- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- 3D nyomtatás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanic98
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segitséget kérni van egy Technika tévém és eddig össze volt kötve a gépemel és működöt is eddig ma jövök haza és inditomm el a gépet és a tvn csak az Ashrock és a Windows inditása jelenik meg az asztal nem de ha be kötöm a Belinea monitoromra egybol minden jó mi lehet a probléma a kábelel meg a tv-vel nincs baj
Ugyhogy minden segitséget elfogadok
Válaszotokat előre is köszönöm
-
zozy84
senior tag
Sziasztok.
Soha nem kellett set top boxon gondolkodnom eddig.
Most miután leválok a T-home-ról egy helyi kábelcégnél leszek. (hosszú leírni de a város közepén 3-4 utcában a kórház mellett 1 szolgáltató van csak. Vagy tányér az erkélyre vagy a T-home-os ipTV ami kaki)
Szóval kell vennem egy set-top boxot.
A srác ma kötötte a netet. Ismerős jó fej srác. A tv-hez saját boxot javasolt. (a miértje mind1)
Na szóval Amiko 8270-et ajánlotta. Azt mondta mindenképpen dvb-c kell.Esetleg Ti mit ajánlotok?
Bocs ha off volt.
-
somi55
csendes tag
Üdv!
WD TV media player mellé szeretnék egy 1tb-os saját tápos tárolót.
Jó minőségű filmeket töltenék rá.Mely típust tudjátok jó szívvel ajánlani? -
Kernel
nagyúr
válasz
daniel_21 #7586 üzenetére
Analóg kimeneten nem szokott megjelenni a médialejátszó hangja például, hanem digitális formában az optikai kimenetről tudod levenni.
A digitális TV-műsor hangját szokták analógra is átalakítani, erre a célra tartalmaz D/A konvertert a legtöbb DVB-processzor, így ez adja magát.
A TV-tuner hangja átjön a HDMI-ARC által, de még azt is sztereóra szokták butítani, ha jól tudom.
-
daniel_21
újonc
Sziasztok!
Sajnos amatőr vagyok a témában, szükségem van segítségre.
Rendelkezem egy LG Smart tv-vel (32LB57) és egy Samsung mm-430D micro hifivel. A fő problémám az, hogy nem tudom a tv hangját átvarázsolni a hifire, úgy, hogy mind a tv adás (set-top boxszon keresztül), mind az okos funkciók (set-top box nélkül), valamint csak a tv-ből érkező hangok hallhatóak legyenek egyaránt.
A tv-s adást tudom a hifin keresztül hallgatni, mivel összekötöttem a set-top boxszal a hifimet ( hifi aux funkciójával), de mikor a pl. a tv-re csatlakoztatok egy pendriveot, vagy ha egy megosztott videót, filmet, zenét akarok lejátszani a tv-készüléken, akkor sem hdmi kábellel (hifi arc funkció), sehogy sem tudtam eddig megoldani a hifis hangzást..
Hogyan tudnék egyszerre mindent, tehát tv adást és sima smart tv-s funkciókat hifin keresztül hallgatni?Remélem értitek mi a problémám, ha tudtok légyszi segítsetek!
köszi!
-
joecontra
addikt
válasz
lucky123 #7583 üzenetére
Ahogy mondja a kolléga, az összekötés sikeres volt. Ha áthúzol egy ablakot azt látni fogod a TV-n.
A kollégának abban is igaza van, hogy ez egy fórum. Ha ide valaki beír egy problémát és megoldás születik akkor azt más is látni fogja.Sajnos ez nem úgy működik, hogy beesik valaki megad valami elérhetőséget aztán mi rohangászunk utána a megoldással/megoldási javaslattal.
Üdv,
J -
Kernel
nagyúr
válasz
lucky123 #7583 üzenetére
Alapesetben a Windows kiterjeszti az Asztalt, amit abból is észrevehetsz, hogy az egeret kihúzod a monitor jobb szélén, megjelenik a TV-képernyő bal szélén.
Médialejátszó ablakát is áthúzhatod a TV-re. Ha nem kell a monitor, akkor legegyszerűbb a Win+P billentyűkombináció segítségével váltani.
De egyébként én egy fórumra regisztráltam már vagy tíz éve, nem egy titkos levelezőrendszerre, vagyis a privát nálam "tiltott", úgyhogy ez van.
-
lucky123
csendes tag
Sziasztok.BUÉK!
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy a számítógépemet hogyan köthetném ráa tv-reVan hdmi csatija,és nekem is van a vidi kártyán hdmi kimenetem.
Rákötöttem a tv-re de csak a számító gépháttérkéét adja be.Mi lehet a hiba amire nem tudok eájönni?
Aki tud segíteni az kérem privátlevelet írjon mert ott megtalálom
Köszi Gyula -
Szotyola05
újonc
Alma C2200 set top box-al van problémám.
USB-ről minden formátumú filmet kezel, de viszont hang nincs,csak az MP4 formátumnál és MP3-nál van hang.
Leírás szerint a készülék Youtube ready, de nincs rajta alkalmazás, szoftver frissítéssel gondolom fellehet tenni de nem tudjuk frissíteni mert nem látja a pendriveon a frissítő fájlt. WIFI van az internet kapcsolat működik.http://m3digital.hu/alma/alma-c2200-cxe-alma
Innen szedtem le hozzá a frissítéseket de nem tudom telepíteni.
-
szab.tam
nagyúr
igen.
a tv-m régi, nincs benne a kompatibilitási listában.
usb is csak szervízport.
felvevős box-ért + pénzt nem adok ki, csak a upc-től alapból, csomaghoz ingyen kapható jöhet szóba.
ssd nem gond. (azért adok pénzt.)így vagy ez műkődne, vagy az egész nem érdekel, használom a sima hd boxot.
-
Kernel
nagyúr
válasz
szab.tam #7574 üzenetére
Ne nagyon akard formázni, úgy tudom, partíció sincs rajta, csak nyers adat (RAW), titkosítva. Kiszerelve például semmivel sem olvasható állítólag.
Hogy beszerelni mit tudsz, azt viszont én sem tudom. Azt kellene megnézni, illetve megtudni fórumokon, hogy mennyire jár sérüléssel, látható nyomokkal a szétszedés, vannak-e például speciális csavarok, vagy semmi különös.
Noha párat én is beüzemeltem már laikus embereknél, vagy TV-javítások alkalmával is szoktam látni ezeket a dobozokat, de nem figyeltem még, ilyen szempontból.
-
szab.tam
nagyúr
értem, köszönöm.
alapvető gond ott van, hogy aki tudná a választ, (pl egy ilyeneket szerelő), az öntudatára van ébredve, mint a skynet, és az a "nem a te tulajdonod, ne babráld" felkiáltással védi azt is, amit nem kéne...
-
RudY
addikt
válasz
szab.tam #7574 üzenetére
A 2. és a 3. választ jelölném meg.
Szerintem alaphelyzetben - elvileg - felismeri, persze az SSD várható élettartama (gyártótól függetlenül) meglehetősen lerövidül, de ezt gondolom sejted. Azonban, ha előtte az SSD a neki megfelelő partíciókat (pl. Over Provisioning) és formázást kapja, attól már kiborulhat és valószínűleg nem is tudja majd kezelni.
A tv típusától függően esetleg a box kikerülhető (CI+ slot és kártya), ha erre alkalmas a készülék, akkor egy külső házas SSD talán jobb megoldás lenne. -
szab.tam
nagyúr
hi!
upc topikban nem kaptam választ, azért ide.upc felvevős hd box.
még nincs meg, csomag upgrade sincs még, mert előtte tudni szeretnék valamit.
hdd van benne.
ha kicserélem ssd-re, akkor azt vajon felismeri-e?
mire kéne formázni?1. biztos nem fog menni.
2. talán
3. valószínű menni fogazért lenne jó tudom, hogy egy hdd csere után is működőképes-e, mert ha nem, akkor vagyok gondban.
hűség, szétszedem, kicserélem, nem működik, visszarakom.
és hiába állhatnék el pár napon belül, zárat megsértettem, így esetleg kifizethetem az eszközt, vagy használhatom a hdd-vel, amit nem szeretnék.így csak a fenti kérdésre kérnék választ, a többivel tisztávan vagyok.
a upc topikban arról próbáltak kioktatni, hogy az nem az én eszközöm, miért akarom kicserélni, bla-bla-bla...
(szokásos ph betegség: sosem a kérdésre válaszol senki...) -
B-L-A-C-K
titán
válasz
joecontra #7570 üzenetére
Egy vidéki, elektronet a neve, szerintem a digitől szedik az adást mert ugyan azok vannak rajta mint nekem otthon a diginél. Azaz HD adások vannak rajta 100% már másnál tudja a HD-t...Illetve a SET-TOP BOX se fedezné fel ezeket, csak ugye a rádiókhoz rakja be az összest...
-
B-L-A-C-K
titán
Adott egy Globalteq GCR 300CX SET-TOP BOX, csatorna telepítéskor a HD adásokat beteszi a rádiókhoz, azaz hang van kép nincs, ez azt jelenti hogy nem képes kezelni a HD csatornákat, vagy én csinálok valamit rosszul?
-
neunoid
csendes tag
válasz
joecontra #7558 üzenetére
Sikerült szereznem a Zotac 9500Gt-hez egy Nvidia jelölésű s-video átalakítót és ezzal már működik a TV kimenet.
Az átalakító s-video része 7 tüskés: alul 3, középen 4 tüske, felül pedig nincs tüske (mondjuk azon amit szereztem, a felső sorban volt egy műanyag pöcök, azt én kitörtem, így már bele tudtam dugni a videokártyába, ahol a felső sorban egy kis téglalap alakú luk van, de nem ment bele a pöcök). A másik vége 3 RCA hüvely (piros, kék, zöld), és a kékbe dugtam az én RCA videokábelemet.
Érdekesség, hogy ugyanezzel az átalakítóval egy 8500GT azt csinálja, hogy a sima CRT tv-met HDTV-nek érzékeli, gondolom a komponens kábel miatt, és csak fekete képet ad. Ennek a kártyának 9 tüskés az s-video csatlakozója: alul szintén 3, középen szintén 4 tüske, felül pedig 2 tüske. A felső két tüske persze ezzel az átalakítóval nincs használva, hiszen az átalakítón ott nincs semmi, ott volt a kitört műanyag pöcök...
Köszönöm a tanácsokat.
-
@lx
csendes tag
Sziasztok!
Egy régi gépet szeretnék a tv-vel összekötni. A gép viszonylag régi laptop VGA(D-SUB) kimenettel------->A TV LG lapos tévé HDMI bemenettel. Van valamiféle átalakító, és ha igen akkor működik is? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
kazanka
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni hátha valaki tud segíteni.Inviteles set top boxom van hogy tudom a csatornákat igény szerint sorba rakni?
-
joecontra
addikt
válasz
szalacsi10 #7562 üzenetére
Első körben tehetsz próbát egy mezei S-Video kábellel.
Üdv,
J -
szalacsi10
csendes tag
Üdv,
Remélem valaki tud segítséget nyújtani. Szeretném összekötni a laptopot az lcd tv-vel. Azonban a tv hdmi bemenete sajnos elromlott. Ezért szeretnék egyalternatív megoldást találni a problémára. A tv-n és a laptopon is található egy s-video bemenet. A tv-n levő 4 tűs, míg a laptopon található 7 tűs. Meglehet az oldani, hogy egy ilyen kábellel össze lehessen kötni a tv-t a laptoppal? Ha igen, hol találok ilyen kábelt Magyarországon (egyáltalán mi a magyar neve)?
-
joecontra
addikt
HDMI to SCART kabellel meg lehetne oldani a kepatvitelt?
Nem. A HDMI digitális és T.M.D.S. kódolással szállítja a jelet, a SCART pedig "kódolatlan" analóg jelet vár. Valami aktív konverter kelleni fog.neunoid
Lehet, hogy a kártyához kapott gyári kábellel menne a dolog. De az is lehet, hogy valamiért a TV-Out folyton lelövi magát. Talán egy 75 Ohm "kamu" TV rávehetné az igazságra.Üdv,
J -
neunoid
csendes tag
Lehet, hogy igazad van, de én az eddig használt kábelemen nem változtattam semmit, évek óta ezt használom, és jó volt. Csak a videokártyát cseréltem ki egy 8400GS-ről 9500GT-re. Ha visszarakom a 8400GS-t akkor minden szuper.
Az eddigi kártyáim RCA kimenetesek voltak. Ez az első s-video kimenetes kártyám, annyit változtattam csak a "kábelen" hogy beiktattam egy s-video/RCA átalakítót (ebből jó néhány fajtát is kipróbáltam).
Kölcsönkértem egy 7300GT-t, amin szintén s-video kimenet van, azzal simán, azonnal működött minden bármelyik s-video/RCA átalakítón keresztül.
Ma kérdeztem egy használt PC boltban az eladót, hogy létezik -e az, hogy ez a kártya csak a saját, gyárilag hozzáadott s-video/RCA átalakítójával működik: azt mondta, hogy igen, van ilyen, de sajnos nem volt ilyen átalakítója...
Jó lenne egy ilyen kábelt szerezni valahonnan, vagy legalább a bekötési rajzát a 9500GT s-video csatlakozójának...
-
Zaja2
senior tag
válasz
neunoid #7553 üzenetére
Na,csak ovatosan. En is bizonygattam magamnak,hogy 100 szazalekig jol van kalibralva a SCART-om[tudom ez nem az],amikor osszeszereltem,es csak F/F-be uzemelt. Aztan Joe segitett,atforrasztottam,es mukodott. Bekotesi rajz? Szinek,hang stb. Ezek fontosak. Lehet valahol tul van feszelve a kabel.
-
Zaja2
senior tag
Szia Joe
elso sorban neked cimeznem a kerdest ,mert Te mar jo parszor segitettel.
Adott egy HDMI-s 5670 VGA és egy LG flatron. HDMI to SCART kabellel meg lehetne oldani a kepatvitelt?Koszonom
-
neunoid
csendes tag
Valakinek esetleg van tippje?
Köszönöm.
-
neunoid
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Lecseréltem a 8400GS kártyámat egy használt Zotac 9500Gt-re, és sehogy se tudom összehozni a tv kimenetet..., a tv-n a kép csak felvillan (színesben) aztán elmegy, nincs kép (CRT tv).
Korábban is minden Nvidia kártyámat tv-re kötve használtam, klón üzemmódban, de ez kifogott rajtam. Igaz eddig mindegyik kártyám RCA kimenetes volt (7300GS, 8400GS), azokkal nem volt semmi gond.
A Zotac-on s-video tv kimenet van (és 2 DVI), a tv-hez pedig RCA kábelem van elvezetve, így ezen akarom elvinni a jelet a TV-re.
Többfajta S-video - RCA átalakítót is kipróbáltam már: 4-tűst, 7 tűst, s-video/kompozit kék kimenetét, ugyanaz mindegyikkel. Az is mindegy, hogy melyik DVI-ra kötöm a monitort.
A kártyához járó gyári átalakítót sajnos nem kaptam meg...
Ha csak a tv van rákötve a kártyára akkor van kép a tv-n, ha a monitor is, akkor csak felvillan és elmegy a kép a tv-n. Úgy tűnik tehát, hogy a klón/dualview üzemmódok nem mennek.
Kölcsönkértem egy 7300GT-t, amin s-video kimenet van, azzal simán, azonnal működött minden az s-video/RCA átalakítón keresztül.
A gépemen XP van, de kipróbáltam egy másik, Win7-es gépen is, ott sem tudtam összehozni ..
Driverből is kipróbáltam már többet..
Mit lehet még csinálni?
Lehet, hogy rossz a kártya? Vagy csak az eredetileg hozzáadott kábellel menne? Annyi fajta átalakítót kipróbáltam már, nem igaz, hogy az egyik nem olyan bekötésű mint a gyári...
-
RudY
addikt
válasz
Williamgrant #7551 üzenetére
Sajnos nincs
-
-
RudY
addikt
válasz
Williamgrant #7549 üzenetére
Elsőként én mindenképpen ezt próbálnám ki (vagy meg): [galvikus leválasztó], ha mégsem oldja meg azt a jellegű problémát, akkor sem kidobott pénz (durván 800-2000.- ft között), hasznos dolog.
-
Sziasztok Urak!
Kis tippet/segítséget kérek hozzáértőtől.
Édesanyám régi LCD tévéje analóg kábelen kap televízió szolgáltatást, és sajnos valószínűleg a main boardján lévő vevőegység hibájából sípoló hangot ad ki a tévéműsor alatt. Baromi idegesítő.
Viszont azt kiteszteltem hogy HDMI-n keresztül illetve analóg RCA kábelen kapott hangot kitűnően ültet át, semmi sípoló zaj. (emiatt kizártam hogy a tápegység lenne problémás).
Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan eszköz amelybe bele lehet dugni a kábelszolgáltató analóg koax kábelét, és a TV-vel összekötve meg tudom jeleníteni. Illetve azt tudom hogy van ilyen (pl. egyes média playerek) de nem tudom mit lenne érdemes választani.
Szóval szerintetek melyik a legolcsóbb analóg TV tunert fogadó eszköz, amely TV-vel összeköthető? Kb. 10.000 Ft lenne a TV-be egy másik Main Board ebayről, ezt szeretném kikerülni, mert nem tudom tesztelni hogy ettől meg fog-e gyógyulni...
Van olyan kütyü, amivel galvanikusan le tudom választani az analóg bejövő jelet a TV-től és mondjuk HDMI-re vagy scart-ra alakul? Az hab lenne a tortán, ha elvezérelné a távirányítója a Samsung TV-t, hogy ne kelljen a bekapcsoló gomb miatt két távirányítót tartani.Előre is köszönöm mindenki építő javaslatát!
Üdv: WG
-
perecKING
senior tag
válasz
perecKING #7544 üzenetére
vagy arra otlet hogy hogyan tudnam az evo highstream keszulekkel elerni otthoni halozaton belul a gepemen talalhato mkv-kat. routerre kotve latja a megosztasi mappat de nem jutok el film lejatszasaig...jelszot ker pedig nincs beallitva jelszo.
bar nem tudom ez mennyire mukodne 30gb filmeknel es vagy 3d filmeknel.ha valaki szajbaragosan utba igazitana?
-
perecKING
senior tag
sziasztok
eloszor vettem nvidia kartyat. gtx 780....
a vgara van kotve egy dell u2412m 1980*1200 -dvi
es egy samsung -tv-hdmi
a problemam az hogy ha tv-n jatszok le filmet kozben a monitoron nem birok jatszani...jobban mondva megall a film.eddig az osszes amd vel siman ment ez...
valamint a tevre kuldott filmnek lelog vagyis hianyzik korben a szele. amdnel csak egy csuszkat huztam es beallitotta a nyujtast. most ami csuszkat talaltam az nvidia vezerloben az leveszi a felbontast valami 1700*xxx
szoval ha valaki segit azt megkoszonom.bocs az ekezetek es a fogalmazasgatlo miatt
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Igaz nem ide való, de legalább ez a topik él, nem úgy mint a 7600gt topik, és lehet tudja valaki a választ.
Van egy ismerősöm gépében egy Leadtek 7600gt, dvi-hdmi átalakítóval ki lehet tenni a képet tv-re.
A hangot még nem sikerült mellé intézni.
Lehetséges hogy a hdmi-n keresztül hangrabírjam a vga-t?Köszi a válaszokat.
-
joecontra
addikt
válasz
Dr. Romano #7539 üzenetére
Azért, mert a TV komponens bemeneten komponens jelet vár. Ezzel a kábellel azonban VGA RGB-t adtok neki, amivel az adott bemeneten nem tud kezdeni semmit. Arról nem is beszélve, hogy a szinkronjelek be sincsenek kötve.
Megoldásként ezt tudom javasolni: VGA-SCART
A kártya teljesen alkalmas lenne a célra.
Üdv,
J -
Dr. Romano
veterán
Ismerősnek van egy régi plazma TV-je. Erre szerettem volna rácsatlakoztatni régi XP-s gépét (Radeon 9600-al). Mivel a TV-n csak scart csatik vannak ezért csak a komponens csatlakozó volt az egyetlen lehetőségünk. Szereztünk egy olyan kábelt aminek az egyik vége dsub a másik végei pedig komponens. Összedugtuk a gépet a TV-vel, de egyáltalán nincs kép, sem bootkor, sem a windowsban.
Mi lehet ezzel a probléma?
-
idevele!
csendes tag
Hello. Van egy nem PC alapú eszközöm, aminek VGA dsub 15-ös képkimenete (csak ilyen van), és sztereo 3,5 mm jack hangkimenete (csak ilyen van) van.
Hogyan lehetne rögzíteni a kép és hangjeleit egy értelmes videóformátumban?
Milyen felvevőeszközt lehetne az eszközöm és a VGA monitor közé kötni?
Végig látnom kell a képet a monitoron, mert csak így lehet használni az eszközt.
Van VGA apa-VGA apa, VGA Y 1 apa-2 anya, és kis jack apa-2RCA apa kábelem.
Van még egy EasyCap USB-s digitalizálóm is, aminek kompozit és sztereo RCA bemenetei vannak, a hozzá való videórögzítő programmal.
Kéne valami VGA-kompozit adapter.
Így lehetne rögzíteni a kép és hangjelet. -
vympel
csendes tag
sziasztok.nekem olyan hasonló problémám lenne hogy PC-LED Tv ,HDMI KÁBEL összekötésel,hogy sehogy sincs hang a tévémen a kártyám ati hd 5450-es ezzel nem lehet gond mert tudja a hangot.sőt tegnapi napon a lehető legujjabb verziót szedtem le.alapértelmezett az ati kártya a hang beállitásoknál,letiltva a másik(integrált hangkártya),kép kitünő a tévén azt látom amit a monitoron.de mikor a hangok nál a teszt hangot akarom inditani ezt irja ki (NEM SIKERÜLT A TESZTDALLAMOT LEJÁTSZANI) és mikor a hangbeáll.nál az (AMD HDMI OUTPUT) a tulajdonságokra kattintok ezen belül a támogatott formátumok almenüben vagyok ezek vannak felsorolva:-csatornák száma: 0
-szélessávutartalom :nem támogatott
-bitmélységek nincs
hogyan tudnám megoldani hogy tévéből jöjjön a hang?
op.rendszer:win7 home prém.
alaplap:asus M4N68-M
vid.kártya:ati hd 5450 14.7catalyst verzio,illesztőpr.ver.14.20.1004-140811a
integrált hangk.:VIA High Definition A udio
jó lenne ha valaki tudna segiteni.köszi előre is mindent. -
Maximusz
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani a jelenlegi piacról DVB-C(/-T)-s set top boxot ?
Amit szeretném, hogy mindenképpen tudjon :
-távirányítható
-DVB-C és DVB-T fogadásra képes
-FULL HD felbontás
-HDMI videó és audió csatlakozás
-Ethernet csatlakozóami extra igényként megjelent (ha nincs olyan, ami mindet tudná akkor ezek a kiegészítők opcionálisak):
+kártya fogadás
+android appal is távirányítható
+Több csatornás Dolby Digital / DTS hang is kijöjjön rajta
+DLNA médialejátszó funkciók
+++tableten/okostelefonon is nézhető tartalom ( ha jól tudom egyes vevők képesek ki stream-olni a videót helyi hálózaton androidra )magyarországi számlás beszerezhetőség
köszönöm a véleményeteket !
maximusz
-
glocker
tag
T-Home előfizető vagyok, és (qrva)OKOS TV vásárlást tervezek...
nagyon zavar a gondolat, hogy egy sor funkciót nem használhatok amiatt, hogy (ha jól tudom, akkor) a T-Home csak Set Top Box-al műxik...
1. rosszul tudom és műxik úgy is hogy az okos tévébe beteszem a kártyát?
2. jól tudom, de van valami kerülő megoldás? (ha igen mi?)
3. jól tudom, de nincs mit tenni? (szolgáltató váltáson kívül)előre is kösz a válaszokat
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Digink van, de még a régi fajta beltéri egységgel, azóta ugye már van HD is ennél a szolgáltatónál. Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy olcsóbb (esetleg használt), HD-s set top boxot, a kártyát átrakom, működni fog? HD-ban?
-
szinimini
senior tag
Közben rájöttem ill. kaptam máshonnan választ.
Tré soha nem fog menni kártyamodullal,mert nem is támogatják azt.
Ja persze ez csak a Sat rendszerre vonatkozik -
Stimpy001
aktív tag
Sziasztok!
Él még ez a topic? Ha igen, kérdeznék...vagyis lenne egy problémám. Adott egy GF 8400GS kártya, egy régebbi CRT tévé, és a kettő között egy svideo+3.5" jack - scart kábel (10m). A gond az hogy a tévén rendkívül rossz minőségű kép jelenik meg, fehér csíkok futnak rajta, és néha átvált fekete-fehérbe. Most ez kábel, kártya, TV vagy beállítási hiba lehet?
Előre is köszi!
-
csongi
veterán
Sziasztok.
Ez a STRONG SRT 8903 box, tud működbni T-home előfizetéssel? Ha jól emlékszem van külön kártya. -
szinimini
senior tag
Sziasztok,
T-home-nál vagyok és nem szeretnék set top boxot használni a tv modulján keresztül szeretném,hogy működjön. Műholdas megoldás.
Tudnátok nekem ebben segíteni??
köszi -
RudY
addikt
-
Vandit.
addikt
-
tutis
őstag
Nem tudom jó helyen járok-e. Tv adást szeretnék vezeték nélkül továbbítani. Van rá mód valamilyen kütyüvel?
Kábeltv-ről van szó, amin a tv és internet is van. Van olyan kütyü amibe ha beledugom az antennakábelt, az vezeték nélkül továbbítja a jelet a tv felé? Tv-be meg megint lenne bedugva valami vevőegység.. (gondolom) -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok e,de remélem tud valaki segiteni a problémámban.
A nappalimban van elhelyezve a pc-m ami össze van kötve egy samsung syncmaster 2494HM monitorral.
Korábban t-home sat tv-m volt és hdmi kábellel össze is tudtam dugni a T-s set top boxot a monitorral igy az gyakorlatilag tv-ként is funkcionált. A gond az,hogy szolgáltató váltás történt ami azt eredményezte,hogy a házba optikai kábel jön be egy modembe és onnan koax-on megy a jel a tv-khez mindenféle belső set top box nélkül. A kérdésem az lenne,hogy létezik e olyan set top box ami olyan jelet tud fogadni mint egy standard ezer éves tv koax bemeneten és továbbitani tudja nekem egy hdmi kimenetre,ezzel újra tv-zhetővé téve a monitoromat
Ha egy mód van rá ugyanis nem szeretném lecserélni ezt a monitort,mivel méretre és működésre is tökéletes nekem és nem mellékes,hogy nem akarok 40-50 ezret még fizetni rá ha el tudom egyáltalán passzolni.
Mindenképp pc kikerülésével akarom megoldani azaz tv-tunert nem akarok használni. -
katt777
félisten
Nem igazán találtam erre megfelelő topicot, de az érdekelne, van-e valamilyen tapasztalat az okostelefonokkal használható DVB-T vevőkről, mennyire használhatóak ezek egyáltalán?
-
RudY
addikt
válasz
KonzolKartel #7517 üzenetére
Külső 5.1 DAC?
TV - optikain
Laptop jack-jack -
KonzolKartel
őstag
Sziasztok!
A napokban vettem egy Genius hf5100 szettet. Ezt szeretném összekötni a TV-vel(Samsung le40d550), és a egy médiaszerverként funkcionáló laptoppal egyszerre. A notebookon nincs hdmi, csak jack, illetve VGA, amivel a képet viszem át. A hangfalon két source van AUX, és 5.1. Van még egy Dimarson valamilyen asztali dvd lejátszó, mire most rákötöttem a HF 5100 3pár RCA-ját, de ezzel nem értem el semmitse. Van erre valami megoldás? Annyi kéne, hogy a TV-n, illetve a notin is ezt használnám.
-
*Zoli*
újonc
Sziasztok!
Cisco ISB-2201 set up box-ot használom,T-home a szolgáltató,IPTV előfizetésem van.
A TV és a set up box össze van kötve euroscart-euroscart csatlakozóval,működik is minden ahogy annak idején a szolgáltató bekötötte.Viszont most egy Sanyó videót(VHS) szeretnék bekötni hogy fel tudjak rá venni.A videón csak RCA csatlakózók vannak 2 db IN(audio,video),2 db OUT(audio,video) és a régi 75 ohm antennabemenet és a 75 ohm kimenet.A TV van 2db euroscart,2db HDMI,10 db RCA,kompozit stb bemenetek.A set up box-on csak 1 db euroscart van,3 db RCA(2db audio,1db video),HDMI..Megoldható hogy fel tudjam venni a videóval az összes csatornát amit látok a set up box segitségével a TV-n?
Köszönettel
Zoli -
marec1122
senior tag
üdv
lenne pár kérdésem. talán tudnátok segíteni
ha hdmi vel van összekötve a gép és a tv akkor hogy lehet beállítani hogy a pc hankártyáját használja és ne a tv hangszóróit?
ha klónozni akarom a képet akkor mindig csak a kisebb felbontású kijelző maxfelbontását lehet használni akkor is ha a másik kijelző nagyobb felbontást is bírna?
egy samsung 6650-es nél mekkora kockázattal bír hogy beég a asztal háttere a képernyőbe?
-
DeNi17
újonc
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni!
A laptopomat szeretném összekötni egy hagyományos Orion tv-vel.A laptopban Geforce 8600M GT videókari van S-videó és HDMI kimenettel, a tv-n bedig csak SCART bemenet van.
Megvettem a sokat emlegetett Hama univerzális PC TV kábelt,de sajnos azzal is csak fekete-fehér képet kapok,ráadásul néha ugrál és csíkos is a kép tök mind1,h a rajta lévő kapcsoló milyen állásban van. Egy hét tűs S-video-S-video/rca kábellel + S-video/rca-scart átalakítóval elég stabil képet kapok,de az is fekete-fehér.
Lehet ezt a problémát orvosolni,vagy feleslegesen erőlködök?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Zaja2
senior tag
Van egy TV tunerem,amin van s-video kimenet. Azzal esetleg át tudom a video jelet küldeni tv-re S-Video to SCART kábellel?
-
Zaja2
senior tag
Üdv mindenkinek!
Jó régen írtam ide. Bár inkább csak akkor,amikor valami problémám volt,úgyhogy ez inkább jó dolog.
Most ismét lenne egy kis gondom!
Lesz egy HD5550-es DDR2-es videokártyám,amin csak HDMI port van,viszont a TV-m nem tud HDMI-t,csak scartot vagy max RCA-t
Ez a tv lenne az:
képSzóval ehhez kérnék tanácsot,hogy melyik átalakítót vegyem,hogy a hangot és a képet is teljes mértékben átvigye?
Előre is köszi!
Tisztelettel:
Zaja -
tévelygő
aktív tag
Sziasztok!
Ma felkeltette az érdeklődésem az Androidos TV Box.
Az lenne a kérdésem,hogy ráköthető hagyományos képcsöves tévére is RCA vagy Scart csatlakozó útján is, vagy csak új típusú tv-ken működik amiken van hdmi vagy usb csatlakozó? -
vbonny
csendes tag
Sziasztok
Egy kis segítséget kérnék. Van egy lg ln5400-as tv-m amin van optikai kimenet és van egy labtec 5.1-es hanfalszett amin jack bemeneten lehet a hangot összekötni és van még egy trion tr-6121-es dvd lejátszóm amin van egy optikai aljzat mint a tv-n de azt nem tudom, hogy az kimenet vagy bemenet. Szerintetek úgy működhet-e a dolog hogy a tv-t és a dvd-t összekötöm optikai kábellel és a dvd-t kötöm össze a hangfalszettel (ez a rész most is működik.) meg a tv össze van kötve a dvd-vel scartal is és a tv hangját hallom a hangfalakon? Elég zavaros így de remélem értitek. Szóval a tv-t szeretném hallani a hangfalakon ezzel a megoldással mert akkor nem kellene vennem hozzá semmit.
Válaszokat előre is köszönöm. -
hozelujiz
tag
Sziasztok!
Megpróbálom ebbe a topikba is, hátha...
Gondolkoztam Media lejátszó (+TV - LG 42LF2510 ) cserén, a korszerűsítés+több funkció miatt, lehetőleg minél költséghatékonyabb megoldással...
Jelenleg egy WD TV Live-om van (kb. 3-4 éve), amivel viszonylag meg is vagyok elégedve. Leginkább 1080p-s .mkv, néha 720p, BD25 (.ts, iso). Van egy külső Winyóm, esetenként PD-ról, de az utóbbi időben inkább a PC-n megosztottakból megy a lejátszás... Ami lehetne kicsit gyorsabb/kezelhetné jobban, egyszerűbben a hálózatot.
A lényeg annyi volna, hogy nézegettem ezeket az Androidos TV Box-okat, amelyek nem feltétlenül erre lettek kitalálva amire nekem leginkább kellene, viszont van benne elég sok plusz, ami miatt érdekelne...
Túl sok pénzt nem szeretnék (még válság van kicsit...) ráfordítani a dologra, de találtam egy ilyet : WayteQ MovieBox CX , amiben talán benne lehet a legtöbb, amit szeretnék. Viszont túl sok mindent nem találtam róla.
Valaki, valamit esetleg? Ahogy látom LAN csatlakozás nincs benne (bár valahol azt is írták), WIFI-n Full HD-t vajon mennyire szeretheti? Meg ugye ez az android dolog mennyire lehet jó/hasonló mint a TV Box-okon?Előre is köszönök bármilyen tényt, véleményt, tapasztalatot!
Üdv.
-
Narakh
senior tag
Üdv!
Biztos sokan megkérdezték már, de biztos szeretnék lenni. Egy Radeon HD7790 videokártyáról szeretném kikötni a képet régebbi, analóg tévére.
A kártya egyetlen analógképes kimenete DVI-I, viszont kaptam hozzá DVI-VGA átalakítót, így gyakorlatilag VGA kimenetem is van.
A tévén SCART és RCA bemenet van. Működésre bírható a dolog egy VGA-SCART vagy VGA-RCA kábellel, esetleg más alternatívával?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Erzsébeti
tag
Hali!
Remélem jó helyen járok...
Van egy problémás.
Van egy P4-es (3GHz proc), 3Gb RAM, Asus (GeForce 210) videokártyás gépem.
Friss W7 ultimate Op rendszerrel.A videokártyám is friss. Eddig nem volt még olyan videokártyám ami tudta volna a HDMI-t.
Gyak ezért is lett ez beszerezve.Szóval az első összerakáskor, próbálgattam a rendszeremet, és pozitívan meglepődtem, hogy képes arra, hogy a TV-re dugva (HDMI-n keresztül ) és kiterjesztett monitorként használva, amikor oda tettem a videolejátszásomat (VLC player), akkor szépen a hangját is a TV játszott le. Ebben természetesen nincs akkora poén, de engem az lepett meg, hogy közben a monitoromon futtattam a winamp-ot, és a winamp hangja meg a fülesemben szólt. Hozzá kell tennem, hogy a fülesemre egy USB-s külső hangkártya van akasztva amit a rendszer szépen felismer, és kezeli is (ez volt régebben is, ugyanis az alaplapon lévő integrált hangkártya szarakodott, így ezzel üzemel már vagy 4 5 éve.
Tegnap próbáltam újra így használni (tehát a film hangja a TV-n, míg a fülesemen a többi hang), de az istennek sem jött össze!Merre keressem a megoldást?
Biztos, hogy működő dolog, mert ezen a konfigon ez már működött így.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest