- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
válasz Csaba_20_ #3427 üzenetére
Épp egy alaplapot teszteltem a táppal, amikor egyszercsak lekapcsolt az egész. Rendben, biztos valami zárlatba ment át. Próbáltam párszor elindítani, nem indult.
Lehúztam a 20pines ATX csatlakozót, és próbáltam a PW-ON földelésével indítani a tápot, ekkor produkálta a fentebb leírt jelenséget.
Szétszedtem a tápot, és elkezdtem méregetni, és az egyik kimeneti dióda zárlatosnak tűnt (pontosabban a többi kimeneti diódához képest igen kicsi volt a nyitófeszültsége, de így utólag valószínűleg a környező elektronika pofázott bele (nem forrasztottam ki)).
Csak nem akart indulni, amikor észrevettem, hogy a táp 12V-os 4 pines csatlakozója még az alaplapon van (elfelejtettem lehúzni)
Lehúztam, és láss csodát, tökéletesen megy a táp.
Utána méregettem egy sort az alaplapon. A proci fesz.szab mosfetjének zárlatban volt a kapu - nyelő elektródája. Kivettem a procit, és megszűnt a zárlat.
Így utólag azt mondom, hogy az alaplap kinyírta a procimat, ami valamiféle zárlatot produkált.
Lehet hülyeséget mondok, de talán amolyan "félvezetős zárlat", ami nem egészen ohmikus, vagy nem tudom... És talán a táp ezért nem oldott le teljesen, csak "vicceskedett". Persze lehet hatalmas baromságokat beszélek...
Az alaplapi csatlakozóra rámérve nincsen zárlat a 12V és a föld között akkor sem, amikor a proci benne van az alaplapban.
Összefoglalva gazdagabb lettem egy kis tapasztalattal, és szegényebb egy procival.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...