Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Kindle
- OLED TV topic
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferenc25
csendes tag
válasz
Csaba_20_ #594 üzenetére
Az kizárható, hogy a hálózati kábellel van gond, mert azt is cseréltem. ''Kikapcsolom a gépet'' alatt azt értem, hogy kikapcsolom a működő gépet, de a tápon lévő kapcsolót nem kapcsolom le. Áram alatt hagyom a gépet, csak nem üzemel.
Az alaplap kihathat így a tápra, hogy az alaplaptól kezedene el zizegni a táp?
Vagy valami hálózati zavar okozza ezt? Bár zajszűrős elosztó van a gép alatt, és a régi gépnél meg más készülékeknél ilyet nem tapasztaltam. -
kisninja
őstag
Igaz bevizsgáni kéne de nem teszik
Jelenleg még a táppal semmi bajom nincs. kop kop kop.. Bele néztem hátt a gyors összerakás nyomai láthatók, tranyok st márkásak (ha nem hamis) kényszerből vettem ezt.
A kábel meg mind1 egy bizonyis méretig. Egy 1-es kábel is elbir 16A ha nagyon muszáj.
De itt mondom nem a táppal volt a probléma hanem egy érintkezön nem haldhat át 20-25A az már túl sok ezért feketedett meg, itt a bizonyiték, hogy a kábel ami vékony elbirta ezt az áramerőséget pedig a kábel 18A van hitelesítve. Valószínüleg ennél azért több ment át rajta.
Ez jellegzetes kontakt hiba volt.
A tápot ismerem mire képes.
A gyáros szót arra értettem, hogy bizonyos előírások vannak.... max nem ellenőrzik őket.
C^^: Ez előfordulhat akkor mikor egy csatlakozot sokszor használnak lásd molex csati+winyó esete.
Nem beszélve arrol ha valamit gyenge anyagból csinálnak, és nagy a terhelés ilynekor lép fel ez a helyzet ami akár tüzet is okozhat. -
Rive
veterán
válasz
Ferenc25 #591 üzenetére
...az alaplapnak lehet ilyen hatása a tápra, hogy az alaplaptól kezd el sisteregni zizegni a táp?
Nem elképzelhetetlen: némely lapoknál kérdezés és állítási lehetőség nélkül megy minden hülyeség kapásból a készenléti 5V kisteljesítményű tápjára (USB, billenytűzet, egér, satöbbi). Az meg könnyebben bezizzenhet a terhelésváltozástól. De ugyanúgy jöhet a dolog a hálózat felől is (amikoris a szűrőtagokat bizgeti valami hálózati zavar). Egyelőre igazából csak annyit tehetsz, hogy próbálsz valami szabályszerűséget felfedezni a zaj jelentkezésében. Esetleg kipróbálod a gépe egy UPS-ről. -
Rive
veterán
válasz
Csaba_20_ #592 üzenetére
Valószínűen annak a következménye, hogy a táp kábelei egy 550W-os táphoz röhejesen vékonyak...
Valszeg ez így áll is az adott esetben, de ne felejtsük el, hogy hasonló jellegű kokszosodások bizony teszteléshez, deszkagépekhez használt tápok kinyúlt, kilazult érintkezőtüskéi miatt is létrejöhetnek. -
Csaba_20_
őstag
válasz
Ferenc25 #591 üzenetére
Inkább kontaktos hálózati kábel adhat ki sistergő és zizegő hangot, bár minta hiányában nem tudom garantálni, hogy nálad is ez a helyzet. Mit jelent az, hogy ''kikapcsolom a gépet''? Ha megszakítod a nagyfeszültségű hálózatot, akkor nem adhat ki semmilyen zizegő hangot semmi, mert nem üzemel a táp.
-
Csaba_20_
őstag
válasz
kisninja #589 üzenetére
A Revoltec Star Series Chromus tápban a PFC áramkört a gyártó átalakította és ezáltal a PFC saját magát és a környezetét főzi, ezzel garantáltan 1-2 éven belül meghibásodást idéz elő. Az általános kapcsolású tápokban(Mercury, régebbi DTK, Codegen, JNC, Acorp stb.) a készenléti kör azzal a kapcsolással készül, amiről már évtizedek óta köztudott, hogy a frekvenciát meghatározó kondenzátor kiszáradása túlfeszültséggel járó meghibásodást idéz elő. Ennek ellenére, vagy épp ezért az adott kondenzátort olyan helyre rakják, ahol biztosan folyamatosan meleg van. Ezek a te érvelésed szerint bizonyára ki se jöttek volna a gyárból.
A csatlakozó meghibásodása nem ok, hanem következmény. Valószínűen annak a következménye, hogy a táp kábelei egy 550W-os táphoz röhejesen vékonyak(AWG-18), legalább 16-os AWG-re lenne szükség.
Vedd észre és fogadd el végre, hogy a Q-Tec nem gyárt megfelelő minőségű tápokat! A Q-Technology cég már annál inkább, ebből a hírnévből húz hasznot egy hasonló nevű cég, amit Q-Tec-nek hívnak. Egy kártyavárba kapaszkodsz és azt állítod róla, hogy kőből van.
Azt állítod, hogy az alaplapi csatlakozó kisebb lett. Hogyan csinálta? Összement a mosásban?
[Szerkesztve] -
Ferenc25
csendes tag
válasz
Csaba_20_ #581 üzenetére
Én ezt a sistergő zizegő hangot a tápomból hallom a hátsó rács felől, nem az alaplapról.
Szerinted az alaplapnak lehet ilyen hatása a tápra, hogy az alaplaptól kezd el sisteregni zizegni a táp? Ez a zaj egyébként kb 1-3 naponta jön elő. Működő számítógépnél hangosabb, ha kikapcsolom a gépet akkor vagy halkabb lesz ez a zaj vagy megszűnik. Kb 2 hónapos géről van szó.
Válaszod előre is köszönöm! -
kisninja
őstag
Problémám támadt a számítógépemmel.
Párszor ki/be kapcsolt a monitorom gyorsan egymás után majd kikapcsolt, lefagyott.
Ujraindit aztán aztán megy, Másnap ugyan ez majd elindulni sem hajlandó, biosban is kilövi a képernyöt.
Vga ra gyanakodtam majd kiderült hogy Gef 4Ti4200 vel is ugyan ez a hiba.
Szétszedtem kiporoltam majd lehúztam a csatlakozot az alaplapról majd ez a látvány fogadott.
[link] csatlakozó egyik oldal.
[link] csatlakozó másik oldal.
[link] alaplap.
Szal az alplap nem kapott 5v-ot A kábel kissé merev lett aki ért hozzá az tudja miért
A táp új valószínüleg az alaplapi csati lett kisebb, igy kialakult a kontakt hiba.
Aki sokszor huzogatja le az azért figyeljen oda mert tüzet is okozhat. -
-
Ferdzsoo
addikt
Ha sima windows közbe egyszercsak leáll a vinyó, újraindul, ekkor pár másodpercre megfagy a rendszer, utána megjelenik egy kék képernyő, ami olyan gyorsan eltűnik hogy el se tudom olvasni mi van írva, és utána újraindul a gép, akkor nem a tápom a hibás ugye?
(FSP-400 Green Power) -
DzSimi
csendes tag
Mi az az ''elkózás''?
Amúgymeg ha L-bordás, ha nem, engem teljesítmény érdekel - bírni fogja a vidkarit? A technikai megoldása nekem kínai.. -
Ferenc25
csendes tag
A tápom néha sitergő zizegő hangot ad. Biztos nem a táppal van a baj, mert ki lett cserélve egy másik márkájú tápra, és az újjal is ugyanaz a helyzet.
Okozhat ilyen sistergést, zizegést a tápban az alaplap? Lehet ilyen hatása az alaplapnak? VAgy a 220-as hálózatban keresendő a probléma? -
DzSimi
csendes tag
Ok, rendben! Örülök, hogy már tudom, hogy a memteszt nem terheli a tápot!
De ha vkinek van egy kis ideje, meg gondolata, ahhoz a Huntkey-tápos [link] kérdésemhez, az válasoljon pls.
Köszi!
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
Figyi, szerintem hagyd abba, mer' egyre gázabb, amit írsz. Az egér az everest memóriamérése alatt azért 'darál', mer' a program írója jó szakember, és a mérés idejére minden kevéssé fontos funkciót a lehető legnagyobb mértékben a háttérbe szorít. Néhány rossz időben érkező megszakítás ugyanis erősen rontja a mérési pontosságot.
Ennek ráadásul se a szoftveres, se a wattos terheléshez sincs semmi köze.
Amúgy meg a memóriaelérés a cpu számára az egyik 'legolcsóbb' művelet. És direkt nem a 'mov'-ot írom, bár úgyse érted, miért. Szóval ez a vonal se jött be. Hagyd abba, és fogadd el szépen az okosabbak tapasztalatait az ügyben. -
Necc
addikt
csakhogy a memóriába kell írni meg olvasni, amit a proci végzi. anno pascalban használtam assembly-t nem is tartott sokáig ezen pályafutásom
valamint az everest a memória olvasását írását kimutatja (gondolom hasonló alapelven működik a memtest is) a memó sebessgét, és ekkor szabályosan darál az egérkurzor a proci túlterhelése miatt, pedig akkor is olvasás/írás folyik a memóriában és nem a processzor sebességét méri a program. -
Rive
veterán
memtestnél igenis szenved a CPU, mert így van megírva
Figyi!
Kettőnk között az a különbség, hogy én már írtam memóriatesztert, te meg valószínűleg még sose szagoltál hozzá alacsony szintű programozáshoz. A memória tesztelésekor egyáltalán nincs komolyan vehető terhelés a CPU-n, az idő legnagyobb részében a proci csak várakozik a memóriára. Ha pedig az üzemi hőfokot összekevered a leterhelttel, akkor az a saját különbejáratú problémád. -
Necc
addikt
normális ember ezt úgyse csinálja egyszerre... én csak játék közbe irogatom a DVD-ket
amúgy a merevlemez így is úgy is megy ha be van kapcsolva a gép
az én esetemben a hőtermelése meg lényegtelen, memtestnél igenis szenved a CPU, mert így van megírva (a többórás teszt után megmértem a hőmérsékletet, és az üzemi 53-54fok körül volt, ha nem terhelte volna, akkor csak 40-45fok között lett volna max)
-
Rive
veterán
A 3D mark kevés a táphoz, bármit is mondtak neked valamiféle szervizesek. A táphoz teljes konfig kell, folyamatos többprogramos használattal, erős 3D terheléssel, swapstormmal, CD-pörgetéssel. Mondjuk 3DMark & NeroCD-test & filemásolás. Hidegen, melegen, reggel jó állapotú 230V és este leterhelt 230V mellett. És még akkor is lehetnek rejtett hibák.
A memtest meg pl. rá se bajszol a CPU lebegőpontos részére. Meg az integer részéhez is csak ímmel-ámmal nyúl. A PCI buszrendszerhez, meg különösen az AGP-hez és a vinyóhoz pláne semmi köze. Csak a cache, a NB (ha van) memóriakezelése és a memória mozog, semmi más. Meg a wattos terhelés se különösebben magas. Szóval ezt sürge felejtsd el.
Ui.: Didyman: te nyertél
[Szerkesztve] -
didyman
őstag
Téves. A CPU-n pl. alig bonyolít műveletet, csak a címzésért felelős részeket izzasztja jelentősebben. A VGA is pihen, ami önmagában egy mai gépnél többet eszik, mint amit a memteszt meg tud fogni...Lemezek is pihennek.
Táphibát kimutathat, de jellemzően a memória VRM hibáit tudja megmutatni. -
Necc
addikt
a mem teszt az egész alap rendszert leterheli! cpu - NB - mem között hatalmas forgalmat bonyolít, és azért 4-5 óra szépen leizzasztja a gépet. a 3d mark 2003 (amit kihagytam bocsi) pedig a tápot is leterheli (szervizesek szerint kimutatja a táphibákat) és egyik se jelzett hibát.
-
DzSimi
csendes tag
Nekem egy Huntkey 400W-os tápom van. Régi széria (4 éves), még a házzal együtt kaptam, és wattok nincsenek is feltüntetve, csak az, hogy
DC OUTPUT: 400W (+5V & +3.3V MAX 150W)
illetve volt/amper arányban:
MAX A: +5V:30A +12V:13A -5V:0.5A -12V:0.8A +3.3V:14A +5VSB:0.8A
Namost olvastam másik topikban, hogy a Huntkey nem ajánlott, veszélyes táp. Konfigom:
- Epox 8KHA+
- AMD Athlon XP 2600+
- 256 DDR
- Inno Gef2 MX400
- Maxtor 30GB
- LG 4120B DVD-iró
- ASUS 50x CD-olvasó
Eddig minden gond nélkül ment a gép, viszont most szeretnék bővteni:
- Club3D/Gainward NV6600GT (a Gef2 helyett)
- Zalman VF700ALCU
- Maxtor 250GB (a másik Maxtor mellé)
- 1024 MB DDR
Szerintetek elbirja a táp ezt a konfigot, vagy meghal? Azért kéne, mert akkor nem mennék még1x a boltba tápért, hanem rendelnék aból is jót! Megaztán, megmenekülnék egy hosszú processztől, hogy visszavigyem egyenként a cuccokat, hogy nem jók - aztán a végén kiderül, h jók, csak a táp nem birja
Köszi!
[Szerkesztve] -
Necc
addikt
Üdv. Lenne egy kérdésem:
Jelenleg egy bluestorm 350W-os PFC-s tápom van.
Konfigom:
-Asus P4P800-E deluxe, minden bekapcsolva az integrált hangkari kivételével (LAN, firewire, RAID vezérlő, stb)
-Celeron-D 335@ 3.36GHz Zalman 7000B alcu-val
-Audigy 4 box
-Asus N6600 (agp)
-Seagate 7200.8 250GB Sata
-webcam (logitechtől valami )
-Külön fan controller (tápról veszi az áramot)
Ha rákötök egy Seagate 7200.7 (pata) 120GB HDD-t, akkor a gép hibátlanul megy.
Ha rákötök még 2 db ~2GB-os seagate HDD-t, akkor a gép elindul, megy, de 3D-s játékoknál (amikor megnő a terhelés) elszáll a kép, a hang erősen torzul, stb, de nem áll le.
Ha kiveszem a 2 HDD-t, minen megy normálisan. Kérdés: lehet hogy túlterheltem a tápot?
A csatlakozókat/ágakat nem tudom, hogy hogy csatlakoztattam, mert a sok vinyó meg külön fan-controller miatt hatalmas a káosz a gépben. -
Moyder
aktív tag
vagy egy thermaltake 480-as tápom, de vmit xarakszik. Megmértem műszerrel és rendesen leadja a 12v-t, de valami nincs rendben vele mert valahogy gajjravágta az alaplapot.
Hogy lehetne kideríteni hogy rossz, merrt másik gépre nem merem rádugni, viszont rendesen indul. -
Richter36
őstag
Akkor még egyszer:[link]
-
Richter36
őstag
Hello mindenki!
Szerintetek ez normális? -
alexnowan
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #543 üzenetére
Most egy coolink 500W-at próbáltam azzal sem megy.
Lehet hogy a -5V-os fehér szálat hiányolja? (te jó ég két hete még azt sem tudtam hány volton megy a gépem mostmeg....)
Az ügyfélszolg - nem nekem - állítólag azt írta valakinek hogy ''bizonyos antec és chieftec típusú tápokkal adódhatnak kompatibilitási problémák''... -
Moyder
aktív tag
nem vagyok biztos azért kérdeztem hogy ''gajjra vághatja-e''
de haver megnézte vmi műszerrel és jó -
Shim
őstag
gallyra vág/megy
helyesírás powah -
Moyder
aktív tag
egy egy 480-as thermaltake táp, soha nem volt vele gond
-
Moyder
aktív tag
Helló
Azt szeretném kérdezni hogy egy táp ami nem rendesen adja le a feszt, az gajjra vághatja-e az alaplapot. És ha azt talán gajjravágja akkor a többi eszközt miért nem?
a válaszotokat előre is köszönöm -
Csaba_20_
őstag
válasz
alexnowan #542 üzenetére
Hát ezt nehéz egyszerűen elmondani, vannak olyan talán tiltott zónának nevezhető terhelési állapotok, amikor a táp lekapcsol. Hiába van ráírva, hogy 420W, elképzelhető, hogy már 150W-nál lekapcsol, mert a kimeneti ágakon olyan aszimmetrikus terhelési viszonyok alakulnak ki, amik akadályozzák a tápegység feszültségeinek szabványon belül maradását. Egy koordináta rendszerben adja meg a szabvány azt, hogy mely terhelési állapotok mellett kell üzemképesnek lennie. Nem minden esetben valósul ez meg. Valamint a régebbi szabványnak megfelelő tápoknak más ez a karakterisztikája, mint az újabbaknak. Ezért mondom én azt, hogy a régi konfighoz, régi tápot vegyen az ember, az újabbakhoz pedig újabbat. De sajnos még ez se az igazi.
-
alexnowan
aktív tag
No mesterek.
Erre varjatok gombot.
A lapom a konfigommal simán megy egy 400W Codegen táppal, de már a második 420W Chieftec-re mondja hogy köszi nem kér belőle.
Milyen lap hiba lehet azamikor a jobb táppal nem megy a konfig?
(korábbban már leírtam a hibakeresés történetét akkor az jött ki hogy hibás lehet a táp. na most lecseréltem egy újabb 420W Chieftec-re.....a hiba ugyanaz!!!) -
viny
tag
Köszi a választ!
Akkor jól sejtettem, ebből már biztosan új táp lesz.
Egy Chieftec-be érdemes befektetni? Mert úgy hallottam a 410-es széria eléggé gáz (de javítsatok ki, ha tévedek).
Chieftec GPS-400AA-101A - vmi ilyesmit néztem ki így sebtiben. Ez is olyan mint a 410-es, vagy ezzel érdemes foglalkozni ? -
didyman
őstag
Javítható, ~2k körüli összegért.
-
didyman
őstag
Viny: Nem tűnik egészségesnek, de a szoftver méréseit sosem lehet pontosnak tekinteni, ezzel együtt a cserét érdemes beütemezni, főleg, ha már 2 évnél idősebb a táp.
Szekeresg: A Coolink készenléti köre szokott gyengélkedni, ennek a terheltsége a konfig terhelésétől jórészt független, ezért nem lehet ehhez kötni a hibát, illetve elképzelhető, hogy üresjáratban tud elszaladni valamelyik ág. Az ilyen tünet a táp védelmének működését jelzi egyébként. -
szekeresg
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném az alábbi problémában:
A számítógépem teljesen rendszertelenül le szokott állni. Ilyenkor nem hajlandó bekapcsolni a power gomb nyomkodásával sem. Ilyenkor az alaplapon lévő LED világít.
Hogy újra be tudjam kapcsolni a gépet a táp hátulján lévő kapcsolót ki kell kapcsolnom, aztán power gomb, amíg az alapon a LED el nem alszik, táp bekapcs és újra power gomb.
A hiba néha néhány óránként, néha néhány hónaponként jelentkezik. Tuti hogy nem softveres eredetű a dolog, hiszen windows és linux alatt is jelenkezik. Úgy tűnik, hogy terheléstől is független mert néha több napi teljes proci terhelést is kibír, néha pedig TVzés közben hal be.
Én a tápra gyanakszom, esetleg az alaplapra(bár a kondik az alapon nem látszanak deformáltnak).
A konfigurációm:
Táp: Coolink AP-400X (350W)
Alap: Abit IS7-E
Proci: P4 2,4C + gyári hűtő
Memória: 4x512 MB DDR400
Videokártya: Inno3d GeForce 6600GT (AGP)
DVD író
2 PATA Winchester 60+160 GB
TV kártya
WLAN kártya
Ez a hiba már több mint egy év óta jelentkezik, de eddíg nem zavart nagyon. Most viszont több napos számításokat kell végeznem a diplomamunkám kapcsán, és elég zavaró ha elszáll a 2-3 napos számítás.
Remélem minden fontos információt leírtam a diagnózis felállításához.
Előre is köszi a segítséget. -
viny
tag
Sziasztok!
Van egy 400W-os Codegen (tom' felejtős) tápom, már 2 éve bírja; viszont mostanában vettem észre hogy eléggé ingadoznak a feszültségek; üresjáratban is! Tehát most kb ennyit ad le: [link].
Az ingadozások:
- a procinál: 1.62-1.65 V
- +3.3V: 3.07-3.12 V
- +5V-on: 4.95-4.97 V
- +12V-on: 11.77-11.80 V
- -12V-on: 12.69-12.77 V
- DIMM: 2.58-2.59 V
A kérdésem az lenne, hogy ezek normális értékek; vagy már rohanhatok is tápot venni?
Beleférnek ezek az értékek a ''tűréshatárokba'' ???
Sorry, tudom hoyg nagyon láma kérdés, de nagyon sötét vagyok a tápok terén...
Előre is köszi a választokat! -
Csaba_20_
őstag
válasz
alexnowan #531 üzenetére
Hja, hogy használt tápegységről van szó? Akkor állapotfelmérés és javítás.
A rács azért van, hogy ne nyúljon bele senki, tehát biztonsági előírás. Cserélni, átalakítani lehet, de saját felelősségre. Ha kevesebb akadály van a levegő útjában, jobb szellőzés érhető el.
[Szerkesztve] -
alexnowan
aktív tag
Nézegettem a 450-es Chieftec tápot.
Azt mondják sűrű a rács és hangja van.
Mi történne ha egy 8 cmes ''díszrácsot'' tennék fel - amilyen a házventikhez van - az alá eső rácsrészt pedig fogóval eltávolítanám.
Változna a táp működése?
Tudom hogy ez modding vagy mi, én csak arra vagyok kíváncsi hogy van-e valami technikai (légáramlás) oka hogy lassan engedi át a levegőt az a rács, vagy pedig valami biztonsági előírás miatt ilyen sűrű.......
[Szerkesztve] -
stol
addikt
Lehet az alaplap/VGA összeférhetetlenség is....
-
alexnowan
aktív tag
Nah megtörtént.
És azóta se kép se hang. Szó szerint.
A konfigom az aláírásomban, a jelenség:
Bekapcs. Ventik pörögnek. HDD elkezd valamit de fél másodperces apró kerregés után néma csend. Moncsi be se kapcsol, Sípszó egy szál se.
Ami volt:
Próba másik moncsival, semmi.
RAMos játék minden variáció semmi - a RAM-ok áttétele másik gépbe ----> ott minden o.k.
Minden lehúz a tápról csak vinya, semmi.
Vinya csere,semmi. Ide kábel csere, semmi.
Táphoz 20>24 tápcsati toldalék vétele: Na ez izgi. A szervízben összedugták (mondtam nekii hogy csak ezt próbálják meg) és a 20>24 -essel ment a boot, indult volna, úgy tűnt minden o.k. (mellesleg megsúgtam a szervízesnek aki épp egy ct 410-est akart beszerelni hogy ne tegye. Én már csak ilyen rendi vok
Otthon már nem ment. A helyzet ugyan az mint eddig.
Amivel utoljára ment a konfig: X700 ati kari + 400W noname táp (mérés szerint 280 körül tudott szegényke...)
Így néha lekapcsolt kb 2 óra játék után de egyébként ment.
Most zsír új 420 ct.
Kommenteket kérek!!!!!!
Ötleteket gyorsan!!! -
alexnowan
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #509 üzenetére
Nos a 12V az everest szerint nem emelkedik....
viszont magas. 12,65-12,71 tartományban ingadozik (igazábol csak ez a két érték van)
3,3V: 3,38
+5V: 5,67
+12V: 12,65
-12V: 4,01-4,26
-5V: 4,0
+5V készenléti: 5,04-5,07
mondjuk az everest szerint ezen értékeknél: CPU mag: 1,24VCPU-z szerint meg 1,48-1,51V......
Ha ez nagyon gáz, ajánljatok egy jó kis tápot ami elég is és stabil is. Gondolom nem kell azért 500W-osnak lenni. egy chieftech 420W megteszi?
Vagy mégse a táp lesz a ludas? -
alexnowan
aktív tag
Hi!
Létezik hogy a konfigomhoz nem elég a noname (tristar a házhoz adták...) 400W táp?
proci 3500+ a64,
zalman hűtő rajt,
x700 ati pci-e kari
1 db 200 GB samsung,
DVD író
cd olvasó,
1 db 12 cm házventi az alaplap sysfan-ra kötve.
Nagyjából ennyi. A lap integrált vga-s, amíg bele nem raktam az X700 nem is volt baj.
Mióta benn a kari ki kell húznom a házentit hogy egyáltalán beinduljon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Kolink Umbra EX180 ARGB CPU COOLER INGYÉ FOX
- Használt prémium miniITX számítógépházak - COOLER MASTER Elite 120 Advanced - THERMALTAKE Core V1
- Lian Li O11D MINI Számítógép ház
- Cooler Master H500P Mesh ARGB White
- EVGA SuperNOVA 1600 G2 1600W 80 PLUS Gold Fan-Stop 120-G2-1600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest