- iPad topik
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- RAM topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Félreérted. Ha már egy majdnem cd-méretű cuccot csinálnak, akkor csináljanak cd méretűt. Ha meg nem megy, akkor hagyják a 'csába az iso faragását, akkor inkább csináljanak rendes méretű dvd-t, amin sok program van.
Feltétlenül szükséges? Ezzel vitatkoznék. Már csak azért is, mert nálam amióta létezik a Unity, egy idő óta mindig összeomlott, csak a gui újraindítás segített. Így repült. Ha most a "feltétlenül szükséges" csomaggal akarnám kezdeni a Linuxozást (és mondhatnám "esetleg nincs netem, mert csóró vagyok, talán ezért is használok Linuxot"), akkor egy ilyen eksön miatt repülne az Ubuntu. Ahogy sokaknál így is lett.
"Egy alapvetően internetes tárolókra épülő rendszert internet nélkül nem éppen célszerű használni."
Erre inkább csak halad. Ennek még előfeltétele minimum a stabil és olcsó szimmetrikus széles sáv, mondjuk 100Mbit/sec-kel, mert ha arra kell várni, hogy a fájljaim ide-oda mozogjanak, akkor repül a felhő. És persze olcsó (mondjuk ingyenes) szinte korlátlan felhőtárhely. Mert ha már ennyire a netre épül, akkor ezek legyenek az alapok! Ne a lencsék.
És amúgy mi van egy ilyen, (szerintem túl) nagy mértékben a netre támaszkodó rendszerrel, amikor nincs net, bármi miatt? Ott vannak az adatok, itt vagyok én, és a kettő között nincs csatorna.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- iPad topik
- iPhone topik
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Total Commander
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest