Új hozzászólás Aktív témák
-
moonguru
őstag
válasz
headhunter #7647 üzenetére
-
joecontra
addikt
válasz
headhunter #7647 üzenetére
Esetleg megpróbálhatod korábbi/újabb driverrel ha eddig nem tetted volna. Az átalakítók amiket linkeltél sajnos nem jók semmire, úgyhogy abba az irányba ne próbálkozz.
Üdv,
J -
headhunter
addikt
Adott egy Connect3d 9600XT (128MB) videó kártya és egy SONY Bravia KDL-55W829B televízió.
Összekötöttem a DVI kimenetét egy ilyen átalakítóval [link] + HDMI kábellel.
Windows XP-nél először minden rendben volt, de később változó időtartam után, elveszti a jelet és a TV-n fekete képernyő fogad. Állítottam az energiagazdálkodás menüpontokon is, hogy soha ne kapcsolja le a monitort, stb..., de az eltűnés továbbra is előjön csak a gép újraindítás segít. (Utóbbi időben már nem is tudom használni az XP-t, mert már a boot során a bejelentkezéskor eltűnik a Windows asztal képe, nem reagál egyetlen billentyűzetre vagy egér mozgatásra.
Hibajelenség, PCLinuxOS és Windows XP csökkent módban használatakor, nem jelentkezik.
1. ATI Catalyst Driver lehet a "ludas" XP alatt?
2. VGA-Component (AV2) összekötés lehet-e alternatíva vagy ez a technikailag nem működőképes?
-
Rivaul
addikt
Üdv.
Upc-s beltéri egységnek a jele megosztható? Valamiféle hdmi elosztóra gondoltam. Tudom hogy ugyan az a műsor menne mind a két tv-n de ez nem jelent problémát, sőt ez is lenne a cél. Minél olcsóbb és gyorsabban elérhető megoldás érdekelne. -
Pá
addikt
Sziasztok!
Remélem ON topicnak számít ez itt. Szeretném ha ajánlanátok nekem set-top boxot, mivel teljesen fogalmatlan vagyok a témában.
- lehetőleg max 10ezer körül
- DVB-T (mindigTV-t néznék vele szobaantennáról)
- Felvétel, time shift és egyéb extrák NEM érdekelnek, egyetlen kritérium, hogy legyen szép, tiszta kép
- nagyon nagy előny lenne ha 2 HDMI kimenet lenne rajtaGooglizgattam elég sokat, de nem találtam 2 hdmi kimenetest sajnos. Azért lenne fontos, mert 2 eszközről is nézném alkalomadtán, és nem szeretném állandóan ki-be dugogatni. Főleg, hogy előfordulhat, hogy párhuzamosan használnám mindkét eszközről egyidőben. Esetleg erre valami megoldást is szívesen vennék, ha tényleg nem kapható olyan, amin 2 kimenet van. (megbízható hdmi splitter vagy ilyesmi)
-
törölt tag
Sziasztok!
Remélem, jó helyre írom a kérdésemet. A notebookomat (Asus K50IJ) szeretném összekötni a TV-vel (Samsung LCD). A képet VGA csati továbbítja, ez rendben is van, szépen jön a kép. A hangot 3,5-es jack-dugós kábel továbbítaná, ami a TV-vel 2 db RCA-val csatlakozik. Hang viszont nincs. Mit rontottam el?
-
AnginaP
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésekre keresem a választ, hogy egy TV HDMI-n összekötött vga-val, ahol a hang is HDMI-n keresztül megy ki, a vga-ba épített hangkártya számol hangot, vagy csak adatfolyamot továbbít? Teszem azt egy játék 7.1 térhangzását a vga saját hangkarija számolja, vagy alaplapi/pci-e-es?
És olyat lehet-e csinálni, h pci-e hangkártya számolja a hangot, de a vga HDMI kimenetén küldi ki tv-nek a már kész adatfolyamot?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
RudY
addikt
Ahogy moonguru is írta, bizony könnyen lehet zárlat. HDMI csatlakozókat csak úgy szabad (ajánlott) párosítgatni, ha mindkét készülék áramtalanítva van. A jobbik esetben csak a szoftveres védelmet aktiváltad a TV-ben, húzd ki a konnektorból jó pár percre, ha ez sem segít, akkor szoftveres vagy hardveres reset. Guglizz rá a készülékedre, biztos találsz erre megoldást. Viszont ha ez sem segít, marad a próbálgatás, másik eszköz a tv-re, másik tv-re a laptop stb.
-
harley
őstag
-
harley
őstag
üdv
olyan gondom van, hogy eddig HDMI kábellel összedugtam a tv-t a laptoppal és rögtön átment a kép a tv-re.
tehát mindkettőn ugyanaz volt.
aztán a legutóbbi alkalommal, hiába dugom össze, nem történik semmi.
kiírja a tv-n hogy csatlakozás, de nem talál jelet, a laptop meg elfeketedik és semmi.mi lehet a gond?
kipróbáltam másik kábellel, de ugyanaz.
megpróbáltam a beállításoknál a megkettőzést, átvitelt de semmi.feladtam.
-
törölt tag
van egy régebbi lcd tv-m, van hdmi bemenete meg usb. filmeket az usb-ről lejátszik.
nos van egy D-Link DCM 704 kábelmodem és routerem amin van egy ilyen menü: Enable the Media Server (DLNA),
ha a routerbe bedugok hárta egy usb pendriveot vagy merevlemezt akkor a win7 alól látom annak tartalmát tehát működik!
azt szeretném megcsinálni, hogy kikapcsolt pc mellett a tv-n nézni tudjam (dlna?) a routerbe dugott usb merevlemez tartalmát. hogyan tudnám ezt megcsinálni.
a tv egyébként LG 32LD350 sajna nincs dlna támogatása (de már hackelt usb-vel, ami azt jelenti hogy ha a tv-be bedugok egy pendriveot akkor lejátsza a rajta lévő videókat)
várom az ötleteket. -
RudY
addikt
válasz
zavatar #7627 üzenetére
Igen, érdemes figyelni, ezt ajánlom böngészésre: [DVI interfész].
-
zavatar
csendes tag
Ma rendeltem egy Sony KDL-32W705B 32"-os- TV-t, ami PC monitorként is funkcionálna időnként. Az asztali P4-es DELL gépemhez szeretném csatlakoztatni a TV-t amiben egy olyan alaplapi videókártya van amin fehér színű DVI csatlakozó van. Láttam a neten olyan kész szerelt kábeleket aminek az egyik végén HDMI a másik végén DVI csatlakozó van. Ilyen kábel megfelelő erre a célra? Figyelni kell valamire a vásárlásnál, megrendelésnél? Mintha lenne többféle DVI csatlakozó... Kérem, segítsen valaki egy kis iránymutatással.
-
jansky1
senior tag
Sziasztok!
Segítségre van szükségem. Van egy új videókártyám gtx770, az előd egy hd5850 volt. Az elődnél nem jelentkezett az alábbi probléma.
Nem tudom beállítani rendesen a képet a TV-n (HDMI-vel van összekötve), a monitoron 1080-as felbontásban kéne mennie, a tv meg csak 720-at tud, úgyhogy annyiban. A TV-re kötve így hiányos a kép, túl van nagyítva (vagy épp levágottak a szélek). Próbáltam mindent, de nem tudom beállítani. Valami tipp? Előző kártyával mindenféle külön beállítás nélkül ment a dolog.
Köszi
J -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Remélem, hogy jó helyen járok.
A kérdésem a következő:
Adott egy Ilyen VGA-kártya
A monitor a DVI- hez van csatlakoztatva.
A kérdés, hogy hogyan lehet a HDMI csatlakozót összekötni TV-vel Vezeték mentesen?
Csak a képet szeretném átküldeni, a hangot nem! Wi-Fi természetesen van a lakásban.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Kernel
nagyúr
válasz
ariel96 #7621 üzenetére
Nem jó, mert a kártyája DVI-D kimenetű, ami azt jelenti, hogy hiányoznak belőle a képen rózsaszínnel jelölt analóg tűk. Így a kártya analóg jelet leadni nem tud:
Más kérdés, hogy ő viszont egy DVI-D --> D-Sub átalakítót vásárolt, amiből szintén hiányoznak az analóg érintkezők:
De így ez meg végképp nem alkalmas a célra. Szerintem csak speciális, szabványon kívüli készülékekhez való, aminek gyári tartozéka.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#65537792 #7618 üzenetére
- A DVI-D kimenet csak digitális jelet ad.
- A monitor D-Sub csatlakozója csak analóg jelet fogad.Mivel a linkelt egyszerű csatlakozó jelet konvertálni nem tud, így nem fog működni. Az csak olyan videokártyához jó, ami DVI-I kimenettel rendelkezik (analóg+digitális).
Digitális jel analógra konvertálásához aktív elektronika szükséges, mint például ez:
http://www.ebay.com/itm/161529415432
Mivel a DVI-csatlakozó lead 5 V-ot, elvileg arról kapja a tápot a benne lévő áramkör.
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
A leírásban az eladó ajánl egy másik eszközt is, arra az esetre, ha a videokártya DVI-csatlakozója nem biztosítaná az 5 V tápot:
http://www.ebay.co.uk/itm/201138863351
Tehát ez már USB-ről kap táplálást.
De soha nem próbáltam ilyen átalakítót, csak most kerestem rá én is, vagyis nem garantálható semmi.
-
törölt tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok.
Adott egy xfx amd r9 290 vga + egy lg fullhd monitor.
A vga-an van kettő DVI-D csati. A monitoron meg csak vga csati van. Rendeltünk hozzá ilyet és nem ad képet.
A monitor működik, laptoppal ki van próbálva, az asztali pc meg új.
Mit kéne hozzá beszerezni, hogy működjön? Egyáltalán fog? -
Kernel
nagyúr
válasz
andatti #7616 üzenetére
Ez nem a Windows okosságán múlik, a TV-k titkosítva rögzítik a műsorokat, amit még másik azonos típuson sem tudsz lejátszani, mert a titkosítás kulcsa gyári számhoz, illetve hardveres egyedi azonosítóhoz kötődik.
Ez pedig nem a TV-gyártók szórakozása, hanem a jogtulajdonosok elvárása.
Merevlemez olyan kellene, ami saját tápegységgel rendelkezik, vagy szoktak használni Y-kábelt is, amelyik TV-n van két USB-aljzat.
-
andatti
senior tag
Mivel a topic témájánál ott van hogy bármi..
Én nemrég vettem egy samsung 6400-as /40 colos/ led tv-t. De a filmnézés nem nagyon megy vele, mert az 500 Gb-os usb 3-as csatis külső vinyót, hol látja, hol nem, állandóan próbálgatni kell, hogy mikor fogja látni... Rendszerint csak kattog, azaz nem kap elég áramot...Közben vettem egy 32 Gb-os pendrive-ot, ami 90-el olvas és 42 Mb/s-el ír... Azzal nincs gond, de macerás oda vissza másolgatni, ráadásul azt arra (akartam) használni, hogy rögzítek adást... De az se megy, mert a tv átformázza F-valami formátumba, amire ő tud is rögzíteni, de a pc-re dugva az nem ismeri fel, formázni akarja... (pedig én úgy tudtam, hogy a win7 elég okos ahhoz, hogy bármilyen formátumot felismerjen...) szóval archiválni sem tudom az adásokat, azaz rátenni a gépre és onnan a nagy külső vinyóra, mert nem lát belőle semmit.
Hogy lehetne a problémá(ka)t megoldani?
ha off vagyok itt, akkor bocsi, (kérek átirányítást) -
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Gépemet szeretném összekötni a TV-vel, főleg 1080p-s filmek nézése céljából. A filmek fizikailag a gépen vannak. Eddig egy HDMI kábelt használtam, viszont költözés miatt a távolság megnőtt a gép és tv között, így egy 15m-es HDMI kábelre lenne szükségem. Viszont az ára miatt elgondolkodtam egy médialejátszó beszerzésén, mivel nem kerülne sokkal többe. Az elvárásaim az alábbiak lennének:
- Médialejátszó -> Router LAN kábellel legyen összekötve
- Medialejátszó -> GÉP Wifin keresztül kommunikáljon
- Akár torrentezés esetén is az 1080p-s filmek akadásmentesen lejátszhatóak legyenek
- Kezelőfelület egyszerű legyen, pár gombbal elindítható legyen az adott film, adott könyvtárból kiválasztva.Kölcsönben volt nálam egy Measy A2W kütyü [link], viszont ezzel egyáltalán nem voltam megelégedve: Már a 720p-s video is akadt, film elindítása elég hosszú foylamat volt, bekapcsoláskor vagy felismerte a gépet vagy nem, ill. WIFI-re is ezen keresztül kellett csatlakozni, a gépen a WIFI is élvezhetetlen volt (gyakran szétkapcsolt).
Fentiekre tudnátok ajánlani egy jól használható kütyüt?
-
joecontra
addikt
válasz
DomToretto #7610 üzenetére
Ha írsz egy pontosabb felállást, akkor könnyebben tudnék segíteni. Milyen csatlakozók vannak az egyes eszközökön?
TV és monitor klón üzemmódban járatása játszik?Üdv,
J -
kmarci25
veterán
Üdv!b Létezik olyan STB, ami egyszerre két csatornáról is képes rögzíteni? (Annyi kompromisszumban benne vagyok, hogy a kettőből csak az egyik HD...)
-
DomToretto
tag
Helló,
A PC-m monitorán szeretném megjeleníteni a TV-ben lévő adás képét.
A TV, és a 7770-es VGA-m HDMI kábellel van összekötve.Van valamilyen lehetőség/beállítás/szoftver amivel elérhetem a fenti dolgot?
Köszi
-
wardemi
senior tag
Üdv!
Egy régi tv-t szeretnék összekötni a géppel. A TV 4 pines S-Vidoe és RCA(3) foglalatokkal rendelkezik. A gépben vagy egy 9600GT vga [link]. Ezen sajna csak HDMI, DVI-I, DSUB (tv out nincs).
Első körben egy ilyen átalakítót találtam [link], viszont nem tudom hogy a VGA DSUB-on keresztül tud e TV kimenetet adni, illetve ez működhet e. Más alternatívák vannak e esetleg? Minél olcsóbban szeretném megúszni. Cél, hogy a gép képét a TV-re kössem, ha a hang nem is de a kép mindenképpen.Köszi a segítséget előre is.
-
joecontra
addikt
válasz
eszementális #7602 üzenetére
Például egy ilyen: [link]
A kompozit videojel nem a minőségéről híres szóval monitor minőséget ne várj, de arra amire szeretnéd valószínűleg jó lesz.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
eszementális #7600 üzenetére
Milyen kimenetek vannak a kártyán? Szerintem így látatlanba egy aktív konverter kellene neked.
Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest