Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
SZiasztok tanácsot szeretnék kérni.
Kábel TV-m van, amin digitális, és analóg adás jön. ezt kétfelé kellene osztani.
Sajnos most már a modern TV-en elég szemcsés az analóg adás, és némely digitális adás minősége, (erőssége) is a határon van.
Próbáltam egy kb. 20 éves magyar antennaerősítőt használni, de mivel több bemenete van (URH, UHF1- UHF2), van olyan csatorna ami jó lett, és van olyan amit egyszerűen levágott.
Az sem hozott megoldást, hogy az erősítő előtt ketté szedtem, és külön vittem be a csatornákat. ( interferencia, és néhány digitális adás minősége esett nagyot.)
Családi házban lakunk, a padon van kettéosztva az antenna.A kérdésem az lenne, tudstok e ajánlani olyan erősítőt, ami jó a problémára?
Az az lefedi a digitális csatornákat, és az analógokat is 6-68 csatornáig.Üdv. Ati
-
Core2duo6600
veterán
Igen, ez lesz, de mindenek elött a padlástéren kell majd ellenőrízni a csatlakozásokat !
Azért röhely, hogy egy osztó ennyi veszteséget okoz !És majd végül a fali aljat is ki lesz iktatva, de ehhez el kell pakolni az íroasztalt és róla a gépeket, lehet, hogy csak a festét alkalmával kerül majd erre sor
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Core2duo6600 #447 üzenetére
5,5dB körül. Természetesen függ a minőségétől is. A fali aljzat mindenképp rossz dolog. Azt inkább iktasd ki ha teheted és a kábelre tegyél egy F-et egy toldóval.
-
Core2duo6600
veterán
A szobában van egy fali csatlakzó, onnan megy bele egy galvanikus leválasztóba, ,majd az ersítőbe, és ennek 2 portjáról a 2 tuner kártyába, jelenleg így van.
Tehát a házban összesen 2 antenna erősítő van !!A közeli időben tervezzük a tetőtérben az összes F csatlakozó krimpelősre való cseréjét !
Hogy a tetőtérben a fali csatlakozóig van - e elosztó, és ha van, akkor hány, ezt nem tudfom, nem emlékszik fater.
A 3 as osztónak mennyi a vesztesége ?
Mert ahogy láttam, az analóg kábelen az osztó jelenléte igencsak rombolja a minőséget ! -
Gyufaaa
veterán
válasz
Core2duo6600 #445 üzenetére
Azért érdekes, mert nem mindegy milyen erősségű jelet kap egy erősítő, illetve mennyire van kihajtva, illetve mennyire dőlés az alsó és a felső freki között. Gyári falba szerelhető csatlakozó leágazások vannak vagy csak a kábelre van téve F uni és úgy van hs2-vel elosztva? HS2 = -3.5dB Fali csatlakozó = -11dB
-
Core2duo6600
veterán
Valamilyen litván gyártmányú erősítő, sokkal szebb képet produkál, mint a Hirschmann
Az erősítőből kijön egy jel, valamiért a 2-ik leágazás nem ment, vagy nem ért bele a kábel F csatija, vagy valam egyébb van !Sok helyre osztódik, már nem emlékszem / ünk, hogy annó 15 évvel hogy lett szerelve !
De minden helységben van elvileg jel, hogy milyen az más kérdés, mert van ahol sosem volt tv !Az erősítőn a szint közepes környékére van állítva !
Így igaz egy erősítő van ahol bejön a drót, azután van kötve, hogy a kábelnet leválasztódik róla !
Hogy van - e csillapított ága, azt nem tudom.
Nem csak, hogy 2 hanem jóval töb felé van osztva, ami a falból kijön, az van jelenleg 2 felé osztva a tunereknek ! -
Gyufaaa
veterán
Hát úgy hogy sehogy
Ami még esetlegesen alternatív megoldásként szolgálhat, az ez. Nagyon figyelj rá, hogy az árnyékolás is a blankoláskor egyben maradjon és ne legyen rátekeredve a melegérre! Mikor a csatit tekered a kábelre az árnyékolást hajtsd vissza, hogy azzal érintkezzen a belselye. Egy szóval hajtsd hátra és úgy tekerd rá az F csatit.
-
Gyufaaa
veterán
Azt a csatit minél előbb cseréld roppantósra! Össze szed minden szemetet. Ne hagyd úgy! Az egy DC6-ös leágazó. Teljesen jó. Egy galvanikus leválasztó 1.5dB-t csillapít a jelszintből, de ezt nem fogod észre venni.
(#440) Core2duo6600. Milyen erősítő van beszerelve? Ki "lőtte" be? Akkor ha jól értem. Van egy erősítőd a bejövő ágon, aminek a kimenete 2 felé van osztva egy leágazóval (gondolom, mert ha csak HS2 akkor a lenti tv vagy magas jelszintet kap, vagy a másik ág kap keveset!), aminek a csillapított ága megy a lenti tv-hez közvetlen, a másik ága pedig megy a TV tunerekhez és ott egy HS2-vel vagy 3-as osztóval próbálod meg szétosztani.
-
KatonaT
aktív tag
Szia! Köszi a segítséget!
Az elosztó pct-it1w-06 Ez áll rajta: 5-1000Mhz -120 dB RFI -6 dB tap
A Dugó pedig csak ilyen ócska!
A kábelt még az UPC hagyta itt ez áll rajta: CX3801273 UPC Commscope F677TSV 2008
A UPC-él vagyok még mindig!
Jelerősséggel még nem volt itthon bajom szép a TV adás is!
Előre is köszi -
Core2duo6600
veterán
Sajna nálam észrelehet venni.
Most épp azon kinlódom, hogy a 2 tunerlkártyának adjak jelet, de romoljon, próbálkozom erpsítővel is eddig nem sok sikerrel, mert akárhova tekerem igazán nem szép, 2 galvanikus leválasztó is van, de eddig még ideális bekötést nem találtam meg !Ahogy bejön a házba a jel, ott van egy új erősítő, lent a tv én tökéletes szinte az összes adás !
1-2 van ami gyengébb, nem nézem őket nem különösebben érdekel, de a legtöbb jó, már amennyire az analóg kábel jó tud lenni !De itt fent a gépnél kinlódom, mert ha egy drót van bedügva az egyik tuner egyik aljaztába, akkor jó !
De ha már oszom 2 felé, akkor már galiba van
Próbáltem erősítőt is, de valahogy nem az igazi !
1 dual analog tuner és 1 duál hybrid tunerem van, utobbinak 2 bemenete van, előbbinek egy -
Gyufaaa
veterán
válasz
Core2duo6600 #438 üzenetére
Ezért kérdeztem a szolgáltatót is. Drasztikusan sokat nem csillapít.
-
Gyufaaa
veterán
Igen. Tegyél be a tv-d elé egy galvanikus leválasztót. Az osztó és a tv közé!. Préselt csatlakozó van a koaxon? Milyen típusu az rg6? Szövetsűrűség? Milyen szolgáltatónál vagy?
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit más dolog de TV...
Az a bajom hogy a számítógép össze van kötve a tv-vel és a TV antennakábele miatt vibrál a monitorom!
Ez biztos hogy a tv kábel miatt van! Viszont halottam olyan eszközről ami a Koax kábelről leszűri a feszültséget vagy valami ilyesmi csak nem tudom hogy mi a neve!
Ebben tudnátok segíteni?
Segítségeteket előre is köszönöm!! -
Scobbyka
tag
Lehet hogy először elég volna megvenni az antennát és az elosztót, kipróbálni. Mert most ahogyan próbálgattam a beltéri antennával szinte minden adás tökéletes. A digitálissal néha kockásodik a kép. De nem az egész megy el csak pár kisebb kocka jelenik meg rajta.
-
Scobbyka
tag
Sziasztok segítségre volna szükségem!
A következő a helyzet meg kellene csinálnom egy antennarendszert.
Először is kellene egy jó antenna, amely jó az analóg, és a digitális földi sugárzáshoz.
Majd kellene egy jó kis erősítő is, mert a jelenlegi antennával, új kábellal egy TV-n teszetlve elég gyengus a jel.
És mindezt 3 szobába kellene eljuttatni, 2 TV analóg vevős, 3. DVB-T-s!Antenna
Erősítő Hirschmann SZNE1 151
Gondolom kellene valamilyen elosztó a 3 TV irányába milyet javasoltok?
Én erre gondoltam Hirschmann VFC0631Vagy nem így kell megoldani?
-
BTO
őstag
válasz
joecontra #431 üzenetére
valóban nagyobb a 110-s tükör nyeresége,de kisebb az ugynevezett nyilásszöge is ,az az jelszintmérővel kell pontosan a müholdra beállitani-néhény müholdvevőbe van ,sőt oan is amit sipoltatni lehet jelszintre-
de mint irtam nagyviharba az se lát fel a holdra.azért jó 1 biztonsági földi antenna is és 1 dbvt vevő is a következendő időkre,hogy viharba azt a náhány szabadonvehető müsort legalább nézni lehessen. -
BTO
őstag
erősitő ez ha nincs internet ,voip telefon.
http://www.antennak.hu/index.php?kat=65&id=352csillapitó az erősitő mögé.
http://www.antennak.hu/index.php?kat=104&id=374
4-s osztó
http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=390
osztó 8-s
http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=392 -
BTO
őstag
szne erősitő az egyedi antennára való,gerjedhet a CATV sokcsatornás jelétől.
vagy az szne erősitő 29dB-t erősit és összeszarja magát a TV vevője-tunerje-
nagy pancser volt aki ilyet hozott össze,valódi szakbarbár.
irtam már itt hogy milyen erősitő való kábelre,és utánna kel jelcsillapitó és aztán az osztó..
hopp sapka alá, Terra tipusu erősitő.Fam 10dB csillapitás és min vagy max 4-8 felé ágazó osztó. -
akom
őstag
Sziasztok!
Adott egy helyi kábel TV szolgáltató, és tőle analóg adás.
A házban 4 tv re kell a jel.A probléma az, hogy 2 tv nél a kép csíkozódik.
Csináltam egy képet, hogyan is néz most ki ez nálunk.
A jel először egy 2 es elosztóval el van osztva a NET-nek és a TVk -nek.
Majd 3-as elosztóval el van osztva 2 tv és egy Hirschmann SZNE 151-es antenna erősítő felé.
A jelerősítőből 15méteres kábel megy egy 2 es elosztóhoz, majd abból 2 tv hez.A csíkozódást a képen feltüntetett TV3 és TV4 nél észlelem.
Miért lehet a csíkozódás?
Ha kiiktatom a jelerősítőt akkor a TV3 és TV4 nél hangyás képet kapok.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
joecontra
addikt
Hali!
Egy kérdésem lenne. A felállás a következő: 80 cm parabolatükör, digitális műholdvétel (DVB-S2).
Jelszint: 92%
Jelminőség: 90%A kérdésem az, hogy hogyan lehetne ezeket az értékeket feljebb tolni a 100% irányába, esetleg el is érni?
Előre is köszi!
Üdv,
J -
pepi76
csendes tag
válasz
joecontra #415 üzenetére
Hello!
Köszi a válaszokat, ki fogom próbálni.
Ha eleve rossz a jel akkor mit tudok tenni? Felhívom a szolgáltatót?
Mi van, ha csak szubjektív a dolog és mondjuk mindenkinél csíkos a Viasat6?
Ja és akkor az sügérség, hogy van olyan kábel, amit ha rákötök a falból kijövő csatlakozóra és azzal kötöm össze a tv-t az feljavítja a jeleket? Városi legenda? :-)Még egyszer kösz!
-
Degeczi
nagyúr
ahogy a kolléga már javasolta, először elosztás nélkül is érdemes megnézni, másrészt ha úgy jó, az erősítőt utána nem a TV elé (mert akkor már a csökkent, zajos jelet erősítené az is), hanem még a szétosztás elé kell tenni!
ill. lehet olyan erősítőt is venni, aminek eleve több kimenete van
-
pepi76
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a kábel tv egy 3-as (5-1000 MHz) elosztóval van szétosztva a házba. De nem teljesen vagyok megelégedve a jellel. Érdemes-e egy jelerősítőt betenni, vagy (nem tudom van-e ilyen, nem értek hozzá) valami jelerősítő kábelt a tv elé betenni.
Köszi -
BTO
őstag
válasz
#11527168 #410 üzenetére
hol az az adótorony?? biztos hogy jó csatornákon keresitek,nézitek az adást???
ha TV átjátszó torony akkor fölös az erősitő.
az antenna 300ohm szimmetrikus, az erősitő ,TV, koax kábel meg 75ohm asszimmetrikus.
közeli TV toronynál kb félméter slussdróttal is majd tökéletes képet lehet kapni.
elméletileg sőt gyakorlatilag is kell szimetrizáló az antennára ha koaxot kötsz tá.szimmetrizáló:http://www.antennak.hu/index.php?kat=112&id=117
-
törölt tag
válasz
joecontra #409 üzenetére
Hello. Az antennát mindegyhogyan állítottuk már, semmi eredmény. Próbáltunk egyet kölcsönkérni, sajnos azzal sem volt jó. Itt a közelben van egy adótorony (nem tudom sajnos, hogy mit továbbít) lehet, hogy közrejátszik a dologban.
Rendben, akkor ki fogom próbálni az erősítőt. Köszi a segítséget, majd beszámolok, hogy mi lett az eredmény
-
joecontra
addikt
válasz
#11527168 #408 üzenetére
Az antenna biztosan jól van beállítva? Ha meg vagy róla győződve, hogy igen akkor átadlak BTO fórumtársnak mert itt kimerül a hozzáértésem.
Ránézésre jónak tűnik, a hozzá való F-csati meg filléres tétel, egy próbát megér a cucc szerintem.
Tegyétek minél közelebb az antennához.Üdv,
J -
törölt tag
válasz
joecontra #407 üzenetére
Köszi. Sajnos a kábeleket, csatlakozókat már cseréltük, de így sem jó. Amit linkeltem, az az erősítő már megvan, egy barátomtól kaptam, ők kábeltévét erősítették vele. Ott egyáltalán nem volt adás, az erősítő után viszont teljesen kristálytiszta lett. Az a baj, hogy nem tudom, hogy tetőantennára rá lehet e kötni ezt az eszközt? Vagy csak kábeltv-re való? Mert a meglévő csatlakozókat megint le kéne cserélni olyanra, amilyen az erősítőn van és feleslegesen nem cserélgetném, ha nem is arra való. Remélem tudtok segíteni. Köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok. A hétvégi házunkon van egy tetőantennánk, visztont a kép minősége nem a legjobb, nagyon zajos.
Ezzel:
http://www.comtech.co.hu/index.php?prodID=HA830L&mainmenu=prod&lang=HUN
esetleg fel lehet erősíteni a jelet? Vagy ez másra való? Sajnos nem értek hozzá, kérlek segítsetek.
-
thomasz74
csendes tag
hello nekem olyan gondom lenne,hogy felraktuk a upc antennát,meg lett a jel is,de mire be vittük a kábelt a szobához ami kb 50m,nincs kép,raktunk bele jelerősitőt akkor sincs,kinnt a tányérnál van kb 5m-es kábelel.mi lehet a baj
-
BTO
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Black & Decker töltőt keresek
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest