Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Zártam is.
-
Tim82
félisten
Lassú vagyok.

-
Levboy
újonc
Üdvözletem minden kedves fórumozónak!

Asztali konfiguráció vásárlása előtt állok, két konfiguráció keltette fel érdeklődésem, mindkettő megfelel az anyagi és minőségi elvárásaimnak, ám az egyik gép használt körülbelül 1,5 éves. A másik teljesen új konfigurációt én állítottam össze és nem tudok dönteni. Célom, hogy a megvásárolandó gép még körülbelül 3-4 évig megállja a helyét a komolyabb gépigényű játékok körében. Szóval a két gép:
- Gyári új általam konfigurált gép: http://www.bluechip.hu/pckonfigurator/HSVAE46 - 157.000 ft
- Használt gép: http://www.jofogas.hu/fejer/I7_3770_Gamer_config__42818757.htm?first=1 - 140.000 ft
Nyilván az I7-es processzor erősebb és ez lenne a fő szempont, ugyanis azt nem kell majd egy ideig cserélni a gépben, mert még jó pár évig csúcskategóriának fog számítani. Azonban használt gépről beszélünk szóval lehetnek benne rejtett hibák, valamint a videokártya is régebbi, de az előnye, hogy 128 bites. A lényeg, hogy inkább vegyem meg a régebbi gépet és még körülbelül 1,5 - 2 évig jó lesz és utána csak a videokártyát és RAM-ot kell kicserélni majd benne vagy vegyek egy teljesen új gépet amelynek minden alkatrésze gyári új, ám a processzora (ami a legdrágább alkatrész az ilyen erős gépeknél) hamarabb fog elévülni, mint egy I7-es processzor.
Mindent egybevetve, az lenne a kérdésem, hogy melyik lenne gazdaságosabb vétel hosszú távra nézve, valamint, hogy a használt gépek milyen gyorsan használódnak el, tudják-e azt a teljesítményt, mint egy új PC.
Ha esetleg tud valaki hasonló erősségű gépet jobb árral, vagy valamelyik konfigurációban kifogást talál az kérem keressen meg itt kommentben vagy privát üzenetben.
Lényeg: Melyiket vegyem meg?
A válaszokat, a regényem elolvasásába fektetett energiát előre is köszönöm!

Aktív témák
- 2 x Dell Optiplex 7010 USFF i5-3470S 16GB RAM Home Lab csomag
- RTX 5080 / i7-14700 Gamer PC / 32GB RAM / Dobozok / Garancia
- Komplet Gaming PC 265KF/5070 TI 16 GB / 32 GB RAM / WIN 11
- Erős/minőségi Gamer PC i5-11400F / RTX 3070 / 16GB RAM / SSD+HDD Hibátlan
- Brutál Gamer PC - RTX 4070 Super / Ryzen 7 5700X / 32GB RAM / 1TB NVMe Garanciás!!!
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- BESZÁMÍTÁS! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest