Hirdetés
Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
válasz
sir fg
üzenetére
Tudod a gépészek közt van olyan vicc, hogy a villamosmérnök az az állatfajta, aki szerint az áramvonal valahol U-I diagramban rejtőzik. Te legalább szemléltetted miért.
Én nem írtam sehol névleges áramerősséget, arra te egésszítetted ki!az áram meg a nyelvben
áram(erősség): A
(tömeg)áram: kg/s
(térfogat)áram: m3/s
...
Meg van a köznyelvi villamosáram, amely az áramforrások szufláját jelenti és leginkább a rájuk véset névleges feszültséggel jellemzik. Remélem a kínok kínját éled át ahányszor valaki "230V-os áramról megy","24V-ra transzformálja az áramot" jellegű kifejezést használ, vagy bármilyen kifelyezésben az áram szót nem mint az áramerősség rövid alakját jelenti.
Az ohm törvényt meg egy büdös szóval se említettem.
Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest