Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz kezdosql #36140 üzenetére

Ez ilyen. Abban igazat adok, hogy ezeknek a PPA-knak a lehetőségét nem reklámozzák kellőképp kezdőknek, de azért nem, mert ezek nem hivatalos megoldások és félnek, hogy egy nagyon kezdő szétcseszi vele a telepített rendszerét.

De a gyakorlatban nincs ezekkel baj. Ezek a PPA-k külső tárolók, külön vannak a disztró belső tárolóitól. Fel kell őket venni, hogy a csomagkezelő ezeket is végignézze csomagok telepítésénél. Nem csak terminálban lehet, hanem grafikus felületen is van erre beállítás, csak megint eléggé el van dugva, meg nincs reklámozva.

Azt kell érteni, hogy a Linux nem Windows, hogy ellátogatsz egy weboldalra, és onnan töltöd le a telepítőt. A Linux inkább az Android Play Store-hoz hasonlít inkább, központi szerverekről töltesz le csomagokat. Csak nem minden csomag található meg minden disztró tárolójából, azért néha pótmegoldásokhoz kell folyamodni, külső tárolók, weboldalról letöltött installer, forráskódból forgatás (amit git-tel, pip-pel, wget-tel, stb. töltenek le).

Értem, hogy ez egy kezdőnek frusztráló, de meg kell szokni. Igazából a Windows hülyeségei is frusztrálóak, csak azokat már megszoktad, és természetesnek veszed, emiatt logikusnak tűnik.

• I02S3F

addikt

"a kovetkezo kerdesem az lesz, hogyan lehet python 2.7x-es ES python 3.6x-et ugy telepiteni, hogy ne bantsak egymast, egyszer az egyiket, egyszer a masikat lehessen futtatni linux alatt?" - - Szia! Úgy tudom, hogy a libek felül írják egymást, ezért ez nem lesz egyszerű!

• ubyegon2

félisten

Nagyon nem akarod megerteni, hogy vannak kezdok, akik nem PPA-val szulettek. ;)

Tudna valaki segiteni egy reszletes peldaval, hogyan lehet ubuntu 16.04 ala telepiteni a youtube-dlg vagy youtube-dl-gui vagy hasonlo programot?

Ez volt az alapkérdésed, én próbáltam segíteni, te azt írod csökkent értelmű vagyok. :)

Pont azért írtam le az aktuális példát a kért programra, mert nem PPA-val születnek a kezdők, de aki kérdez és kap elég részletes választ pontos terminal parancsokkal és linkekkel, az tud haladni azért.

Ha neked a PPA-val van bajod, akkor ne rakd fel ezt a programot, de ha valaki olvassa ezt a thread-et és látja, hogy használható részletes választ kapva gyakorlatilag leidiótázod, aki segíteni akar, nem sokan fogják törni magukat ezután.

Azért örülök, hogy segíteni próbálhattam. :R
    (igaz csak kétszer egymás után írtam le, mi az a 3 sor, amit terminalba be kell írnod és lesz olyan programod, amit használni akarsz)

Új hozzászólás Aktív témák