Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• ntomka

nagyúr

válasz upszilon #20395 üzenetére

Ez a mini olyan, hogy telepítés után van egy kerneled a driverekkel beleforgatva. Szóval nem igazán kell telepítgetni azokat, max a grafikus vezérlőt, miután felraktál egy ablakkezelő rendszert. De ez utóbbit is megoldja neked automatikusan már egy apt-get is (ahogy írták, te tudod neked mi kell, az apt-get tudja hogyan tegye fel). Jah, ami még fontos. Ha DHCP-s neted van, akkor azt is belövi neked még telepítéskor, ha nem, akkor megkérdi a net beállításokat, mert fontos dolgokat a repóból szed le, így telepítés után pl a legfrisebb kernel lesz a gépeden, ilyesmi.

(#20396) moma: Igen, én sem azt írtam, hogy lassítja a rendszert, hanem egy ilyen tiszta telepítés a boot időn és a memória használaton javít radikálisan. Csak hogy szám adatokat is közöljek, a memória használat nálam egy desktop install indítása után kb. 380MB, míg mini install indítása után kb. 120MB. A boot idő desktop installal kb. 1-1.5 perc között van, míg minivel 10-20 másodperc (attól függően, hogy tudja belőni a fájlrendszert és a hálózatot pl). Azóta raktam fel egy-két rezidens programot, ami indul az ablakkezelővel, így kitolódott kb 30 másodpercre, de még ez is elfogadható. :DD Szóval ha a hardver kihasználtság maximális optimalizálása szempont, akkor érdemes használni ezt a telepítési módot, még ha van is nyűg vele utána (mert van, mire mindent belő magának az ember), különben marad a desktop rendszer a maga egyszerűségével. :)

Aktív témák