- HiMedia lejátszók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz
theuprising #30358 üzenetére
De én nem ezt akarom.
Az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy meg akarom osztani a /-t [ki] néven, úgy, hogy bárki láthassa, de ne kelljen beírnia semmit hozzá.Megosztanám a /be-t [be] néven, úgy, hogy bárki láthassa, és írhassa, de ne kelljen beírnia semmit hozzá.
Megosztanám a /-t [én] néven, hogy láthassam, írhassam, ha beírom, hogy Kukutyin.
Megosztanám a /1-et [1] néven, hogy lássa, és írja, aki tudja, hogy ehhez meg krumplipüré a jelszó. -
gyulank
addikt
válasz
theuprising #30309 üzenetére
Nem tudom, mit csinál az, és hogy kell, de én azt akarom, hogy akár ugyanazon mappákra is legyen jellemző, hogy én mondjuk írhatok is bele, más meg csak olvashatja. Meg esetleg lenne, amit más is írhat. Szóval az is érdekel, hogy nem kér jelszót, de csak olvashatják ugyanazt, amit egy másik []-ba belépve jelszóval én írhatok is, más ugyanazt a mappát csak olvashatja egy másik []-ba lépve.
-
ODGx
tag
válasz
Köszönöm.
Egyébként nginx is az adatbázis kezelés és minden egyéb is működőképes.
-
balu999
tag
válasz
theuprising #30322 üzenetére
Suse is hasonlít picit a win-re, nem tudom mennyire erőforrás igényes.
-
fpeter84
senior tag
válasz
theuprising #30320 üzenetére
Xubuntu-t egyszer néztem, valahogy baromira elriasztóan ostoba volt minden alapbeállítása, viselkedése, és ez most egy olyan gép lesz amivel jó lenne ha nem kellene sokat szórakozni - a felhasználója úgyis most fog beletanulni win után a linux környezetbe, igazából mindegy is hogy mivel találkozik először, csak én kiismerjem magamat benne
A 3gb-hoz érdemes lehet a 32 bites verziót felrakni? Ha jól tudom a 64-es természeténél fogva erőforráspazarlóbb és ha nincsen legalább 4gb a gépben akkor nincs is sok gyakorlati jelentősége. Bővítést nem nagyon tervezünk, erre a gépre nem érdemes többet költeni, az ssd-t is azért kapja mert az majd átmehet egy későbbi vasba. Netezős/office felhasználásnál futhatunk bármi olyan limitbe, hogy egy programnak már nincsen 32 bites verziója?
-
válasz
Valami felhasználóbarátabb megoldás nincs?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Vicces képek
- HiMedia lejátszók
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest