- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
Üdv,
Bocs a késésért és köszi a segítséget többeknek a mikrofonos / neten át való telefonálásos válaszaikkal. Júl 10 óta pár napig elfoglalt voltam, utána meg nem tartózkodtam itthon további pár napig.
Az egyik tippem jött be mint a probléma oka, bár még tesztelni kell, hogy megoldódott-e, de úgy fest, rátaláltam a hiba okára. Tehát az egyik sejtésem eleve az volt ,hogy valamely, hangot használó alkalmazásomban hibás a beállítás. Atapi akarva, vagy akaratlanul ráhibázott / tudta (?) / megérezte, a linuxomon hol elhet a gond.
Ugyanis hiába kezdtem a Gnome Alsa Mixer-emben az állítgatásokat, hiába próbáltam ismerősömmel neten telefonálni skype, msn, pidgin, google talk stb segítségével, én hallottam az ő hangját, ő nem az enyémet. Az Audacity-be benéztem Atapi javaslatára, és eleve le volt tiltva a mikrofonom. Átállítottam más hangeszközre az Audacity-t, olyat kerestem, ami engedélyezi a mikrofonomat.
Eddig rendben is, de ekkor meg hibát ír ki , tehát nem vesz fel mikrofonról, ésmáshonnan se; persze ha mindent visszaállítok, akkor megint tud az Audacity-m külső forrásból -pl. médialejátszómból- zenét felvenni.
Na most, jelenleg azt a beállítást választottam audacity-ben, hogy engedélyezze a mikrofonomat, mert most nem az az érdekes, h tudjak audacity-vel mikrofon felvételt készíteni (amit úgy sem enged), hanem hogy engedve legyen a mikrofonom, és most engedélyezi. Ennél fogva feltételezem, hogy már tudok neten át másokkal telefonálni ezen beállításom alatt. Ezért kérek valakit, hogy jöjjön be hozzám ideiglenes gmail címemre telefonálni velem google talk-kal. Az anonimitását megőrizendő aki segít velem mikronofonat -netes telózásomat- tesztelni, 1 perc alatt készíthet ideiglenes google mail címet az illető is, ha úgy gondolja.
Priviben jelezze, aki segít MOST nekem ebben, amig van időm itt lennem, prohardverben (nem tudom, hogy 20 percem, vagy akár egy órám van-e még). Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Trollok komolyan
- Mobilinternet
- Milyen videókártyát?
- BMW topik
- Star Citizen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Óra topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest