Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Eleshet a memóriapánikban a Nintendo Switch 2
- Mini-ITX
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FixY67
üzenetére
"gparted felejtős. Nagyon szép a GUI, épp csak... na, inkább ne menjünk bele."
Miért felejtős?
Akkor már menjünk bele, ha már említetted...
Nem igazán értem, miért ne lenne alkalmas particionálgatásra az általad említett progikhoz hasonlóan.Még azóta se volt időm megcsinálni, de akkor most már rászánnám magam.
A lényegi kérdés az volt, hogy nem lesz-e problémám belőle, ha letörlöm a /home-os partíciót, miután kimentem egyszerű másolással a tartalmát, majd létrehozok helyette kettőt, és esetleg az új névnek megfelelően módosítom az fstab-ot.
Vagy Norton Ghost-jellegű programmal kéne egy képfájlba menteni a /home tartalmát? Vagy elég, ha csak simán létrehozom az új partíciókat, és majd az egyikre beállítom a csatolási pontot, meg fstab-ban átszerkesztem a dolgokat, ha kell? Működni fog?Jelenleg fstab-ban ez látható a /home-ra vonatkozóan:
# /home was on /dev/sdb5 during installation
UUID=98b0cde2-0fa7-4e4a-8812-662393b7e309 /home ext3 defaults 0 2(#24235) tomtyi: na ez az átméretezősdi nekem soha nem volt szimpatikus. Az ilyen utólagos partíció-átméretezéseket, tologatásokat mindig is csupán buherálásnak éreztem. Akkor már inkább mentés után letörlöm a korábbi partíciót, majd létrehozom az újakat.

Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Revolut
- Görögök buktatták le a Moto G67-et és a Moto G77-et
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Call of Duty: Warzone
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás!I5 6600 /GTX 1650 Super / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Alienware 500Hz Gaming Monitor AW2524HF 27% áfás
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Full moduláris tápegység! Kèszletről azonnal vihető!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Akkor már menjünk bele, ha már említetted...
Nem igazán értem, miért ne lenne alkalmas particionálgatásra az általad említett progikhoz hasonlóan.