Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
CWorm
aktív tag
Hát valószínűleg virtualboxos gond lesz, akkor felteszem a kérdésemet a megfelelő helyre...
Amúgy fel is installáltam az oprendszert, szóval nem a live cd-ről fut. Érdekes, mert létrehoztam pl 1-2 könyvtárat meg másolgattam, azokat megjegyezte, mást nem. Na mindegy, megyek érdeklődöm egy vbox topikban.
Majd szerintem még láttok errefelé.
-
CWorm
aktív tag
Köszönöm a tanácsot, de azt hiszem, nem értitek a problémám lényegét.
Nem csak az időt nem jegyzi meg, azt csak példának mondtam. A beállításaimat nem jegyzi meg. Pl a hálózati beállításokat. (Mondjuk azt sem értem, hogy hogyan lehet Budapesten egy órával több mint a valóságban a linux szerint, na de ezt hagyjuk). -
CWorm
aktív tag
Virtualboxben nem sok beállítás van, aminek köze lehet ehhez, de már mindenhogy kipróbáltam az ACPI meg IO ACPI beállításokat, de semmi, más lényegeset meg nem lehet változtatni. UTC-t beállítani meg be lehet az ubuntuban, de azt is elfelejti.
Ha csak újraindítom a virtuális linuxot, akkor megjegyez mindent, de ha kikapcsolom és újra be, akkor nem. Gondlom a virtualbox lehet a ludas, csak nem tudom, hogyan csinálja... -
CWorm
aktív tag
Sziasztok.
Kezdő linuxos lennék, és lenne némi problémám a 7.10-es Ubuntuval.
Tudni kell, hogy virtális gépre telepítettem fel a linuxot a Virtualbox nevű program segítségével XP alól. Nem tudom, hogy emiatt van-e, de a rendszer nem jegyzi meg az órabeállítást, se a hálózati beállítást (meg még talán mást sem, de még nem nagyon volt idpm próbálgatni). Az óra minden bekapcsoláskor egy órát siet, pedig Budapest van kiválasztva helynek. Ha beállítom, kéri ugye a root passwordöt, beírom, átállítom az időt, és akkor jó, amíg ki nem kapcsolom. Már betettem a felhasználómat a root csoportba, hátha az a megoldás, de nem az...
A hálózat is érdekesen működik, mert a router ip-je 192.168.1.1, és a hálóba kötött minden gépnek 192.168.1.xxx a címe, kivéve az ubuntunak, aminek 10.0.2.xxx, és ha átírom a 192-es ip-re, akkor nincs rajta net. Amúgy meg van, a routert is látja, de a router nem látja a linuxot. Szóval nem értem... Bár ez lehet, hogy csak a virtualitás miatt van. Viszont minden bekapcsoláskor be kell írnom a DNS-be a router címét, mert addig nincs rajta net, és ezt sem jegyzi meg.
Valakinek valami ötlet?
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen videókártyát?
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Le Mans Ultimate
- iPhone topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Humble szökevények 500-2500Ft
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amúgy fel is installáltam az oprendszert, szóval nem a live cd-ről fut. Érdekes, mert létrehoztam pl 1-2 könyvtárat meg másolgattam, azokat megjegyezte, mást nem. Na mindegy, megyek érdeklődöm egy vbox topikban.