Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• N0zer0

senior tag

válasz voyager4.4 #19437 üzenetére

Azért kell erőltetni, mert elbírja. Nem mindegyik 1080p-s videónál csinálja, amelyiknél csinálja, annál is random, és nincs még 80% közelében sem a prociterhelés, ezért gyanítom, hogy szar van a palacsintában. A 720p-t is teljesen jól bírja, 30% prociterheléssel. Ha tényleg nem bírná, akkor 90% fölött, 100% közelében lenne a terhelés, és minden alkalommal csinálná, meg akadozna, nem lassított felvételbe menne át.

Nyilván, RIP-es 1080p-s videókról van szó, ezeknek kicsi a sávszélessége. 1080p-s Blu-Ray anyagot (az eredeti 25-50GB-os változat) nem erőltetek, mert azt tényleg nem bírná. Viszont egy 5Mbit/s-es sorozatot el kéne tudni vinnie. Meg ha a sávszélesség lenne a baj, hogy nem tud egy 800MB-tos 1080p-t elvinni, akkor nem értem, hogy 1-3 gigás (dupla sávszélességű, azonos játékidejű) 720p-t meg hogyan tud.

Kizártam már az OS-t, a drivert, a CPU-t, a GPU-t, sávszélességet. Hw-hiba és melegedés lehet még, de a GPU hőfokot nem tudom hogyan mérjem. Nagyon nem áll ez össze, már csak a kíváncsiság miatt is utánajárok.

XP alatt VLC-vel is csinálta, most Kubuntu alatt is megpróbálom VLC-vel meg még másik lejátszóval.

Új hozzászólás Aktív témák