Hirdetés
Aktív témák
-
Dadan
csendes tag
Gyors kérdés. Wubival telepítettem az ubuntut a második vinyómra, ntfs alá (nem volt más lehetőségem). Kapott 10 gigát, szép és jó, bekonfigoltam. Viszont igény volna rá, hogy "rendes" helyre kerüljön, saját ext3 partícióval, kicsit nagyobb hellyel. Van arra mód, hogy így telepített rendszert átmozgassam megtartva a működőképességét, vagy inkább telepítsem újra majd az új helyére? Köszi.
-
Dadan
csendes tag
Friss felhasználóként ubuntu 9.10 alatt a következő dolgok gyötörnek
(wubival települt, 2 winyó van, 320Gsata, 250G ide vinyókkal, utóbbin lakik az ubuntu)
login után a disk mounter csak a 320as vinyón levő partíciót ajánlja fel csatolásra, a 250est viszont nem. Gondolom ehhez köze lehet annak hogy azon lakik az ubuntu, de akkor miért tudom mountolni terminálból, illetve minden trükközés nélkül a gnome commander is képes megmutani a tartalmát?
Másik gondom, hogy ha letiltom a kijelzők közül a TV-t, egész a következő újraindulásig rendben van minden, viszont legközelebb a login screent már a tvre rakja ki, a monitorom meg fekete mint az éjszaka. Azért tiltottam le a tvt, mert zavart hogy egy csomó ablakot oda nyitott meg, és ez volt a legegyszerűbb módja ennek elkerülésére. Most kihúztam a kábelt a tvből, de néhanapján ott is néznék filmet. Erre megoldás?
Üdv
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Asus A31 PLUS TG ARGB 650W
- Lenovo Legion 9 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Oppo A14 4/64GB Kék / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest