- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós kamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
morfondőr #17 üzenetére
1. Az Unraid tud write cache-t, azaz előszőr egy gyors SSD-re íródhat a cucc, majd este átmozgatódik az array-re. Nem tudom milyen sebessége van az array-nek, majd rámérek, de nem volt még eddig gond belőle.
2. Ezt meg lehet csinálni, de szerintem kézzel kell másolnod az adatokat róla aztán vissza.
3. Mivel linux ezért biztosan megoldható, de én ilyen nem csinálnék, mert nem tesz jót se a hdd-knek se a hardvernek.
4. Hát ez eléggé attól függ. Ha azt is cseréled amire a vinyók vannak dugva, akkor lehetséges hogy újra be kell rakni a hdd-ket, de ilyenkor fontos hogy ugyanoda kerüljenek.
5. Mivel az Unraid külön-külön tárolja a dolgait az array disk-jein, így bármelyiket kivéve és berakva bármelyik gépbe a rajta lévő adatok olvashatóak.
6. Szerintem jönnek frissítések gyakran.
szerk.: Én személyes cuccoknak használom az array-t, torrentre filmekre plexre stb pedig egy külön pool-t, ami nem része az array-nek. Oda nekem nem kell paritás meg stb, hiszen újra letölthető bármikor, így nincs is lassulás.
Új hozzászólás Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest