- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- iPad topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz
Alfalaca #132035 üzenetére
Üdv!
Saját router használata nélkül is kérheted, hogy kapcsolják ki az ipv6-ot, ettől független bridge módban stabilabb lesz a modem. Ha megírod, hogy milyenek a modemértékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek.
Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
válasz
Intruder2k5 #132045 üzenetére
Az lesz a gond, hogy van ipv6 is. Akkor hívom őket. Volt szolgáltatás váltás, régiről újra + hűség de új konfigról nem volt szó.
-
pjen
félisten
válasz
cocka #132046 üzenetére
ÁAz Nem biztos, bevezethetnek egy Yettel jellegű szolgáltatst is, az okos Tv k hez. Ahol nincs optika, sőt ott is ahol van. Ettől viszont a műsorok csúszás gondja nem oldódik meg, arra a DIGI mostani rendszere a megoldás ami úgynézki, nem tart sokáig. Esetleg a mindig Tv ingyenes csomag. PVR képes Tv vel. Saját eszközzel.
-
cocka
veterán
válasz
Toth_Jani #132043 üzenetére
Gondolom az internetes háttér is koaxon lesz biztosítva hozzá ugye? Mert akkor két éven belül rohamtempóban át kéne állni optikai hálózatra.
Mellesleg szerintem a TV-nézők stabilitást és állandóságot várnak, nem azt hogy 2-3 évente kizsuppolják alóluk az aktuális rendszert és megint egy újat kelljen megszokni. Épp elég számítógépeknél, telefonoknál.
-
-
Toth_Jani
őstag
De ha a hivatásos siránkozóink ezt a témát 3-4 naponta felhozzák, akkor sem lesz változás, ez egy mai hír.
" Mindenképpen csereérett lesz viszont idővel a Vodafone Csoporttól megörökölt tévés tartalomelosztó rendszer, illetve a konkrét tévéplatform, melyet Vodafone TV néven 2020-ban vezetett be az operátor. A szolgáltató, illetve a 4iG csoport éppen szeptemberben választotta ki az újonnan érkező platform technológiai partnerét, a Nagra platformot fejlesztő svájci Kudelskit, mely egy mai elvásároknak megfelelő, jövőbemutató lineáris/OTT hibrid televíziós megoldást biztosít a cégcsoport részére.
Az átállás azonban hosszadalmas és rendkívül összetett folyamat, melynek lezárásáról Bányai nem kívánt részleteket elárulni azon túl, hogy az új platform bevezetése két éven belül várható a meglévő ügyfelek átmigrálásával - alighanem ezzel egyidőben történik majd meg a Vodafone márkanév kivezetése a magyar piacról." -
Sziasztok! Bridge mód bekapcsolását illetve a wifi kikapcsolását még mindig telefonon tudom kérni?
-
boborján2
senior tag
válasz
cocka #132039 üzenetére
Lehet nem úgy értetted , de nekem legalábbis egyértelműen az jött át,hogy a vodát hibáztatod az elcsúszott (elcseszett) visszanézhetőség miatt.
Ami persze biztosan előfordulhat, csak így hogy az rtl-be random belenéztem és kapásból sz@r volt, egyértelműen a csatorna hibájából, azért vannak kétségeim minden ilyen esettel kapcsolatban hogy igazából hol a hiba. -
cocka
veterán
válasz
cigam #132038 üzenetére
Hol írtam abban az üzenetben, hogy személy vágja el?
Egyébként meg egyetértek boborján2-vel:
engem mint végfelhasználót nem érdekel a kifogás,de nem is kell hogy érdekeljen.
Hál istennek mindig van olyan szerencsém, hogy az ominózus felvett műsor előtti műsor is visszanézhető, tehát nem maradok le semmiről.
-
boborján2
senior tag
válasz
LouiS22 #132034 üzenetére
Az a szabvány adatbázis ,amikor nem ahány ház annyi szokás van,hanem egy van és kész.
Épp hogy van milló+1 szabvány a világon úgy lehetne erre is. De ezért írtam ,hogy szépálom mert ilyen soha nem lesz.
Nem keverem, a dolgokat, csak azt mondtam, hogy engem mint végfelhasználót nem érdekel a kifogás,de nem is kell hogy érdekeljen.
Megjegyezném ,hogy Szellő úr és Antónia az agymosást és halálhíreket épp másodpercre pontosan el tudja kezdeni felolvasni.Ebből eredően csak megoldható svájci óra pontossággal a műsorkezdés.
Csak látszólag a többit telibesz...ák. -
Alfalaca
csendes tag
Üdv
Adott egy Vodafone gigabites net a fekete routerrel. Sokszor nem töltődnek be az oldalak, csak jó pár oldalfrissítés után. Nagyon idegesítő, mert volt hogy céges bankolás közben jött elő a hiba. Ott nem lehet több utalás között frissíteni, mert akkor kezdheted előröl. Ugyan ez építési napló írásakor, mikor a legördülő listák nem töltődnek be.
Ezt egyenlőre csak wifin vettem észre, mert nagyrészt azon vannak az eszközök. Bár néha nehezen tölt be a youtube is tv-n pedig az kábelen kapcsolódik.
Kb így fest a hálózat:
router>kábeles kapcsolat: tv, xbox, pc(ezen nagyrészt torrent fut de nem hardcore módon)
> wifis kapcsolat: 3 mobil, 2 nyomtató, egy tv, 2 tablet , 1 laptop
Wifin se csatlakozik egyszerre az összes készülék a hálózatra mert csak ketten vagyunk ennyi kütyüre. Mobilon el is dobálja néha teljesen a wifit.
Már hívtam a 1270-et 2x is, mindig csak nyomtak egy restartot a routeren ( ezt én is meg tudom tenni ), illetve azt mondták havonta 1x indítsam újra. De nekem a hibamentes állapot kb 1 napig jó utána kuka az egész. Pedig kértem kapcsoljanak vissza ipv4-re, hátha az ipv6-al van gond. (ezt nem tették meg a kérésem ellenére se)
Most oda jutottam hogy veszek egy normális ax-es routert. Jól gondolom, hogy ha mondom hogy saját routert akarok beüzemelni, akkor kénytelenek lesznek visszarakni ipv4-be, illettve ezzel együtt lesz lehetőségem átkapcsolni a fekete csodát modem üzemmódba? Szerintetek ez megoldaná a gondomat? -
LouiS22
veterán
válasz
boborján2 #132033 üzenetére
Mi a szabvány adatbázis? Ahány ház, annyi szokás, ahány tévé, annyi szoftver, megannyi metaadat. Megsúgom, hogy a két nagy adatfeldolgozónál (Centrál Média és "Port") legvégül jobbára manuálisan dolgozzák fel a beérkező adatokat, mert nem lehet teljesen automatizálni.
Ne keverd a fizetős filmes csatornákat, pláne a szintén fizetős streaminget a lineáris kertévével
-
boborján2
senior tag
válasz
LouiS22 #132031 üzenetére
Eleve ki kellene zárni a harmadik felet a játékból.
Főleg ha a thumbnail képet is ezek rakják mellé, akkor meg egyenesen elzavarni őket ,mert vicc az egész.
Minden szolgáltató felé x időnként egy szabvány adatbázis formájában kiküldeni az epg adatokat a csatornától az meg kijönne a szolgátatótól "direktben" és gyorsan. Persze ez szép álom.Ugyanakkor mindezt félretéve ,engem mit végfelhasználót abszolút nem érdekel ,hogy ki hogyan és miért cseszi el a saját időbeoaztását.
Én csak azt látom ,hogy megint csúszik az egész.
Mondjuk szerencsémre ezeket a csatornákat épp kerülöm,az agymosott élő adásaikkal es együtt.
A filmes csatornák kb. rendben vannak, a streaming meg megy gombnyomásra. -
LouiS22
veterán
válasz
boborján2 #132026 üzenetére
A reklámblokk (reklámidő, mert nem egy blokkot vásárolsz meg ) el van adva, de a végleges szerkesztés akár aznap is módosulhat. Ráadásul a médiatörvény megengedi azt, hogy pl. főműsoridőben reklámokat úgy oszd el, hogy egy megadott kvóta teljesüljön. A korábbi, sok évig érvényes szabályozás szerint óránként legfeljebb 12 perc lehetett a reklámidő, pár éve ezt az arányt úgy változtatták meg, hogy sávonként reggel 6 és este 6, illetve este 6 és éjfél között kell csak átlagosan betartani. Ez azt jelenti, hogy a tévék és a rádiók "trükközhetnek" azzal, hogy a számukra legfontosabb műsoridőben többpercnyi reklámot adnak le, míg a kevésbé nézettebb időszakokban kevesebbet, az előírt átlag stimmelni fog. Azt gondolom nem kell firtatni, hogy miért a főműsoridő a legértékesebb reklámspot-hely
De mondok jobbat is: egy kiadott időponttal a konkurenciát is meg lehet zavarni, sőt, azt is megcsinálják, hogy élő adásoknál játszanak a breakekkel. Elég csak hétvégén a TV2-RTL csatát figyelemmel kísérni. Az meg nem is mondom, hogy élő adásnál bármi történhet, de egy élő bejelentkezés is változtathat hosszon, de akár egy előre felvett időjárás-jelentés is lehet mondjuk 10 másodperccel hosszabb (vagy rövidebb).
A Vodafone-nak meg tényleg semmi köze nincs ahhoz, hogy az EPG valós adatot mutat vagy sem: harmadik féltől veszik az információkat. Az információkat a tévétársaságok kiküldik, de ha: 1. a harmadik fél nem frissít 2. nem fut le a frissítés, vagy naponta 1x frissít csak a szolgáltató (Vodafone), akkor nem fogsz valós infót látni. De a nyomtatott tévéújságban is ott van egy mondat: a műsorváltoztatás joga fenntartva. Szóval a Vodafone felelőssége pusztán annyi, hogy adott esetben nem figyel oda, vagy rosszul konfigolta a frissítési gyakoriságot. Én úgy tudom, ohgy az EPG adatok - Mediacardnál legalábbis - valamikor hajnalban frissülnek le (nyilván ennek oka van, és ha tippelnem kell, ez az ok az, hogy hajnalban minimális a "forgalom").
-
boborján2
senior tag
válasz
cocka #132027 üzenetére
A műsorvisszanéző az epg szerint megy. Ez máshogy nem is lehet.
Most ránéztem az rtl-re.(Keresztanyu random epizódja)
16:40 -kor 15. percél jár a stream a visszanézésben.
Magyarul 16.25 -re pozícionálta a műsor kezdését.Epg szerint 16.25-kor kezdődött a műsor.
Port.hu és random webes műsorújságok szerint is 16.25-kor kezdődött a műsor.Viszont ha visszatekerem nincs meg az eleje.
Márpedig a matek az adja ki ,hogy 16:40-kor 15 percnyi visszetekeréssel 16:25 -ig megyek vissza az időben.Magyarul a vodának semmi köze a hibához. A csatorna nem tartja a műsorrendet.
-
cocka
veterán
válasz
feketedini #132024 üzenetére
Ha különösebb mókolás nélkül IP-t akarsz cserélni, azt kb. csak kikényszeríteni lehet.
Ha van saját routered, abban lehet klónozni a csatlakozó gép MAC címét vagy akár egyedit is be lehet írni.
Ha semmi ilyesmit nem akarsz, akkor minimum 12-16 órára ki kell kapcsolni a modemet. Visszakapcsoláskor új IP-t ad. Csak 2-3 óra szünet után ugyanazt fogod visszakapni.
-
boborján2
senior tag
válasz
cigam #132022 üzenetére
Melyik tvben tolod a szekeret?
Tudják hogy egy film milyen hosszú. Ez szép és jó, de nem tudják hogy adott reklám milyen hosszú?
És két héttel előre még nincs eladva a reklámblokk?
Sajnálatos hogy tv csatornák ezt 25 év alatt sem tudták megugrani.Egyébként épp a felsorolt érveiddel támasztod alá ,hogy a vodának semmi köze ahhoz ,hogy az epg nem fedi a valóságot.
-
feketedini
tag
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, milyen gyaran cserélődik az ipv4-es ip címünk? Router újraindítás után, nem cserélődik, azt próbáltam.
-
válasz
cocka #132021 üzenetére
kizártnak tartom, hogy bármelyik csatorna ekkora eltérést megengedhetne magának. Gondolom azért csak van valami jogszabály a késés mértékére.
Te nagyon el vagy tévedve. Nem így működik a műsorkészítés/tervézs/adáslebonyolítás. (Tudom, mert én is TV-ben dolgozom
) Pl. az HBO azért tud pontos lenni, mert tudják pontosan milyen hosszú egy film, és nincs váratlan hosszúságú reklámblokk/ajánló/..., ami korábbi/későbbi kezdést okoz. Nem kevés sakkozásba kerül, hogy legalább a Híradó pontosan kezdődjön.
Az EPG-t pedig hetekre előre le kell adni (minimum 2 hét!)Méghogy jogszabály a késés mértékére ... Ez az év poénja volt!
-
cocka
veterán
válasz
bopeti98 #132018 üzenetére
Akkor nézzük ezzel szemben mi a valóság:
Természetesen 3 óra 41 perckor jött egy random EPG frissítés (szokás szerint megint beletrollkodott abba, amit "néztem"). Én kis naív azt gondoltam, hogy ez majd korrigálja a felvett ill. visszanézhető műsorok "középkezdését", de nem változott semmi.
Tapasztaltam már más csatornáknál is: RTL2, ATV, M5. Erősen kétlem, hogy a csatornától függ. Hibásan vannak szétvágva a műsorok. Az alapkérdés persze az, hogy valójában pontosan kezdődtek-e ezek a műsorok, amiket visszanézve nyilván nem tudok már ellenőrizni.
Különben nagyjából mindig egy 20-25 perc mínusszal kell számolni és kizártnak tartom, hogy bármelyik csatorna ekkora eltérést megengedhetne magának. Gondolom azért csak van valami jogszabály a késés mértékére.
Azért az durva, amikor egy szűk 1 órás műsor visszanézését vagy felvételét elindítod és már majdnem a közepén tart, holott az elején kéne.
Ha feltételezzük, hogy a voda óraszinkronja jó és a lekért EPG is pontos, akkor ha a felvétel elején már majdnem a közepén tart a lejátszás, az azt jelenti, hogy ominózus műsor minimum fél órával korábban kezdődött. Ha viszont az élő adásban a műsor pontosan kezdődött, de a felvételeknél már közepétől indul, akkor meg egyszerűen a szerver teszi rossz helyre az eleje-vége jelölőket. (és már hónapokkal korábban is tapasztaltam ilyen csúszásokat)Megértem, hogy a műsorfolyamba kerülhetnek csúszások, de azt egy csatorna szerintem igyekszik lefaragni, max. kevesebb reklámot ad. Pl. Géniusznál most hogy rugalmas a műsoridő alsó hangon 23 perc is lehet a különbség és ha mondjuk 40 perc alatt vége egy résznek, a maradék 23 percet kihasználhatják a csúszások miatti kiesett reklámidő pótlására.
Konklúzió: szerintem a voda hibája, de megint ott tartunk, hogy szerintük nekem, mint előfizetőnek kéne bizonyítani, hogy ez így van. Meg mutogathatnak itt is az EPG-t összeállítókra meg mindenkire, mert mindenki hibás, csak ők nem.
-
Toth_Jani
őstag
Viszont az HBO és pár másik filmes csatorna percre pontosan kezd.
A másik a felvételnél még a TV is alapból 5 percet ráhagy a kezdésre és 10-et a végére, viszont ez állítható, persze ez saját eszköz. -
bopeti98
őstag
válasz
cocka #132016 üzenetére
Az RTL csoport csatornáinál ez a többi szolgáltatónál is ugyanúgy probléma, van hogy időben kezdődik a műsor, de van hogy az előző műsor végén már 10-15 perce a következő műsor megy, vagy mondjuk az előző műsor csúszik bele a következőbe. Szerintem itt egyértelműen az RTL a hunyó.
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #132015 üzenetére
Erősen kétlem, hogy köze van a csatornának ehhez, mivel másik csatornán korábban is tapasztaltam már. És érdekes módon mindig arról szól a sztori, hogy adott műsor indításakor még ha nem is a közepén tart, de 10-20 perc eltelik belőle és ha azt akarom megnézni, hogy mi volt az elején, akkor az előző műsor végéig el kell tekergetnem vagy rosszabb esetben (RTL csoport esetén) végig kell várni a lejátszást odáig.
-
boborján2
senior tag
válasz
cocka #132014 üzenetére
Feltételezem ,hogy itt a tv csatornát kellene megkeresned,hogy szíveskedjen tartani a műsorrendet amit előzetesen kiadtak.
Márpedig ha erről van szó , akkor nincs az a humán erőforrás aki ezt fogja neked igazgatni a felvélteleknél. AI-t meg ilyenre a kutya nem fog írni.Provokáld ki valahogy! Ehhez különösen sok sikert ha tv2 csoportról van szó
-
cocka
veterán
Megint fantasztikusan el van tolódva az EPG. Nem lehet valahogy kiprovokálni, hogy ez szinkronba kerüljön? Az előző műsor végét kell nézzem ahhoz, hogy a kívánt műsor elejét láthassam. Vicc.
-
kabelmania27
félisten
válasz
szgyminer #131988 üzenetére
Értékek rendben vannak és a bejövő jelerősség is jó, jól van beállítva a hálózat, jófajta kettes osztó van bekötve, nem kell szakadástól tartanod.
A letöltési értékeknél húzd el a gördítősávot, hogy látszódjanak a hibás csomagok számai.
Saját routeren a wan kapcsolatoknál állítsd be dns szervernek a 1.1.1.1/1.0.0.1 párost vagy google dns-t hátha stabilabb lesz az oldalak betöltése. -
pjen
félisten
Üdv. Szerintetek az mitől van? Két box együttes használat, ha az egyiken vissza nézünk valamit a másikon csak élő adás megy elég sokszor kiírja kettőnél többen vagyunk a rendszerben. Pedig nem.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
adika4444 #132008 üzenetére
Nekem nincs vele semmi problémám.
Ugyanakkor nindegyik szolga dns köhöghet időnként.
@cocka
Igen,vannak hibái. De ezesetben fölösleges ekézni ,mert a trékom droidos instabil sz@rjára így is köröket ver. Tapasztalatból mondom, volt benne részem és egy életre elég volt belőle.
Majd Frontier eldönti mi a jó neki.Hang/kép szinkron hibát nem tapasztalok. Hozzáteszrm keveset nézem,ma már inkább streaming megy.
Koax hálón lehet lefektetni torrentel, a megjelölt faluban az van. Ez tényleg hiba, egy QOS elfért volna.
De ez is egy olyan hiba ,hogy visszább veszed és jónapot, hiba megoldva.
További technikai érdekesség ,hogy a kapcsolatok számától ez független. Ugyanakkor egy kimaxolt https letöltés meg nem befolyásolja a tv adást. -
cocka
veterán
válasz
boborján2 #131998 üzenetére
Torren (linux iso !)
ha fullban megy,megakad a tv és csatorna váltás 5-6mp.
Ha mindez ráadásul optikai neten megy, az ultraciki!
Hang,kép probléma nincs.
A szinkronnal sincs baj vagy ennyire nem tűnik fel?
Ezt egy csatorna el-vissza váltás megoldja.
És egyúttal a csatornaváltás provokálja is. Mivel ilyen hiba érdekes módon mindig csatornaváltáskor jön elő.
Nf előfizetésem nincs, tv2 app elég gyatra , bezunan a stream minőség. Rtl,hbomax,yt rendben van.
Biztosan releváns infó az, hogy egy 3. féltől származó előtelepített app hogyan működik a boxon?
Analóggal nem megy ,mert hdcp hiányra panaszkodik.
Attól függ, hogy mi az analóg. Ha a videokártya csak VGA kimenettel rendelkezik vagy a VGA kimenetét használod, akkor nem megy, de ha van HDMI portja vagy DVI és a monitorod csak VGA-s, az még nem akadály, csak kicsit többet kell mókolni. Nekem egy 4:3-as 17 colos 2004-es évjáratú monitoron is ment.
-
válasz
Frontiner #132000 üzenetére
Ja és még 1 adalék a box-hoz: Csak magyarul vesz fel. Ha egy adón van választható hangsáv is, akkor az adott műsort csak magyar hangsávval rögzíti, és ilyenkor élőben sem lehet eredeti nyelven meghallgatni.
kabelmania27
Privátban elküldtem. -
maki1976
tag
válasz
kabelmania27 #131984 üzenetére
Üdv! nálam is hasonló probléma volt. Smtp filterezés be volt állítva, ők tudják ezt levenni központilag. Ez zavart be néha, fura hiba, de ez volt.
-
Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Politika
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Politikai mémek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest