- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Epson nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz
krisz12356 #4549 üzenetére
A fotós "esernyő" alatt ilyenre gondolsz?
Vagy jó a sima ernyő is?
-
*Ropi*
félisten
válasz
krisz12356 #4546 üzenetére
De mi a kérdés?
-
krisz12356
tag
sziasztok!
nekem egy kezdő,portrézásra alkalmas studió felszerelés kellene... d90-em van meg hozzá fix 50 illetve sb 700 és egyéb objektívek és szeretnék gyakorolni portrékat és hasonlókat(egyetemen sok beállított képet kell csinálni).használt termék is megfelel ha nem gagyi!
előre is kösz a segítséget.
-
Andrew31
senior tag
Amúgy az ebayes szettben műanyag a lámpafoglalat vagy én látom rosszul? És ha igen, biztosan jó az úgy?
(2 x 125W Energy Saving Light Bulbs -> 2x 625w = 1250w equivalent ) -
*Ropi*
félisten
válasz
HagaNRG #4539 üzenetére
Ez egy nem szabályozható fényerejű Villanjkörte. Fotocellára (másik vaku villanására) és kábeles (PC) csatlakozásra is elvillan. Egyébként létezik szabályozható fényerejű is belőle, de attól sem kell csodát várni. A helyedben akkor már inkább a folyamatosan világítót venném, mert ott rögtön látszanak a vetett árnyékok, plusz az videózáshoz is használható adott esetben.
-
HagaNRG
őstag
válasz
balintkagan1 #4540 üzenetére
Van ott ernyő is!
1 x dönthető körte foglalat ernyőtartóval
1 x GN:28 fotocellás villanó körte
1 x 84 cm fehér áteresztő ernyő
1 x LS 8003 állvány ( 2 méter magas ) -
balintkagan1
tag
-
bagaba1
tag
Hello!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Van nálam kölcsön egy rossz vaku(Triopo TR980C), és próbálok rájönni hogy mi baja lehet. Teljesen új akksikat teszek bele(Aerocell 1.5V, és Energizer 1,2V szettek) és mindegyiknél azt jelzi hogy le van merülve. Egy kék led világít bal oldalon, és vakuzni sem lehet vele. Van bármi ötletetek hogy mi gondja lehet a vakunak? Nem garanciális már. Yongnuo vakuknál láttam hogy egy 630V-os kondi cseréje sokszor megoldja a gondot, nemtudom esetleg itt is az lehet-e a probléma.
-
vadkörte
addikt
válasz
HagaNRG #4535 üzenetére
Ez nem vaku, hanem E27 foglalatú kompakt fénycsöves állandófényű világítás! Ez akkor sem fog elvillanni, ha fejreállsz és ketyegsz. Úgy működik, mint a mennyezeti csillárod. Ha áram alatt van, világít állandóan. Ennyiért nem rossz vétel, a 2x3m-es háttér félalakos portréfotóhoz megfelelő, szűk kivágással egészalakos portrénak is jó.
Az ernyők elég kicsik, de a fényt jól fogják szórni. A csövek teljesítménye nem kevés, csak sajnos nem dimmelhetőek - mint a kompakt csövek általában - így lemondhatsz a fényerőszabályzásról. A fényerejüket a távolság növelésével tudod csökkenteni.
Ha a későbbiekben szeretnél vakuzni is a lámpatartóval, lehet vele venni dimmelhető és nem dimmelhető vakukörtét is. -
indigo
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy vakut venni a D5300-asomhoz. A beépített vakut nem használom egyrészt azért, mert belevillant a fényképezőgép előtt levő ember arcába - lehet, hogy lehetne kapni hozzá valami diffúzort, de még nem néztem utána -, másrészt eddig abban hittem, hogy a vaku elrontja a belső tér megvilágítását. Szóval nincs tapasztalatom vakuval abszolút. Milyet lenne érdemes venni hozzá? 20-30ezer Ft-nál többet nem szeretnék rá költeni.
Köszönöm a válaszokat! -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kicsit javítani a családi porté képeimen és gondoltam, beszerzek egy ernyős-derítő szettet.
Igazából semmi tapasztalatom nincs ezekkel, így gyakorlatilag az sem tiszta, hogy működnek.
A fényképező (KonicaMinolta Dynax5D) saját vakuja simán elpattintja fényre az ernyő kompakt fénycső-vakuját?40 ezer körül jön meg egy ilyen szett az UK-ból...
Olcsóbban tudtok ehhez hasonlót? (ha igaz, ebben minden benne van, két komplett ernyős derítő-vaku, plusz 3 féle háttér)Köszi előre is bármi segítséget!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #4532 üzenetére
Bővebben Ropi nagyúr hozzászólása
-
k78chriss
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem volna milyen AA akkut ajánlotok vakuba.
Töltőt és akkut is vennem kell de nem tudom mi lenne jó!köszi
-
*Ropi*
félisten
válasz
Kazimír #4529 üzenetére
"Nem tudom mennyire érzékeny egy ilyen eszköz a tárolási körülményekre (hőmérséklet, páratartalom)."
Ha nincs benne elem akkor nem gond, csak hidegről melegre bemenve csapódik le a pára, ekkor hagyd mindig minimum 1 órát hozzáasszimilálódni a környezeti viszonyokhoz mielőtt használatba veszed (addig a fotós táskát se nyisd ki és mást se vegyél ki belőle)!
-
Kazimír
őstag
Elem nem folyt bele, holnap kipróbálom friss elemekkel még.
A gyári puha szivacsos tokjában tárolom, de ettől függetlenül ebben leeshetett, nem emlékszem ilyesmire.
Kifejezetten nem dobáltam.
Nem tudom mennyire érzékeny egy ilyen eszköz a tárolási körülményekre (hőmérséklet, páratartalom). -
Kazimír
őstag
Sziasztok!
Nikon SB 600 villantóm úgy tűnik gyengélkedik, konkrétan nem tudom bekapcsolni sem.
Ha elemeket teszek bele annyi történik, hogy a kijelző zöld háttérvilágítása kigyullad és ennyi.
Semmire nem reagál, se a gépen, se anélkül.
Magam nem szedném szét,mert nem értek hozzá.Tapasztalt-e már valaki hasonlót, érdemes-e javíttatni, és ha igen hol?
Ha nem, akkor szélcsendben milyen messzire lehet elhajítani...Köszönöm, és BUÉK mindenkinek!
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Egy TTL 2-es vaku vásárlásán gondolkozom, ti mit ajánlotok?
Canon vázhoz kéne és úgy gondoltam, hogy olyan 58-as kulcsszámtól felfele kéne nézelődni.Erről a vakuról mi a véleményetek: [link]
-
Viktor02
csendes tag
Közben rájöttem, hogy valószínűleg az okozza a bajt, hogy korábban egy régi fajta, magas talpfeszültségű vaku lett ráhúzva és az süthette ki. Máshol írták nekem, hogy rendszervaku lehet működhet rajta és csak a kioldás halt meg benne. Erről mi a véleményed? Javítható egyébként az ilyen probléma? Érdekesmód semmi más baja nem lett, pedig rosszabbakat is olvastam ilyen esetben...
-
*Ropi*
félisten
válasz
balintkagan1 #4519 üzenetére
Ugye, hogy ugye?
-
*Ropi*
félisten
"milyen zoomot allitsak a vakun ha ernyobe rakom, nagylatoszogu diffuzort ra kell pattinatni? mennyire legyen kozel a vaku az ernyohoz?"
Úgy érdemes, hogy az ernyőnek minél nagyobb felületét világítsa ki. Diffúzor nem kell, mert túl sok fényt vesztesz vele.
"teljes alakos kepekez eleg lehet egy feher shootthrough (83cm), vagy inkabb ezust forditott ernyo?"
Egyik sem elég. Egyébként meg a lényeg, hogy teljesen más a fénykarakterisztikájuk: a fehér áteresztő sokkal lágyabb fényt ad, az ezüst visszaverő elég kemény és összpontosított.
"ilyen gelbol vajon milyet vegyek?" A másodikat (LEE).
(#4516) Viktor02: A menüben nincsen letiltva? Silent (csendes) mód nincsen bekapcsolva? A váz saját vakuja rendesen működik?
(#4517) balintkagan1:
"-Sb700 vakuval egy átlagos téli estén 1/1 teljesítményen ment a vaku kültéren és így is csak kb naplemente környékén sikerült a természetes fényt alul exponálni és a modellt helyesen. (ISO100, f/1,8, 50mm a vaku 1/1, naplemente)
-teljes erősségen kültéren (megintcsak átlagos napsütés) max 1-1,5 méterre volt a vakuállvány a modelltől, mert ha messzebb vittem,egyszerűen nem látszott a vaku a képen (avagy alexpos lett, ha nem nyitottam a blendén, tehát nemigen lehet vele a "Napot is túlvillantani""User error: rekeszelés, magas ISO és FP.
Ezt a képet egy nyári délutánon lőttem 16-17 óra körül 1 db rendszervakuval.
-
balintkagan1
tag
Én mindössze néhány hónapja használok ernyőt rendszervakuval, de néhány dolgot megfigyeltem:
-Sb700 vakuval egy átlagos téli estén 1/1 teljesítményen ment a vaku kültéren és így is csak kb naplemente környékén sikerült a természetes fényt alul exponálni és a modellt helyesen. (ISO100, f/1,8, 50mm a vaku 1/1, naplemente)
-teljes erősségen kültéren (megintcsak átlagos napsütés) max 1-1,5 méterre volt a vakuállvány a modelltől, mert ha messzebb vittem,egyszerűen nem látszott a vaku a képen (avagy alexpos lett, ha nem nyitottam a blendén, tehát nemigen lehet vele a "Napot is túlvillantani"
-az ezüst ernynő,mivel messzebb van a modelltől, kevesebb fényt "ad vissza", mint a fehér áteresztő
-szélben ****** idegesítő tud lenni
-ahhoz, hogy egy egész alakot kültérben teljesen be tudj világítani ernyővel(értsd: normál napsütés mellet, úgy, hogy a vaku fénye egyáltalán szerepet játsszon az expozícióban), véleményem szerint a rendszervaku kevés.
De mégegyszer, én még eléggé kezdő vagyok.
Szerk: az, hogy milyen közel tolod a vakut az ernyőhöz az ízlés kérdése: ha kihuzod a végére kicsit lágyabb fényed lesz, ha betolod, akkor kontrasztosabb, a zoomot illetően pedig én nem szoktam vele babrálni, 50 mm-en van általában, mert 50mm-es az objektívem. nagylátószögű diffúzort pedig azért nem teszem/tenném rá mert az még "levesz" a vaku fényéből, meg az ernyő dolga a lágyítás . -
Viktor02
csendes tag
Sziasztok! Mi lehet az oka annak, hogy a gépemen nem működik a vaku kioldás. Bármilyen kioldó lett ráhúzva a vakupapucsra, nem volt jó, ezáltal gondolom rendszervaku sem fog működni rajta. Vakupapucsot lehet cseréltetni fényképezőgépeken? Egy Canon EOS 1100D-ről van szó. El szeretném adni és a vevő csak akkor venné meg ha ez a probléma megoldható rajta. Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
m3ss
veterán
par ernyovel kapcsolatos kerdes, ne kelljen mar probalgatni feleslegesen...
milyen zoomot allitsak a vakun ha ernyobe rakom, nagylatoszogu diffuzort ra kell pattinatni? mennyire legyen kozel a vaku az ernyohoz?
teljes alakos kepekez eleg lehet egy feher shootthrough (83cm), vagy inkabb ezust forditott ernyo?ilyen gelbol vajon milyet vegyek? van ilyesmi, meg ilyen is.
-
Kirtam
tag
válasz
vadkörte #4510 üzenetére
Köszi így már elég érthető. Valószínűleg akkor csak egyet veszek egyenlőre, aztán megtanulgatom.
(#4512) *Ropi* : Ez a filmes trükk egész jó ötlet majd kipróbálom úgyis van itthon egy-két tekercs.
Ha az a trigger megjelenik és értelmes áron lesz valószínűleg beruházok egyre, remélem lehet külön receivert is venni hozzá majd. -
*Ropi*
félisten
A kis vaku elé kell tenni egy előhívatlan filmdarabot: az csak az infra tartományt fogja átengedni, így az emberi szem és a szenzor számára láthatatlan lesz a villanás, viszont a többi vaku ugyanúgy érzékelni fogja.
Azért azt érdemes megjegyezni, hogy a fény alapú vezérlés csak olyan helyzetekben működik jól, ahol van elég visszaverő felület, viszont nincsen a rendszert zavaró fényforrás. Tehát jellemzően beltérben.
A rádiós alapúnak viszont nincsenek ilyen korlátai.
-
vadkörte
addikt
A vázad vakuja kétféle módon tud TTL vezértlést.
Sima TTL módon, ekkor a vezérelt vaku, ha képes fogadni a vezérlőjelet, a vázon megadott módon fog elvillanni. (vaku gyújtótávolság, kompenzáció, stb...) Ekkor a kisvaku fénye is látszani fog, mivel aktív részese a világításnak, Az, hogy zavaró lesz-e az adott szituáció dönti el.
Commander módban a váz vakuja látszódhat a képen, de nem feltétlenül fog látszani. Témafüggő, mivel ekkor sokkal kissebb fényerővel villan, mint a sima TTL módban. Ekkor a váz vakuja nem, vagy nem meghatározó módon vesz részt a világításban.Ha a helyedben lennék, először csak 1 db vakkantót vennék. Azzal meg-/kiismerném az alapvető világítási vakuzási módokat, majd, vennék mégegyet. A két vaku, legalább 4, de inkább 8 akkut is jelent, megfelelő töltővel. Ha van benned némi kreativitás és nem sajnálsz egy cirka 60E-es vakut, akár hálózati táplálásúra is átépítheted, ha nincs rajt AC bemenet.
Ha nem ragaszkodsz a TTL vezérléshez, vehetsz sima középérintkezős vakut is. A Yongnuo YN-560 III manuális vaku is tud stroboszkopikusan villanni, és 2 féle slave módja is vam (S1 mindig villan, S2 figyeli a TTL elővillanást) emellett rádió vevő is van benne. -
Kirtam
tag
válasz
vadkörte #4508 üzenetére
Hát akkor azok lesznek. Köszönöm szépen.
Jó, hogy rákérdeztem így nem kell feleslegesen pár 10-est kidobni az ablakon. Az még érdekelne, hogy a kisvaku fénye nem zavar-e a képeken, vagy amikor commander módban van akkor nem villanik? Nem értek annyira hozzá nem vakuztam még, csak a beépítettel.
-
vadkörte
addikt
Az 568EX-hez nem kell távvezérlő, mivel E-TTL és i-TTL slave-ként is tud működni! A D7100 tud commander módot, ha jól tudom 4 csoportot tud vezérelni és csoportonként nincs meghatározva mennyi vakut.
Annyi a megkötés, hogy az 568EX csak vezérelt vaku lehet, master nem! Én egyelőre nem vennék vezérlőt, csak akkor, ha nem elég a D7100 kisvakuja. Az 568 mellesleg képes HSS-re (1/4000s és 1/8000s-ig teszteltem, és működik) és multisync-re is. (stroboszkopikus vazuzás) -
Kirtam
tag
válasz
vadkörte #4506 üzenetére
D7100-am van és lowkey meg highkey-hez kellene 2 db vaku, szeretnék portrézgatni. A vaku az ok, abból az 568ex i-ttl-t néztem ki. A keret az a távvezérlőre vonatkozott.
Szerk.: Ugyanakkor jó lenne, ha a highspeed sync is menne, mert szeretném próbálgatni a high speed fotózást is. Ilyesmit: -
vadkörte
addikt
Attól függ milyen vázad van. Ha képes commander-ként működni, bármilyen vaku jó, ami képes fogadni a Nikon kisvaku - értsd a váz vakuja (feltéve, hogy nem D2 ~3 ~4, Df vázad van) parancs jeleit.
Ha Yongnuo-ban gondolkodsz, akkor a Yongnuo YN-565EX I-TTL jó lehet. Mivel képes TTL slave módra és itthon vásárolva még épp bent van az árkeretben.
egyéb "nagynevű" kínai vakukkal - Triopo, Meike stb... - nem színesen foglalkoznék. -
Kirtam
tag
Sziasztok!
Nikon vázon milyen lehetőség van (elérhető áron) 1-2 vaku távvezérlésére? Ezt a videót néztem tegnap: [link] , itt nem ajánlják YongNuo vakuhoz a gyári távvezérlőjét Nikon vázra, mivel a menüjében nincs olyan megfejtés, mint a Canonokban, hogy lehet állítgatni a távvezérelt vakukat. Szóval az lenne a kérdés, hogy 30-40K-ig van-e megoldás erre a problémára.
Előre is köszönöm. -
Byk01
őstag
Megpróbálom itt is:
Kis segítséget kérnék: 468II-t használok(nék) D90-en, de valamiért nem akar elvillanni. Se gépen M és TTL módban, se S1, se S2 módban. A gépen a vaku CLS módra van állítva, de kipróbáltam TTL-en is. Pilot gomb elvileg elvillantaná, ha jól értelmezem, de az se ment. A LED hátul pirosan világít, tehát elvileg fel van töltve. Próbálkoztam frissen töltött akkukkal és vadi új elemekkel is.
Valakinek vmi ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Netflix
- Renault, Dacia topik
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest