Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

válasz Atapi #1881 üzenetére

Üdv,

Bocs a késésért és köszi a segítséget többeknek a mikrofonos / neten át való telefonálásos válaszaikkal. Júl 10 óta pár napig elfoglalt voltam, utána meg nem tartózkodtam itthon további pár napig.

Az egyik tippem jött be mint a probléma oka, bár még tesztelni kell, hogy megoldódott-e, de úgy fest, rátaláltam a hiba okára. Tehát az egyik sejtésem eleve az volt ,hogy valamely, hangot használó alkalmazásomban hibás a beállítás. Atapi akarva, vagy akaratlanul ráhibázott / tudta (?) / megérezte, a linuxomon hol elhet a gond. :) Ugyanis hiába kezdtem a Gnome Alsa Mixer-emben az állítgatásokat, hiába próbáltam ismerősömmel neten telefonálni skype, msn, pidgin, google talk stb segítségével, én hallottam az ő hangját, ő nem az enyémet. Az Audacity-be benéztem Atapi javaslatára, és eleve le volt tiltva a mikrofonom. Átállítottam más hangeszközre az Audacity-t, olyat kerestem, ami engedélyezi a mikrofonomat. :) Eddig rendben is, de ekkor meg hibát ír ki , tehát nem vesz fel mikrofonról, ésmáshonnan se; persze ha mindent visszaállítok, akkor megint tud az Audacity-m külső forrásból -pl. médialejátszómból- zenét felvenni.

Na most, jelenleg azt a beállítást választottam audacity-ben, hogy engedélyezze a mikrofonomat, mert most nem az az érdekes, h tudjak audacity-vel mikrofon felvételt készíteni (amit úgy sem enged), hanem hogy engedve legyen a mikrofonom, és most engedélyezi. Ennél fogva feltételezem, hogy már tudok neten át másokkal telefonálni ezen beállításom alatt. Ezért kérek valakit, hogy jöjjön be hozzám ideiglenes gmail címemre telefonálni velem google talk-kal. Az anonimitását megőrizendő aki segít velem mikronofonat -netes telózásomat- tesztelni, 1 perc alatt készíthet ideiglenes google mail címet az illető is, ha úgy gondolja.

Priviben jelezze, aki segít MOST nekem ebben, amig van időm itt lennem, prohardverben (nem tudom, hogy 20 percem, vagy akár egy órám van-e még). Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák