Hirdetés
Aktív témák
-
Szkeptikus
tag
Sziasztok,
A kezdő linux topikba irtam eddig, de most hogy eldőlt, hogy ubuntu inkább itt kérek majd segítséget Tőletek. Irtam pár sort aról, hogy mi is a cél. Ez átugorható, a kérdés a végén vastagon szedve:
Szóval a feladat:
Home server üzemeltetés a köv. funkciókkal:
- perifériák nélküli üzemelés (monitor, bill, egér nélkül)
- 7/24-es működés
- printszerver
- torrent letöltés webes gui segítségével
- Slimserver futtatás (hálózati médialejátszáshoz szükséges stream generáló program)
- zene / film / file tárolás Raid 1 alapon Win Xp-k felé ŕ Samba szerver
- távoli elérés (SSH)
- a kliens Xp-kről történő automatikus backup elvégzése hálózaton keresztül: (Backitup)
későbbiekben Joomla alapú weboldal üzemeltetés és Oracle 10g futtatásA feladatra először a Xubuntu-t néztem ki, mert totális kezdőként ragaszkodtam a grafikus felülethez, de látva az ubuntu guideok és how to-k mennyiségét a neten, illetve egy sikeres samba konfigurálás után felbátorodtam és a Xubuntu helyett az Ubuntu szerver editiont használom, immár grafikus felület nélkül.
A kérdésem:
Nincs véletlenül vmilyen webes gui amin keresztül gyorsabban lehet távolról konfigurálni, üzemeltetni egy ubuntu szervert? Olyanra gondolok, amit ráültetek egy kész, felkonfigurált szerverre és egy másik gépről böngészőn keresztül, tudom ki-be kapcsolni és átkonfigurálni az egyes szolgáltatásokat. (samba, ssh, apache, mysql, mail, stb.)
Köszi!

Aktív témák
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
- Hardcore café
- Haditechnika, harcászat
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SkyShowtime
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 9410 i7 / 16GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijelző Profi gép, kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Használt Turtle Beach Stealth 700 Gen2 Max fejhallgató / 12 hó működési garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest