Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Horka_
aktív tag
válasz
Dr. Akula #598 üzenetére
Inkább 600 körül lehetett az MSRP (306-os $-al számolva - 2020-ban). Mondjuk, hogy őszinte legyek, nem igazán emlékszem a 3090 itthoni árára, mert az MSRP-t is sokaltam érte anno. 3080-3070 volt a célkeresztben, dehát abban az időben a géppuska újjak is kevésnek bizonyultak a 3080-ra ... másodpercekig volt készlet olyan helyeken, ahol a kedves kereskedők nem alapból scalper árakkal dolgoztak (pl. alza). Szerencsés voltál, hogy sikerült 3090-t szerezned. Sok évre elegendő az a kártya... Most tuti nem cserélném le.
-
sad_Vamp
őstag
GPU én most leginkább vennék vlmi használt AMD-t (NV-t is de azok még használtan is eszement árban mennek, legalábbis nálunk 1 határral feljebb) 5700XT és 6800XT között bőven el leszel vele amíg lemegy ez jelenlegi mizéria.... (mert 1-2 éven belül biztosan be fog zuhanni)
5700XT-m bő 100 FPS körül ad APEX legends-ben (1440p)
Controll-t próbáltam most az 70-90FPS (1920x1200) -
_Horka_
aktív tag
Az első kérdésedre a válasz sem lesz túl bonyolult. Azt érdekli, aki most venni/fejleszteni szeretne VGA-t. Megnézi mi kapható a piacon a kis összekuporgatott forintjaiért, és megpróbálja a legjobbat megvenni, azért a pénzért.
Az árazás logikája már más kérdés felülről nézve. Teljes mértékben egyetértek veled. Pofátlan árazás. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az NVIDIA hatalmas profitot halmozott fel az elmúlt pár évben (kiemelném a kripto miatti bődületes profitmarzsot), és igen, bőven kifutja ez az extra bevétel a kutatás fejlesztés költségeit...Az MSRP már más kérdés. Nem tartalmaz adót. Minden államban van adó (az USA államaiban is), de ezek mértéke államonként eltérő. Persze, sokkal alacsonyabb, mint az EU-ban (nem beszélve a magyarországi bajnok 27%-os ÁFA-ról). Szóval, bizony hozzá kell számolni az adót.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
Dr. Akula #588 üzenetére
Már hogyne lehett volna. Én is MSRP körül vettem az alza-ból a TUF 3070-emet (2020-as dollár árfolyammal és világbajnok ÁFA-val számolva persze). Igaz, ez a "kánaán" nem sokáig tartott hála a crypto őrületnek és a scalpereknek... Most jobb a helyzet. Vagyis MSRP környékén megvehetőek a kártyák (igaz, jelemzően a nem túl márkás gyárttók termékei) akár szeretett kis hazánkban is (ok, kivétel a 4090). Az már más kérdés, hogy az MSRP emelkedett, "hála" az NVIDIA mohóságának.
-
JanR
addikt
Ezzel akár egyet is érthetnék, de ha nem haragszol kukacoskodni fogok egy kicsit.
Az első, és legegyszerűbb kérdésem, hogy (ez most NEM a személyed ellen, hanem inkább az nvidia-nak szól): kit érdekel, hogy az előző generáció melyik kártyához lehet mérni a 4070 ti-t, erőben?
Ezzel a logikával akkor ma egy kártya ~ 1M dodó lenne, mert annyival erősebb mint egy MX2.
A 4070 Ti árát egy 3070 Ti-hez kell mérni (ami jelenleg 599$), mert oda pozíciónálták, csak újabb széria. Ahhoz képest pedig igen is drága.Egy ilyen terméknél pedig a +100 dollár darabonként baromi sok. Elképzelhetetlenül sok nyákot gyárt az nv. Kizártnak tartom, hogy nekik az ennyivel többe kerül és a fejlesztést továbbra sem lehet rászámolni, mert az eddig is, minden generációban benne volt.
Illetve az MSRP ajánlott ELADÁSI ÁR! Amerikában nagyon sok helyen nincs ÁFA. De az MSRP euró ára is már eladási ár, nem kell rászámolni áfát, annyirért tudod megvenni a német nv shop-ban, amennyiért ki van írva.
Szóval nagyon, de nagyon felül van lőve a 40xx széria ára.
(4090 kivétel, mert nem tudsz annál erősebbet venni jelenleg - kérhetnének érte 2 millát is, egyszerűen nincs ellenfele.) -
Terek
tag
Igazság szerint ezt a logikát sosem értettem,hogy valami erősebb az legyen is drágább.Azt megérteném ha követné a kereset,de nem követi.Már most látszik hova vezet ez az út.Ilyen logikával az 5060 is 800$ legyen mert hozza a 4070Ti-t,azután a 6050 is 800$.Nem?A sort lehet folytatni de egyértelműen xar a végeredmény.
-
_Horka_
aktív tag
A hiba leírásában van egy rész, ami többnek tűnik, mint "egyszerű" lag. 100fps-ről nem szokott 30-ra leesni rendszeresen. Esetleg micro-lag lehetne "normális" ilyen mértékben, de nem ezt írtad. A 600W-os tápnak röhögve el kellene vinnie a konfigod. A windows/nv ctrl panel piszkálgatása csak akkor javasolt, ha tudod mit teszel. Csak azt tudom javasolni, amit eddig is. Hőfok csekk (egy aida stress test segítségével)/rendszer reset.
-
_Horka_
aktív tag
Az RTX 3080 700$ MSRP-n jött ki anno (erre csak ha az ÁFÁ-t számolod rá, akkor úgy 900$). A 4070ti egy százassal több (ugyanakkor nem 3080, nem 3080ti, nem 3090, de 3090ti teljesítményét adja 1440p-ben - DLSS3 nélkül - fele akkora fogyasztáson, a 3090 MSRP 1500$ volt). Tudom, marha sok pénz ez is, és kapja be a bőrkabátos a Moore's law halott szövegével, de tény, hogy teljesítményben az előző 3xxx-es szériához képest nem is rossz. A hazai árak sem olyan elszálltak az - amerikai - MSRP-hez képest (a világbajnok áfával 1000$-ra jön ki, ami 370-es árfolyammal számolva 370k HUF). Szóval, ebből kiindulva - sajnos - reális a 400(+) körüli ár a jobb felépítésű kártyákért. Ez van.
-
-
Totom76
csendes tag
A gépem most egy éves, találtam YT-on pár dolgot a windows is relatíve friss, elég sok mindent állítottam windowson és nvidia vezérlőben is. Bár mondják van ami másoknál is ugyanúgy laggol. Mondjuk személy szerint a deszkára tippelek ha hardver gond van, mert itt a városunkban van egy pécés szaki és mondta hogy az msi ebben az árkategóriában nem a legjobb alaplapokat gyártja, meg hogy a 600W-os táp is lehet kevés, gondolkoztam 850-es goldos tápon. Főleg ha egyszer rám szakad a bank és fejlesztenék procit is meg esetleg egy másik vgara váltanék.
-
Rony949
őstag
Tőke van, de nyilván nem akarom ezekben a nehéz időkben elherdálni a nagy részét. Használt jöhet, az évek során pozitívan csalódtam és egyre nagyobb kedvvel vásárlok használtpiacon (persze nem vakmerően).
Ebben az évben terveztem 1440p-s monitort venni, de ha ez a megoldás, akkor még egy ideig bőven jó lesz a Full HD.
A leendő gépem beszerzése most is folyamatban van. Pár alkatrész már megvan, köztük az R7 5700x. (azért ezt a procit vettem, mert alapból egy RTX 3080/4070 szintű kártya volt betervezve mellé)
Tápot még nem vettem, de valószínűleg egy 750 vagy 850 wattos lesz.
A mostani gépemet nem nagyon bővíteném, elég gyenguska.
-
Rony949
őstag
Pont most vagyok gépvásárlás előtt és most már egyre kevésbé tudom eldönteni milyen karit vegyek.
1440p, 144+ Hz, DLSS és RT lenne a cél, de most itt vannak az új nVidia kártyák és ugyanúgy baszott magas áron mint covid idején a 30-as széria. Megáll az eszem!
Most vegyek használtan egy 3060 Ti-t és majd később váltsam le ha már "normalizálódtak" a 40-es kártyák árai? (jelenleg Full HD-ban játszom) Vagy mi a retek legyen?
Legjobb időszakot fogtam ki én is...
-
_Horka_
aktív tag
A leírt probléma ennyiből nehezen azonosítható be. Mindazonáltal, csatlakoznék az előttem szólóhoz. Telepíts valamilyen monitorozó programot (aida, hwinfo, stb.) és figyeld a hőmérsékleteket. Ha találsz összefüggést a hirtelen fps drop-ok és valamelyik alkatrész (proci, VGA) magas hőmérséklete között, akkor bingo. Mehet a takarítás, pasztázás.
Ha a hőfokokkal nincs gond, akkor javasolnék egy friss win installt. Ha ez sem oldja meg a gondot, akkor passz. -
Totom76
csendes tag
Szegasztok!
Persze vhol a témához is szólva akinek sok pénze van az nem gondolkozik semmin, akiknek mint ahogy nekem is nem tartozok azok közé akikre rászakadt a bank.
Lehet offos meg tudom nem ide való téma, de ha egy tőlem ebben a dologban jártasabb emberke segítene. Nem is pazarlom a betűt: i5-10400F, msi B460M-A-Pro deszkám van, memória 32 GB nem túl neves, de működnie kell a deszkában, EVGA 600W-os táp és egy Asus RTX3060 Ti és sok játéknál droppol az FPS, tehát mondjuk van 100 körül és beesik 30 környékére, ami elég zavaró, azért úgy gondolom tartanie kéne egy ilyen gépnek mi lehet a hiba vagy melyik fórum részben van ahol foglalkoznak ezzel a problémával, mert én hiába kerestem nem találtam, bár lehet vaksi vagyok meg nem volt rajta szoknya...peace
előre is köszi a segítséget
-
himpike
aktív tag
1080p-ig elég kellene hogy legyen 8 giga. Én se akarok VGAra vagyonokat költeni.
-
ATi GAMES
tag
Ahhoz képest, hogy a bányászatnak annyi, elég elvetemült ára van most is az új szériának. Pedig akkor arra fogták az árcédulát. Most akkor mi a magyarázat?
-
_Horka_
aktív tag
válasz
Dr. Akula #567 üzenetére
Látom, látom... 16GB VRAM-ot javasol 4k ultra-hoz. Szerencse, hogy nem 4k-ban utazom
Persze, puding próbája az evés. Meglátjuk...
Ugyanakkor, azt még hozzátenném, hogy ez nem UE5 játék.
"it runs on the developer’s own Luminous Engine, not Unreal Engine, even if it’s easy to confuse it with that old UE5 tech demo." -
sad_Vamp
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #565 üzenetére
8GB a telefonokba több RAM van már ....
meg 100assal olcsóbb mint a Ti? Szvsz ezt a generációt hadd inkább ki
-
Glaz-dozfhut
őstag
Személy szerint a szimpla 4070-re várok. Rákerestem és viszonylag konkrét dolgokat írnak. Állítólag 100 dollárral olcsóbb is lesz, mint a ti verzió és tavasszal jelenik meg. Most telefonról nem keresem meg újra. Nekem nincs szükségem erősebbre, 8 GB-os kártyát meg nem akarok venni újra.
[link] -
_Horka_
aktív tag
válasz
Dr. Akula #561 üzenetére
Valóban, elég baráti. Ugyanakkor, pár dolog árnyalja azért ezt "baráti" árat.
Példának az esetemet hoznám. VGA upgrade 3070-ről.
Mazsolázgattam a 3090-eket már régóta. Az olcsóbbak (300-330k) jellemzően garancia nélkül, vagy problematikus garanciás háttérrel (külföldi webshop-ok, kisker forgalomba nem került "nagykeres" áfaócsósított darabok) rendelkeztek, vagy nem túl neves gyártók nagyon fapados modelljei voltak.
Persze, egyik sem a bányában dolgozott...A bányász kártyák egyébként is elég lutrik. Ha vigyázott rájuk a bányász akkor azért, ha nem, akkor meg azért. Tudom, ez hülyén hangzik, de ettől még így van. Ha gondozva voltak (szétszedve, pasztázva, padozva), akkor a garancia kérdéses (az EVGA kivétel), ha meg nem... ( [link] )
Szóval, nem azt mondom, hogy lehetetlen, de én nem voltam olyan szerencsés, hogy kifogjak egy értelmes pédányt.
A másik gond a fogyasztása a 3090-nek. No nem a rezsiköltség miatt. A mostani tápom egy 760W-os platina táp. Éppen még kihajtaná a rendszert, de már közel sem ideális. Cserélni kellene egy min 850+ modelre. Ez újabb, komoly kiadás (feltéve, hogy "jövőbiztos" minőségi cserében gondolkodom).
Összességében, ahogyan számolgattam, korántsem biztos, hogy olcsóbban jövök ki.
Pro érv a 3090 mellett a több memória, de ez 4k-ban jelent előnyt, ami engem nem érint és nem is fog, az álom egy 1440p oled moncsi.
Pro érv a 4070ti mellett a DLSS3, az energiahatékonyság és a tuti garancia még min 3 évig (valamint a 3090ti(!) teljesítmény a célfelbontáson).
Az UE5 motor zseniálisnak tűnik a demók alapján (a nanite cucc woaaaa), nem tudom hogyan fogják optimalizálni a készülő játékok, illetve mennyi memót esznek majd, de elnézve a demók hogyan futnak a 4090-en (nem túl acélos sebességgel)... nos, olyan érzésem van a 3090 24gb-jával kapcsolatban, mint a 3060 12gb-jával...node, addigra már az RDNA4/NVIDIA 5xxx-ekről tárgyalunk majd...
-
Dr. Akula
félisten
A teszt megerősített abban, amit korábban mondtam: a kártya legnagyobb versenytársa a dömpingárú aprós 3090, dupla VRAM-mal.
-
Joachim21
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #552 üzenetére
Gondolkozz boltos fejjel. Plus van törvényi előírás is, hogy bekerülési érték alatt nem adhatná. Egy láma meg bármikor beeshet, akinek éppen az kell és még pénze is van rá.
-
Chaser
legenda
válasz
Glaz-dozfhut #552 üzenetére
ha az megtörténik majd lesz árvágás
dannyl
boltban is volt pár hónapja 350e körül, de van aki csak újat akar, akkor is ha garis - most hagyjuk, szinte mindenhol csak listában van, ahol tényleg van 4090 áron kb, jó vitz :d -
magam részéről én most inkább vennék sok garisat mint valami újat, pedig nem szeressem', de most van akkora árdifi hogy megéri -
törölt tag
"Teljesen érthetetlen, hogy ezt a 4070 Ti-t és a 4080-at kinek szánták."
A köztes termékek célja, hogy a drágább termékek felé hajtsák a vásárlót.
Ha csak 1 - 10 között lehet választani, akkor akinek minőség kell, az a 10-et, akinek meg olcsó, az az 1-et választja. Így viszont a közép, aki az ideális ár/érték arányt keresi a konkurenciánál landol.
Ha viszont 1 - 5 - 10 közül választhatnak, akkor sokan inkább az 5-öt veszik a 10 helyett, mert úgy a 10-et már felesleges luxusnak érzik, ezzel pedig a cég a saját piacát kannibalizálja.
Ezért kell az 1 - 5 - 8 - 10 paletta, mert az a vásárló, aki alapból 8-ra pozicionálná magát - a jobb ár/érték miatt - inkább rábeszéli magát a 10-re, és hiába lenne neki elég minden szempontból az 5 is (még jobb ár/értékkel), úgy érzi, hogy azzal már elfogadhatatlan minőségi kompromisszumot vállalna. -
JanR
addikt
válasz
blue01song #548 üzenetére
Abban tévedsz, hogy a "gazdagok" nem ezt a kártyát veszik meg, hanem a 4090-et.
Teljesen érthetetlen, hogy ezt a 4070 Ti-t és a 4080-at kinek szánták. Persze 4070 Ti ügyesen van pozícionálva, mert jobb alternatíva, mint egy 3090, de ezeket a kártyákat nem fogják felszippantani és nem tudják mesterségesen feltolni az árukat. Előbb-utóbb úgy is a piac árazza majd be a kártyákat. -
blue01song
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #68 üzenetére
Gazdagok úgyis megveszik még akkor is amúgy tök felesleges,hogy fórumokon mutogathassák mekkora farkuk van. Előzőleg a járvány,most a háború...mindig volt és lesz mire fogni a drágulást,ráadásul közben hozzászokik az ember és már ez fogja fel normális árnak. Egyébként nem kötelező 2k vagy 4k-ban játszani, fhd-ra pedig még egy 3080 overkill. Undorító az egész,de mivel a fanboyok veszik,maradnak az árak,előbb utóbb pedig megint emelkedni fognak. Magam részéről 9700k+3080 kombóval tolom,de amilyen szutyok gamek jönnek ki az utóbbi időben,egyszerűen nem látom értelmét venni úgy hardvernek. Rámrohad? Veszítek az árából? Igen,de inkább ez mint,hogy megint kiadjak 1 milliót fejlesztésre.
-
dannyl
addikt
Aha, pláne, hogy 7 éve volt ez az ominózus vita, amiről beszéltem. Kicsit álomvilágban élsz amúgy. Youtube-on nézd már meg, hogy mivel futtatnak milyen játékokat. CP 2077 i5 6gen intel HD 530-cal, és társaival. Lehet, hogy tehetősebb környezetben mozogsz, de azért pont a napokban írta valaki, hogy most cserélte le a 270x-et. Vágod melyik az a kártya? Kb. már azt is elfelejtettem, hogy létezett, pedig volt 280x-em. Szóval nem, nem mindenki felejtette el a low beállítást sajnos.
A listára reagálva: Igen, vannak ilyenek. Én meg ha kell, akkor megveszem. Nem kell önigazolás.
-
1dude
senior tag
Persze hogy lehet, jó is ha van.
Amig jó a temék ár/érték aránya, akkor mindenki a másik vállát veregeti hogy dejó - dejó.
Na de amikor rossz, jönnek a szalmabáb érvelések :1. pont kijött a 13. fizuból, miért ne
2. ajándékba kaptam az asszonytól
3. 20 éve nem fejlesztettem, pont belefért
4. jobb mint a 3090ti ár/érték aránya
5. nem is fogyaszt sokat a villanymozdonyhoz képest
6. üvegházat fűtök vele amúgy is
7. maximalista vagyok és a maximumot is én szabom meg
...és még lehet sorolni oldalakon át...Az elviselhetetlen grafikáktól meg már nagyon messze vagyunk. Úgy 15 éve elhagytuk már.
-
Scarletiel
senior tag
Hát azt tudtam, hogy PCIe 3.0 alatt van egy visszafogása, viszont azt gondoltam ez teljesítménybeli, hogy 100 helyett 80fps-t tud, de azt stabilan. Viszont mivel volt ez a gondom, később már nem mertem belevágni egy 6600-ba, 6600XT-be, mert aggódtam, hogy ott is előjönnek hasonló problémák.
-
Sundesz
addikt
válasz
Scarletiel #539 üzenetére
A 6500 XT egy hulladék és nálad PCIe 3.0 rendszerben ment, ami agyonüti a kártyát, ugyanis annak csak 4 PCIe sávja van. A 3060-nak 16 van, az RX 6600-nak 8, de az elég neki. A lényeg, hogy 6500 XT maximum PCIe 4.0 mellé ajánlható.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
hahakocka #538 üzenetére
Elég rossz élményeim voltak AMD fronton régebben is és a 3060 előtt egy RX6500XT 4GB volt kényszerből a gépben. Azzal is folyamatosan utility program problémáim voltak, a játékok hiába mentek 80-90 fps mellett folyamatosan meg-megakadtak, pedig ugyanaz a konfig volt mellette ami most a 3060 mellett és most semmi gondom nincs. Próbáltam DDU mellett régi drivereket és újakat is, de semmi. Szóval hiába lett volna meg az erő a kártyában nem volt élvezetes a játék. Hozzáteszem a 4GB-ot nem érte el a vram használat, szóval nem azért voltak megakadások.
-
hahakocka
őstag
válasz
Scarletiel #520 üzenetére
Minek vettèl 3060 at akkor ha nem kell RT? 6600 As ugyanaz de sokkal olcsóbban. RT tvamúgy èn se kedvelem . Egyedül 3 db gameben èri meg talân az fps csökkenèst.
-
PuMbA
titán
"Akik meg CS:GO-znak, azoknak meg 300 FPS is kevés
Szóval tényleg nem lehet ezt általánosan leírni, hogy mi az ami kell."
De a CS:GO esetén nem kell sok pénz meg jó gép a 300FPS-hez és ez a lényeg
Én nem tisztán fps-ről beszélek, hanem, hogy X mennyiségű pénzből mit kapsz és szerintem az eredeti állítás is ezen alapult.
-
dannyl
addikt
Hogy 70 vagy 140 az nálam is kb. mindegy kategória. G-sync megoldja úgy is, hogy folyamatos legyen. Sőt, a CP2077-et 45-50 közöttivel vittem végig, persze nem örömömben
Én mondjuk mindig csak single-ben játszom, semmi netes akármi, arra nincs időm se meg energiám se. De ez is én vagyok csak. Akik meg CS:GO-znak, azoknak meg 300 FPS is kevés
Szóval tényleg nem lehet ezt általánosan leírni, hogy mi az ami kell. Anno a GTA5-tel kapcsolatban volt egy vitám itt a fórumon egy sráccal, aki állította, hogy nála nagyon szépen fut a játék, de az enyémhez képest mondjuk fele annyira erős gépe se volt, pedig az enyém se volt erőmű. Mókoltam épp, hogy mit vegyek még lejjebb, de nézzen is ki jól. Erre jött a srác... Töltött fel videót is
Na, hát a GTA5 az kb. GTA3 kinézettel, még árnyékok se voltak, 15-17 FPS, boooorzalom
És ő állította, hogy ez jó, és szép, és nem érdekli, hogy nincs növényzet stb, és 100%-ra kitolta ÍGY. Szóval megint csak visszakanyarodva: kinek mi az ingerküszöb
-
PuMbA
titán
"Régen, amikor bejött a gta3, akkor a vga-m minimumon is könnyezett. Ekkor félre raktam, és akkor szedtem elő, amikor volt alá vas. Szóval létezik elviselhetetlen."
Így van, de a PH-n nem ilyen súlyú problémákkal találkozik az ember
Amivel én találkozok az elsöprő többségben, hogy miért nem megy 1440p-n 144Hz-en magas grafikán a játél.
-
dannyl
addikt
Azért ilyen filozófiai magasságokba eljutni egy 4070ti cikk alatt...
Számomra amúgy van olyan, hogy elviselhetetlen grafika. Volt olyan játék, amit inkább nem játszottam, minthogy megelégedjek a tré kinézettel. Itt most nem ultra-ról high-ra dologra gondolok. Régen, amikor bejött a gta3, akkor a vga-m minimumon is könnyezett. Ekkor félre raktam, és akkor szedtem elő, amikor volt alá vas. Szóval létezik elviselhetetlen. Ebben is mindenkinek más a tűréshatár. Attól még boldog voltam -
PuMbA
titán
"Ezt hívják tűréshatárnak/kompromisszumnak. Ezért nem kell erről vitatkozni (mint már leírtam korábban), hogy mindenki magának húzza meg a vonalat minőségben és árban is."
Ebben egyetértek.
"Ami nekem jó, az neked lehet elviselhetetlen minőség, és fordítva"
Ebben nem. Olyan nincs, hogy elviselhetetlen, mert kutatásokból tudjuk, hogy az ember nagyon széles tartományban képes alkalmazkodni
Mondok példákat. A világban átlagosan ugyanolyan boldogok az emberek, még Afrikában és Indiában is, ahol a modern nyugati világhoz képest semmi nincs. Ha olyan helyzetbe kerül valaki rajta kívül álló okok miatt, hogy drága műtétre, házra stb. kéne hirtelen pénz és mondjuk a PC-jéből le kell adnia, mindjárt nem lenne elviselhetetlen a rosszabb grafika.
-
dannyl
addikt
válasz
Scarletiel #530 üzenetére
Még annyi, hogy valóban van 1-2 olyan "csúszka" néhány játékban, ami egyszerűen észrevehetetlen minőségbeli változást hoz, teljesítményben meg azért meglátszik. Sőt, olyan is volt már, hogy lejjebb véve szebbnek hatott a játék.
-
dannyl
addikt
válasz
Scarletiel #530 üzenetére
Ezt hívják tűréshatárnak/kompromisszumnak. Ezért nem kell erről vitatkozni (mint már leírtam korábban), hogy mindenki magának húzza meg a vonalat minőségben és árban is. Ami nekem jó, az neked lehet elviselhetetlen minőség, és fordítva. Nyilván egy határ felett már a placebo és e-penis is közrejátszik, de azért itt most nem erről van szó.
-
Scarletiel
senior tag
Nekem is ez a véleményem. Állóképeken nehezen szúrom ki a csőmax meg a High beállítás közötti különbséget, nemhogy menet közben akcióban, cserébe van 20 fps különbség a kettő között ami pont egy VGA tiert jelent. A másik amit sose de sose fogok megérteni, hogy mondjuk egy Red Dead Redemption 2-höz, CP-hez, vagy Elden Ring-hez vagy társaihoz mi a búbánatért kell 144fps? Mert competitív játékban megértem, hogy kell, segít, hátrány ha nincs a többiekkel szemben, de egy Single player akciókaland mellé mi a tökömnek kell, mit nyerek vele azt nem tudom. És igen látom a különbséget 60 és 144 között nekem is menne a játék annyival, de full feleslegesnek érzem, mert nem ad annyi plusz élményt mint 30-ról 60-ra vagy 75-re váltani, ellenben 200k-val többet fizetek a kasszában érte és 2 év múlva megint mehetek vásárolni, mert a legújabb címek már csak 80fps-el fognak menni és jajj..
-
1dude
senior tag
Ez a kimaxolt grafika nem más, mint egy délibáb kergetés. Minden VGA kiakasztható. Lehet próbálkozni a Portal RTX -el. A VGA mindig kevés lesz.
Régen a Crysis, most a CP, holnap meg majd valami más.
Van egy olyan érzésem, hogy az "AAA" gaming már nem is játékról, hanem a pénztárcaméregetésről szól. -
dannyl
addikt
Nyilván Warcraft 1-re nem kell 4070ti, de nem is erről volt szó. A kommented most nem volt egyáltalán releváns, mivel épp arról beszélgettünk, hogy az új AAA gaming-hez kimaxolt grafikával 1440p-ben ~100 FPS környékére még a 3070 (de szerintem a 3080 is) kevés. Vagyis mondjuk úgy, hogy kompromisszumos. Erre meg te mondod, hogy "1440p -ben játszottam 100-144fps -el egy gtx 1660 -on". Ha rég(ebb)i játékkal játszol, vagy újabbal, de nem zavar, hogy mediumra kell lehúzni a csúszkát, akkor neked nyilván nincs szükséged újabb VGA-ra. Meg azt sem tudom mit értesz "aktuális techdemo vagy pulyabolonditó"-n.
-
-
Ren Hoek
veterán
Ezaz, több fórumon is írták hogy "borzasztó" 4K-ban 😃
Ez történetesen annyi, hogy csak a 3090 szintjét hozza Day 0 driverrel... és mondjuk nem 62 FPS-ed van hanem 58... Ezt simán kezeli a VRR.
Kíváncsi leszek hogy hogy megy LG C1-el 4K-ban. Elvileg GSync meg VRR is van. Hétvégén bepattintom a 4070 TI Gaming Trio X-et, mindjárt hozza a postás.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
- = Zk = - #517 üzenetére
Nekem 3060 van és minimális kompromisszumot kell kötnöm, hogy 1440p 60+ fps-el játsszak. Értem ezalatt az Ray tracing-et meg esetleg a shadow-t ultra gigáról, High-ra kell vennem. Igen nekem a Ray tracing nem mérvadó, abban az esetben ha valakinek mindenképp kell, akkor kell az erősebb kártya mint a 3070. Minden más esetben szerintem bőségesen elegendő. Ha az AAA játékokat kell 144Hz-en nyomni ebben a felbontásban az egy külön fétis, de igen oda is kell erősebb kártya. Szerintem 60fps minden non-competitive játékhoz elég.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
- = Zk = - #517 üzenetére
Pontosan, ahogy írod.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Scarletiel #515 üzenetére
egyetértek, BÁR én azt vallom, 1440p/60++ mellé kell egy erősebb kártya, ANNAK aki kompromisszum mentesen akar gémelni....
1440p/144 fps-re minimum 4070Ti.... a 3070 ide "szvsz" kevéske -
PuMbA
titán
válasz
Scarletiel #515 üzenetére
A kompetitív játékokat ráadásul 1080p monitoron játsszák, ez az elterjedt.
-
Scarletiel
senior tag
Én szerintem az ilyen bivaly kártyákat azok veszik akik dolgozni szeretnének vele, tehát befektetés, vagy az a csoport akik mindenképp 4K 120Hz-ben gondolkodnak magas grafikai beállítás mellett és ebből a marketingnek hála egyre több van szerintem. Igaz most a válság miatt ez a réteg biztos csökkenni fog. Én azt mondom de ez csak az én véleményem, hogy 1440p/60+ FPS bőven elég kb minden AAA játékra, és ha az a teljesítmény megvan, akkor a felsorolt competitív címek simán mennek 1440p/144 fps mellett. Ehhez meg nagyjából egy 3070 ereje doszt elég egy darabig.
-
Kobe
veterán
válasz
PCProfessor #513 üzenetére
és ezek közül melyik game az amelyiknek überkompetitív szinten is 4070-4080-4090es kari kellene olyan 2 millás konfiggal ?
csak mert az említett címek kb egy mikrohullámú sütőn elfutnak, szóval attól hogy sokan játszák, még nem lesz belőlük felvevőpiac.... -
PCProfessor
aktív tag
"Tudom, input lag meg miegymas, de…..
a kompetitiv gamek kezdik nagyon megosztani a kozonseget, egyreszt a nagy kompetitiv cimek az utobbi idoben irtozatos nagy buktak lettek (BF 2042, MW2 re is van panasz boven)"
Ezen iparág pont, hogy kezd erősödni, mert mindenki rankedezik, streamer meg a legjobb akar lenni. Ők pedig azok is, sokkal több tehetséges játékos van minden műfajban mint 5-10 éve.
Azt sem tudod mit beszélsz, bf sosem volt komp játék mw 2 meg szar lett, ennek ellenére sokan nyomatják. Az igazi komp játékok mint fortnite, csgo, lol, dota, pubg stb... még mindig hatalmas közönséggel bírnak. Ez alatt nem csak a játékosokat értem hanem a hatalmas rendezvényeket(több milliós nyereményekkel) amik erre alapulnak+ ott van youtube live meg twitch ahol egyidőben milliók nézik ezeket a versenyeket. -
Peace
nagyúr
[link] Na végignéztem ezt, hogy tudjam végre miről is van szó, de ez annyira nem biztató.
Alapból meg kell lennie a 100-120 FPS-nek, ha érdemben használni szeretnéd. Különben a latency miatt trágyának fog érződni a gameplay. Ki fogom próbálni a Darktide-ban, mert megtaláltam hogyan lehet belemókolni a DLSS3-at a Game Pass-es verzióba (ez is vicc, hogy nekem kell sufnituningolnom, mert nem rakják bele a fejlesztők
). Kíváncsi vagyok, hogy mit hoz érzetre. Mert ha latency miatt trágyának fog érződni menet közben, akkor hiába lesz meg a stabil 120 FPS végig......
-
Peace
nagyúr
[link] Not bad!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest