Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- iPad topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
Aktív témák
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nah, eljutottam a felmerült javaslatod megoldásához is. A jelenleg futó rendszer másolásánál a /home könyvtár alá csatolandó partíciónak meglehet határozni a jelenleg használtat is. Ez annyit tesz, hogy a /home könyvtár tartalmát egyáltalán nem másolja, viszont az átmásolt rendszer fstabjában rögzíti a csatolását. Így a másolat rendszert indítva is a /home könyvtár jelenleg használt partíciója csatolódik.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Hasonló helyzetben vagyok, ezért írok. Nekem is SSD-n W7+ubuntu. Home is SSD-n van.
DE. Home alá becsatoltam a HDD-n a könyvtáramat, kész.
Neked is ezt javasolta Kendek. Illetve külön /Home partíciót, de az jelen esetben macerás, nincs is rá szükség, ha a home-ból kiürítesz mindent, akkor egy kezelhető méretű mappád lesz, amit a Rendszerment símán másolhat az SSD-re. Ha ez megvan, akkor a HDD-n lévő adataidat fstab-ban felcsatolot a /home/usernév/mappanév helyre, kész. Nem kell partícionálgatni, meg miegymás.
Swapnak sok a GB, ha nem hibernálsz. Nálam talán 100 MB van, de még nem használta...
FSTAB-hoz nem kell uuid, elég az sdb1 vagy ilyesmi, amit a Gparted kiír device és partíció azonosítót. -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Mondjuk megnézed a GPartedben, az a legegyszerűbb és legbiztosabb, én is ott szoktam.
Arról nincs szó, hogy ez kivitelezhetetlen lenne, csak eddig még nem gondoltam rá, hogy ilyenre is lenne igény. De most, hogy felvetődött, elfogok gondolkodni rajta, hogy beleépítsem a lehetőséget. -
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Az enyémben van 2 olyan sor, ami azzal kezdődik, hogy UUID=...
Szerk: találtam egy ilyet: ls -l /dev/disk/by-uuid
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazon Fire TV stick/box
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fujifilm X
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jövedelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest