- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeriHampeR
aktív tag
Hello, van egy HD4870 kártyám, rákötöttem TV re kék/sárga, piros(piros zöld(fehér, Catalyst ban érzékeli a TV t , minden szép és jó csak a Tv m zúg, nem ad ki értelmes hangot
filmet szeretnék nézni TV n , hogy tudnám megoldani? -
vlevi
nagyúr
válasz
odipapa #5631 üzenetére
Miért, mi a bajod az ATI-val? Én maradnék annál. Ha Win7-ed van, akkor teljesen jól megy minden. Ha kiterjesztésre állítod, akkor mindkét kijelzőnek eltérő lehet a felbontása. Színház mód asszem most sem megy, de igazából nekem nem hiányzik. Egy dolgot sajnálok csak, ami viszont itt már OFF. A Samu TV-m (LE40C650) tudja a DLNA megosztást. Viszont a feliratok nem mennek át, és némelyik videó, amit USB-ről tökéletesen meg tud jeleníteni, azt valami érthetetlen okból ratyi minőségben, 4:3-ban játsza le. Ez talán nem a TV hibája, hanem a Win7-é, mert némelyik MKV-t így streameli a TV felé. Egyébként ígéretes lenne a dolog, mert nem kell bohóckodni a sz.gép és a TV HDMI-n keresztüli összekötésével, a hanggal, csak egy újabb ethernet kábelt kell bedugni a routerbe.
-
vlevi
nagyúr
Nekem viszont olyan kérdésem lenne, hogy hogyan oldjam meg azt, hogy a Windows a monitoromat tekintse monitornak, a tévémet pedig kivetítőnek?
Erre gondolok : Most természetesen csak a monitor van bekapcsolva. Egyébként, amikor a TV is megy, akkor is a monitor van beállítva elsődlegesnek, mégis ő kapja a "2"-es számot, míg a TV az 1-est.
Win7, Asus P5QL-Pro, Sapphiere Vapor-X 5770 cuccok vannak a gépben. Próbáltam a moncsit mindkét DVI-ba dugni, ugyanez a helyzet. Most úgy van összedugva, hogy a moncsi abban a DVI-ba van dugva, ami mellett nincs semmi. Úgy értem, 2 kártyahely magas a kártya, az egyik helyen van DVI, HDMI, Displayport, a másik helyen 1db DVI. Na, ide van dugva a moncsi, a TV természetesen a DVI-ba. De dughatom a monitort a másik DVI csatiba, akkor is ugyanez a helyzet. -
vlevi
nagyúr
Nekem nincs semmi extra drót a gépen belül összekötve, és megy a HDMI hang. Win7, Asus P5QL-Pro, Sapphire 5770. Igaz, a HDMI hang nem megy állandóan, csak akkor, ha a hangerő beállításainál alapértelmezett eszköznek állítom be. Igaz, olyankor viszont a PC hangszórók némulnak el, de filmezéshez ez nem gond.
-
Blumi187
csendes tag
Sziasztok!
Valaki mondjon nekem arra valami okosat, hogy ha én össze kötöm a pc-t meg a tv-t d-sub kábelel akkor miért okozza azt a tünetet, hogy az elsö félpercben meg jeleniti a Windows-t majd a gép ujra indul és a boot-nál meg ál. Későbbiekben nem jelent meg kép még a monitorral sem.
Esetemben egy JVC Dyna pix full HD 32"-os tv-ről és egy Geforce5500-as videó kártyáról van szó.
A drágán meg vett tv-t nem tudom kihasználni a számító gép híján .Kérek valakit szánjon meg egy két tippel, ötlettel , hogyan lehetne megoldani a kép átvitelét a tv-re gépről anélkül hogy bármi is károsodna.
-
joecontra
addikt
Az attól függ. Az én VGA-mon van helyből kompozit kimenet. Ha kiteszem TV-re a képet és 640x480-at állítok be, valamint a vibrálásszűrőt is beállítom, akkor azért elég szép kép jön ki eredményként.
Bár ilyen átalakítót még nem használtam, gyanítom, hogy neked azért lehet rossz tapasztalatod vele, mert nagyobb felbontású képet küldesz ki a tv-re, az pedig lekonvertálva 576i-re (VGA lekonvertálva küldi ki), hát, tényleg izé.
A 640x480 az 576i-ben elég jó, ha az élesség és a vibrálásszűrő be van állítva. Ez persze egyéni tapasztalat.
Üdv,
J -
Villaa
csendes tag
válasz
kircipeti #5638 üzenetére
Szia!
Tudom nem nekem szólt a beírásod és csak azért reagálok rá mert szeretném figyelmeztetni azokat akik ennek az átalakítónak a vásárlásán törik a fejüket, hogy bár működik az eszköz (én is vettem egyet) csak kényszer megoldásként jó, ugyanis a kép minősége finoman fogalmazva elég gyenge. -
Villaa
csendes tag
Sziasztok !
Van egy alaplapom amin 2 pcie slot van az egyikben nvidia 250 gts amin nincs sem svideo, sem composit kimenet.
Arra gondoltam hogy esetleg a másik slotba berakok egy ugyancsak nvidia régebbi karit amin van tv kimenet, nem csak gondoltam, ki is próbáltam egy 8400 kártyával, de sajna a nem látja a gép és így nem is tudja lekezelni.
Van e erre megoldás.
A segítséget előre is köszönöm! -
Rush888
tag
Hali,
rákötöttem a laptopot, azzal rendesen megy, szóval köszönjük az Nvidia-nak...
Problem solved. -
Rush888
tag
Hi All!
Van egy kis problémám, és remélem tudtok valami tanácsot adni. Nos, a helyzet a következő: Filmnézéshez ki szeretném küldeni a képet a PC-ről a CRT tv-re. VGA: Asus 9600GT (S-video, 2xDVI, ahogy neten keresgéltem, sokaknak problémás ez ezzel a kártyával...:S), a tévén van RCA(1db sárga a képnek) bemenet meg 2xscart. S-video - RCA átalakítóval próbáltam összekötni, ehhez vannak kábeleim, és amíg a win betölt, addig a kép is jó, de utánna, nincs kép, vagy csak be-be villan. Az Nvidia beállításaiban kipróbáltam már mindent, de sikertelenül. Azon gondolkodom, hogy ha vennék egy, már sokat emlegetett Hama S-video - Scart PC-TV összekötő kábelt, azzal működne-e esetleg? Vagy itt inkább az videokártya kimenetét oldottám meg ilyen ügyesen a drága mérnökök?
THX!
-
pyres
csendes tag
Sziasztok!
Hátha tud segíteni valaki! Adott egy 42PX80-as Pana plazma.Most bekerült a családba egy Dell Inspiron notebook Intel HD Graphics /Corei3 proci/ videókártyával.Sajnos a HDMI csatin keresztül nem sikerül az összekötetés. A notebook felismeri a Panát de aképet nem viszi át semilyen beállítással-klónozás,kiterjesztés..stb semelyik bemeneten sem.Lehet,hogy valamit rossz sorrendben csinálok? Ha valaki tudna segíteni köszönettel venném! PC bemeneten egyébként működik a dolog,Köszi!
-
sunshine86
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném összekötni a pc-vel a tv-t úgy, hogy színes képet kapjak és szükségem lenne egy kis segítségre.
A pc-n van s-vhs kimenet (legalább is feltételezem, hogy kimenet) :-D
a tv-m pedig egy grundig mf55 2503-as, amin pedig van s-vhs bemenet, ha jól vettem ki a leírásból :-D és rca is.De felfedeztem, hogy a tv s-vhs bemenetén 4 luk/tű vagy minek mondják van, a pc-n pedig 8.
ilyen kábelt pedig nem találtam.Nagyon örülnék, ha valakinek lenne hozzá türelme, hogy leírja, hogy mit tegyek,milyen kábel/beállítás szükségeltetik mindehhez.
Előre is köszönöm
-
mota_11
csendes tag
Sziasztok!
Számítógépemen csak vga kimenet , tv-n viszont scart...
Van olyan kábel amivel összeköthetem őket?
(Ja és van egy hama s-videó-scart átalakítóm is régebbről ha az számít,amit itt sokan hirdettetekKöszi, Üdv
-
belluska
tag
Egy kicsit eltérek a témától. Van 1 Sony fgépem, amin van 1 mini HDMI kimenet. A Sony tv-n pedig 3-as dugasz lehetőség. Mi a hivatalos neve az ilyen tipusú kábelnak és hol lehet fellelni ? ( tudom a Google a barátom )
-
zeix
senior tag
válasz
odipapa #5633 üzenetére
Igen, az más, de annak is tökéletesnek kell lennie.
Az is volt, amíg nem cseréltem le nvidiára a 4670-emet...
Lehet elfogult vagyok, de radeonnal soha semmi bajom nem volt.
Max annyi, hogy le kellett cserélni, mert már gyenge volt az újabb játékokhoz.Havernál még egy Sapphire 2600XT/512 teszi a dolgát, igaz ő sem játszik sokat, de a full hd samuján, nem akad az 1080p.
-
zeix
senior tag
válasz
odipapa #5631 üzenetére
Sztem maradj az ATI-nál.
Én most váltottam Nvidiára, de csak a gond van vele.
Ugyanazokat a kábeleket használom mint azelött és mégis rossz.
A monitor szellemképes, a TV meg csak ntsc-ben megy (persze nem ismeri).
A beállításai az nvidiának - inkább hagyjuk...
HTPC-be nem raknám bele az biztos.
Színház mód helyett, tegyél fel egy XBMC-t, azt futtasd a második megjelenítőn
Nem fogsz csalódni!Maradjon meg a gamer-eknek az nvidia.
Aki ennél többre vágyik, használjon ATI-t.
Ez az én véleményem. -
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Második megjelenítőnek egy tévét használok, amin filmet nézek, HDMI-n keresztül, már egy jó ideje, de csak ATI kártyám volt eddig. A kérdésem, hogy hogyan viselkedik az NVIDIA, ilyen célú felhasználás esetén. Gondolok itt:
-Kép méretezés
(ATI-nál úgy húzom szét a képet ahogy akarom a monitor felbontásától függetlenül)-Asztal másolása, kiterjesztése
-Színház mód
(Ez régóta nem működik már az ATI-nál sem sajnos) -
tothbe
addikt
ez azért van mert klón módot használsz. Az pedig azt jelenti, hogy egy az egyben ugyanazt küldje a két kijelzőre. még frekiben is. És a monitor nem támogatja a 25/50hz-es frekit, viszont az az elsődleges, ezért lesz a 30Hz.
A TV pedig csak ntsc-ben ismeri a 30/60Hz-es frekit, ezért olyan vacak a kép.Használj asztal kiterjesztését a klón mód helyett vagy Dual View-t. Ezeknél külön állithatod a kijelzők paramétereit.
-
tothbe
addikt
legjobban két wifi-s media player cuccal jársz a tv-ken. De ugye a full hd azzal még elég bukós. És ugye ez sem olcsó, kb. 60 lesz a két cuccos. És még az sem biztos, hogy ha mindkettőt egyszerre szolgálja ki a noti, akkor nm lesz még ebből is sebessgé probléma.
Ami létezik célhardver, azt pedig már föl sem vetném, mert itthon alig lehet hozzájutni és 6 számjegyű összegbe jönne ki (nem feltétlenül 1-essel az elején), ha két tv-s hd ready vagy full hd tudást kéne megvalósítania.
-
zeix
senior tag
Sziasztok!
Van egy 9800gt kártya, meg egy samsung tv, 2db scart+s-video+rca bemenet.
Össze van kötve s-video kábellel a kártyára. (4db tüske)
A gondom az, hogy az nvidia kontrollpanel, csak 480i 29 vagy 30hz-en hajlandó hajtani a tv-t.
Így élvezhetetlen a kép, mert domború, az egyenes vonal görbének látszik.
Ha átállítom 576i-re 25hz-re, kikapcsolja a monitoromat és csak a tv-n lesz kép.
Ezek után nem lehet visszakapcsolni a monitort a panelen.
Csak akkor kapok képet, ha lehúzom az s-videót.
Tehát csak 29 vagy 30 hz-en akar működni a kimenet.
Próbáltam már scart-svideo átalakítóval, de úgy nincs kép a tv-n...
Más drivert is próbáltam.Ötlet?
Köszi!
-
p.geri
csendes tag
Sziasztok!
Adott a lakás egyik pontján elhelyezett notebook, és 2db tv. Ezeket szeretném filmnézés céljából összekötni, de lehetőleg wireless. Tudtok erre használható megoldás?
-
bbéla
csendes tag
-
MTomi
csendes tag
Sziasztok.
A laptopomban HD 5470 kártya van, VGA és HDMI kimenettel.
Nem tudja valaki, hogy régebbi tv-re ki tudom-e rakni a képét, filmet nézni (vga-rca átalakítót találtam)? Nem szeretném, ha laptopban vagy a tv-ben elfüstölne valami...Köszi
Tomi -
bbéla
csendes tag
Köszi, bár nem értem, mert Nvidia kártyával jó volt. A kártya leírásában szerepel a Hdmi audio, és a 2. DVI-I portba dugtam az átalakítót, amit írtak. Win-t is újra raktam. Már ott tartok, hogy veszek optikai kábelt és azzal viszem a hangot. A Pc-s Hdmi bemenet mellett az van + a "Pc/DVI audio in" felirat van ráírva, akkor azt tudom használni?
A Tv csatalakazói így néznek ki:Az esetleg előfordulhat, hogy a VGA user--jét elb@xták és a mégse tudja?
Egyszer még ABIT lappal jártam így, de az másik kategória... volt ... -
salala
tag
Sziasztok!
Lenne 1 nagyobb gondom! Itt küzdök már 2 napja egy géppel
amiben egy GeForce 8600 gt pihen. A problema az,hogy kijelzőként egy grundig lenaro 19"-os tv--t használnak (aminek mellesleg van d-SUB csatija). Xp-vel eddig semmi gond nem volt,de most a win7 alatt,ha nincs mellé tolva a monitorom (Lg W2234s) akkor a következőt írja a Tv:
Hatáskörön kívül
Monitor vásárlása Pénz szűke miatt nem megoldott. Valami ötlet esetleg?
Nagyon megköszönném -
tothbe
addikt
Valamit vagy rosszul dugsz, vagy nem tudja a kártya a hdmi audio-t. Vagy ez az adapter mégsem olyan okés.
kircipeti:
Azt megbontani sehogy sem érdemes. Jobban jársz, ha veszel egy fordítottat, mert más kell a fordított irányhoz, legalábbis, hogy stabil és jó s-video képed legyen scart-on. -
tothbe
addikt
válasz
vmatyko #5595 üzenetére
ez valami driverhiba lesz vszleg.
Robertored:
Írtam privátban neked, ha már ott is föltetted.csoky21:
Ha a 720p-t nem birja, akkor mitöl birná az 1080p-t? Kicsit fura a kérdés, de ahogy levettem a válasz a nem lesz, bár furcsa, amit írsz, mert bírnia kéne.Hans69 és bbela:
Az nem minden nvidia-nál megy, amit bbela írt, de ahol megy, ott valóban úgy kell. -
bbéla
csendes tag
-
hans69
csendes tag
De a tesómnak is Nvidiája van és neki müködik akkor ez h lehet?
-
bbéla
csendes tag
Sziasztok!
A problémám: vettem egy Gigabyte HD 4870-et és sehogy sem akarja a hdmi-n kivinni a hangot, csak a video jelet (van fenn hdmi driver, kb 10 féle catalysot kipróbáltam, a VGA leírás szerinti DVI-I_2-es csatiban van az átalakító.... ). Azt írja, hogy az ATI hdmi audio nincs csatlakoztatva, meg ezt a hibaüzenetet:A vicc az, hogy a DVI-I-Hdmi átalakító gyári ATI, és eddig a 9800GT kártyával gond nélkül működött
A segítséget köszönöm előre is
üdv, bbéla -
hans69
csendes tag
Segítsetek előre is köszönöm már tiszta ideg vagyok ettől
-
hans69
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám volna h vettem egy LG tv-t és össze szeretném köttni a számitógépemmel nincs is semmi gond mert HDMI kimenet van mind a kettün de képem van de hangom egyáltalán nicsen!!!Mindennel próbálkoztam A video karim egy Nvidia Leadteck Gt9600 Hdmi átalakitoval -
kircipeti
senior tag
Udv!
En balf*sz vettem egy ilyen kabelt. Szamitogep -> tv osszekotesre. Persze a magyar oldalon nem volt kihangsulyozva, hogy csak a masik iranyba mukodik... Mit kellene megbontanom rajta, hogy mukodjon megis ez a kabel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- Milyen autót vegyek?
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- További aktív témák...
- Eladó GARANCIÁLIS ASUS RTX 3060 TI 8GB / MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB LHR
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- RTX 3080 10Gb GDDR6X Manli (Beszámítás)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest