Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
válasz
favagoJoska #1369 üzenetére
Szia!
Egy kis pontosítás azért:
Egy osztó csillapítása nem attól függ (közvetlen), hogy mekkora sávszélességű.
Kábeltv-re tökéletes az 1000 MHz-es is, a 2400-as műholdas tv-hez IS jó (de kábeltvre is használható).
Némely gyártó rá is írja az osztóra a csillapítást. A TAP (leágazó) lényege, hogy nem egyformán csillapít, a TAP ágon nagyobb mint az OUT-on.
Az olyan ág, amint nincs bekötve semmi, gondot okozhat, szóval azt kerüld a jövőben és mindig annyi felé legyen osztva a jel, amennyi tv-modem van.
Ha a modem jelszinttel gond lesz, leágazós osztó fog kelleni esetleg (nyáron), szóval ne dobd el -
favagoJoska
aktív tag
válasz
favagoJoska #1368 üzenetére
Közben azt hiszem meg is lett a leágazó szerepe. Elfelejtettem, hogy egy másik szobába is be volt vezetve a coax kábel, csak a falban. De ez már évek óta nincs használva (amióta ide költöztem). És a leágazó ezért kellett, hogy oda legyen vezetve a jel (ide vezet az out oldal a leágazón).
Mivel ez nem kell, ezért a leágazótól szerintem megszabadulok és egyenesen rákötöm a hármas elosztót a bejövő jelre.
#1367garga01: mindenesetre köszönöm a segítséget! -
garga01
őstag
válasz
favagoJoska #1366 üzenetére
Ez a kérdés inkább a Voda topikba való, de a legegyszerűbb ha visszakötöd a legágazót ahogy volt, és ahova tv ment abba az ágba kötsz be egy kettes osztót a tv-knek.
A modemnek több jelszint kell lehet azért nincs meg a sávszéled, de a Voda topikban kabelmania27 tud segíteni, hogy jó legyen a modemnek a jelszint.
Jó minőségű osztók pl.: [link] , [link] , [link]
Az osztót a korábbi leágazóval összekötheted egy rövid darab koax kábellel, vagy egy ilyen F-F toldóval.
De leágazókat is lehet kapni nálunk, pl. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest