekem sem az első tápom ilyen, de most már tele a hócipőm.Szal valami trükk?
Akkor mi történne, ha pl kihajítanmám belőle a bűnös ventit. Esetleg kicserélném, ha könnyen helyettesíthető. (FSP tápról van szó)?Ja, jut eszembe, természetesen próbáltam """passszív""" tápot nézni. Hogy-hogynem mindegyikben található tetves venti. Ami ugye csak idő kérdése, hogy mikor kezd zúgni.
Esetleg az sem kizárt, hogy vennék olyan tápot, ami gyárilag ventillátormentes.
Ilyet tudnátok ajánlani?kösz!
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
ngabor2
nagyúr
válasz Csaba_20_ #3309 üzenetére
igen, ezt tudom, ez nem csak az elektronikában van így, hanem a legtöbb területen. viszont én alapból azt feltételezem, hogy nem az alkatrész volt hibás, hanem a hsználat volt nem szokványos (10 percen belül kb. 20 restart, amikor a lap és a perifériák egyszerre rántották meg az egészet). viszont miután a probléma megoldódott, mai miatt ez a sok restart kellett, akár ugyan olyan cuccal is sokáig működhet.
egyre valószínűbb, hogy mégis inkább garba fogom visszaküldeni, addig meg szerzek egy normál tápegységet. sajnos ilyen méretben és teéjesítmányben nem találtam értelmes áron atx tápegységet.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz Csaba_20_ #3304 üzenetére
kába helyett lába akart lenni, csak mellényúltam. ha úgy tetszik, ez is kinyilt, csak nem felül, a hasadófelületen, hanem alul, a gumiszigetelésnél.
abban teljesen igazad van, hogy elektronikai hibát nem lehet szemmel detektálni, de ha valahonnan füst száll fel, ott jó eséllyel marad nyoma.
amúgy azért jó, hogy 12V egyenáramból csinál ATX-tápot (ami ugyebár mindjárt 5-féle feszültség, plusz a kapcsolás), mert egy 7.2x10cm-es lap mellett hülyén mutatna egy böhöm nagy normál táp meg a monitor hátára is macerásabb feltenni, a felesleges wattokról nem is beszélve (a lap egy vinyóval, terhelve kb. 20W-ot eszik. ehez nem kell 400W-os táp, a 60 is erős biztonsági tartalékkal rendelkezik.)
-
ngabor2
nagyúr
válasz Csaba_20_ #3301 üzenetére
nem, nem kocsiban használom, hanem lakáson belül. van hozzá egy 60W-os 12V-os stabilizált tápegység, ami nekem erősen kapcsolóüzeműnek tűnik (100-240V, 50-60Hz input, és 12V/60W output).
hogy alacsony esr-ű e a beszerzett kondi.. azt nem tudom, egy 16V/2200uF-os darab lett véve.
mivel nem értek igazán hozzá, ezért arra alapoztam, hogy az az elkó halt meg, hogy erősen úgy tűnik nekem, az egyik kábáról "leszállt" a teste. se a nyákon, se a chipeken, se a többi eszközön nincs égésnyom, vagy egyéb külsérelem. persze tudom, hogy ez semmit nem jelent, csak ha volt füst, amit haver látott, akkor annak valahonnan jönnie kellett.
jó hír, hogy maga a lap nem szállt el, azt sikerült kipróbálni egy normál atx-es táppal.
-
válasz Csaba_20_ #3245 üzenetére
Az everest írja ki. Terheletlen procinál viszont teljesen normálisak az értékek, míg terheltnél 1 voltal változik...
Megmérem akkor műszerrel is, hátha csak lap hülyéskedik velem. Nagyon remélem.
A táp meg azért ilyen mert ez van, így kaptam gépet...Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
sebi77
csendes tag
válasz Csaba_20_ #3122 üzenetére
Amit nem ertek: ha aramtalanitas kell neki, miert nem eleg ha hatul kikapcsolom, miert kell kihuzni a halozatbol. Mi a kulonbseg a ketto kozott? Es mi okozhatja azt, hogy a jelenseg amit leirtam, csak akkor jelentkezik, ha hosszabb idore (estere) ki volt kapcsolva a gep.
Par napja vettem a tapot, nem tudom hogy egy ilyen hiba miatt visszavigyem-e kicserelni (es kicserelik-e egyaltalan).
-
zolee0307
őstag
válasz Csaba_20_ #3106 üzenetére
Az a baj, hogy nincs multiméterem és csak progikra hagyatkozok, tudom a programok nem érnek semmit. Szétnéztem a neten és elméletileg a tuningbeállításoknál a lapnál olyan 0,25-0,3 V-ot álítottak be, szóval majd kipróbálom ezekkel a beállításokkal is hátha az volt a baj, hogy kevés feszt kapott az nb, meg az fsb. Mondjuk az nvidiás lapok többet fogyasztanak. Nem tudom a tápom bírnak-e ennyi fesz emelést.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Greag
csendes tag
válasz Csaba_20_ #3110 üzenetére
Persze, tudom, hogy az érzékelő mér. Igen gyanakszok a tápra, mert a sípolások üteme-hossza erre utal, de a kérdésem arra utalt, hogy lehet-e más is, mint a táp. Azért nem vennék még 1 tápot hogy kizárjam.
Tehát, ha "power error" van, az biztos, hogy a rossz táp miatt van? Terhelésnél miért nincs ilyen hiba? -
zolee0307
őstag
válasz Csaba_20_ #3104 üzenetére
Ez elmételig elromolhat? Egyébként az fsp tápomnál van idle az 1.376 ez nem változik, terhelésre lemegy 1.356 V-ra és ez sem ingadozik, viszont a TT tápomnál folyamatosan ugrált a fesz.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
v.tom
őstag
válasz Csaba_20_ #3085 üzenetére
Egyrészt én nem kértem hogy váltsák meg helyettem a világot, csak azt hogy vajon a tápnak lehetett-e baja. Megemlítettem az összes befolyásoló tényezőt ami közrejátszhatott a dologban. Ha az lett volna a gond amit mondtál akkor valószínűleg nem is írtam volna ide, mert rájöttem volna, szerintem ez egy alapvető dolog. Másrészt ha nem foglalkozol távgyógyítással akkor minek nevezed amit csinálsz? Kérdésem ennyi: egyszeri eset lehetett vagy táphiba lehet ami megismétlődhet. Sajnos nekem ahhoz nincs kedvem hogy egy ilyen egyszerű kérdéshez 10 oldalas helyzetleírást adjak.
[ Szerkesztve ]
-
Gucunja
aktív tag
válasz Csaba_20_ #3079 üzenetére
a többi alkatrészen nem látok égési sérülést nagyítóval végig néztem őket, de hétfő elött nem tudom őket kipróbálni. És azt ki dönti el , hogy rendeltetés szerüen használtam-e? egyébként jóban vagyok a boltos csávóval az ővé a bolt.
Talán megoldhatjuk okosba.
De a táő akkor halott az biztos, nem? -
Gabe75
csendes tag
válasz Csaba_20_ #3054 üzenetére
Manuális 2T és 1.90V a ramoknak, így a MemTest86+ 11 pass után sem talált hibát a TELJES terhelésnél (4 ram, 2 vga, 2 hdd, 2 odd, 2 pci). Most jön majd a játékteszt. Ezt leszámítva minden auto-n maradt, csak a tuningot nem engedtem meg a lapnak. + levettem az IDE és az NVidia hálózati cuccokat... Komolyan kezdem nem érteni a dolgot...
-
Gabe75
csendes tag
válasz Csaba_20_ #3046 üzenetére
Most csak 1 VGA maradt benne (az új - de ennek voltak furcsa dolgai), 4Gb ram, de manuálisan 1.9V-ra és 2T-re állítva, ezt leszámítva mindenki az eredeti helyén, plusz leszedve az IDE SW proggi és az nVidia hálózatkezelő cucc (épp csak a hálókártya működik). A melegedéssel eddig sem volt baj, a gyanús vinyón a SeaTools végigment (nincs hiba), MemTest 86+ (1.70) indít. 11 pass lement hiba nélkül. Ezt értsem meg...
-
regent
aktív tag
válasz Csaba_20_ #3048 üzenetére
Nálam a vidék Pécset, de inkább Baját jelenti. kb. 60 Euró környékén lehet errefelé (Bécsben) Seasonic 430-as tápot, vagy Corsair 480-ast kapni. Azaz, ha a javítás, postázás többre jön ki, mint 8 ezer HUF, akkor inkább egy vadonatúj táp, mint egy javított, egyszer már hibát produkáló. Mégha ez a hiba olyan is volt, mint ahogy az egyszeri képviselöö kabátlopási ügybe keveredik.
<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
regent
aktív tag
válasz Csaba_20_ #3044 üzenetére
Akkor ebbööl alighanem az lesz, hogy hazautaztatom a tápot magyarországra, aztán valaki csak ismer errefelé valakit aki képes jól megoldani a problémát. A baj az, hogy nem Budapest a haza, a kies vidéken meg nem biztos hogy ezrével szaladgálnak a tápcsatlakozó cserére célszerszámmal rendelkezöö szakemberek.
Nem akar venni valaki egy jó enermax tápot? Csak a fööcsatlakozója kozmált oda, amúgy talán semmi baja nincs. Ajánlatokat magánba kérek. Ez most komoly volt.
-
regent
aktív tag
válasz Csaba_20_ #3039 üzenetére
Èn mindenkinek elhiszek mindent. Merthogy nem értek hozzá, mint ez azt hiszem az eddigiekbööl már kiderülhetett.
De ezek szerint azt ne is fogadjam el, ha csak a kábeleket akarja összeforrasztani? Mindenképpen kérjem meg, hogy erööltesse meg magát, szedje ki a régi kábeleket a (csere)csatlakozóból, és forrassza bele a régi táp kábeleit?
Aztán persze gondolom még ki is kéne mérni, hogy a megfelelöö vezetékeken a megfelelöö kraft jön-e? Hátha mégis bekrepált valami a tápban. Vagy erre szinte semmi esély? Mármint a bekrepálásra.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Gabe75
csendes tag
válasz Csaba_20_ #3014 üzenetére
Lehet, hogy rosszul linkelem , de itt az eseménynaplós bejegyzés:
http://prohardver.hu/tema/asus_m2n-sli_deluxe_m2n32-sli_deluxe_topic/hsz_2898-2898.html
Minden alapbeállításon volt (auto), a Bios a 10.03-as, ahhoz még nem nyúltam, húzást még meg sem próbáltam.
Bocsánat, rosszul linkleltem...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- PlayStation 5
- Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- Windows 10
- További aktív témák...
- Mini ITX házikó , beépített táppal
- FSP Hydro G PRO 850W 80+Gold
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- MSI MAG A750GL 750W Gold Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest