Hirdetés
Aktív témák
-
doc
nagyúr
ne adj magadnak root jogot, ez nem vindóz

Ubuntu alatt egyszerű a dolgod: alapban berak a sudoers-be, vagyis bármit csinálhatsz root-ként, csak a jelszavadat be kell írni hozzá.
pl. ha a menu.lst-t akarod szerkeszteni, add ki a következő parancsot:
sudo vim /boot/grub/menu.lst
(illetve vim helyett a neked szimpatikus szerkesztő)
vagy grafikus felületen a gksu-val, de abban majd mások kiokosítanak, és nem szoktam használni
mountolni hogy akarod? ill. mi a hibaüzenet?
ha jól emléXem, az Ubuntu felismeri alapból a rádugott vinyókat, nem? a /media könyvtárban nézted?
amúgy ha már témánál vagyunk: hétvégén, megunva az örökös szopást, feltettem anyámnak (idén volt 50 éves!) egy Xubuntut, azóta alig kelt fel a gép elől, imádja
viszont ott is találkoztam azzal, amivel sima Ubuntu alatt is: egyszer csak nem működik neki a sudo, mintha kivenné a gép a sudoers-ből, ezt miért csinálja?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy S26 Ultra 512 GB Égkék Karcmentes állapot 12 GB RAM SN: R5GL22FEBCW 6 hónap g
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- 4K Gamer PC //Számítógép // Ryzen 7 9850X3D // 5070Ti // Számla + Több év garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest