Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gaben92

őstag

válasz ubyegon2 #20962 üzenetére

Pont erre a leírásra volt szükségem. :))
    Találtam pár hasonlót angolul, viszont azok régebbi kiadásokhoz voltak, aztán ki tudja mi változott azóta. De ez pont tökéletes ahogy elnézem, mivel 8.1-re van írva, azok pedig ha üres HDD-ről indulsz neki mindenképp GPT táblát csinálnak és UEFI bootot.

Ezt az FSTAB dolgot majd átnézem még holnap, mert így estére nincs agyam hozzá, de az NTFS csatolásnak megértettem a lényegét így hirtelen. Ha jól sejtem akkor meg tudom oldani azt is, hogy ubuntu alatt is csak a közös használatú partíciót lássam, és a Windows rendszer partícióját ne.

Viszont amire még mindig kíváncsi vagyok az az, hogy a Win létrehoz egy 350 Mb-os partíciót magának rendszertöltésre. Azzal mit kezdjek? Mármint az ubuntu felrakja a Grub-ot amivel tudom indítani a Win-t is. De akkor kell nekem az a 350Mb? Ez az egy dolog nem tiszta még nekem.

Partíciókban akkor kb így kéne állnom

ubuntu swap 8Gb
    ubuntu / 20-30Gb
    Win rendszer 50 Gb
    Közös NTFS maradék

És ugye még ezeken felül van a win system reserved partíciója amit nem tudok még, hogy fog-e kelleni. Annó mikor OSX-Win7 dual boot volt a gépemen az megélt nélküle arra emlékszem. De ott nem a Win telepítővel volt partícionálva a gép (GPT miatt) és esélye sem volt létrehoznia azt a partíciót. Gondolom rádobta a C:/-re ami oda ment volna. De javítsatok ki ha hülyeséget beszélek. :DDD

Az eddigi segítséget pedig nagyon szépen köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák