- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- 3D nyomtatás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
válasz
Williamgrant #7549 üzenetére
Elsőként én mindenképpen ezt próbálnám ki (vagy meg): [galvikus leválasztó], ha mégsem oldja meg azt a jellegű problémát, akkor sem kidobott pénz (durván 800-2000.- ft között), hasznos dolog.
-
Sziasztok Urak!
Kis tippet/segítséget kérek hozzáértőtől.
Édesanyám régi LCD tévéje analóg kábelen kap televízió szolgáltatást, és sajnos valószínűleg a main boardján lévő vevőegység hibájából sípoló hangot ad ki a tévéműsor alatt. Baromi idegesítő.
Viszont azt kiteszteltem hogy HDMI-n keresztül illetve analóg RCA kábelen kapott hangot kitűnően ültet át, semmi sípoló zaj. (emiatt kizártam hogy a tápegység lenne problémás).
Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan eszköz amelybe bele lehet dugni a kábelszolgáltató analóg koax kábelét, és a TV-vel összekötve meg tudom jeleníteni. Illetve azt tudom hogy van ilyen (pl. egyes média playerek) de nem tudom mit lenne érdemes választani.
Szóval szerintetek melyik a legolcsóbb analóg TV tunert fogadó eszköz, amely TV-vel összeköthető? Kb. 10.000 Ft lenne a TV-be egy másik Main Board ebayről, ezt szeretném kikerülni, mert nem tudom tesztelni hogy ettől meg fog-e gyógyulni...
Van olyan kütyü, amivel galvanikusan le tudom választani az analóg bejövő jelet a TV-től és mondjuk HDMI-re vagy scart-ra alakul? Az hab lenne a tortán, ha elvezérelné a távirányítója a Samsung TV-t, hogy ne kelljen a bekapcsoló gomb miatt két távirányítót tartani.Előre is köszönöm mindenki építő javaslatát!
Üdv: WG
-
perecKING
senior tag
válasz
perecKING #7544 üzenetére
vagy arra otlet hogy hogyan tudnam az evo highstream keszulekkel elerni otthoni halozaton belul a gepemen talalhato mkv-kat. routerre kotve latja a megosztasi mappat de nem jutok el film lejatszasaig...jelszot ker pedig nincs beallitva jelszo.
bar nem tudom ez mennyire mukodne 30gb filmeknel es vagy 3d filmeknel.ha valaki szajbaragosan utba igazitana?
-
perecKING
senior tag
sziasztok
eloszor vettem nvidia kartyat. gtx 780....
a vgara van kotve egy dell u2412m 1980*1200 -dvi
es egy samsung -tv-hdmi
a problemam az hogy ha tv-n jatszok le filmet kozben a monitoron nem birok jatszani...jobban mondva megall a film.eddig az osszes amd vel siman ment ez...
valamint a tevre kuldott filmnek lelog vagyis hianyzik korben a szele. amdnel csak egy csuszkat huztam es beallitotta a nyujtast. most ami csuszkat talaltam az nvidia vezerloben az leveszi a felbontast valami 1700*xxx
szoval ha valaki segit azt megkoszonom.bocs az ekezetek es a fogalmazasgatlo miatt
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Igaz nem ide való, de legalább ez a topik él, nem úgy mint a 7600gt topik, és lehet tudja valaki a választ.
Van egy ismerősöm gépében egy Leadtek 7600gt, dvi-hdmi átalakítóval ki lehet tenni a képet tv-re.
A hangot még nem sikerült mellé intézni.
Lehetséges hogy a hdmi-n keresztül hangrabírjam a vga-t?Köszi a válaszokat.
-
joecontra
addikt
válasz
Dr. Romano #7539 üzenetére
Azért, mert a TV komponens bemeneten komponens jelet vár. Ezzel a kábellel azonban VGA RGB-t adtok neki, amivel az adott bemeneten nem tud kezdeni semmit. Arról nem is beszélve, hogy a szinkronjelek be sincsenek kötve.
Megoldásként ezt tudom javasolni: VGA-SCART
A kártya teljesen alkalmas lenne a célra.
Üdv,
J -
Dr. Romano
veterán
Ismerősnek van egy régi plazma TV-je. Erre szerettem volna rácsatlakoztatni régi XP-s gépét (Radeon 9600-al). Mivel a TV-n csak scart csatik vannak ezért csak a komponens csatlakozó volt az egyetlen lehetőségünk. Szereztünk egy olyan kábelt aminek az egyik vége dsub a másik végei pedig komponens. Összedugtuk a gépet a TV-vel, de egyáltalán nincs kép, sem bootkor, sem a windowsban.
Mi lehet ezzel a probléma?
-
idevele!
csendes tag
Hello. Van egy nem PC alapú eszközöm, aminek VGA dsub 15-ös képkimenete (csak ilyen van), és sztereo 3,5 mm jack hangkimenete (csak ilyen van) van.
Hogyan lehetne rögzíteni a kép és hangjeleit egy értelmes videóformátumban?
Milyen felvevőeszközt lehetne az eszközöm és a VGA monitor közé kötni?
Végig látnom kell a képet a monitoron, mert csak így lehet használni az eszközt.
Van VGA apa-VGA apa, VGA Y 1 apa-2 anya, és kis jack apa-2RCA apa kábelem.
Van még egy EasyCap USB-s digitalizálóm is, aminek kompozit és sztereo RCA bemenetei vannak, a hozzá való videórögzítő programmal.
Kéne valami VGA-kompozit adapter.
Így lehetne rögzíteni a kép és hangjelet. -
vympel
csendes tag
sziasztok.nekem olyan hasonló problémám lenne hogy PC-LED Tv ,HDMI KÁBEL összekötésel,hogy sehogy sincs hang a tévémen a kártyám ati hd 5450-es ezzel nem lehet gond mert tudja a hangot.sőt tegnapi napon a lehető legujjabb verziót szedtem le.alapértelmezett az ati kártya a hang beállitásoknál,letiltva a másik(integrált hangkártya),kép kitünő a tévén azt látom amit a monitoron.de mikor a hangok nál a teszt hangot akarom inditani ezt irja ki (NEM SIKERÜLT A TESZTDALLAMOT LEJÁTSZANI) és mikor a hangbeáll.nál az (AMD HDMI OUTPUT) a tulajdonságokra kattintok ezen belül a támogatott formátumok almenüben vagyok ezek vannak felsorolva:-csatornák száma: 0
-szélessávutartalom :nem támogatott
-bitmélységek nincs
hogyan tudnám megoldani hogy tévéből jöjjön a hang?
op.rendszer:win7 home prém.
alaplap:asus M4N68-M
vid.kártya:ati hd 5450 14.7catalyst verzio,illesztőpr.ver.14.20.1004-140811a
integrált hangk.:VIA High Definition A udio
jó lenne ha valaki tudna segiteni.köszi előre is mindent. -
Maximusz
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani a jelenlegi piacról DVB-C(/-T)-s set top boxot ?
Amit szeretném, hogy mindenképpen tudjon :
-távirányítható
-DVB-C és DVB-T fogadásra képes
-FULL HD felbontás
-HDMI videó és audió csatlakozás
-Ethernet csatlakozóami extra igényként megjelent (ha nincs olyan, ami mindet tudná akkor ezek a kiegészítők opcionálisak):
+kártya fogadás
+android appal is távirányítható
+Több csatornás Dolby Digital / DTS hang is kijöjjön rajta
+DLNA médialejátszó funkciók
+++tableten/okostelefonon is nézhető tartalom ( ha jól tudom egyes vevők képesek ki stream-olni a videót helyi hálózaton androidra )magyarországi számlás beszerezhetőség
köszönöm a véleményeteket !
maximusz
-
glocker
tag
T-Home előfizető vagyok, és (qrva)OKOS TV vásárlást tervezek...
nagyon zavar a gondolat, hogy egy sor funkciót nem használhatok amiatt, hogy (ha jól tudom, akkor) a T-Home csak Set Top Box-al műxik...
1. rosszul tudom és műxik úgy is hogy az okos tévébe beteszem a kártyát?
2. jól tudom, de van valami kerülő megoldás? (ha igen mi?)
3. jól tudom, de nincs mit tenni? (szolgáltató váltáson kívül)előre is kösz a válaszokat
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Digink van, de még a régi fajta beltéri egységgel, azóta ugye már van HD is ennél a szolgáltatónál. Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy olcsóbb (esetleg használt), HD-s set top boxot, a kártyát átrakom, működni fog? HD-ban?
-
szinimini
senior tag
Közben rájöttem ill. kaptam máshonnan választ.
Tré soha nem fog menni kártyamodullal,mert nem is támogatják azt.
Ja persze ez csak a Sat rendszerre vonatkozik -
Stimpy001
aktív tag
Sziasztok!
Él még ez a topic? Ha igen, kérdeznék...vagyis lenne egy problémám. Adott egy GF 8400GS kártya, egy régebbi CRT tévé, és a kettő között egy svideo+3.5" jack - scart kábel (10m). A gond az hogy a tévén rendkívül rossz minőségű kép jelenik meg, fehér csíkok futnak rajta, és néha átvált fekete-fehérbe. Most ez kábel, kártya, TV vagy beállítási hiba lehet?
Előre is köszi!
-
csongi
veterán
Sziasztok.
Ez a STRONG SRT 8903 box, tud működbni T-home előfizetéssel? Ha jól emlékszem van külön kártya. -
szinimini
senior tag
Sziasztok,
T-home-nál vagyok és nem szeretnék set top boxot használni a tv modulján keresztül szeretném,hogy működjön. Műholdas megoldás.
Tudnátok nekem ebben segíteni??
köszi -
RudY
addikt
-
Vandit.
addikt
-
tutis
őstag
Nem tudom jó helyen járok-e. Tv adást szeretnék vezeték nélkül továbbítani. Van rá mód valamilyen kütyüvel?
Kábeltv-ről van szó, amin a tv és internet is van. Van olyan kütyü amibe ha beledugom az antennakábelt, az vezeték nélkül továbbítja a jelet a tv felé? Tv-be meg megint lenne bedugva valami vevőegység.. (gondolom) -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok e,de remélem tud valaki segiteni a problémámban.
A nappalimban van elhelyezve a pc-m ami össze van kötve egy samsung syncmaster 2494HM monitorral.
Korábban t-home sat tv-m volt és hdmi kábellel össze is tudtam dugni a T-s set top boxot a monitorral igy az gyakorlatilag tv-ként is funkcionált. A gond az,hogy szolgáltató váltás történt ami azt eredményezte,hogy a házba optikai kábel jön be egy modembe és onnan koax-on megy a jel a tv-khez mindenféle belső set top box nélkül. A kérdésem az lenne,hogy létezik e olyan set top box ami olyan jelet tud fogadni mint egy standard ezer éves tv koax bemeneten és továbbitani tudja nekem egy hdmi kimenetre,ezzel újra tv-zhetővé téve a monitoromat
Ha egy mód van rá ugyanis nem szeretném lecserélni ezt a monitort,mivel méretre és működésre is tökéletes nekem és nem mellékes,hogy nem akarok 40-50 ezret még fizetni rá ha el tudom egyáltalán passzolni.
Mindenképp pc kikerülésével akarom megoldani azaz tv-tunert nem akarok használni. -
katt777
félisten
Nem igazán találtam erre megfelelő topicot, de az érdekelne, van-e valamilyen tapasztalat az okostelefonokkal használható DVB-T vevőkről, mennyire használhatóak ezek egyáltalán?
-
RudY
addikt
válasz
KonzolKartel #7517 üzenetére
Külső 5.1 DAC?
TV - optikain
Laptop jack-jack -
KonzolKartel
őstag
Sziasztok!
A napokban vettem egy Genius hf5100 szettet. Ezt szeretném összekötni a TV-vel(Samsung le40d550), és a egy médiaszerverként funkcionáló laptoppal egyszerre. A notebookon nincs hdmi, csak jack, illetve VGA, amivel a képet viszem át. A hangfalon két source van AUX, és 5.1. Van még egy Dimarson valamilyen asztali dvd lejátszó, mire most rákötöttem a HF 5100 3pár RCA-ját, de ezzel nem értem el semmitse. Van erre valami megoldás? Annyi kéne, hogy a TV-n, illetve a notin is ezt használnám.
-
*Zoli*
újonc
Sziasztok!
Cisco ISB-2201 set up box-ot használom,T-home a szolgáltató,IPTV előfizetésem van.
A TV és a set up box össze van kötve euroscart-euroscart csatlakozóval,működik is minden ahogy annak idején a szolgáltató bekötötte.Viszont most egy Sanyó videót(VHS) szeretnék bekötni hogy fel tudjak rá venni.A videón csak RCA csatlakózók vannak 2 db IN(audio,video),2 db OUT(audio,video) és a régi 75 ohm antennabemenet és a 75 ohm kimenet.A TV van 2db euroscart,2db HDMI,10 db RCA,kompozit stb bemenetek.A set up box-on csak 1 db euroscart van,3 db RCA(2db audio,1db video),HDMI..Megoldható hogy fel tudjam venni a videóval az összes csatornát amit látok a set up box segitségével a TV-n?
Köszönettel
Zoli -
marec1122
senior tag
üdv
lenne pár kérdésem. talán tudnátok segíteni
ha hdmi vel van összekötve a gép és a tv akkor hogy lehet beállítani hogy a pc hankártyáját használja és ne a tv hangszóróit?
ha klónozni akarom a képet akkor mindig csak a kisebb felbontású kijelző maxfelbontását lehet használni akkor is ha a másik kijelző nagyobb felbontást is bírna?
egy samsung 6650-es nél mekkora kockázattal bír hogy beég a asztal háttere a képernyőbe?
-
DeNi17
újonc
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni!
A laptopomat szeretném összekötni egy hagyományos Orion tv-vel.A laptopban Geforce 8600M GT videókari van S-videó és HDMI kimenettel, a tv-n bedig csak SCART bemenet van.
Megvettem a sokat emlegetett Hama univerzális PC TV kábelt,de sajnos azzal is csak fekete-fehér képet kapok,ráadásul néha ugrál és csíkos is a kép tök mind1,h a rajta lévő kapcsoló milyen állásban van. Egy hét tűs S-video-S-video/rca kábellel + S-video/rca-scart átalakítóval elég stabil képet kapok,de az is fekete-fehér.
Lehet ezt a problémát orvosolni,vagy feleslegesen erőlködök?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Zaja2
senior tag
Van egy TV tunerem,amin van s-video kimenet. Azzal esetleg át tudom a video jelet küldeni tv-re S-Video to SCART kábellel?
-
Zaja2
senior tag
Üdv mindenkinek!
Jó régen írtam ide. Bár inkább csak akkor,amikor valami problémám volt,úgyhogy ez inkább jó dolog.
Most ismét lenne egy kis gondom!
Lesz egy HD5550-es DDR2-es videokártyám,amin csak HDMI port van,viszont a TV-m nem tud HDMI-t,csak scartot vagy max RCA-t
Ez a tv lenne az:
képSzóval ehhez kérnék tanácsot,hogy melyik átalakítót vegyem,hogy a hangot és a képet is teljes mértékben átvigye?
Előre is köszi!
Tisztelettel:
Zaja -
tévelygő
aktív tag
Sziasztok!
Ma felkeltette az érdeklődésem az Androidos TV Box.
Az lenne a kérdésem,hogy ráköthető hagyományos képcsöves tévére is RCA vagy Scart csatlakozó útján is, vagy csak új típusú tv-ken működik amiken van hdmi vagy usb csatlakozó? -
vbonny
csendes tag
Sziasztok
Egy kis segítséget kérnék. Van egy lg ln5400-as tv-m amin van optikai kimenet és van egy labtec 5.1-es hanfalszett amin jack bemeneten lehet a hangot összekötni és van még egy trion tr-6121-es dvd lejátszóm amin van egy optikai aljzat mint a tv-n de azt nem tudom, hogy az kimenet vagy bemenet. Szerintetek úgy működhet-e a dolog hogy a tv-t és a dvd-t összekötöm optikai kábellel és a dvd-t kötöm össze a hangfalszettel (ez a rész most is működik.) meg a tv össze van kötve a dvd-vel scartal is és a tv hangját hallom a hangfalakon? Elég zavaros így de remélem értitek. Szóval a tv-t szeretném hallani a hangfalakon ezzel a megoldással mert akkor nem kellene vennem hozzá semmit.
Válaszokat előre is köszönöm. -
hozelujiz
tag
Sziasztok!
Megpróbálom ebbe a topikba is, hátha...
Gondolkoztam Media lejátszó (+TV - LG 42LF2510 ) cserén, a korszerűsítés+több funkció miatt, lehetőleg minél költséghatékonyabb megoldással...
Jelenleg egy WD TV Live-om van (kb. 3-4 éve), amivel viszonylag meg is vagyok elégedve. Leginkább 1080p-s .mkv, néha 720p, BD25 (.ts, iso). Van egy külső Winyóm, esetenként PD-ról, de az utóbbi időben inkább a PC-n megosztottakból megy a lejátszás... Ami lehetne kicsit gyorsabb/kezelhetné jobban, egyszerűbben a hálózatot.
A lényeg annyi volna, hogy nézegettem ezeket az Androidos TV Box-okat, amelyek nem feltétlenül erre lettek kitalálva amire nekem leginkább kellene, viszont van benne elég sok plusz, ami miatt érdekelne...
Túl sok pénzt nem szeretnék (még válság van kicsit...) ráfordítani a dologra, de találtam egy ilyet : WayteQ MovieBox CX , amiben talán benne lehet a legtöbb, amit szeretnék. Viszont túl sok mindent nem találtam róla.
Valaki, valamit esetleg? Ahogy látom LAN csatlakozás nincs benne (bár valahol azt is írták), WIFI-n Full HD-t vajon mennyire szeretheti? Meg ugye ez az android dolog mennyire lehet jó/hasonló mint a TV Box-okon?Előre is köszönök bármilyen tényt, véleményt, tapasztalatot!
Üdv.
-
Narakh
senior tag
Üdv!
Biztos sokan megkérdezték már, de biztos szeretnék lenni. Egy Radeon HD7790 videokártyáról szeretném kikötni a képet régebbi, analóg tévére.
A kártya egyetlen analógképes kimenete DVI-I, viszont kaptam hozzá DVI-VGA átalakítót, így gyakorlatilag VGA kimenetem is van.
A tévén SCART és RCA bemenet van. Működésre bírható a dolog egy VGA-SCART vagy VGA-RCA kábellel, esetleg más alternatívával?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Erzsébeti
tag
Hali!
Remélem jó helyen járok...
Van egy problémás.
Van egy P4-es (3GHz proc), 3Gb RAM, Asus (GeForce 210) videokártyás gépem.
Friss W7 ultimate Op rendszerrel.A videokártyám is friss. Eddig nem volt még olyan videokártyám ami tudta volna a HDMI-t.
Gyak ezért is lett ez beszerezve.Szóval az első összerakáskor, próbálgattam a rendszeremet, és pozitívan meglepődtem, hogy képes arra, hogy a TV-re dugva (HDMI-n keresztül ) és kiterjesztett monitorként használva, amikor oda tettem a videolejátszásomat (VLC player), akkor szépen a hangját is a TV játszott le. Ebben természetesen nincs akkora poén, de engem az lepett meg, hogy közben a monitoromon futtattam a winamp-ot, és a winamp hangja meg a fülesemben szólt. Hozzá kell tennem, hogy a fülesemre egy USB-s külső hangkártya van akasztva amit a rendszer szépen felismer, és kezeli is (ez volt régebben is, ugyanis az alaplapon lévő integrált hangkártya szarakodott, így ezzel üzemel már vagy 4 5 éve.
Tegnap próbáltam újra így használni (tehát a film hangja a TV-n, míg a fülesemen a többi hang), de az istennek sem jött össze!Merre keressem a megoldást?
Biztos, hogy működő dolog, mert ezen a konfigon ez már működött így.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest