- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen joysticket vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
nekem is igy járt 1 ismerősöm, leállt a tápventije, aztán pár nap mulva elindult újra magától
-
sysys
csendes tag
2 napja elcsendesedett a tápom ventije és azóta le se állt a gépem pedig vagy 24 órát megy a két nap alatt. Előtte össze vissza búgótt hangosan. PEdig csavarokra szétszedtem és tök tiszta is. A Lényeg h most eldöcög és nem kapcsol ki a gép.
-
Zull
senior tag
Na, van 1 jó, és 1 rossz hírem. A jó az, hogy táp tökéletesen műxik, most is ez van a gépben. A rossz az, hogy nem indul vele a gép. És megnéztem mindent, az alaplap kívülről jónak tűnik, a bekapcsgomb is megy, jól van rádugva minden, minden a helyén van, minden ok. DE NEM MEGY!!! Mi a szartól lehet az, hogy a bekapcspintől nem jut el az áram a tápig?
Ez marhaérdekes. De legfőképp IDEGESÍTŐŐŐŐŐ
Vmi 5lete van vkinek?
Ja, ezek az értékek (feszkó) mostaniak: [link]
[Szerkesztve] -
zozipapa84
csendes tag
válasz
kisninja #189 üzenetére
casetek 420w-os ketyere volt de viszem visza a boltba és hozok helyette egy másikat!
amúgy voltmár itt ugyan ilyen típusú táp csak egy 12cm-es venti nem 3db 8cm-esventivel szerelve és azzal nem volt gondom semmi sem!
derem a tápvolt ahibás nem más?!
igaz ha másnemlenne jó akkor most is kénejelentkeznie a régi tápommal...... -
ArmanD.
őstag
Akkor útnak induljak a táppal, mert már csak 2 nap gari van rá?
Biztos így az a rossz?
Kisninja köszi a sok segítséget. -
kisninja
őstag
válasz
zozipapa84 #186 üzenetére
Ma már nem irok többet
Milyen táp volt az ? nagyon kilengenek azok az értékek.
3,3v a procnak megy tudtommal.
ARMAND: igen ha a molex csatikban van áram (5v-on).... hiszen még a vinyo is megy a cd-rom is kapja a kakot... pedig elvileg nem kéne.
[Szerkesztve] -
zozipapa84
csendes tag
hali mindenkinek!
érdekes problémával találkoztam a gépemmel kapcsolatban!
a monitor hol kapott jelet hol nem....mp-es váltakozással!
néha teljesen leállt hogy no signal.......
egy topicban olvastam és utánna én is a tápra gyanakodtam....mivel az az
új a gépbe és eddig nem volt ilyen hiba!
szerintem gyanúm be is igazolódott mert a régi tápommal(most is) tökéletes a gép!
lehetett az a probléma hogy a fesz értékeim elég furán néztek ki????
+12V...............12,3-12,54
+5V.................5,1-5,55
+3,3V...............2,8-3,05
vélem ez lehetett a hiba??vagy mégsem???
a +3,3-as ág miért felel????
szóval ha valaki tud esetleg valami más ötletet vagy
megtudja magyarázni akkor segítsen!
köszi -
ArmanD.
őstag
válasz
kisninja #184 üzenetére
Nahh az előbb úgy gépeztem hogy minden be volt dugva. Most ugye kikapcsoltam majd be és nem indult és megfigyeltem az 5V-os ág ment továbbra is. 3 szor nem tudtam bekapcsolni. CD-rom lehúz elindul jó rendbe mégegyszer kapcsoljuk ki és utána megint nem
Lehúzom a DVD-t is megint elindul és most itt ülök és megy, de ha most megint kikapcsolnám nem menne, szóval vmit meg kell piszkálnom ogy menjen, vagy rá dugni vagy lehúzni, de ha lekapcsol akkor az 5V az maradm, mert van egy ventim 5volton, meg gondolom a ledek is azon az ágon vannak szóval 12V-ra vannaka gondok, de hogy a táp szarakodik vagy tényleg a lap azt már én sem tudom eldönteni. A lap fél éves, chipsethűtő lett cserélve 1hónapja. 3 hétig semmi gond gépnek most meg ezt csinálja, de nem hinném hogy ez akkor gond. Szóval nem tudom, de már ti se szerintem
-
ArmanD.
őstag
válasz
kisninja #179 üzenetére
És ha nem jó akkor eltűnhet mindjárt bekapcsoláskor? Szóval lehet táp probléma akkor?Még annyit csináltam ma hogy van egy P2-es gép itthon arra kötöttem a tápot és ment vele többször bekapcsoltam, bár az közel sem erölteti meg sejtésem szerint annyira mint a configom. De most megnézem mit reagál ha lekapcsolom ilietve be többször.
-
ArmanD.
őstag
Már próbálgattam ma hogy csak a lap ment persze házból nem vettem ki mígnem a revolteces ide kábelt kiszürve azt hittem azzal van gond mert akkor indult többször is, de egyszercsak nem
Aztán most megint visszapakoltam mindent és egyenlőre megy, persz ekipucoltam minden lehúztam meg vissza de azóta nem kapcsoltam mki szóval most elsőre beindult, de mindjárt megnézem, hogy csinálja e még. -
Zull
senior tag
-
Zull
senior tag
válasz
kisninja #171 üzenetére
1. Próbáltam ''Volt még egy elkeseredett próbálkozásom beindítani vmennyire a gépet, azzal, hogy beleraktam a cerkás gépemben lévő 300-as tápot, hátha azzal legalább elindul (csak az is elég, ha a ventik felpörögnek) bár ellégé lehetetlen ötlet, azzal a ténnyel, hogy a 7800GT-mnek az ajánlott min táp az 400w, bár gondolom ez megterhelve lenne fontos. És hát beszereltem, de semmi sem történt, ugyan azt csinálta, mint az enermaxxal. és most semmi ötletem nincs, ha más lenne szar, akkor sípolna mint az őrült (még ha proci szét van égve, akkor is sípol ) Ha viszont nem sípol, akkor BIOS halál, bár az előző két gép sem sípolt, de azoknál legalább felpörögtek a ventik. Szoval most nincs több ötletem, remélem a nálam okosabaknak van vmi ötletük.'' (ez kb 5 hsz-el elöbbről való
)
2. Megnéztem a tápot, A ventik felpörögtek, de a multiméteremmel lehetetlen mérni, megnéztem, hát mindenfélét kiírt, aztán megnéztem egy ceruzaelemmel, és azt se tudtam lemérni rendesen. Vszínű, hogy a multiméter eleme merül (LOL) csak fél 11-kor nincsenek nyitva a boltok.
3. Meg merjem-e próbálni belerakni az 1100-esbe, vagy lehet hogy megölnél?
4. Mitől halt volna meg az alaplap? Meg akkor, hogy halt meg az előző két alaplap? Mert az 1100-esben járattam több mint egy hétig, és ott nem volt gond, csak az új alaplapok haltak meg mindig. Lehet hogy ennyire érzékenyek? -
ArmanD.
őstag
válasz
kisninja #171 üzenetére
Nekem is gyanús a lap, de nem hinném hogy baja lenne. NAhh úgy képzeld el hogy bekapcsolom, elindul és 3-5 másodperc után leáll de úgy hogy világít a lapon alul a két smd led(zöld, piros) és a chipsethűtő ventim is ledes és az is halványan szóval olyan mintha valami védelem bekapcsolna csak azt nem tudom hogy a táp szórakozik vagy a lap esetleg. Olyan mintha kiakadna. És ekkor le kell kapcsolnom hátul, hogy újra be lehessen kapcsolni.
Én arra vagyok kiváncsi kicsit hogy a tápba beépítet védelmek ha bekapcsolnak hogy jelenik az meg?
Vagy ha valakinek már volt ilyen helyzete leírhatná hogy oldotta meg. -
ArmanD.
őstag
Sziasztok
Van egy pici problémám, lehet nem is tápnak van baja de leírom.
Alábbi configomhoz van egy Aerocool II+ 350-es tápom.
Olyat csinál már egy hete hogy bekapcsolom a gépet és 3-4 mp múlva lekapcsol, de nem teljesen hanem valamelyik védelme kapcsol be, most vagy a túláram lehet vagy a tápnak van valami baja, vagy valamelyik hardver vagy valami nem úgy működik és esetleg rövidzár ellen véd le.
De úgy kapcsol le, hogy a chipset ventim még halványan világít és jár lassan, de ilyenkor gombbal már nem tudom se ki se be kapcsolna, ahhoz hátul le kell kapcsolnom megint aztán mondjuk 3-szorra elindul és megy, de van olyan hogy elsőre is megy ha bekapcsolom.
Szóval nem tudom megfejteni mi lehet az ami bekapcsol a tápon. Már 3szor szétszedtem a gépet, meg le-le huzogattam dolgokat a tápról hogy kiszűrjem de nem sikerül.
Aki tudja miért viselkedik így kérem segítsen picit, mert tanácstalan vagyok már. Mondjuk dupla neon, 4-5 világítós venti van még a gépben. Jahh és feszadataim stabilak ha nézem biosba vagy MBM-ral
Előre is köszi üdv ArmanD
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
Hát hátul az outtake az 12v-n ment, úgy mint az intake. Az alaplapra volt dugva a hyper6+, ha vf700cu, és a táp ventije, és a chipsetventi is az alaplapra volt dugva. Más nincs a gépben. Volt még egy LG kombó meghajtó (ez tökéletesen műxik még most is) Egy 200GB-os diamondmax 9 (ez is műxik) és egy sata vinyó, bár ez nem volt rádugva. És még a 7800GT-nek ment a 6 pines táp. Úgy tűnik, hogy a ventik, + a vinyók nem sínylették meg a dolgot, viszont a többi az kérdéses.
-
Zull
senior tag
Na ez egy idézetem a ''P4 proci tuning'' nevű topicból: ''
''Van egy tippem hogy miért halt meg az előző két max-om. Ma reggel kiszereltem a floppy meghajtómat a cerkás gépemből, és beleraktam az új gépbe, mert gondoltam update-elem a bios-t, mert nem naon ment a tuning. Beraktam a floppy meghajtót, és a win láttta, de nem ismert fel 1 darab floppy-t se. Akkor gondoltam hagyom a francba, helyette elkezdtem MSN-ezni, és egyszercsak újraindult a gép, ment, képet nem adott, és 5 sec után leállt. ezután megcsapta az orromat az égett szag. Na ház oldala le, floppy ki, és az alján egy chip szarrá volt égve. Na mondom frakó. Kikaptam, és megnyomtam a bekapcs gombot, de semmi. Kihúztam a tápot, vártam egy percet, visszadug, semmi. Kicsit ''tüzetesebben'' köbeszagláztam a gépet, és a táp környékéről is jött a szag. Kikaptam, de nem szedtem szét, nehogy ugorjon a gari, de télleg a tápból jött a szag. Még a proci felől is jött a szag, bár az lehet, hogy csak a táp után maradt. Szerintem a táp kisütötte a floppy-t, és végzett magával is (nem hinném hogy a floppy nyírta ki a tápot) és így számomra nyílvánvalóvá vált, hogy a táp nyírta ki az előző lapjaimat is. Ha vkinek van vmi építő jellegű ötlete, arra nézve, hogy hogy halhatott még meg a gép, az kérem szóljon. ELEGEM VAN ABBÓL HOGY MINDIG MEGHAL VMI!!!''
Na, a sztorihoz hozzá tartozik, hogy két aw8-max 3rd-eye-om halt meg az eset elött, az első 4napig, a másik 1 hétig húzta, és ez az eset is 1 héttel az üzembehelyezés után történt. A tápom egy Eneramax Noisetaker 485W, és fájó szívvel gondolok arra, hogy lehetséges, hogy a táp a szar, főleg, hogy márkás a cucc. Amugy attól is lehet szagos a táp, mert a ház elejében van egy intake venti, aztán a levegő átmegy a hyper6+-omon, és utána ki az outtake ventin, és a tápon (a táp 2 ventis) és lehet, hogy csak a levegő elvitte a floppy szagát. Volt még egy elkeseredett próbálkozásom beindítani vmennyire a gépet, azzal, hogy beleraktam a cerkás gépemben lévő 300-as tápot, hátha azzal legalább elindul (csak az is elég, ha a ventik felpörögnek) bár ellégé lehetetlen ötlet, azzal a ténnyel, hogy a 7800GT-mnek az ajánlott min táp az 400w, bár gondolom ez megterhelve lenne fontos. És hát beszereltem, de semmi sem történt, ugyan azt csinálta, mint az enermaxxal. és most semmi ötletem nincs, ha más lenne szar, akkor sípolna mint az őrült (még ha proci szét van égve, akkor is sípol) Ha viszont nem sípol, akkor BIOS halál, bár az előző két gép sem sípolt, de azoknál legalább felpörögtek a ventik. Szoval most nincs több ötletem, remélem a nálam okosabaknak van vmi ötletük.
-
tibikbk
aktív tag
lenne egy kérdésem,a leágazó egyik táp kábelt megosztottam egy y kábellel ,ennek egyik vágére a winyó került másikra kettö ventilátor 1db 12V és 1db 5V teljesitmény felvétellel.
A gépem alap beállitásokkal futott,felhuztam a procit,a memoriát,és a vid kardit.gépem reakciója az volt hogy nem érzékelte aq winyót!
mivel lehet ez összefüggésben és mi lehet a gond? -
Achill3uS
nagyúr
Srácok egy kis help kéne, most reggel bekapcsoltam a gépet és a DFI-m Smart Guardianja szerint a +12v-os ágban csak alig 11v szaladgál [link] eddig teljesen normális 11,97-ot mutatott, feltételezem hogy a reális értéket mutatja, szóval milyen következményi lehetnek ennek? (nincs multiméterem, nem tudom kimérni mielött bárki ezzel jönne
)
-
stol
addikt
válasz
Nemesis187 #143 üzenetére
Nem a 300W kevés, hanem a Codegen valójában 180W-ja keves, mint egy tál leves.
-
sysys
csendes tag
Köszi! Én is erre gyanaxom, főleg, hogy ez lenne a legolcsóbb amit kicserélhetek a gépben.
De azért a gép most is megy
Valahogy így netezés közben elég ritkán kapcsol le. Akár egész nap is képes menni, de volt h így is lekapcsolt már.
-
gorlin
őstag
Uristen
!Kapcsold le azt a gépet,mielőtt végleg leállna..Menj el egy boltba vegyél egy márkásabb 350W-os tápot(Enermax,FSP GreenPower)és úgy próbáld meg.(Ha márkás tápot veszel egy 350-es bőven elegendő)
A 250W-es táp nagyon kevés főleg ha vakami Noname márka(de ha nem noname akkor is kevés!!!)
Egyértelműen táp.És mégegyszer mondom én nem nagyon erőltetném a gép használatát ,addig amíg nincs meg az új táp.
MOD:Az új kártyád többet fogyaszt mint a régi,ezért jött most elő a problémád.
[Szerkesztve] -
sysys
csendes tag
Annyiban módosítanám az előző anamnézist, hogy nem csak játék közben történik, de akkor sokkal jellemzőbb volt eddig, mint pl netezés közben.
-
sysys
csendes tag
Sziasztok!
Nálam is valami gond van, amióta vettem egy új videoártyát. A régi naon gagyi volt már (mx400), de ez se sokkal jobb.
A lényeg, hogy a gép alapállapotban, pl. windowsban simán megy, de amint elindítok egy játékot, vagyis 3d-be kapcsol, onnantól random idő mulva kikapcsol a gép, mintha az elosztó kapcsolóját simán lenyomnám. Persze áram továbbra is van a gépben, mert világít az alaplap led-je. Ez az idő lehet 10 perc vagy 5 óra is. Van h 20 percenként kikapcsol egész nap, de van hogy 4-5 órát is enged gamolni. Semmi előjele sincs, nem akadozik, minden rendben, aztán hirtelen lekapcsol. Nem fagyott le eddig egyszerse, úgy hogy megmerevedik a kép, nem indul újra, csak lekapcsol. Utána alig tudom újraindítani. Kihúzom a tápkábelt és várok kicsit, de van hogy meg kell lökdösni a házat és utána megint elindul.A gépet csavarjaira szétszedtem, még a tápventit is kitisztogattam, windows újra lett rakva, mégis maradt a probléma. Előző kari sajna már nincs nálam, de azzal soha nem volt gond.
konfig: p4p800E, 2.4Ghz Celeron, 512RAM, 160Gb winyó, DVDíró, és a videokari Ati9550 256MbRAM-mal. Szal semmi extra nincs a gépemben és az új kari is bénának számít már, de mégse stimmel valami.
Ezért gondoltam, hogy megkérdezem szakiktól, hogy lehet-e nekem a gondom az hogy csak 250W-os a táp és talán ennek a videokarinak nagyobb -e az igénye a régi 64Mb-os mx400-hoz képest???
Köszi minden segítséget! B.U.É.K. mindenkinek!!!! -
gorlin
őstag
válasz
Nemesis187 #143 üzenetére
Elvileg elmegy vele de ne erőltesd!!
Vidd vissza és kérj egy enermaxot .Ha jól láttam ez a táp 9 körül van,egy enermax 13-14 ,de 1000évig jó -
gorlin
őstag
válasz
Nemesis187 #140 üzenetére
Szerintem nem rosz a tápod,egyszerűen ennyit tud.Ha zavar cseréltesd ki egy másikra.Enermaxra abban nem fogsz csalódni.
-
Nemesis187
csendes tag
Sziasztok,
Cak egy kérdésem lenne:
Hiper Power 4S350 tápot vettem tegnap. A dobozán ot díszeleg a LOW NOISE felirat. Nos az enyém nem igazán. Egyszer felzú benne a venti aztán csendes, de ha felpörög akkor nagyon hangos. Erre vonatkozik garancia?
Vagy mi a fenét csináljak vele?
Előre is köszi -
Zamery
senior tag
válasz
Csaba_20_ #138 üzenetére
Köszönöm a cikket, de megmondom őszintén nem mertem drótkat kötözgetni a tápcsatiba, főleg nem gémkapcsot. A tápot a házból kiszerelve is ugyanolyan jól működik mint benne, egyetlen baja ez az idegesítő kerregés, amit nem tudok mire vélni, lévén egy 2 hetes tápról van szó. Azért akartam kiszerelni és igy kipróbálni, hogy mielőtt visszaviszem megbizonyosodjam róla hogy valóban a sz.házon kívül is csinálja ezt a kerregést, és nem csak beleér valami vezeték, vagy túl hosszú felfogatócsavart tettem bele, vagy ilyenek. De sajnos csinálja....
Vihetem vissza. Még jó hogy nem adtam el a másik tápomat..... Most megőrülnék ettől a zajtól.... -
Csaba_20_
őstag
Ezt vidd végig: [link]
Azért nem tartom elegendőnek ha szimplán zöld vezetékről beszélünk, mert vannak tápegységgyártók, akik nem tartják be a szabvány ide vonatkozó részeit, ilyen például néhány DTK táp.
0 terhelés mellett nem feltétlen kell elindulnia egy számítógéptápnak, de a ventilátor már elegendő szokott lenni. -
LukE
veterán
Igen, ki lehet. Huzd le az osszes csatlakozot, es az ''nagy'' alaplapi csatlakozon keresd meg a zold vezeteket. Vegyel egy darab drotot, gemkapcsot, vagy ami epp keznel van, es fem, es kosd ossze a zold vezeteket az egyik fekete drottal. Ettol be kell kapcsolnia.
Es ha a totalis hasznalhatatlan kategoria folott van egy egesz picivel is, akkor nem szabad ettol elfutolnie. Persze ha igy nem zajong, az jelenti azt, hogy terhelve sem fog zajongani. Ha a venti kerreg, akkor azt lehet, hogy nem hallod meg a legalacsonyabb fordulatszaman. Tekercsek sipakolasa erosen terheles fuggo. -
Zamery
senior tag
Még egy kérdés: ha kiszerelem a tápot úgy is ki tudom próbálni, hogy nem kötök rá semmit? Mármint nem kell beledugni az alaplapba, vagy az eszközök csatijába, hogy ne legyen baja?
-
Zamery
senior tag
Sziasztok!
Sikerült vennem egy Aerocool Turbine Power 550w-os tápot. Ilyen:[link]
A következő a gondom vele: kb. 2 hét használat után elkezdett kattogni, mintha a benne lévő venti csapágyas lenne. Amikor bekapcsolom a gépet még nem zörög, csak egy pár perc múlva kezd el hangosodni. Iszonyat idegesítő magas hangja van, mintha valami beleérne a venti lapátok közé....
Kérdésem: garanciális probléma ez? (3 év gari van rá, és baromi drága volt.)
Mert ha nem akkor baromi nagyot szívtam..... -
Csaba_20_
őstag
Egész pontosan azt kértem, hogy az ismerősöddel, aki megállapította, hogy 20V-os MOSFET-ről van szó, méresd be a táp feszültségeit a cikkem segítségével. Az ismerősöd helyesen két okot jelölt meg a FET elfüstölését illetően: túláram, vagy túlfeszültség. A túláramot a memória tönkremenetele is okozhatta, a túlfeszültséget pedig a táp. Valamint mondtam, hogyha nagyon nem bírkóznátok meg a feladattal, akkor keress meg és segítek, de jelenleg a munkámból adódóan nem sok szabadidőm van. Mivel a processzorhoz tartozó FET-eknél nem volt látható barnulás/púposodás, elképzelhetőbbnek tartom, hogy a memória tönkre menetele okozta a problémát. De amíg nem méri be valaki a tápegységet, addig nem lehet semmit 100%-ra mondani. Külföldi fórumon egy illető ugyanennek a FET-nek a meghibásodását írta le. Lehet, hogy csak véletlen, de lehet, hogy típushiba. A tápegység terheléses vizsgálata nélkül nehéz biztosan kijelenteni, hogy ő okozta a problémát. Ne felejtsük azt se el, hogy a memória se szokott olyan simán elfüstölni.
Ha úgy tetszik semmi konkrétat nem tudtam megállapítani. De hiába tartom járható jogi útnak az FVF javaslatát, nem tartom megfelelő útnak. A szakvéleményt akkreditált intézetektől kell beszerezni, melynek díja 12e Ft környékén mozog emlékeim szerint. Ezt a díjat a fogyasztónak kell állnia és amennyiben a forgalmazó nem fogadja el, maximum a bíróságon lehet érvelni vele. Sokkal költségesebb út és a kimenetele se biztos, mintsem új alaplapot és memóriát venni. Annak ellenére is ezt mondom, hogy örülnék, ha valaki egyszer a jogi utat választaná... -
NZ/X
csendes tag
Sikerült felvennem Csaba_20-al a kapcsolatot. Megállapította a bajok mibenlétét. Nem a táp volt a hibás ahogy ezt előre gondoltuk, hanem a szétfüstölt memória okozott galibát.
Itt is megköszönném Csaba segítségét!
Mindenkinek Boldog ünnepeket! -
NZ/X
csendes tag
Csabának már írtam ezügyben egy emilt, remélem megkapta.
Meg azért szeretném, hogy előszőr pl. Csaba nézné meg és mondana róla véleményt,
mert gondolom nagyságrendekkel többe fog kerülni a hivatalos szagértőjé, és ha Csaba
szerint nincs mód bizonyítani vagy nem érdemes többet vele foglalkozni akkor sajnos marad az én bánatom, károm s a vég -
mh197
őstag
okok, csak jeleztem, hogy nehogy ez legyen majd a gond, mert vannak olyan tápok, ahol a kinyitási helyet ragasztják össze a matricával. Ilyenkor máshogy nem lehetne szétszedni, csak ha a matrica sérül.
Sok sikert a gariztatáshoz.
Ja, és szerintem keresd Csaba_20 -at , ha jól emléxem a nevére. A tápokról topicban megtalálod, ő szerintem tudni fogja mi a baj, hogy a táp-e valóban a ludas. -
mh197
őstag
Viszont a tápot a szakértői véleményezés előtt nem biztos, hogy célszerű felnyitni, mert akkor ráfoghatják, hogy sérült rajta a gari matrica, és belepiszkáltál, stb...
Amúgy ez tényleg egy érdekes probléma, hogy mi van ha egy alkatrész ami garis kinyírja a többit, ha a többi meg már nem is garis.
Ha lett volna maxx tápvédő cuccod, lehet nem jártál volna így a dologgal. Lehet ilyen kis kütyüt 1-2k-ért venni, akár itt PH-n is. Ez véd a 12, és 5 V táptúlfesztől, és lelövi a tápot, ha megszaladna a fesz. Jó kis dolog, régebben nekem 2x mentette meg a gépem, persze az én hülyeségemből kifolyólag. -
NZ/X
csendes tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Csabának ez ügyben már írtam egy emilt, de ha ő nem érne rá, mástól is szívesen vennék tanácsot. Szóval a következőről lenne szó.
Még pénteken a Digitalmindben vettem egy 450W-os Aeropower Aerocool tápot.
Még aznap este beszereltem a gépbe egy 300W-s Codegány helyére.
A gép bekapcsolása után pár seccel az alaplap füstölése miatt kénytelen voltam drasztikus lépéshez folyamodni, kitéptem a falból a zsinórt.Úgy ahogy volt hétfőn reggel bevittem a gépet a melóhelyre, hogy majd onnét viszem tovább a boltba. Itt bent nálam okosabb műszakiak rápillantottak a gépre és így hirtelen a következőket állapították meg: Egy mofset teljesítmény tranzisztor ( 20 voltos)
megadta magát, egy 512 ddr ram is elfüstölt. Ezek első ránézésre megállapíthatók. Hogy még mi egyébb ment tönkre azt nem néztük. Szerintük 90% hogy a táp a hibás.
Délután a boltban 2 percnyi vizsgálódás után azt mondták, hogy a táp tökéletes, és különben is az alaplapot (ASSUS P4P800-as) és a többi kütyürét nem náluk vettem, így sory de nem tehetnek semmit.Még aznap betelefonáltam a fogyasztóvédelmi egyesülethez, és megkérdeztem, hogy mit lehet ilyen esetben csinálni. Azt tanácsolták, hogy a tápról készítsek egy hivatalos szakértői
véleményt, és ezzel a pecsétes papírral menjek vissza a bolta. Ha most sem ismerik el a hibát, vegyünk fel jegyzőkönyvet és bírósági eljárást indítsak. És évek évtizedek kérdése az egész. Úgy gondolom, már csak a bolt flegma viselkedése miatt is ha van esélyem bizonyítani, hogy a táp a ludas végigviszem az ügyet.Ha meglehetne állapítani, hogy tényleg a táp a hibás, és ezt bizonyítani is lehet akkor hajrá. De mielőtt elvinném egy hivatalos szakértői véleményezésre egy hozzáértő embert szeretnék megkérni hogy nézze át a tápot és mondjon róla véleményt (természetesen nem ingyen gondoltam). És ha úgy látja hogy a táp a bibis és ezt szerinte ez igazolható akkor felkötöm a gatyámat és belevágok. Ha nem a táp a hibás, akkor elnézést kérnék előre is a szakértőktől hogy ilyen tudatlan vagyok és magam nem tudtam megállapítani.
-
Cane
őstag
csak 1 tipp: húzz le minden dolgot a tápról, csak a legszükségesebb dolog kapjon áramot, pl. alaplap, (videokártya amennyiben ehhez külön áramellátás szükséges) és mondjuk a rendszervinyó. cd/dvd romot, mobil rack-et, stb. húzd le ezután próbálj egy ''tesztet''
-
sirBoogee
csendes tag
re!
a tápom comador lc-b350, +12V - 16A, -12V - 0,8A, +5V - 35A, -5V - 0,3A. ez van ráírva. sanos nincs se mérőmüszerem, se tapasztalatom a procedúrához.nem tudom, menyire megbízhatóak a szoftveres mérések...
igazából, nem tudom, hova kellene írnom, az a baj, hogy nem tudom mi a baja. pár napos windows van rajta. a szűz oprendszer is ugyanezeket a dolgokat produkálja.
minden esetre köszi -
Csaba_20_
őstag
válasz
sirBoogee #119 üzenetére
Igaz nem láttunk mérési eredményeket tápfeszültségekről(multiméteres) és még a tápegység típusát se mondtad el, ha jól láttam, de szerintem ez nem tápegység probléma lesz. A helyedben megpróbálkoznék azzal,hogy a Windows újra telepítése után nem pakolok fel rögtön minden egyéb szoftvert és drivert, hanem csak tisztán a Windows alatt tesztelem a gépet. Keresgélnék az eseménynaplóban, hátha írt valami fontosat számomra stb. De sajnos ez a probléma nem erre a topicra tartozik véleményem szerint.
-
sirBoogee
csendes tag
sziasztok!
Lenne 1 problémám, amit igazából nem tudok hova írni, tehát itt is megprobálom
a következő a konfigurációm: celeron D 2,4 GH, 512 MB RAM, 128 MB siluro Gf4 4200 ti.
ezen kívűl van 2db hdd: 80GB ata és 120GB sata. 1 cd és 1dvd író. uj windows, driverek frissitve. a videókártyámnál szinte minden létezőt felraktam. symantec antivir frissitve van, nem talál semmi vírust. erről a gépről van leosztva még 1 pc-re a net.remélem mindent elmondtam....
a gépem, nem, hogy a játékokat nem viszi, hanem alap helyzetben is alig döcög, szinte mindig 100%- ba van a proci ha csak 1 explorert megnyitok. néha még a filmeket is beszaggatja. ha pl. éppen beszélgetek mondjuk skyp-on annyira beáll, hogy semmire nem reagál.van amikor minden ok nélkül kifagy, bár ez nem olyan gyakori, és az is előfordul, hogy eszement, folyamatos sípolásba kezd és kb. 1percig abba se marad.lehet, hogy a tápom nem ad elég áramot?
előre is köszönöm a segítséget. elég gyengén állok most anyagilag, ezért nem vittem még szervizbe, vagy nem probálkoztam elkatrészek cseréivel.
UI: az alaplap gyártó honlapján találtam bios frissitést. tömöritett 2 file, amie futtatás után bin filet hozz létre. azzal mi a teendő? alaplapom: chaintech s865PE3. még csak annyit az alaplaprol, hogy hőmérségletett se mér.
gondolkodtam a videokártya bios frissitésén. van értelme és ha igen hol találok ilyet hozzá?
szerintetek is nagyon befürödtem ezzel a géppel?
mégegyszer kösz mindent. Tengermély tisztelettel, sirBoogee -
Csaba_20_
őstag
Petee86 írta:
Ha mondjuk találkoztál ijen hibával akkor megirod, hogy mi az oka!
Találkoztam már ilyen hibával, nem is egyszer. A lehetséges okok száma ugyan véges, de nem egyértelmű. Ha te a tápra gyanakszol, akkor cseréld ki. Mi még a konfigurációd se ismerjük, mert nem írtad le. Arról se tudunk semmi információt, hogy mikori gépről van szó. Sőt, azt se tudjuk eddig mivel próbálkoztál, hogy elhárítsd a hibát.
Petee86 írta:
De ha gondolod gyere át és szereld meg!
Ezt valószínüleg nem tudnád megfizetni, de arra remekül éreztél rá, hogy ezt a problémát távgyógyítással nem valószínű, hogy tökéletesen fel lehet térképezni. De ha gondolod, hívj szakembert, vagy vidd szervizbe a géped! -
Petee86
csendes tag
válasz
Csaba_20_ #116 üzenetére
Pl:Ha mondjuk találkoztál ijen hibával akkor megirod, hogy mi az oka! MIvel odaraktam a ''táphibára gyanakszom'' szöveget valószínű nem vagyok benne biztos és ''segítséget kérek'' De ha gondolod gyere át és szereld meg!
ű
(és nem vitatkozom, ahogy irod te is)
Előre is köszönöm! -
Petee86
csendes tag
Hi mindenki, kéne egy kis segítség, egyik napról a másikra történt az a gépemmel hogy indításnál csak fekete képernyőm van, és csak egy reset nyomás utánn indul a gép! Ezen kívül ujraindításnál semmi gondom nincs, táphibára gyanakszom,...!
Please Help! -
Luke84
csendes tag
Üdv mindenki! Most írok először.
Látom van itt egy két ember, aki nagyon vágja a témát, és szeretnék tanácsot kérni. Egy hete vettem egy Chieftec 420-as táp és észrevettem, hogy elképesztően ingadozik a sima és a készenléti 5V. Everest-ben néztem, tudom h szofveres, de itt nem egy két tizedről volt (van) szó. Keményen visszesik 2.**-re majd felugrik 5.1-5.2-re. A tápcserére egy Gf 6600 GT vásárlása miatt került sor, mert a 300 W-os noname táp szvsz nem vitte volna el egy P4 Prescott mellett. Számtech boltban mondták, hogy próbáljam ki a régi vidkarival (Gf 4 Ti 4200), kipróbáltam, ugyúgy ingadozott. Másnap kiszedtem a tápot, bemérettem, és terheletlenül 5.22 V stabilan. Visszatettem a régi tápot a régi vidkari mellé, de már ennél is ingadozást jelez az Everest (Ulitmate Edition 2005).
Kaptam egy olyan javaslatot is, hogy nézzem végig az optikai meghajtóimat(2 (+ 2 HDD)), hogy nem e haldoklik valamelyik és az okozza az ingadozást. Nem ez a baj. Kérdezték, hogy hány éves az alaplapom, meg h nincs e rajta elpukkanva egy kondi. Az alaplap csak 1 éves és nem láttam, hogy fel lenne puffadva akár egy kondi is.
Nagyjából ennyi. Fogalmam sincs miért csinálja. A játékok igen keményen akadtak, fagytak a 6600 GT + 420-as táppal még jóval a vidkaritól elvárható graf beállításokat lejjebb véve is. Ja a GT Agp-s, szóval külön molex kell neki.
Nagyon megköszönném, ha adnátok valami tanácsot. -
Csaba_20_
őstag
A tantál is elko, nem nagyon kapni 50V felettiben. Az adott helyre pedig legtöbbször 50V-os példány kell. Bipoláris elko-t szoktam rakni egy pár nF-ossal párhuzamosan. Nem erre a helyre kell az ESR, hanem a kimenetre.
permet írta:
De ha 2 egyforma undoktivitást (elkót) párhuzamosan kapcsolsz,felére szelidül az értéke
Ugyanez igaz a low ESR-es kondira is. Csak az amúgy is kis ESR, mégkisebb lesz. Alaplapon 4-5 db-ot kapcsolnak párhuzamosan. Ha ugyanannyi sima kondit kapcsolsz párhuzamosan, mint alacsony ESR-est, akkor szerinted melyiknek lesz kisebb az ESR-je? Mellesleg jobb, ha az adott frekvencián a kondenzátor kapacitása érvényesül inkább, mintsem induktivitása nem? -
permet
csendes tag
válasz
Csaba_20_ #109 üzenetére
A tantálban nincs lúg, adott térfogatban ez adja a legnagyobb kapacicást.Csak nem nagyon lehet kapni és drágább, viszont nincs többé vele gond. De 22mikrónak tehetsz unipolárist is csak az bazi nagy a helyére nem fér.
Az elkóknak elég nagy az induktivitása a feltekercselt fólia miatt.
(6-10 khz-en mérve egyáltalán nem hasonlít kondenzátorra) De ha 2 egyforma undoktivitást (elkót) párhuzamosan kapcsolsz,felére szelidül az értéke. Lehet, hogy az low esr is igy van tekrencelve tokon belül. -
Petzi
tag
hi
egy olyan kérdésem lenne hogy mostanában a tápomnak a ventijét bekell pörgetni hogy forogjon,mit lehetne vele csinálni?vagy csak csere azt kész? -
permet
csendes tag
-
Senki_Alfonz
tag
válasz
DrGonzo22 #98 üzenetére
Működik a 24 tűs táppal, azzal nincs gond.
Viszont többféle variáció létezik.
1. a 24 tűs csati gyárilag meg van osztva 20+4 tűre, ekkor a legegyszerűbb a helyzet, csati szétszed, 20 tű alaplapra rádug, + 4 tű félrehúzva.
2. a 24 tűs csati nincs megosztva, ekkor is rámegy, a szélső négy tű lemarad, amúgy is csak egyféleképpen engedi rádugni.
3.a 24 tűs csati nincs megosztva, ráadásul az alaplapi csatlakozó mellett kondi is van , akkor marad egy éles szike, és a 4 plusz tű levág, és így félrehúz.
Kérdés, hogy egy vadiúj táp gariját érdemes e veszélyeztetni egy ilyen beavatkozással.
4. létezik átalakító is 24-ről 20 tűsre, olyan 800 pénz körül, de azt nemigen javasolják.
A lényeg, mindenképp megosztott csatlakozójút vegyél, az jó most és jó a későbbiekhez is.
Amit belinkeltél nem tom az-e, azt nem írja, talán érdemesebb a gyártó honlapján utánanézni, amúgy az ilyeneknél 20+4 tűs alaplapi csatlakozóként szokták írni.
Kb. ennyi, amúgy szerintem nem ebbe a topikba való a kérdés, de ha már itt tetted fel...
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Reklámblokkolók topikja
- Nintendo Switch 2
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ID-Cooling FX360 INF WHITE univerzális CPU vízhűtés fehér garanciával
- Thermaltake Toughpower 1200W Gold Hibátlan Gamer Tápegység 6 hó garancia
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Noctua NH-L9a-AM5 CPU hűtő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest