- VR topik
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Számomra pont ideális. A v1-gyel pont az a bajom hogy rendszeraku, pedig sose rakom vázra. A vázon mindig az x2-t csücsül. Ezt sokkal könnyebb lenne kézben tartani egy egy eseményen, vagy valakit megkérni "ezt fogd már meg egy pillanatra kérlek", vagy egy egyszerű állványon ide oda rakni. Tehát nekem beltérre biztos lesz legalább egy a v1 mellé. Egyszerűbb és könnyebb használni mint az ad200-at. Nekem nagyon kapóra jön mert újabb v1-et vettem volna.... Ad200-zal az a bajom hogy még meg kell venni hozzá pluszban a körfejet, ez még már azzal van..... Mióta ad200-at először használtam körfejjel és az ak-r1 fényformáló szettel azóta csak a körfejben gondolkodom ....
Teljesítményben meg nekem beltérben rendezvényen a v1 is éppen elég. Most kicsit könnyebb lesz. Főleg kettővel.
Ha meg valaki kínai beszerzést nézi ez is meg fog jelenni ott.... -
ph_5.5
aktív tag
válasz
mikrofon #8998 üzenetére
Én nem igazán látom a piacát.
Nem olcsó. Árban kb annyiról indul amennyiért AD200 Pro is vehető. Amazonon ránéztem, kínából 110e szállítással együtt. A 100Ws nem sok. Nyitott rekeszes vakuzáshoz persze elegendő, de napsütéses időszakban fullon is kevés kültéren. Nem olyan kényelmes a használata mint pl a V1-nek, ami ugyan kb fele teljesítményt tud (kb azonos árban) de teljes értékű vaku ha vázon akarjuk használni.
Ez a 100-200-300-400-600-1200 sor nekem inkább olyannak tűnik hogy megmutatták, meg tudják oldani. De szvsz a magyar bevételek mellett hamarabb vásárol egy fotós egy kicsit nagyobb vakut amiben van tartalék, mint egy talán elegendőt. És ha lehet akkor legyen olyan mint a "svájcibicska" - több dologra is alkalmas. Az AD 200 2 db esetén ad 2 fényt. 2 irányból, 2X-2X akkora erővel. Vagy azonos teljesítmény esetén gyorsabb feltöltéssel, kevésbé melegedve. Ha párosítom akkor meg 400Ws TTL tudással. -
mikrofon
veterán
válasz
vihartigris #8997 üzenetére
Egér ígéretesnek tűnik. Kíváncsi leszek hogy viszonyul a v1-hez.
-
vihartigris
őstag
-
válasz
mikrofon #8995 üzenetére
Igazad van, meg is reklamáltam. Sajnos az egyikről már lejárt a garancia augusztusban, a másik viszont decemberig élő elvileg. Lehet, hogy a tapasztalatok okán beszerzek most egy MS300-at a meglévő mellé, és akkor nem kell rendszervakut hajtani pluszban a főfény mellé.
-
válasz
mikrofon #8993 üzenetére
Ezt a részét nem véleményezték a kép alapján, be kell küldeni vizsgálatra, ezt teszem. A kínai shopot elengedem, szerintem ilyesmire nincs gari, visszaküldeni arrafelé amúgy is egy kész anyagi csőd lenne. Tanultam belőle, nem lövök teljes erővel ezzel a vakuval kettőt se egymás után. Eddig is így használtam 1/8 és 1/4 erőn, most kellett volna plusz kraft, ezt nem tolerálta ezek szerint...
-
mikrofon
veterán
Még ha külföldi webshopból is van és kettő is így járt, reklamáld meg szerintem. Vagyis én írnék nekik, hogy mivel seholsincs feltüntetve, hogy ezzel a fényterelővel nem lehet 1/1-ben használni, valamint a vaku letiltja magát túlterhelés, túlmelegedés esetén ezért logikus következtetés, hogy ilyennek nem szabadna megtörténnie.
Mikrosat mit mond rá?
-
válasz
peppe79 #8991 üzenetére
Kellene. A TT350N használati útmutatója szerint folyamatosan 30 darab 1/1 villanást bír, aztán a hővédelem közbelép, majd 10 perc után újabb sorozat jöhet. Nálam ennek a közelében sem volt a terhelése. Csak arra tudok gondolni, hogy rajta volt a diffúzor kupak, és azért járt így. Erre vonatkozó megkötés NINCS a kezelési útmutatóban. Mikrosat szerencsére elvállalja, csak felárért. Hogy a végén mennyi lesz a javítás, az persze még erősen kérdéses.
-
Sziasztok! Godox rendszervaku javítással foglalkozik valaki itthon a Mikrosaton kívül? Ők csak hazai vásárlást javítanak elvileg, az érintett vaku viszont külföldi vétel volt. Az első üveget és a kihajtható diffúzort kellene cserélni egy TT350N típuson, de rögtön két darabon is. Hogy az alább látható eredményt hogyan sikerült elérni, azt inkább hagyjuk. Masszív user error volt, de megtanultam a leckét. 1/1 villantás, 3-4 egy percen belül. Csak azt vettem észre, hogy kevés fény jön a softboxokból. Amikor szétszedtem az elsőt, légyszívesebben arcon csaptam volna magam.
-
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Egy kis Meike MK-320-as vakut használok a GX80-as gépemhez. A hozzá kapott, gyári diffúzor kupakot szeretném lecserélni egy kisebb méretű, szétnyitható diffúzorra. A kérdésem, hogy a LumiQuest LQ-101, LQ-102, vagy LQ-103 diffúzorokkal van-e valakinek tapasztalata? Ezek megfelelő méretűek lehetnek egy ilyen pici vakura?
-
grigo
őstag
Képzeld, tegnap telefonálnak, jön a UPS futár csomagot hoz. Hát hozott egy QS400II-t mert feleségem rendelt egyet nekem karácsonyra csak "kicsit" hamarabb ért ide
Pedig már elkötelezett híve voltam az MS300-nak ami így jövő év elejére csúszik.
Szóval az asszony nem szarozott, valószínű ő még az első verziónál volt lemaradva. -
SkyTrancer
senior tag
Walimex-valóban jónak tűnik
Ezt vettem végül itt az átbeszélés után
Godox 80x80 + Walimex 290-AIR álvány
Azt hiszem egyenlőre ezzel a S Bracket kombóval és a saját ugyan manual de 58 kulcsos vakuval egyenlőre el tudok indulni a vakuzás útján,
Van még egy derítőlapom is, amit esetleg megspékelek egy plusz tartóval, de egyenlőre majd fogja valaki, vagy a modelladdig is
Innentől csak rajtam áll hogy milyenek lesznek a képek, de így első használat után tetszik, úgyhogy nem bántam meg
32 ezer volt a softbox csomag + 22 az állvány -
ph_5.5
aktív tag
Nem vettem kekeckedésnek. Az egész fotózást véleményem szerint sokan túlgondolják.
Közhely- jobb fényképezőtől nem lesz jobb a fotód. És a drágább vakunál is ezt látom.
Az adott témához passzoló világítástól lesz jó valami nem attól hogy a Profoto 550ezres fejéből jön ki az 5600-as villanás vagy egy noname kínai izéből.
Állvány. Valimex Pro sorozat elég erős. És 20e alatt kapsz olyat ami elég magas, elég erős.
(én sosem azt nézem amikor összerakok egy világítási szettet az adott témához hogy melyik a legdrágább cucc és az legyen pl a főfény, hanem ami épp kéznél van. Vagy amin az a fényformáló pihen amit használni akarok. A fotók előtt úgyis kalibrálok. És utána csak megnézem melyik vakun mely matrica van és a kioldón már állítom is ami kell. (ezért volt az előző fotón A, D ... felirat) -
grigo
őstag
És ahogy az lenni szokott, mire kialakult egy elhatározás addigra godox eu-nál leakciózták és a GS széria egy árban van az MS-el
Viszont a súly és a magyar gari még mindig az MS mellett szól -
grigo
őstag
Nem azért hogy kekeckedjek. Csak ugye ha nekem nincs felhasználási tapasztalatom akkor is szeretek úgy vásárlási tanácsot kérni, hogy mögé lássak. Amúgy valószínűleg tényleg jó lesz ez nekem, szimpatikus is a méret, súly.
Egy dolog kellene még, állvány. Ott is hasonló megfontolt ár-érték arányú döntés kellene. Addig ár-érték arányú, hogy ne veszélyeztesse a rá tett eszközök épségét, dehát a kíni ropi vastagságút eleve kilőttem viszont furta lenne egy 45 ezres vaku alá venni 70 ezerért állványtAmúgy nagyon köszönöm a vesződést, ez nekem most baromi nagy segítség.
-
ph_5.5
aktív tag
Azért ajánlottam amiért fent leírtam hogy a vaku egyetlen fontos tulajdonsága hogy fényt ad.
Erre a legolcsóbb vaku is alkalmas. Több pénzért általában üveggyüngyöt adnak csupán ami profi szinten értelmessé válik, de próbálgatni a stúdiófotózást teljesen felesleges árfelhajtó tényezők.
(vannak Ad600 vakuink, vannak Sk és MS szériások van Godoxból FV150 és sima 60 W-os ledünk, vannak rendszervakuink tőlük- ezért merek állástfoglalni. Hidd el, teljesen felesleges többet áldozni mint amibe az MS széria kerül) -
nOvOp
senior tag
Van egy YONGNUO YN685 vakum canon géphez. Az a kérdésem, hogy egy esetleges gépcserét követően (pl. Fuji) tudnám használni kioldóval (persze ha létezik a fujihoz ilyen)?
-
grigo
őstag
Igazából egy stabil pont van ami praktikus lett volna, hogy a jelenlegi x1t vezérlőm működtesse, kényelmes lenne, esetleg tudok villantani vele a háttérre rendszervakuimmal stb. Szóval ezért néztem godoxot, és azt meg már írtam, hogy a qt egyelőre nem fizethető meg ár értékben meg a gs-t a qs elé helyeztem, azon belül most két vaku már sok lenne és a 400-as még belefér és jövő év elején megint bele fog férni. Használtat most keresni, elutazni megnézni (ha fel tudom mérni, hogy működik-e minden, mert azért ezek borulhatnak és azért elektronika van benne) akkor idő, üzemanyag és akkor még kereshetek hozzá kioldót. Szóval ezért döntöttem úgy hogy minden szempontot mérlegelve biztosabb és kényelmesebb egy új gs. Plusz ha mégse jön be akkor talán könnyebb lehet eladni egy "csak kipróbált" példányt mint egy veteránt.
-
ph_5.5
aktív tag
A stúdióvakuk - mindegy mennyibe kerülnek- egyetlen dolgot tudnak, fényt adnak.
Erre alkalmas egy 10 éves használt olcsó kínai cucc is 15e/db áron.
A stúdióvakuk árazása két dologtól függ. Az egyik a "márka", a másik a tudás. A tudás pedig pont az rész amivel nem érdemes hobby szinten foglalkozni. Hálózatról működő vakunál lényegtelen funkció (most végig kedvtelésből vakuzásról fogok írni) a nagysebességű vakuzás. Lényegtelen az hogy rádiós kioldóról tudjak teljesítményt változtatni. Lényegtelen hogy +- 75 Kelvin eltéréssel dolgozik 1/128-1/1 között vagy +-150 Kelvinnel. Lényegtelen hogy hangos az aktív hűtés, lényegtelen hogy műanyag a ház vagy vastag alu. És még sorolhatnám...
Vakuzás próbálgatni, kedvtelésből a legolcsóbb technika is örömet fog okozni.
Teljesítmények: a vakuk teljesítményét manuálisan fogod szabályozni. Ha egy 200Ws-os vakut közelebb helyezel a témához, az maximális teljesítményre csavarva azonos fényformáló esetén jobban megvilágítja a témát mint egy 400Ws-os vaku amit mondjuk 3x olyan messzire helyeztél. De ha a 400Ws-os vakura csak egy alaprefit teszel, a 200-ra meg egy 200-as oktot akkor hiába lesz 3x messzebb a 400-as, mégis le kell szabályozni a másikhoz képest... (és jó sok ilyen aránypár állítható fel) És ezt csak azért írom mert lehet deríteni, főfényként használni, díszítőfényként alkalmazni egy eszközt, de sok függ a távolságtól, fényformáló mértétől... így az önmagában hogy mekkora teljesítményűt veszel nem jelenti azt hogy azonos teljesítményen tudod használni. És igen... amatőr szinten is jó ha van fénymérőd. Ami meg simán egy normális vaku ára.
Szóval én két dolgot nem tennék hobbyból. Nem vennék feleslegesen 3 új vakut drágán, amikor töredék áron vehetsz használtat. És nagyon jó dolog a rádiós kioldás, de ha 1 rádisó vevőt jack csatin bedugsz egy olcsó vakuba és a vázra meg felteszel egy 5e Ft-os rádiós kioldót, 1/160-ig pont olyan jól fog működni mint a Godox X Pro 29.000-ért.
Profi felhasznnálásnál is vannak eszelős túlárazások. De ott van olyan munkaterület aminél megéri a drágát, pontosat, színhelyes vásárolni. És persze ott is van aminél felesleges. -
grigo
őstag
Egyelőre tesztelésre gondoltam a 400-asat, deríteni, élfényt adni szerintem megpróbálkozok a rendszervakukkal. Így karácsony és egyéb családi kiadások előtt gondoltam, hogy meglepem magam egy 400-assal. Először a qs-t akartam de adatai alapján majdnem ugyanaz a kettő úgyhogy az árat választottam és a gs-t.
GS200-ból ha most kettőt vennék akkor azért már asszony lehet ferde szemmel nézne (közben felújítás van nálunk) viszont nagy hülyeség lenne úgy egy budget rendszert felhúzni, hogy most berendelnék egy 400-asat pár hónap múlva meg mellé egy 200 vagy 300-asat? Vagy ha már építek egy rendszert (max 3 vakut tervezek ha bejön ez az egész móka) akkor mindegyik azonos teljesítményű legyen? Bocs ha hülyeséget kérdezek, tényleg rendszervakukon soha nem láttam túl. -
ph_5.5
aktív tag
Ad600 Pro-t
Az 1/256-t is tud, kényelmesen megy nagysebességű módban, tartja a WB-t minden teljesítményfokozatban és nehéz kinőni
GS széria olcsó. És ha csak néha kell villogni akkor szerintem a 200-as is teljesen elég. Olyan GN50 körül tud, ami Kisebb fényformálóval még F11-t is tudhat.
Igazából hamar rá fogsz jönni hogy 1 vaku nem vaku... és akkor jön a költekezési hullám. Aminek csak akkor van értelme ha valaki ebből él. És ebből élni manapság elég reménytelen ha nincs már meglévő ügyfélkör. -
grigo
őstag
Köszönöm, hogy vesződtél velem.
Most akkor kicsit tanácstalan vagyok, nem azért mert súdióban nagy jelentősége lenne hogy 1.8-on lőjek képet, de szeretek úgy felszerelést választani, hogy nem tudni mit hoz a jövő és lehetőleg alkalmas legyen több mindenre.
Mindezek alapján milyen vakut ajánlanál Sony FF rendszerre a Godox GS szériából? -
ph_5.5
aktív tag
válasz
SkyTrancer #8970 üzenetére
6D hiába belépő fullframe, tuti tudja a nagysebességű vakuzást, mert számos fotós használja/használta pénzkeresetre. Ott meg nem ússza meg a többség a vakuzást.
-
ph_5.5
aktív tag
Mai portrézás végén mértem egy F értéket neked. 400Ws-os 65-ös kulcsszámú vaku 1m-re 105 okton (dupla diffúzor, nem volt fent méhsejt) 1/16 -ra leszabályozva F 5.0-t ad.
A 200 Ws-os vaku 53-as kulcsszáma arányaiban akkor valahol F4 alatt kicsivel engedi a fotózást. Az még nagyon nem nyitott rekesz. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
SkyTrancer #8963 üzenetére
Bocsánat, most láttam csak hogy kérdeztél délelőtt...
Nem tudok olyan oldalról ami 2020-ban összegyűjtötte volna a most kapható HSS képes vakukat. Annyi cég annyi néven gyárt már rendszervakut hogy ez lassan lehetetlen is lenne.
Én nem sok vaku típust merek ajánlani. Mármint a küsős gyártóktól.
Vakut "gyárt" (sok inkább csak cimkéz) a Meike, Godox, Yn, Nissin, Profoto ... meg egy halom más cég. (ez nem minőségi csak hasraütés sorrend volt)
A gyártó vagy sokszor a forgalmazó oldalán tudsz tájékozódni. Ha kiírják hogy tud hss-t akkor tényleg tudni fogja. Az más kérdés hogy pl Nikonnál simán az van (és Canonnál is így működik) hogy belépő szintű vázaknál nincs hss lehetőség. Mármint maga a váz nem támogatja, akkor sem ha a vaku tudja. A plusz csavar az hogy ha a váz is tudja és a vaku is... de a rádiós kioldó nem akkor megint nem lesz gyors vakuzásra lehetőség.
Kültéren HSS nélkül nappali világosságban nehz boldogulni. A Godoxnak tudom hogy vannak olyan manuális vakui amelyek nem tdják a TTL-t, de HSS képesek. És igaz ez stúdióvakuk egy részére is. De rendszervakunál ez nem jelentős tétel. Yn-ból pl a 685 széria tud ttl-t és hss-t is. És yn-ból a kioldók sem drágák. -
grigo
őstag
-
ph_5.5
aktív tag
-
ph_5.5
aktív tag
Sem 1/16 sem 1/32 nem lesz megoldás nyitott rekeszes fotózáshoz.
Egy 400Ws-os vaku kulcsszáma 50 feletti. (1m, alaprefi) Ebből matekozva (és a gyakorlati tapasztalat is ezt hozz amint a fizika) F5.6 lesz kb a legtágabb amit ISO-on tudsz használni nem HSS képes vakuval ilyen 5Fé körüli teljesítmény szabályozásnál.
Az 1/256-ig menő vakuk és az F1.4-es obik is csak akkor partnerek általában ha átléped a vakuszinkront záridőben. -
SkyTrancer
senior tag
Vettem egy Godox 80*80-as softboxot
Még egy állványt lövök hozzá a héten, aztán annyi
Járt a szetthez s bracket rendszervakuhoz meg egy méhsejtrács
Most már ha meglesz az állvány, akkor lehet próbálgatni rendesen
Van olyan oldal, ahol van egy lista arról melyik rendszervakuk tudják a Hss módot ?
Szabadban jól jönne ha nem csak 160-ad időt tudnék belőni, mert jelenleg 200 on már benne van a fekete csík alul... ( ez egy Yongnuo yn650 II ) -
grigo
őstag
Sziasztok. Szeretnék venni valamilyen kedvező árú vakut.
Jelenleg godoxokban gondolkodom, QS széria valamelyikében, viszont kicsit ráparáztam hogy 1/32 alá nem nagyon mehetek. Ne haragudjatok ha hülyeséget kérdezek, nem vagyok egy nagy vakumester.
Szóval ha nem tudok 1/32 vagy alacsonyabb széria esetében 1/16 alá menni az eredményezheti azt, hogy nyitott rekeszes portrékat nem fogok tudni lőni? Vagy az 1/32 már elég lehet ahhoz, hogy ne csak jócskán lerekeszelt képeket készítsek?
Előre is köszönöm ha segítetek.
Amúgy Godox GS400II vagy 600II a kiszemelt. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
SkyTrancer #8960 üzenetére
Egy fényformálóval nem igazán fogod tudni megoldani. Más a funkciója pl a "szögletes" és más a kerek formájú fényformálónak. A fotón ami csatoltam van egy 240cm-es parabola. Oda 600Ws alatti vaku semmi nem ér. De a jobb oldalon lévő 80X120-as szoftboxba se nagyon tennék 400Ws alatt semmit. Bár csak hozzávetőleges számítás... de egy erős rendszervaku kb 50 Ws stúdióvaku teljesítményét hozza. Szóval egy 100cm-es oktoboxba betéve a rendszervaku fullon villantva is kb nyitott rekeszes viszonylag magas ISO-s fotózást tesz lehetővé.
-
SkyTrancer
senior tag
Igen igen
Éppen ezen gondolkozom már most
Lehet én vagyok a hülye, de már eleve így akarom, hogy inkább kevesebb fényem legyen, ergo nagyobb softbox, de az a fény, az "szebb" legyen ( úgysem este akarok fotózhatni )
Szóval lehet valami nagyobbat veszek. állványból is persze valami picit tartósabbat, megnézem, aztán majd alakul később -
ph_5.5
aktív tag
válasz
SkyTrancer #8958 üzenetére
Ha beltérben derítésre akarod csak használni akkor egy ilyen szett elegendő tud lenni. Sokmindenre. Ha hobby, akkor felesleges többet áldozni rá. A ttl-t csak a kényel miatt írtam. Amikor nem gond ha 3x lősz meg valamit akkor a fénymérű nélkül egy manual rendszervakuval is el lehet lenni. Állványból azért ne az 5e-s kategóriából válassz. Az nem fogja elviselni egy box lengését. A másik véglet is felesleges persze... és a végén úgyis rájössz hogy semmi nem elég nagy, elég lágy vagy hasonló
-
SkyTrancer
senior tag
Most az lesz, hogy holnap elmegyek, körülnézek, szerintem veszek egy állványt, hozzá egy rendszarvaku/bowens fejet, meg egy softbox. valami 80cm körülit
Azt összelapátolom, aztán ha látom mi merre, legfeljebb később veszek bele egy erősebb vakut
Akár majd a godox ad200-at vagy ilyesmi
Jelenleg manual a vakum, szóval ttl-meg ezeket még nem is használtam sosem
Studioban voltam már fotózni párszor, ott láttam mi merre, de saját magamnak még nem vettem fényeket, csak a gép+objektívek vannak meg, vagyis lettek meg az évek során
Canon6d + sigma art 24-105 f4 + canon 70-300f4-5.6 IS L
Ezekkel kellene megoldanom ezt azt egyenlőre -
ph_5.5
aktív tag
válasz
SkyTrancer #8955 üzenetére
Egy átlagos tudású rendszervaku fényereje bőven nagyobb mint egy akár 150W-os LED lámpa ereje. Bár kicsit almát körtével eset... A rendszervaku 58-as kulcsszáma 105mm-es vagy még szűkebb fejállásra van megadva. 35mm-re zoomolva a kulcsszám már 30 vagy annál kisebb.
Ha beletesszük egy normális fényformálóba akkor az megszórva a fényét jól használhatóvá teszi (akár TTL üzemmódban is ) . A LED ehez képest nagyobb világítási szöge miatt szebben szórja szét a fényét. De itt is a fényformáló levesz a kimenő fénymennyiségből.
Igazából egy kis teljesítményű stúdióvaku a legjobb megoldás. 200-250Ws, bowens bajonett már elegendő derítésre. Hátránya a mérete, az állandó áramfüggősége. Az akkus cuccok meg hobby használatra drágák. És ugyan Li akkuk elviselik a ritka használatot, nem feltétlenül érdemes hónapikig elő sem venni. A LED előnye pedig hogy azonnal látod a derítés mértékét... Igazából ez izlés kérdése. -
tvamos
nagyúr
Az volt az elkepzelesem, hogy Karacsonyra meglepem magam egy 3 darabos TT350 + taviranyito szettel, de ugy tunik, hogy arban azert jelentosen feljebb mentek ezek. (USA dollarban is.) Nem is nagyon latok ilyen szettet EU szallitassal. Jol latom en ezt?
Esetleg tudtok valami alternativ vakut, ami pici, van taviranyito, es a taviranyito cserejevel at tudok nyergelni Nikon-rol valami masra. Jo lenne, ha a beepitett villanoval is el lehetne sutni. (Nikon 1-emen nincs vakupapucs, D80-on van.) -
SkyTrancer
senior tag
na ez szuper info volt köszi szépen
Akkor lehet, hogy jobban járok, ha veszek még egy vakut mert jelenleg egy sima 58kulcsos yongnuo-t használok, és azt belerakom egy softbox mögé.Nekem alapból nem lenne nagy igényem, és nem is este akarok fotózgatni, hanem egy gyengébben megvilágított szobában nappal esetleg valami emberi fény jusson az emberekre.
több százezreket nem szeretnék elkölteni, mert egyrészt nem járok sokat fotózni, másrészt nekem még amatőrként nem biztos hogy megérné
De ha vennem kéne valamit, mégis, akár használtan is, akkor mit
Ilyen villanj körtés témát szintén nem akarok, mert leeszi a villanyórát.
Annyi erővel felkapcsolhatom a lámpát is gondolom, vagy még jobb, elhúzom a függönyt -
ph_5.5
aktív tag
válasz
SkyTrancer #8952 üzenetére
Szia
Nekünk van. Fotózáshoz nulla a fényereje- főfényként alkalmatlan.
A fény jellege jó, kb hozza az 5600 Kelvint. A bowens bajonett előny, de mivel fényformálót érdemes használni, úgy a kijövő fénymennyiség még kevesebb. 150W alatt szvsz nem igazán lehet fotózni a led dolgokkal. (írom ezt úgy hogy van 150W-os Godox led/vaku cuccunk. Az 1/1 vaku üzemmódban ISO100 1/125 értékhez nem adja ki az F5.6-ot még 1.5 m-re sem. (nem alaprefivel, de nem is 120-as parabolábol kijövet)
A 60W derítésre elég. Magasabb ISO használata mellett. -
SkyTrancer
senior tag
Valaki használt már ilyen lámpát ?
Godox SL60W LEDTervezem egy ilyet, vagy hasonló beszerzését, viszont én kizárólag fotózáshoz használnám.
Akár portré, de ha úgy alakul, ilyen kisebb családi fotózásokhoz is igénybe venném szobákban, itt-ott
Mennyire éri meg az árát, mennyire használható ? -
runnner
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olympus FL-300R vakum.Ezt tudom működtetni akár TTL ben is egy panasonic G7 -en?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Spórolós topik
- iPhone topik
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Asztalos klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged