Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz tordaitibi #41240 üzenetére

A gyari tarolok meg, arch es aur kivetelevel finoman fogalmazva tetulassan kovetik a nagyvilagot.

Nekem ez elég farkába harapó kígyónak tűnik, ami meg is eszi saját magát....de ha megrágod még 1x, neked is feltűnhet, mi a bibi itt! :P

• urandom0

senior tag

válasz tordaitibi #41240 üzenetére

Hú, én ezzel határozottan nem értek egyet :D
    Ez a Windows-os neten megkeres-letölt-telepít szerintem kőkarszik a csomagkezeléshez képest. A Windows is próbál egyébként ebbe az irányba menn a Store-ral meg a wingettel, csak elég lassan halad.

Biztonsági és stabilitási szempontból nagy előny az, ha egy rendszer előre meghatározott, fix komponensekből áll össze. Példának okáért, a Windows 7 idején még egyesével települtek a frissítések, és szinte bármelyiket ki is lehetett hagyni, és ennek egyik következménye az volt, hogy a Windows-os gépek rendszere borzasztóan széttöredezett lett, mert a frissítések által gyakorlatilag a Windows végtelen számú változatát futtatták. Később ráállt a Microsoft a kumulatív frissítésekre, amik azért jók, mert az összes korábbi frissítést tartalmazzák magukban, így azonos frissítési szintre tudták felhozni a Windowsokat. Ennek a módszernek a csúcsra járatása az, amit a mobilos oprendszerek (meg pl. a macOS Catalina és a Fedora Silverblue) is csinálnak, hogy maga az oprendszer read-only módban van felcsatolva, és frissítési ágak vannak, amik a teljes rendszert frissítik, nem a csomagokat külön-külön, mint most.

Egyébként frissen telepített rendszernél sokkal egyszerűbb nyitni egy terminált, és beírni vagy bemásolni egy mentett doksiból azt, hogy dnf install gnome-extensions-app gnome-shell-extension-gpaste gnome-shell-extension-gsconnect smplayer vifm neovim dconf-editor tmux sshfs firefox gimp inkscape -y, mint a neten összekeresgélni a programokat. Ha pedig több gépet kezelsz, ott pedig lényegesen egyszerűbb minden, ha van csomagkezelés.

Új hozzászólás Aktív témák